X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie przeziębienie na wyniki moczu i glukozy nie ma wpływu, prędzej na morfologię ale nie znam się :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy robilyscie z glukoza kupowalyscie i robilyscie ja w domu czy w laboratorium wam robili?

Musze się pochwali waga wskazała dokładnie 50.30 czyli 5kg od początku dla mnie sukces :-) mimo przeziębienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:44

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja jak robiłam badania w tamtym tygodniu na NFZ to musiałam mieć swoją glukozę! Dodatkowo zabrałam ze sobą butelkę wody i dobrze, że ją miałam bo sama musiałam ją sobie rozpuścić :/ Jeżeli chodzi o przeziębienie to zapytaj pań w punkcie pobrań one powinny wiedzieć czy możesz wykonać takie badania :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane! Jak zawsze mnie uspokoiłyście - a więc czekam cierpliwie na pierwsze kopniaczki! Co ja być bez Was zrobiła, ehhh ;-)

Czy któraś ma jakieś info od Agi?

Nieukowa, zyrcia, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No to nie czuję się zbyt winna, skoro nie tylko ja miałam lenia totalnego wczoraj ! :) Agata nie przejmuj się. Ja własnie rozpoczęłam 21 tydzień i żebym czuła wyraźne ruchy to nie powiem, mówię sobie że 1.mam łożysko na przedniej ścianie 2. mam rozwinięte mocno mięśnie brzucha 3. Które (mięśnie) dodatkowo były obrośnięte tłuszczykiem hehe Dziś mnie coś wierciło z rana w brzuchu ale nie wiem czy to to, i mam nadzieję że przekonamy się na połówkowym że wszystko jest super i tego wszystkim życzę !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:03

Z., Ania1704, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj czuję kłucie w macicy/ pochwie, miała z Was któraś coś takiego?

Mi glukozę babeczki rozpuściły w laboratorium. Musiałam ją tylko kupić.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś mam jakieś kłucie, często mam też twardy brzuch, ale powiem Wam szczerze że nigdy nie odczytałam tych objawów jako coś niepokojącego. Ból nigdy nie jest silny, a brzuch, cóż, rośnie no i wzdęty też często, więc nie podejrzewam u siebie jakiegoś niepokojącego twardnienia, mam nadzieję że mam rację. Aga milczy i w sumie nie dziwię się jej...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jak tam się czujecie?
    ja obudziłam się o 3 rano i zgagę taka miałam i i parcie na siusianie chyba sie zaczyna nocne wstawanie bo do tej pory nie wstawałam:)Od samego rana jakoś ciężko mi na żołądku i tak mnie mdli po kawie chyba bo wypiłam:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czekalyscie 2 godziny czy mniej?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na skierowaniu dwupunktową glukozę, ale to na początku lutego kazał mi zrobić.

25.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć jak tam się czujecie?
    ja obudziłam się o 3 rano i zgagę taka miałam i i parcie na siusianie chyba sie zaczyna nocne wstawanie bo do tej pory nie wstawałam:)Od samego rana jakoś ciężko mi na żołądku i tak mnie mdli po kawie chyba bo wypiłam:(

Miałam dziś identycznie! :D
    Pierwszy raz wstałam w nocy na siusiu, od rana zgaga, zapijana kawą :D
    Ale mam nadzieję, że nie zacznie mnie po niej mdlić. Współczuję <3

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Widzę że nie tylko ja dzisiejszą noc miałam ciężką, nie mogłam spać do 2 a jak już zasnęłam to co chwile i tak się budziłam. Wczorajszy dzień też się cały leniłam bo miałam skurcz za skurczem, ale szybko przechodziły :)
    A teraz właśnie wróciłam ze sklepu, miałam nadzieję kupić sobie coś ładnego, ale nic kompletnie w tych sklepach nie ma. Zostaje mi tylko internet :)

Truskaweczka250, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zapiłam kawą zgagę ale to jeszcze gorzej bo tak mnie zemdliło że już myślałam ze będę do ubikacji biec..wezmę Reniee to mi pomoże mam nadzieję :)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaję od dawna, ale w dużej mierze spowodowane jest to tym, że na wieczór i właśnie w nocy chce mi się więcej pić.

Jeśli chodzi o ruchy to od tygodnia czuję je fantastycznie mimo, że łożysko mam na ścianie przedniej.

W czwartek mam połówkowe i powoli zaczynam się stresować.

Glukozy jeszcze nie robiłam. Wizytę u swojego gina mam 5 lutego i pewnie dopiero wtedy da mi skierowanie.

Poza tym od dzisiaj jakoś niewyraźnie się czuję. Jest mi zimno, mam lekkie dreszcze i może jakiś stan podgorączkowy (jestem w pracy więc nie mam jak zmierzyć).

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Hello :) Widzę że nie tylko ja dzisiejszą noc miałam ciężką, nie mogłam spać do 2 a jak już zasnęłam to co chwile i tak się budziłam. Wczorajszy dzień też się cały leniłam bo miałam skurcz za skurczem, ale szybko przechodziły :)
    A teraz właśnie wróciłam ze sklepu, miałam nadzieję kupić sobie coś ładnego, ale nic kompletnie w tych sklepach nie ma. Zostaje mi tylko internet :)

My wczoraj byliśmy w Pepco ale nic nie było...a ceny no nie są takie niskie jak większość zachwala wolę już Smyka:)
    Za to wstąpiliśmy bo Biedronki i była wyprzedaż i kupiłam komplecik niemowlęcy fisherprice tylko że zostały 3 szt i rozmiar 68 ale się przyda jak podrośnie była przecena z 40ł na 20,99 i jak tu nie kupić:)
    oto ten komplecik:
    itj23o4k8ces_t.jpg

i takie buciki tez ostatnio nabyłam:
    oaqmhqzrxr4o_t.jpg

Już ubranek na chomikowałam i spokój teraz zacznę wyprawkę dla siebie i dla maluszka do pielęgnacji kompletować bo troszkę tego trzeba do szpitala :/

Ania1704, nadine24, Rozalia, Inesicia lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety siedziałam dwie godziny w przychodni :(
    Zdarza mi się takie kłucie w pochwie, ale to jest podobno normalny objaw rozciągającej się macicy :)

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Ja niestety siedziałam dwie godziny w przychodni :(
    Zdarza mi się takie kłucie w pochwie, ale to jest podobno normalny objaw rozciągającej się macicy :)

To ja tez będę siedzieć 2 godz ale jadę z mężem bo podobno nieraz po spadku cukru po tych 2 godz robi się słabo a ja samochodem to nie chce ryzykować:(
    Kłucie w pochwie miałam jak ostatnio długo po sklepach chodziłam:(

25.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka , piękne :) ja ostatnio na allegro znalazłam piękne białe futerko i nie mogłam się oprzeć żeby nie kupić :) czekam też właśnie na paczkę ze śpiworkami do spania. Do końca tygodnia będzie już skończony pokój malucha więc wtedy zakupy już ruszą pełną parą :)

Mnie też coś czasem tam zakłuje, ale to podobno normalne. Za to wczoraj wieczorem byłam na spacerze i złapał mnie taki ból w pachwinach aż do połowy uda, że myślałam że po schodach nie wejdę do domu. Dzisiaj na szczęście nie ma już po nim śladu

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:50

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,uspokoilam sie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:51

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ