X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na polowkowym. Ze smerfikiem wszystko w porzadku. Wazy juz 435gram i potwiedzila na 90% chlopczyka :)

Te skurcze i klocia w pochwie to tylko rosnaca macica. Szyjka nadal zamknieta 42mm.
    Poza tam waga stoi w miejscu i wciaz mam anemie. Nawet zaslablam w trakcie usg. Ruchy czuje bardzo slabe poniewaz lozysko jest na przedniej scianie.
    Obciazenie glukoza dopiero 9 marca w 26+5.

Magda_lena kciukam za dzisiejsza wizyte oraz za wszystkie nastepne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 16:26

Ania1704, A1984, Truskaweczka250, Aka81, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak strasznie mi przykro,trzymajcie się dzielnie.
    Siedzę i płacze...

karolinka85 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Tak dawno mnie nie było że nie jestem w stanie was nadrobić.., mam nadzieje że u was wszystko jak najlepiej!
    U mnie okropnie, w poniedziałek odebraliśmy wyniki ze stu procentową diagnozą zespołu Downa, przepłakałam sporo czasu, przeczytałam wszystko o tej chorobie i stwierdziłam że damy rade bo widocznie tak musi być, ale we wtorek będąc w szpitalu u mojej prowadzącej miałam szczegółowe usg aby ocenić inne parametry i wykazało że Antoś ma poważną wadę serca, nieprawidłowe przepływy, komory i dziurę w serduszku, niestety 3 lekarzy stwierdziło że albo nie dożyje do końca ciąży albo umrze po porodzie, może nie odrazu ale jeszcze w wieku niemowlęcym, decyzja była dla nas strasznie trudna i bolesna jednak myśląc o innych rzeczach rozważając różne możliwości zadecydowaliśmy o terminacji, chyba nigdy sobie tego nie wybacze, ale poprostu było to najwłaściwsze dla nas dla bliskich i Filipa, myśle że im dłużej by to trwało tym bardziej byłoby to bolesne dla wszystkich, szczególnie dla nas rodziców, nie chciałabym patrzeć jak umiera gdy już się urodzi...
    W środę o 3.15 urodziłam Antosia, zmarł w trakcie porodu.... miał 315 gram i 21 cm, to były najsmutniejsze imieniny w moim życiu ale lekarze ginekolodzy i psychiatra zapewnili mnie że to była najwłaściwsza decyzja. W piątek mieliśmy pogrzeb, byliśmy na nim z M sami nie chcieliśmy nikogo więcej, tylko my i ksiądz. Filip jeszcze nie wie, teraz w Piątek ma operacje którą i tak jest dość zestresowany więc zadecydowaliśmy że powiemy mu jak już dojdzie do siebie.
    Życzę wam wszystkim aby wasze dzieciątka były zdrowe!
    Pozdrawiam.

Aga to straszne co się stało wiem ze dalej to przezywacie, czytałam mężowi to co napisałaś każdego łapie za serce taka historia współczuje i trzymam Kciuki żebyś się nie załamywała to była niestety najlepsza decyzja dla Antosia:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś z mojego punktu widzenia ( wiesz ze mam bardzo chorego syna na Dmd ) słuszna decyzja. Życzę już tylko dobrych i optymistycznych dni. Powodzenia i szybkiego powrotu do zdowka,po operacji, dla Filipka. Aguś powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 16:51

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moje najszczersze kondolencje. I ogromny szacunek za te dojrzala i przemyslana decyzje. Nie jestes niczemu winna, los zadecydowal za Ciebie.
    Mam nadzieje, ze uda wam sie pozbierac po tej tragedii i zycze wam, by juz nigdy nie spotkal juz was zaden dramat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:01

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,jesteście bardzo dzielną rodziną, życzę Wam samych dobrych chwil na przyszłość. Trzymajcie sie!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mogę się tylko domyślać jak ciężki czas teraz przeżywacie. Sądze że podjeliście słuszną decyzję i oszczędziliście sobie odkładanego w czasie cierpienia. Niech Pan Bóg ma Was i Antosia w swojej opiece...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że decyzja była właściwa, ale cały czas myśle o tym co on czuł kiedy wywoływano mi poród, tak dobrze było mu u mnie w brzuchu, był strasznie ruchliwy.., aż nagle.. nie wiem jak to odczówa dziecko wiem że mam wpisane urodzenie martwego dziecka z adnotacją że zmarł w trakcie porodu to straszne co on musiał czuć, czy takie dziecko już myśli? Nie ogarniam tego rozumem, staram się nie myśleć. Nie chcieli mi go pokazać po porodzie, ale kiedy był już w zakładzie pogrzebowym powiedziałam M że chce go zobaczyć bo nigdy bym sobie tego nie wybaczyła że go nie widziałam (choć wcześniej byłam przekonana że nie będę chciała tego widzieć) oczywiście M najpierw sam zobaczył , ocenił czy może mi go pokazać, czy ładnie go okryli bo kupiliśmy ubranko do chrztu (było ogromne w porównaniu do Antosia ale ładnie to wszystko zrobili w zakładzie) i zadecydował że jest tak śliczny że mogę go zobaczyć i wiecie co.., naprawde był prześliczny choć był tak malutki (21 cm) to wyglądał już jak człowiek, miał oczka (zamknięte oczywiście) usta, nosek, uszy poprostu wszystko na swoim miejscu w ogóle nie było widać żeby był chory :( i wiecie co.. miał mój nos i usta M , ja już widziałam podobieństwo! a najważniejsze że miał delikatnie ułożone usta w uśmiech i M stwierdził że uśmiecha się do nas więc na pewno nie jest na nas zły...
    Dziękuje Wam za ciepłe słowa to bardzo miłe.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mi przykro , jak w tamtym roku moja siostra urodziła synka w 27 tyg, okazało się że miał wadę serduszka nie wykrytą mimo że robiła wszystkie badania ksiądz na pogrzebie powiedział że Malutki bawi się z Aniołkami Cała rodzina okropnie cierpiała, ale mimo wszystko trzeba żyć dalej

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak z medycznego punktu sidzenia przec 24 tygodniem dziecko jest caly czas w czyms ala sen albo spiaczka... wiec to tak jakby umarl we snie, mysle ze nie cierpial... skoro mowisz ze nie wygladal, jakby umarl bolesnie, to chyba tak wlasnie jest...
    Az mi lzy pociekly. Nie moge sobie wyobrazic Waszej tragedii...
    A jestes w stanie napisac, czy na Polnej rodzilas? Potraktowali cie z godnoscia, na jaka zaslugujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:12

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasz malutki Antoś też już jest z Aniołkami

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Zmieniłam lekarza który ma mi zrobić usg nie pochlebne opinie miał więc mam inny termin usg 13.02 za 200zł czyli troszeczkę taniej tylko ze trzeba dojechać

Wszystkie dziewczyny mają w tym tygodniu a ja tez 13.02 wiec ciesze się,ze i ktos ze mna jeszcze cierpliwie poczeka;)

agawera lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymajcie się ! Bardzo współczuję i dzięki, że nam napisałaś jak się Wasze losy potoczyły. Też uważam, że podjęliście dobrą decyzję, jeśli można to w ogóle nazwać dobrą decyzją, ale ja zrobiłabym to samo. Trzymajcie się cieplutko i bądźcie dobrej myśli ! Trzymam kciuki za operację Filipka, na pewno będzie wszystko w porządku :* Nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujecie, ale musicie być silni ! Najważniejsze, że macie siebie !

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie wiem co napisać, tulę Cie wirtualnie z całego serca. Wyrazy współczucia. Tak jak tu dziewczyny piszą, masz super rodzinkę. Popłakaliśmy się z mężem ,pokazałam mu Twój wpis. Trzymaj się kochana!!!!!!!
    Trzymam kciuki za operację Filipka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:28

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Wszystkie dziewczyny mają w tym tygodniu a ja tez 13.02 wiec ciesze się,ze i ktos ze mna jeszcze cierpliwie poczeka;)

W sumie 2 razy będę miała usg połówkowe 1 04.02 u swojego lekarza ale sądzę że ma kiepskie usg dlatego wolę zapłacić 200 i pójść do innego zobaczymy jaki ona ma usg sąsiadka poleciła robiła rok temu u tej lekarki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za smutna historia bardzo Ci współczuje i zycze wytrwałości zrobilabym tak samo.trzymajcie sie mocno

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo nie pamietam które z dziewczyn sa z trojmiasta ,wybralyscie juz szkole rodzenia?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziękuję.

Aga wspieram i współczuje :(

ja mam połówkowe 9 lutego i ogromnie się boję a czytając Twoją historię boję się jeszcze bardziej :(

Monia a wyszło Ci coś w prenatalnych nie tak? Mi wyszedł wynik na granicy i trzęsę się ze strachu jak nie wiem co. Ale powtarzam sobie że będzie ok!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:31

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę normalnie łzy mi lecą jak sobie pomyślę o tym że to każda z nas mogło spotkać: ( i to jak napisałaś że miał uśmieszek kurczę dlaczego takie małe istotki takie rzeczy spotykają :( a słyszy się w wiadomościach ze matka urodziła i zabiła bo go nie chciała no okropny jest jednak świat :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuje Was od jakiegos czasu.. Niechcacy kliknelo mi sie na lubie w wiadomosci Muniek..ale to niechcacy :( bo ta wiadomosc nie byla do polubienia
    Aga przykro mi,wyrazy wspolczucia.

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ