X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Agawera napewno wszystko jest dobrze :) a tak naprawdę co ma być to będzię.
    Kiedy byłam w ciąży z Kubą to miesiąc wczesniej SN rodziła moja przyjaciółka. Niestety w czasie porodu doszło do zaniedbań lekarzy i synek ma porażenie mózgowe. Wtedy za najważniejsze uważaliśmy, że za wszelką cenę moj lekarz musi być przy porodzie. Tak było, poród szczęśliwy ale los i tak okazał się odmienny. Gdy Kuba miał 4 latka wreszcie ktoś wysłuchał młodej matki o jej obawach. Potwierdziły badania że to Dmd i że chorują tylko chłopcy. Wiec trzeba było po diagnozie puzle rozsypanego świata poukładać i żyć. Tak wiec kochane, moje wnioski to ciszyć siè tym co się ma i zbytnio nie zamartwiać. Życie i tak ma głupie niespodzianki.

Joasia super z Ciebie babka, z super podejściem. Podziwiam. W ogóle cieszę się bardzo ze trafiłam w miejsce gdzie jest tyle fajnych, mądrych kobiet, które zawsze służą radą i dobrym słowem. Życie potrafi mocno zaskakiwać, ale trzeba wierzyć że wszystko jest i będzie dobrze, być dobrym człowiekiem i cieszyć się tym co mamy.

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bylam lekkim wrakiem psychicznym po poronieniu, bo dlugo sie staralismy i juz mialam cien nadziei ze moj szkrab zacznie sie normalnie rozwijac... poronienie jest niczym w porownaniu z twoim bolem, zreszta wiele z nas tu na forum go doswiadczylo wiec to raczej smutna regula niz wyjatek...
    Ja po poronieniu duzo czytalam na ovu w tematach po stracie, w jakims sensie mi to pomoglo wziac sie do kupy...
    Dobrze ze udalo ci sie przezyc to co sie stalo z godnoscia i w zrozumieniu... i psycholog tez bedzie dobrym pomyslem, ja tez bym sie nie chciala otwierac przed bliskimi po takich przejsciach. Wole forum albo kogos z zewnatrz, tsk jest latwiej...

Joasia znalam chlopca z dystrofia, kiedys jako nastolatka. Bardzo trudna choroba dla rodzica ;(
    Wbrew pozorom duzo jest chorob genetycznych, mojego kolegi sw p. brat mial ZD, z kolei znajoma ma coreczke z rybia luska, ktora musza smarowac od urodzenia co 4h zeby skora jej nie popekala do krwi... jeszcze kolezanki kuzyn ma od urodzenia nielamze bialaczke, ktora teraz u niego lecza...

Trzeba byc dobrej mysli, ze wszystko sie ulozy, a tyle jest niewiadomych. Czy maluchy sie urodza o czasie, czy zdrowe, czy uda sie je wychowac i na jakich ludzi... skomplikowane to zycie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:57

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia,tez tak uwazam.To forum z takimi osobami dodaje energi.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Tak będę tam chodzić
    http://mamaija.info

Ja też chybab tą wybiorę będzie później najbliżej ;) i strona sensowna,

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Agawera, a gdzie zamierzasz rodzic?

W Gdyni jest jedyny szpital w redłowie wiec tam , tam rodziłam 6 lat temu i teraz tez zamierzam

Marcia a ty gdzie ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja też chybab tą wybiorę będzie później najbliżej ;) i strona sensowna,

Dada który masz tydzień ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jutro w kolejce do połówkowych :) piszcie relacje na bierząco.
    Wam też ogromne dzięki za dobre słowo... mój mąż sobie żartuje jak idzie do pracy, że chociaż zostawia mnie w dobrych rękach e- przyjaciółek :) a zaglądanie tutaj to już nałóg codzienności. Super mieć Was :)

agawera, Rozalia, Sista, anioleczka, Nieukowa, zapah_ciszy, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cieszę się żę się odezwałaś, myślałam o Tobie... Płaczę razem z Tobą, to takie niesprawiedliwe że musicie przez to przechodzić... Przytulam Cię mocno, wiem że dacie sobie radę bo widać że jesteście silni i jesteście cudowną rodziną. Potrzebujecie tylko czasu. Pisz kiedy tylko poczujesz potrzebę, jesteś z Nami od początku i zawsze jest tu dla Ciebie miejsce. Ściskam mocno, trzymajcie się.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    W Gdyni jest jedyny szpital w redłowie wiec tam , tam rodziłam 6 lat temu i teraz tez zamierzam

Marcia a ty gdzie ?

Ja jeszcze się nie zdecydowałam, ale albo na Zaspie albo na Klinicznej, jak by nie było w Gdańsku ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - dla mnie to tez nałóg. Tylko czasami zapominam, ze ja mam termin na koniec czerwca i martwię się brakiem objawów jakie maja pozostałe dziewczyny. Maleństwo nie kopie, brzuch rano płaski. Choć z drugiej strony, jak napisze o swoich watpliwościach, to zaraz mam cudowne rady i dobre słowo :)
    Ja jutro wizytuje o 18.45 u mojego gina. Nie mogę się doczekać. Chce juz potwierdzenia płci :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sista kciukam ;) z moimi wrozbami jak widac slabo wyszlo, wiec jedyna nadzieja w usg :)
    kto jeszcze wizytuje, przyznac sie!

Ja mam polowkowe w czw, nie moge sie doczekac!

Moj Radek was pozdrawia, wlasnie kopnal przez brzuch w tableta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:39

agawera, Inesicia, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje, ale tylko kontrolnie u gina. Połówkowe mam za tydzień 3 lutego i zaczynam odliczanie :) Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące kontrole. Będzie dobrze! :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Yoasiunia Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie mamusie w końcu mam czas żeby tutaj wpadać :)
    Jak się czujecie? Macie już jakieś zachcianki? :) Ja nie mogę przestać jeść, cały czas bym coś jadła :)
    Czujecie już ruchy? Ja jestem bardzo szczupła i czasami mogę dokładnie wyczuć jak "podpłynie pod pępek" :D gdzie dokładnie sobie siedzi, mogę go pogłaskać ale szybciutko ucieka o ile nie śpi :)
    Ostatnio puszczaliśmy Natankowi (tak będzie miał na imię:)muzykę jak się zaczął wiercić nie wiem czy to oznaczało że mu się podoba czy wręcz przeciwnie :)
    Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę zdrówka :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

Yoasiunia
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po wizycie. Z usg wszystko ok. Moje wyniki badań rewelacja. Trochę się zmartwilam bo po wymiarach ciąża młodsza o jakieś 6 dni ale lekarz mówił ze to może być błąd pomiaru z usg bo ono nigdy nie jest aż tak dokładne. Dziecię waży jak dobrze pamiętam ok 315g wiec chyba dobrze. Moja szyjka długa na 41mm. No i dziecię rozłożyło nóżki i witamy się w gronie męskim :) kolejne usg w poradni juz w czw. Mam nadzieje ze płeć się nie zmieni :P dobrej nocy :)

Rozalia, Z., Sista, Inesicia, Joasia:), Nieukowa, kasika8303, Katha81, nenette, Aka81, Alorrene13, Scintilla, sss, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cosiek nada nic a moze spi bieze przykład z siostry i bedzie leniuchem
    albo rozumie że mam znowu mdłości co mnie wykańcza

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Dada który masz tydzień ?

Ja 18 tydzień i 1 dzień także mamy podobnie,nie wiem jak dodać ten suwaczek,żeby wszyscy widzieli ...:/.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No to sista kciukam ;) z moimi wrozbami jak widac slabo wyszlo, wiec jedyna nadzieja w usg :)
    kto jeszcze wizytuje, przyznac sie!

Ja mam polowkowe w czw, nie moge sie doczekac!

Moj Radek was pozdrawia, wlasnie kopnal przez brzuch w tableta :P

huhu ! a więc jednak Radek :D dobry wybór :D <3

PS. chyba czerwcówki wygrają pod względem płci męskiej :D przynajmniej na razie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 22:37

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jesteś niesamowicie silną kobietą i podziwiam Cię za to. Podjęłas ogromnie trudną decyzję ale jedyną słuszną. Synek chciał byś go tak zapamiętała, uśmiechniętego. Na pewno los kiedyś Wam to wynagrodzi i urodzisz zdrowego dzieciaczka. Trzymaj się dzielnie.
    Zyrcia, czekaj niech mi jutro gin ostatecznie potwierdzi płeć to wzmocnimy żeńską grupę :-)

Jutro idę na kontrolę do lekarza i boję się jak cholera. Cukry unormowalam i czasami pozwoliłam sobiezna coś słodkiego a teraz wariuje że skrzywdzilam swoje dziecko... jeszcze mnie pigula nastraszyla że na pewno mam ciała ketonowe w moczu bo jem dopiero o 9... masakra po prostu. Połówkowe mam za 3 tygodnie więc też muszę czekać.
    Dziewczyny życzę Wam wspaniałych wyników z glukozy bo życie z cukrzycą jest mega do d...

zyrcia, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - ja tez się nastawiam na Dziewczynkę jutro :) Obstawiam tak 80% :)

gosi_a lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to raz raz dziewczyny :D Musicie nadgonić trochę :D

Sista lubi tę wiadomość

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ