X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie można dopisać 100% dziewczynkę :-) będzie jednak Lenka :-) wzmacniamy żeńską grupę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:27

Nieukowa, Sista, nenette, Alorrene13, Scintilla, Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja wizytuje o 16.05 :-) powodzenia jutro!

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - dzięki i wzajemnie :)

gosi_a lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Radek to mój typ, a skoro mąż niezdecydowany to zdecydowałam za niego :P On jeszcze o tym nie wie :D

Sista moja dziewczynka też była na 80%. No ale nie zapeszam, równowaga w przyrodzie musi być :)

Alorrene13, Sista, zyrcia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Czytając wczoraj posty Agi zakrecila mi się lezka, to życie jest takie niesprawiedliwe...
    Aga współczuję ci z całego serca i nic tu nie pomoże tylko czas i nie zpomniec tylko uporać się z bólem jaki przezyliscie. Pamiętaj jesteśmy z tobą.

No u mnie też z Zosi zmienił się Zosiek ale 4 lutego na polowkowym poproszę lekarza żeby zrobil mi zdjęcie psiuraka bo mąż nie wierzy hehe ale ja man córeczkę 4 letnia i nie ukrywam że chciałam syna i jak się potwierdzi na 100% to zacznę już kupować rzeczy bo wszystko mam dla dZiewczynki.

Doradzcie coś. Moja mała chodziła do przedszkola jak pracowałam przedszkole jest 7km wozilam ja autem. Teraz jak jestem na zwolnieniu i pewnie będę do rozwiązania nie opłaca mi się jej wozić na paliwo ok 300-400 zł bo to 28km dziennie no i opłaty dodatkowe za przedszkole no ale z drugiej strony szkoda mi tego miejsca. I nie wiem co robic

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy po dłuuuugiej nieobecności. Ojj ciężko będzie nadrobić wszystkie nieprzeczytane strony :).
    Obecnie odpoczywaliśmy u teściów na wsi po problemach osobistych i kumulacji stresu - bez dostępu do Internetu za to z nadrobioną literaturą ( również ciążową :D ) Wczoraj przyjechałam do miasta na swoje połówkowe.

A więc jest ...

http://wrzucaj.net/images/2015/01/27/tumblrm8fdjnHk0h1rx4ljro1400.jpg

i zdecydowaliśmy się na imię Emilia.

Powoli przyzwyczajamy się do nowej myśli.
    Parametry są w porządku - nie licząc obwodu brzuszka - niby różnica jedynie tygodniowa ( waga 370 g ) a lekarz stwierdził, że tak nie powinno być i mam zalecone do końca ciąży Clexane :(

Ruchy do których mam pewność czuję od około 2 tygodni :)

Kolekcja rzeczy dla dziecka poszerzyła się jedynie o maskotkę z kołysankami, którą staram się przykładać do brzuszka ( a raczej brzuchola - bo w tym temacie również zmiany wielkościowe :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:15

Alorrene13, Ania1704, Joasia:), zapah_ciszy, Nieukowa, nenette, gosi_a, zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeśććć ! Scintilla no zastanawiałam się co się z Tobą dzieje ...
    Jak się czujesz? Mogłabyś podać jeszcze raz linki do filmików o ciąży itp. bo wklejałaś tu ale gdzieś mi się zapodziały. Gratuluję dziewczynki i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze w dalszym ciągu. Wszystkim Mamciom gratuluję udanych wizyt i kciukam za kolejne !

Dziewczynki fajnie się Was podczytywało wieczorem i stwierdziłam że jesteśmy dobrą grupą wsparcia w każdej sytuacji. Wieczorem mniej piszę bo mam do dyspozycji ipada i niewygodnie mi się z niego pisze.

Moniu spóźnione ale szczere 100 lat ! Szczęścia, zdrówka !
    Aga oczywiście wspieramy Cię w dalszym ciągu i jesteśmy tu dla Ciebie, zawsze wpadaj i wygadaj się !

Kiedy w czwartek podczas połówkowego USG potwierdzi się po raz 3 chłopiec to już wpiszemy na listę na 100% synka ;) Magdalena witaj w męskim klubie hehe

Miłego Dnia Kobietki !

Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zyrcia Radek to mój typ, a skoro mąż niezdecydowany to zdecydowałam za niego :P On jeszcze o tym nie wie :D

Sista moja dziewczynka też była na 80%. No ale nie zapeszam, równowaga w przyrodzie musi być :)

Nieukowa - ja już chce wiedzieć koniecznie, bo przystopowałam z kupnem rzeczy dla Maleństwa. A wyprzedaże jeszcze są...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mi przykro, że spotkało Was coś takiego. Bardzo Wam współczuję.
    Magda_lena gratuluję synka.
    Scintilla już się bałam, że stało się coś złego, ale cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Moja chrześnica to Emilka;)

U mnie dziś zaczyna się 6 miesiąc. Co prawda BBF pokazuje go już od tygodnia, ale większość portali podaje, że zaczyna się od 23 tygodnia więc postanowiłam zaczekać. Przez te 5 miesięcy przybyło mi 4,5 kg.
    Wczoraj byłam zrobić morfologię i badania moczu. Poza leukocytami w moczu wszystko ok. Zapisaliśmy się też do SR. Startujemy 9 marca.

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Czeeeśććć ! Scintilla no zastanawiałam się co się z Tobą dzieje ...
    Jak się czujesz? Mogłabyś podać jeszcze raz linki do filmików o ciąży itp. bo wklejałaś tu ale gdzieś mi się zapodziały.

Co do linków - niestety nie znalazłam nic nowego :( więc to co pamiętam :

https://www.youtube.com/watch?v=J5TJfZUAETA
    http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-przebudzenie-zmyslow/l3b22
    http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5002766-Porody

Czuje się całkiem dobrze ... chociaż oczywiście były obawy czy kilkudniowy silniejszy stres zrobił krzywdę maleństwu - ale po wczorajszym USG nic na to nie wskazuje. Muszę się przyzwyczaić jedynie do codziennego nakłuwania brzucha :/ byłam przekonana, że pojedyncze odchylenia w anatomii do 2tyg w USG nie są rzeczą niezwykłą a tu nagle taka decyzja ... pozostaje zaufać ginekolowi. Nadrabiając ostatnie posty trafiłam do historii Agi - kieruję do Ciebie wyrazy współczucia i podziw wobec odwagi do podjęcia tak trudnej decyzji - na pewno szczęście się do Was szybko uśmiechnie!

Poza tym widzę, że sporo czerwcówek zmieniło płeć lokatora - cieszę się, bo miałam wczoraj wyrzuty sumienia, że pewnie jako jedyna zwracałam się do brzucha "nieodpowiednio" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:02

Alorrene13 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla przepraszam, ale o co chodzi z tym nakłuwaniem?
    Bo nie rozumiem ... Dzięki za linki, już mam !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla jak dobrze,że się odezwałaś i że wszystko ok! Gratuluje córeczki:)

Magdalena,a Tobie gratuluje synka:)

Ale Wam zazdroszcze,że już znacie płeć, ja mam nadzieje, że na połówkowym w końcu przestanie zasłaniać się nóżkami i też się dowiemy - trzeba w końcu wybrać imię ;) ponieważ nie możemy się zdecydować ani dla dziewczynki ani dla chłopca postanowiłam poczekać aż poznamy płeć, wtedy już tylko nad jedną wersją trzeba będzie myśleć :D

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Scintilla przepraszam, ale o co chodzi z tym nakłuwaniem?
    Bo nie rozumiem ... Dzięki za linki, już mam !

Clexane (lek) który dostałam to inaczej heparyna mająca na celu min. zapobieganie zakrzepom krwi - wstrzykuję ją sobie podskórnie właśnie w brzuch.
    Sporo ciężarówek dostaje ten lek zapobiegawczo np. po kilku poronieniach - podobno pozwala lepiej funkcjonować łożysku w dostarczaniu substancji odżywczych. A skoro brzuszek mniejszy u Emilki to wolą chuchać na zimne - macie może wynik AC waszej pociechy właśnie około 20/22 tyg. ciąży - u mnie w 21+1dniu obwód wyniósł 149,8 i nie wydaje mi się aby było to b. mało :/

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że w czwartek dowiem się kogo noszę w brzuchu ;)

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Clexane (lek) który dostałam to inaczej heparyna mająca na celu min. zapobieganie zakrzepom krwi - wstrzykuję ją sobie podskórnie właśnie w brzuch.
    Sporo ciężarówek dostaje ten lek zapobiegawczo np. po kilku poronieniach - podobno pozwala lepiej funkcjonować łożysku w dostarczaniu substancji odżywczych. A skoro brzuszek mniejszy u Emilki to wolą chuchać na zimne - macie może wynik AC waszej pociechy właśnie około 20/22 tyg. ciąży - u mnie w 21+1dniu obwód wyniósł 149,8 i nie wydaje mi się aby było to b. mało :/

Mi robili usg w sobotę to było 21+3 i AC było 164

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze kochana żadnych wyników i pomiarów bo na badanie idę w czwartek. Współczuję Ci z tym nakłuwaniem brzuszka, ale to wszystko dla dobra dzieciątka - Emilki z resztą :) dziewczyny jak pisze "hehe" to sorry ale uśmiechy mi tu nie działają i tak je zastępuję bo nie mogę bez nich żyć hehe

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te pomiary na każdym aparacie usg są inne mój lekarz w 19tyg robił.pomiar i no BPD wynosiło 50a w sobotę na innym sprzęcie 21+3 i niby 48mm dziwne

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaaa :)

Mam chwilę wolną w pracy i czytam sobie o wcześniakach na blogu Matki Prezesa. W ogóle jakoś tak co rusz trafiam na temat skrajnego wczesniactwa- w radiu, tv i w necie.
    I powiem wam, że czas od 24 do 32tc będzie dla mnie tak samo nerwowy jak pierwszy trymestr albo jak czas zaraz przed badaniem przezierności... nerwowy, bo nie chcę żeby maleńki urodził się w takim stanie. Co prawda nic na to nie wskazuje, ale to wyrok taki sam jak poważna choroba genetyczna... i nawet nie można zabronić lekarzom podłączenia takiego dzieciątka do respiratora, jeżeli wiadomo że nie ma szans na samodzielne przeżycie ;(
    Kurcze, oby dało się urodzić w terminie - nieważne czy cc czy sn, nieważne jak długi czy bolesny poród będzie, oby w terminie lub blisko terminu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:41

Alorrene13, Joasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Mi robili usg w sobotę to było 21+3 i AC było 164

Scintilla u mnie w 20+6 AC wynosi 149.
    Więc nie wiem czemu Cie nakłuwają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:43

relgh371nuuw2sg6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Scintilla u mnie w 20+6 AC wynosi 149.
    Więc nie wiem czemu Cie nakłuwają:/

jedynie chyba zapobiegawczo ... aby łożysko było dobrze ukrwione - ja mam wykrytą przed ciążą mutację MTHFR i gorzej przyswajam kwas foliowy - od początku jestem na Acardzie i to on rozrzedzał mi krew do tej pory - widocznie uważają, że to nie wystarcza :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ