X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata mi chyba też skaczą hormony. Od kilku dni łażę przybita i płakać mi się chce z byle powodu. Co zresztą robię...

Aguś jesteście super rodziną. Papier dla mnie też nie ma najmniejszego znaczenia. Jeśli Wam jest tak dobrze to tym lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tak to jest bardzo dobry wpis ;) Tak zmartwienie na dziś... czy zrobić na obiad mielone czy spagetti.

Sista kciuki zaciśnięte :)

Aguś czy macie ślub czy nie to żadnego znaczenia nie ma,najważniejsze że za sobà wskoczycie w ogień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:46

A1984, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki za taki optymizm, mnie od kilku dni dopada melancholia a to przecież faktycznie niezbyt dobry klimat dla maluszka, staram sie ogarnac:)

Sista trzymam kciuki!! :)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny:)

Ja jutro mam wizytę idę na usg do kliniki co juz raz byłam i bardzo jestem zadowolona z badań, zdjęcia wyraźne nie to co u mojego gina niby prywatnie a nic nie widać:( Po historii Agi to kurcze to i ja się obawiam chodź wszystko jest w porządku po wynikach małej..

Witam Stokrotka ja ruchy czuje od 18tc wcześniej bulgoty ale od 2Otc kopniaczki kochane lecą a jak muzyka gra to Mała jak by tańczyła i czuć bardzo wyraźnie, nawet mąż przez brzuch jak połozy rękę czuje kopniaki:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uśmiech :)

Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..."

"Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.”

Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje:

„Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży."

"Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:51

Evell, A1984, Marcia86, nenette, Z., lilly78, gosi_a, Alorrene13, Rozalia, Katha81 lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wcześniaków to od czasu jak jestem tu na Belly to podczytuje pamiętnik jednej dziewczyny Kaarolaa - Marceli, mój kochany wczesniaczek. Malutki urodził się w 25 tyg ciąży o ile dobrze pamiętam, czytalam o jego dalszych dniach i tak naprawdę walce o życie, teraz na bieżąco podczytyje, bo dziewczyna nadal wszystko opisuje, konsultacje u lekarzy, teraz rehabilitację ale póki co idą do przodu a maly jest w domku i rośnie. Teraz naprawdę lekarze działają cuda :) to bardzo pozytywny pamiętnik, polecam tym co się tak martwią ;)

Katha81 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 w 100% się z Tobą zgadzam :) Na początku chciałam być sama sobie trochę lekarzem i sama próbowałam znaleźć przyczyny różnych dolegliwości, co kończyło się wielkim płaczem. Od paru tygodni wszelkie dolegliwości pozostawiam do oceny mojemu lekarzowi, któremu ufam, bo komu jak nie jemu, napewno jest lepszym specjalistą niż ja :D Wiadomo, że są sytuacje kiedy należy posłuchać intuicji, ale w moim przypadku - jestem przesadną histeryczką, zazwyczaj kończy się to nieuzasadnionym stresem.

Co ma być to będzie, dbajmy po prostu o siebie ile się da, bo tego czego się nie da i tak nie zmienimy :)
    I jeszcze jeden pozytyw, większości z nas zostało już mniej niż więcej do końca, pozostałym też niewiele brakuje do tego etapu :) nic, tylko się cieszyć :)

Powodzenia wizytującym :)

Joasia:), A1984, Inesicia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj prawie 6 letni synuś Bartek właśnie włączył super muzyczkę i tańcujemy :) odrazu lepiej

To super sposób na zagłuszenie głupich myśli :) działa !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:59

nadine24 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moj prawie 6 letni synuś Bartek właśnie włączył super muzyczkę i tańcujemy :) odrazu lepiej
    U mnie też od rana same pozytywne dźwięki, jak to pomaga ! :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wcześniaków - koleżanka urodziła synka w 6,5mca. Ważył bodajże 1,2kg (był wyjątkowo duży mimo, że ona całą ciążę nic nie mogła jeść bo wszystko zwracała). Dziś ma 17 lat i wszystko było i jest z nim dobrze.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja od samego rana w ciągłym ruchu, najpierw zakupy, pranie, obiad i nawet udało mi się upiec babkę :) M ma dziś wolne i postanowiliśmy troszkę poleniuszkować :) Pozdrawiam Was

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy tym leniuchowaniu dziś czas tak szybko leci. Już 13 i trzeba pomyśleć o jakimś obiedzie, a mi się tak bardzo nie chce :) Co dziś gotujecie ciekawego? :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Mi przy tym leniuchowaniu dziś czas tak szybko leci. Już 13 i trzeba pomyśleć o jakimś obiedzie, a mi się tak bardzo nie chce :) Co dziś gotujecie ciekawego? :)
    Ja już zjadłam rosół z makaronem. Nie wiem czy będę gotować coś więcej bo M wróci dopiero rano. Ale rosołek był pyszny.
    Co do wcześniaków to moja mama urodziła się ponad 50 lat temu w wiejskim ośrodku zdrowia jakieś 1,5-2 miesiące wcześniej niż powinna i przeżyła bez jakichś większych uszczerbków na zdrowiu więc wiem, że takie rzeczy się zdarzają, ale i tak wolałabym żeby nasza Córcia posiedziała w brzuchu przynajmniej do 36 tygodnia.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam cukinię duszona z pomidorami, ryżem brązowym i fetą. Wyszło pycha i jest dietetyczne przynajmniej ze względu na węglowodany złożone :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w skrzynce znalazłam list od hipp dostałam próbkę balsamu dla dzieci i kupony do rossmana ważne do końca kwietnia :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam biały barszcz i gulasz :))

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem to:
    http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2014/02/PYSZNA-ZAPIEKANKA-MAKARONOWA-Z-MIESEM-MIELONYM.html

relgh371nuuw2sg6.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojacie, aż tak skomplikowaniu to nie mam weny dziś pichcić, chyba skończy się na kotlecie albo makaronie ze szpinakiem :)

Agawera też to ostatnio dostałam, ale trochę pożałowali :) czekam jeszcze na paczkę z Bebiklubu, ale coś się ociągają :) oprócz tego rejestrowałam się jeszcze w Familyservice, BebiProgram i Klubie Maluszka - może też coś przyślą :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Ja jem to:
    http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2014/02/PYSZNA-ZAPIEKANKA-MAKARONOWA-Z-MIESEM-MIELONYM.html
    Robiłam bardzo podobną zapiekankę w sobotę z tym, że w mojej były jeszcze brokuły i była przepyszna więc polecam.

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie tylko dostalam z hippa inni nic nie przyslali , przy weronice nie uzywalam kosmetykow z hippa tylko jak juz sloiczkow czy ktoras z mam stosowała kosmetyki z hippa ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ