X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ten hipp się niby reklamuje że jest dostępny w rossmanie i też dostałam te kupony, a jak wczoraj byłam to raptem jeden kosmetyk stał od nich na półce ... dziwne. Nie używałam ich wcześniej ...
    Nadine a Klub Maluszka to hipp czy jaki bo nie mogę tego namierzyć?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logowalam sie na stronie hipp.pl
    w rosmmannie co mam kolo domu jest bardzo maly asortymenty kilka życzy na krzyz dla niemowlat dlstego pojade do galerii handlowej tam sklep jest 2 razy taki i mam nadzieje ze tam bedzie cos wiecej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Clexane (lek) który dostałam to inaczej heparyna mająca na celu min. zapobieganie zakrzepom krwi - wstrzykuję ją sobie podskórnie właśnie w brzuch.
    Sporo ciężarówek dostaje ten lek zapobiegawczo np. po kilku poronieniach - podobno pozwala lepiej funkcjonować łożysku w dostarczaniu substancji odżywczych. A skoro brzuszek mniejszy u Emilki to wolą chuchać na zimne - macie może wynik AC waszej pociechy właśnie około 20/22 tyg. ciąży - u mnie w 21+1dniu obwód wyniósł 149,8 i nie wydaje mi się aby było to b. mało :/

U mnie w 21+2 obwód wyniósł 160:-)

Scintilla lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Wiecie co ten hipp się niby reklamuje że jest dostępny w rossmanie i też dostałam te kupony, a jak wczoraj byłam to raptem jeden kosmetyk stał od nich na półce ... dziwne. Nie używałam ich wcześniej ...
    Nadine a Klub Maluszka to hipp czy jaki bo nie mogę tego namierzyć?
    faktycznie, pomieszałam, bo sprawdzałam po mailach :) hipp i klub maluszka to to samo :)
    a u nas rossmann dobrze wyposażony w Hippa :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,gratuluję udanych wizyt! ja też już po wizycie u swojego gina i wszystko ok. On lubi bardzo gadać i zawsze u niego godzinę spędzam :) No i co najważniejsze, dziś jest mój ostatni dzień pracy. Od jutra mam wystawione L4 i laba do końca ciąży :) Jutro też wyjeżdżamy w góry, więc trochę dodatkowo odpocznę.

Mam do Was takie pytanie, połówkowe mam prywatnie za tydzień ale dostałam też od mojego gina skierowanie z mojego prywatnego pakietu i termin jest na 26 lutego,to będzie 23+5. Myślicie że to za późno, czy zawsze warto pójść?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja mam 4 lutego to bedzie rowno 23 tyg.
    A ja dzisiaj też obiad nieambitny sadzone swojskie jajeczko ziemniaczki i ogórek kiszony własnej roboty

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Jak na razie tylko dostalam z hippa inni nic nie przyslali , przy weronice nie uzywalam kosmetykow z hippa tylko jak juz sloiczkow czy ktoras z mam stosowała kosmetyki z hippa ?

Ja używałam oliwki i szamponu. Oba produkty polecam. Tylko teraz jakoś ciężko je dostać. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale u mnie np w rossmanie od jakiegoś czasu nie ma :-/

• sss Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pomidorowa, ktora mama robila, wole pikantniejsza za co mi sie oberwalo. Zrobilam pankejki z nutella slodkie ale pycha.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Stokrotko - ja jeszcze nic a nic nie czuje.

Ja też jeszcze nic :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, ja się baaaaardzo dlugo nie odzywalam ale non stop was czytałam. Po prostu wszystko bylo dobrze i nie mialam co pisać. Jesli chodzi o wczesniaki to moja pierwsza corka urodzila sie w 32 tygodniu, wazyla 2 kg. Byla tak zdrowa ze chcieli nas badac i jakies eksperymenty robic bo nic kompletnie jej nie bylo. Nawet nie lezala pół dnia w inkubatorze, dopiero po kilku dniach polozyli ja ale tylko na 2 dni ze wzgledu na zoltaczke. Niestety boje sie ze historia moze sie powtorzyc poniewaz wczoraj bylam u gina i okazalo sie ze mam miekka szyjka, rozwarcie wewnętrznego ujścia szyjki no i jest troche za krotka jak na połowę ciazy szyjke, bo ma 3, 3 cm. Mam w ptzyszlym tygodniu kontrole i mam juz przyjsc z pessarem, gdybym syyuacja wymagala pilnego zalozenia. Powiedział ze mam go kupic bo i tak na pewno go założymy jeśli nie w przyszlym tygodniu to na pewno niedługo. Od wczoraj rycze bo wiem czym grozi miekka szyjka. Wiem ze niektore kobieyy maja jeszcze krotsze szyjki i donaszaja ciaze ale mają je twarde i zamknieta a moja jest wewnętrznie otwarta......od wczoraj leżę plackiem i jak idiotka mam nadzieje ze szyjka sie zregeneruje.........to jest najgorszy czas dla nas, bo juz tak daleko zaszlysmy, znamy plec, rozmawiamy z dzieckiem, mowimy po imieniu a niestety w razie czegos zlego nie ma szans na uratowanie dziecka. Modle sie teraz aby dotrwac chociaz do 30 tygodnia.

Sista, Rozalia, Scintilla, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już na dziś też wolne także się cieszę :) trochę się stresuje bo mój M nie może dostać rejsu a miało być tak łatwo a tu już 4 miesiąc w domu :/ i niby powinnam się cieszyć ale jak zaraz nie wypłynie to nie zdąży na poród :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Smutno mi, że masz takie problemy z szyjką :( Ufam, że wszystko się poprawi, a Maleństwo będzie się zdrowo rozwijało aż do 40 tygodnia :)

Dziewczyny - ja już po rozmowie w pracy. Niestety, niewiele się dowiedziałam. Co będzie po moim powrocie z urlopu rodzicielskiego, to się okaże jak wrócę...
    Teraz to ja się skupić muszę na najbliższych 5 miesiącach i taki mam plan :-)

Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu musisz być dobrej myśli.

Mi w pierwszej ciąży ok. 6,5mca otwierała się szyjka. Niestety nie pamiętam czy była twarda czy miękka. Udało się bez zakładania krążka, ale tylko dlatego, że poszłam na zwolnienie i więcej wypoczywałam. Nie przemęczaj się i nie stresuj. Nie wchódź po schodach i nie dźwigaj. Wszystko na pewno będzie dobrze :).

Viola lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Dziękuję za gratulację :)
    Zyrciu (chyba dobrze pamiętam, że jesteś opiekunką listy) możesz mi dopisać synka :) póki co bez imienia bo kompletnie nie mamy pomysłu na chłopca :P
    W czwartek mam połówkowe w prenatalnej poradni genetycznej jednak skoro w pn było ok to w czw też musi być :P i myślę, że płeć się nie zmieni :P
    Co do ruchów to najmocniej czułam je wczoraj w trakcie USG jak lekarz przyciskał je do brzucha by dokładnie pomierzyć brzdąca i później po USG :P
    Scintilla co do obwodu AC u Nas wczoraj wg. OM 20t+3dz było 151,2mm. chociaż USG pokazało, że po wymiarach ciąża jest młodsza o ok 6 dni trochę mnie to zmartwiło ale lekarz mówi, że to mała różnica i może być spowodowana błędem w pomiarach bo wiadomo USG to tylko sprzęt. Zobaczę w cze. jak wyjdzie USG choć trzeba pamiętać, że każdy sprzęt jest inny :)
    pozdrawiamy :)

Scintilla, zyrcia, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczynki, od wczoraj leżę plackiem, zreszta czytałam wczoraj cały dzien na temat tej głupie j szyjki i wychodzi na to ze lezenie pomaga nawet bardziej niż pessar czy szew. Tak wiec zobaczymy w przyszly czwartek jak sie zachowuje szyjja przy naksynalnym wypoczynku.
    A z dobrych wiesci to w zeszlym tyg byliśmy na połowkowym i nasza Kornelka wazyla 335 gr, brak markerów wskazujacych na wady rozwojowe, serducho super zdrowe i wszystko inne tez.
    Wiem ze u was wszystkich tez dobre wiesci :-) a tym ktore ida dopiero na badania życzę oczywiście samych dobrych wieści.

Alorrene13, Joasia:), Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu będzie dobrze!!!! Odpoczywaj dużo. Tulę Cię wirtualnie :-*

Dziewczyny co do tematu wcześniaków, ja urodziłam się w 6 miesiącu, lekarze nie dawali mi żadnych szans, narządy nie wytworzone a dziś jestem w 100% zdrową dziewczyną.

Ja dziś miałam jechać na ip ale okazało się że mój gin przyjmuje i mam do niego jechać. Rano wyleciał ze mnie mega duży śluz :-( Mam nadzieję że to nie czop trzymający szyjkę :-( Fakt faktem że brzuch trochę mnie pobolewa :-( nie chce mi się nawet ze strachu myśleć jak się okaże że to był czop przedporodowy :-( Mała stuka, puka czuje mój stres :-( Czy ja mogę 2 tyg. przeżyć tej ciąży bez jakiś przygód? Ile można? Dziewczyny powiem Wam że sił już nie mam. Dziś to już mi wszystko jedno :-(

A jeszcze mąż w nocy telefon utopił w wannie!!!! Pół nocy reanimowaliśmy go. Jakiś pech ostatnio mnie oplata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:02

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no to ja teraz trzymam kciuki za ciebie oby to nie byl czop! &&&

Aaaaa, jeszcze mam cos do Zyrci ;-) przypomnialo mi sie bo wlasnie leciala reklama herbaty Teekane....nie wiem czy kojarzycie. Siedza rodzice przed laptopem i rozmawiaja z corka przez Skypa. Corka im pokazuje swojego chlopaka, potem wstajen i pokazuje im ciazowy brzuszek, oni juz maja zawal serca bo ziec caly wytatuowany no ale po herbatce im przechodzi. No i chcialam powiedzieć ze ta dziewczyna z reklamy kojarzy mi sie z Żyrcią ;-)

Alorrene13, zyrcia, Nieukowa, Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu trzymaj się, oby wszystko się dobrze ułożyło ! Kciukam !
    Kasika za Ciebie też oczywiście. Kojarzę tą reklamę, śmiechowa jest, i może ta dziewczyna faktycznie troszkę do Zyrci podobna hehe

Viola, zyrcia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D nie widziałam tej reklamy, bo rzadko oglądam tv :D ależ jestem ciekawa :D to ładna musi być ta dziołcha :D nie no żartuję, postaram się zwrócić uwagę jak mi się zdarzy oglądać tv :D

Trzymam kciuki dziewczyny żeby było wszystko dobrze <3

Viola, Sista lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo hehehe

https://www.youtube.com/watch?v=2XO0sUmU2II

zyrcia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ