Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co ten hipp się niby reklamuje że jest dostępny w rossmanie i też dostałam te kupony, a jak wczoraj byłam to raptem jeden kosmetyk stał od nich na półce ... dziwne. Nie używałam ich wcześniej ...
Nadine a Klub Maluszka to hipp czy jaki bo nie mogę tego namierzyć? -
Scintilla wrote:Clexane (lek) który dostałam to inaczej heparyna mająca na celu min. zapobieganie zakrzepom krwi - wstrzykuję ją sobie podskórnie właśnie w brzuch.
Sporo ciężarówek dostaje ten lek zapobiegawczo np. po kilku poronieniach - podobno pozwala lepiej funkcjonować łożysku w dostarczaniu substancji odżywczych. A skoro brzuszek mniejszy u Emilki to wolą chuchać na zimne - macie może wynik AC waszej pociechy właśnie około 20/22 tyg. ciąży - u mnie w 21+1dniu obwód wyniósł 149,8 i nie wydaje mi się aby było to b. mało
U mnie w 21+2 obwód wyniósł 160:-)Scintilla lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Wiecie co ten hipp się niby reklamuje że jest dostępny w rossmanie i też dostałam te kupony, a jak wczoraj byłam to raptem jeden kosmetyk stał od nich na półce ... dziwne. Nie używałam ich wcześniej ...
Nadine a Klub Maluszka to hipp czy jaki bo nie mogę tego namierzyć?hipp i klub maluszka to to samo
a u nas rossmann dobrze wyposażony w HippaAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki,gratuluję udanych wizyt! ja też już po wizycie u swojego gina i wszystko ok. On lubi bardzo gadać i zawsze u niego godzinę spędzam
No i co najważniejsze, dziś jest mój ostatni dzień pracy. Od jutra mam wystawione L4 i laba do końca ciąży
Jutro też wyjeżdżamy w góry, więc trochę dodatkowo odpocznę.
Mam do Was takie pytanie, połówkowe mam prywatnie za tydzień ale dostałam też od mojego gina skierowanie z mojego prywatnego pakietu i termin jest na 26 lutego,to będzie 23+5. Myślicie że to za późno, czy zawsze warto pójść?
-
nick nieaktualnyagawera wrote:Jak na razie tylko dostalam z hippa inni nic nie przyslali , przy weronice nie uzywalam kosmetykow z hippa tylko jak juz sloiczkow czy ktoras z mam stosowała kosmetyki z hippa ?
Ja używałam oliwki i szamponu. Oba produkty polecam. Tylko teraz jakoś ciężko je dostać. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale u mnie np w rossmanie od jakiegoś czasu nie ma
-
Hej Dziewczynki, ja się baaaaardzo dlugo nie odzywalam ale non stop was czytałam. Po prostu wszystko bylo dobrze i nie mialam co pisać. Jesli chodzi o wczesniaki to moja pierwsza corka urodzila sie w 32 tygodniu, wazyla 2 kg. Byla tak zdrowa ze chcieli nas badac i jakies eksperymenty robic bo nic kompletnie jej nie bylo. Nawet nie lezala pół dnia w inkubatorze, dopiero po kilku dniach polozyli ja ale tylko na 2 dni ze wzgledu na zoltaczke. Niestety boje sie ze historia moze sie powtorzyc poniewaz wczoraj bylam u gina i okazalo sie ze mam miekka szyjka, rozwarcie wewnętrznego ujścia szyjki no i jest troche za krotka jak na połowę ciazy szyjke, bo ma 3, 3 cm. Mam w ptzyszlym tygodniu kontrole i mam juz przyjsc z pessarem, gdybym syyuacja wymagala pilnego zalozenia. Powiedział ze mam go kupic bo i tak na pewno go założymy jeśli nie w przyszlym tygodniu to na pewno niedługo. Od wczoraj rycze bo wiem czym grozi miekka szyjka. Wiem ze niektore kobieyy maja jeszcze krotsze szyjki i donaszaja ciaze ale mają je twarde i zamknieta a moja jest wewnętrznie otwarta......od wczoraj leżę plackiem i jak idiotka mam nadzieje ze szyjka sie zregeneruje.........to jest najgorszy czas dla nas, bo juz tak daleko zaszlysmy, znamy plec, rozmawiamy z dzieckiem, mowimy po imieniu a niestety w razie czegos zlego nie ma szans na uratowanie dziecka. Modle sie teraz aby dotrwac chociaz do 30 tygodnia.
Sista, Rozalia, Scintilla, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Viola - bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Smutno mi, że masz takie problemy z szyjką
Ufam, że wszystko się poprawi, a Maleństwo będzie się zdrowo rozwijało aż do 40 tygodnia
Dziewczyny - ja już po rozmowie w pracy. Niestety, niewiele się dowiedziałam. Co będzie po moim powrocie z urlopu rodzicielskiego, to się okaże jak wrócę...
Teraz to ja się skupić muszę na najbliższych 5 miesiącach i taki mam planViola, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViolu musisz być dobrej myśli.
Mi w pierwszej ciąży ok. 6,5mca otwierała się szyjka. Niestety nie pamiętam czy była twarda czy miękka. Udało się bez zakładania krążka, ale tylko dlatego, że poszłam na zwolnienie i więcej wypoczywałam. Nie przemęczaj się i nie stresuj. Nie wchódź po schodach i nie dźwigaj. Wszystko na pewno będzie dobrze.
Viola lubi tę wiadomość
-
hej
Dziękuję za gratulację
Zyrciu (chyba dobrze pamiętam, że jesteś opiekunką listy) możesz mi dopisać synkapóki co bez imienia bo kompletnie nie mamy pomysłu na chłopca
W czwartek mam połówkowe w prenatalnej poradni genetycznej jednak skoro w pn było ok to w czw też musi byći myślę, że płeć się nie zmieni
Co do ruchów to najmocniej czułam je wczoraj w trakcie USG jak lekarz przyciskał je do brzucha by dokładnie pomierzyć brzdąca i później po USG
Scintilla co do obwodu AC u Nas wczoraj wg. OM 20t+3dz było 151,2mm. chociaż USG pokazało, że po wymiarach ciąża jest młodsza o ok 6 dni trochę mnie to zmartwiło ale lekarz mówi, że to mała różnica i może być spowodowana błędem w pomiarach bo wiadomo USG to tylko sprzęt. Zobaczę w cze. jak wyjdzie USG choć trzeba pamiętać, że każdy sprzęt jest inny
pozdrawiamyScintilla, zyrcia, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Dziewczynki, od wczoraj leżę plackiem, zreszta czytałam wczoraj cały dzien na temat tej głupie j szyjki i wychodzi na to ze lezenie pomaga nawet bardziej niż pessar czy szew. Tak wiec zobaczymy w przyszly czwartek jak sie zachowuje szyjja przy naksynalnym wypoczynku.
A z dobrych wiesci to w zeszlym tyg byliśmy na połowkowym i nasza Kornelka wazyla 335 gr, brak markerów wskazujacych na wady rozwojowe, serducho super zdrowe i wszystko inne tez.
Wiem ze u was wszystkich tez dobre wiescia tym ktore ida dopiero na badania życzę oczywiście samych dobrych wieści.
Alorrene13, Joasia:), Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość
-
Violu będzie dobrze!!!! Odpoczywaj dużo. Tulę Cię wirtualnie :-*
Dziewczyny co do tematu wcześniaków, ja urodziłam się w 6 miesiącu, lekarze nie dawali mi żadnych szans, narządy nie wytworzone a dziś jestem w 100% zdrową dziewczyną.
Ja dziś miałam jechać na ip ale okazało się że mój gin przyjmuje i mam do niego jechać. Rano wyleciał ze mnie mega duży śluzMam nadzieję że to nie czop trzymający szyjkę
Fakt faktem że brzuch trochę mnie pobolewa
nie chce mi się nawet ze strachu myśleć jak się okaże że to był czop przedporodowy
Mała stuka, puka czuje mój stres
Czy ja mogę 2 tyg. przeżyć tej ciąży bez jakiś przygód? Ile można? Dziewczyny powiem Wam że sił już nie mam. Dziś to już mi wszystko jedno
A jeszcze mąż w nocy telefon utopił w wannie!!!! Pół nocy reanimowaliśmy go. Jakiś pech ostatnio mnie oplata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:02
Viola lubi tę wiadomość
-
Kasika no to ja teraz trzymam kciuki za ciebie oby to nie byl czop! &&&
Aaaaa, jeszcze mam cos do Zyrciprzypomnialo mi sie bo wlasnie leciala reklama herbaty Teekane....nie wiem czy kojarzycie. Siedza rodzice przed laptopem i rozmawiaja z corka przez Skypa. Corka im pokazuje swojego chlopaka, potem wstajen i pokazuje im ciazowy brzuszek, oni juz maja zawal serca bo ziec caly wytatuowany no ale po herbatce im przechodzi. No i chcialam powiedzieć ze ta dziewczyna z reklamy kojarzy mi sie z Żyrcią
Alorrene13, zyrcia, Nieukowa, Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
nie widziałam tej reklamy, bo rzadko oglądam tv
ależ jestem ciekawa
to ładna musi być ta dziołcha
nie no żartuję, postaram się zwrócić uwagę jak mi się zdarzy oglądać tv
Trzymam kciuki dziewczyny żeby było wszystko dobrzeViola, Sista lubią tę wiadomość