Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle , że musimy ufać swoim lekarzom , na pewno i szew i pesser sa dobrym rozwiazaniem kiedy z szyjka cos sie dzieje bo to zdradliwa sprawa. a Luteine bierzesz ?

Viola lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biore luteine od początku, jestem po 3 poronieniach wiec chuchamy i dmuchamy.....:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja też mam luteine i też mam mieć pessara, taki sam zestaw:)

Po miesiacu zwolnienia nawet do pracy mi sie zateskniło;) ile mozna czytac:P ale wlasnie-czytalyscie ostatnio cos fajnego,nie o dzieciach i mozecie polecic?

Viola lubi tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, my też na luteinie do 36tyg planowo.:-)

Viola lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na luteinie jeszcze ciągnę, ale powoli już odstawiamy :) Zostało mi ostatnie 14 tabletek i prawdopodobnie koniec

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Nenette bedziemy 3 z kiepskimi szyjkami ;-)

nenette lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na 10:15 połówkowe / prenatalne... proszę o kciuki

Która z Was wizytuje jutro :)

Kochane "szyjkowe " ciążówki bedzie dobrze, napewno ... tylko odpoczywajcie i ograniczcie ( w miarę możliwości ) stres .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 21:24

Sista, Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, kciuki zaciśnięte :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Moje Drogie,
    Dzisiaj dzień na Dziewczynki, po raz kolejny mój gin siusiaka nie wdział, ja tez. Maleństwo jest nadal Dziewczynka, choć te atrybuty kobiece tez rozmazane jakieś :) Ale Zyrciu - zapisz proszę Dziewczynkę przy mnie, równowaga musi być :)
    Z badania, nadal Maleństwo starsze o 6 dni, czyli potwierdza się, ze owulacja była wcześniej. Z USG 19w3d, ale terminu nie przesuwamy. Z wymiarów ważymy 274 g, obwód brzuszka 13,53cm, obwód główki 16,38cm, bicie serduszka 154bpm :) wszystko w super normie :):):) Maleństwo siedzi sobie w macicy, nóżki przed sobą wyprostowanie, główka u góry - siedzi sobie boczkiem :)
    Dostałam skierowanie na glukozę, mocz na posiew (przez liczne bakterie) i badania połówkowe. No i kolejna wizyta kontrolna 27 lutego, a do tego czasu L4 :) Mam leżeć nogami do góry i wypoczywać :):):)
    Po drodze wizyta u gina z NFZ i spotkanie z Maleństwem na połówkowych.
    Bardzo Wam wszystkim dziękuje za kciuki !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 22:10

Ania1704, Dada, gosi_a, zyrcia, nadine24, Joasia:), nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Gosi_a gratuluje Zuzi i pozytywnej wizyty :)

Po waszych wpisach mam wrażenie że moja Hania to taka mała chudzinka, bo na koniec 20 tygodnia tj. 19+5 ważyła 296g. Muszę chyba jeść więcej słodyczy, żeby ją utuczyć :)

Nadine - Moja ma wg USG ma 19w3d i 274g :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista gratuluję owocnej wizyty :)

Sista lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczynki Moje Drogie,
    Dzisiaj dzień na Dziewczynki, po raz kolejny mój gin siusiaka nie wdział, ja tez. Maleństwo jest nadal Dziewczynka, choć te atrybuty kobiece tez rozmazane jakieś :) Ale Zyrciu - zapisz proszę Dziewczynkę przy mnie, równowaga musi być :)
    Z badania, nadal Maleństwo starsze o 6 dni, czyli potwierdza się, ze owulacja była wcześniej. Z USG 19w3d, ale terminu nie przesuwamy. Z wymiarów ważymy 274 kg, obwód brzuszka 13,53cm, obwód główki 16,38cm, bicie serduszka 154bpm :) wszystko w super normie :):):) Maleństwo siedzi sobie w macicy, nóżki przed sobą wyprostowanie, główka u góry - siedzi sobie boczkiem :)
    Dostałam skierowanie na glukozę, mocz na posiew (przez liczne bakterie) i badania połówkowe. No i kolejna wizyta kontrolna 27 lutego, a do tego czasu L4 :) Mam leżeć nogami do góry i wypoczywać :):):)
    Po drodze wizyta u gina z NFZ i spotkanie z Maleństwem na połówkowych.
    Bardzo Wam wszystkim dziękuje za kciuki !!!

Super ,że wszystko dobrze :) mam pytanie lekarz zawsze Ci mierzy obwód brzucha?

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i nie jest za dobrze :-( skraca mi się szyjka :-( Nie wiem kto był bardziej załamany ja czy mój gin:-( Organizm zachowuje się jak by się szykował do porodu Załamana jestem na maxa :-( przecież to dopiero 21 tc, nie mogę jej stracić :-( Jesteśmy już tak daleko. Pozostaje walczyć o każdy dzień Amelki
    Do tej pory wszyscy się zachwycali szyjką aż do dziś :-( musze bezwzględnie leżeć i modlić się o każdy dzień aby mała dała radę. I teraz wiem, że te kłucia w macicy nie są normalne :-( Czemu nie zareagowałam od razu?
    A śluz mam z powodu nadżerki i te wszystkie plamienia też. Chociaż jedno się wyjaśniło.

Nie mam już sił........ czemu takie to wszystko jest ciężkie :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Viola ja też mam luteine i też mam mieć pessara, taki sam zestaw:)

Po miesiacu zwolnienia nawet do pracy mi sie zateskniło;) ile mozna czytac:P ale wlasnie-czytalyscie ostatnio cos fajnego,nie o dzieciach i mozecie polecic?

"Shantaram"- najlesza książka, jaką dotychczas czytałam, a przynajmniej na przestrzeni ostatnich 10ciu lat.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada- nawet dwa razy, dla pewności. Główkę tez, i nóżki i rączki :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny i nie jest za dobrze :-( skraca mi się szyjka :-( Nie wiem kto był bardziej załamany ja czy mój gin:-( Organizm zachowuje się jak by się szykował do porodu Załamana jestem na maxa :-( przecież to dopiero 21 tc, nie mogę jej stracić :-( Jesteśmy już tak daleko. Pozostaje walczyć o każdy dzień Amelki
    Do tej pory wszyscy się zachwycali szyjką aż do dziś :-( musze bezwzględnie leżeć i modlić się o każdy dzień aby mała dała radę. I teraz wiem, że te kłucia w macicy nie są normalne :-( Czemu nie zareagowałam od razu?
    A śluz mam z powodu nadżerki i te wszystkie plamienia też. Chociaż jedno się wyjaśniło.

Nie mam już sił........ czemu takie to wszystko jest ciężkie :-(

Bądź dobrej mysli i lez z tyłkiem do góry ! a bedą Ci zakładac szew albo pesser skoro szyjka sie skraca i jak dobrze rozumiem rozwiera ? czy to co odeszło to był czop śluzowy?

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika zmartwił mnie Twój wpis :( trzymam mocno zaciśnięte kciuki, żeby sie wszystko uspokoiło. Czy lekarz zaleca PESSAR w mojej pierwszej ciąży pomogło.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika :( trzymam kciuki, musi się udać!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie boli macica ale obstawiam że sie rozciąga i dlatego boli chyba . lekarz nie mierzył szyjki albo nic nie mówił tylko co wizytę mówił ze nie mam rozwarcia 13,02 ide do innego lekarza i sie skonsultuję

co do ruchów to wczoraj w nocy cosiek sie rozpychał a dziś po obiado-kolacji :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista gratulacje dobrych wieści:-)
    Kasika, a ile ma twoja szyjka?? Beda ci cos zakladac na nia??

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ