X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Ja dzisiaj wizytuję niedługo lecę na usg:)

Dzisiaj się dobrze czuje ale mnie rano zemdliło bo pusty żołądek wieczorem niewiele zjadłam i szybko usnęłam, a rano mdłości:(

Moja w 19+5 ważyła 345g:) wiec wszystko dziewczyny w normie:)

Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi macie czasami bóle podbrzusza jak na miesiączkę? Nie trwają u mnie długo bo może z 5 min. Na początku myślałam, że to macica się rozciąga i dlatego tak, ale teraz już sama nie wiem.
    A dzisiaj w nocy złapał mnie mega ból lewej łydki, ale też i piszczela. Nie wiem o co chodziło i mam nadzieję, że to się już nie powtórzy..

Ja tak mialam i sie okazalo ze wszystko ok szyjka dluga 45 mm lekarz mowil ze macica sie rozciaga a ja po cc dlatego tak to odczuwam. Oczywiscie mam kontrrolowac szyjke w pon mam wizyte wiec zobaczymy jaka jest dluga.

gosi_a lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tak mialam i sie okazalo ze wszystko ok szyjka dluga 45 mm lekarz mowil ze macica sie rozciaga a ja po cc dlatego tak to odczuwam. Oczywiscie mam kontrrolowac szyjke w pon mam wizyte wiec zobaczymy jaka jest dluga.

czy w 1 ciazy bolała Cię macica bo ja sobie takiego bólu nie przypominam no i przy porodzie nie miałam zozwarcia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Kasika trzymam mocno kciuki aby wszystko dobrze się skończyło :) Mnie też często, nawet dziś kuje w pochwie. Gin na ostatniej wizycie badała mnie i mówiła, że z szyjką jest wszystko ok :) Brzuch czasami pobolewa ale czuje takie rozciąganie czyli macica pracuje :)
    Jest okropna pogoda, ale planuję wyjść na mały spacer :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy w 1 ciazy bolała Cię macica bo ja sobie takiego bólu nie przypominam no i przy porodzie nie miałam zozwarcia

Nic mnie nie bolalo pracowalam dlugo zadnych lutein zadnego magnezu czasamj lekko twardnial brzuch ale to normalne tylko znowu mialam ciagle grzybice i bakterie w moczu

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) poczytałam trochę o tej szyjce i to co mówi gin się sprawdza. 3,3 cm to dobra szyjka, trzeba dużo leżeć i brać luteinę. I tak jak gin mówi, przy skróceniu do 2cm trzeba zacząć działac. Zostaje nam częsty monitoring. Wczoraj mała kopał do 3 w nocy, czuła mój stres, obiecałam sobie że ostatni raz funduje jej taki stres widzę że ona to czuje, biedna.

Jeszcze raz dziękuje Wam bardzo :-) dobrze że Was mam :-)

Alorrene13, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki, ja się baaaaardzo dlugo nie odzywalam ale non stop was czytałam. Po prostu wszystko bylo dobrze i nie mialam co pisać. Jesli chodzi o wczesniaki to moja pierwsza corka urodzila sie w 32 tygodniu, wazyla 2 kg. Byla tak zdrowa ze chcieli nas badac i jakies eksperymenty robic bo nic kompletnie jej nie bylo. Nawet nie lezala pół dnia w inkubatorze, dopiero po kilku dniach polozyli ja ale tylko na 2 dni ze wzgledu na zoltaczke. Niestety boje sie ze historia moze sie powtorzyc poniewaz wczoraj bylam u gina i okazalo sie ze mam miekka szyjka, rozwarcie wewnętrznego ujścia szyjki no i jest troche za krotka jak na połowę ciazy szyjke, bo ma 3, 3 cm. Mam w ptzyszlym tygodniu kontrole i mam juz przyjsc z pessarem, gdybym syyuacja wymagala pilnego zalozenia. Powiedział ze mam go kupic bo i tak na pewno go założymy jeśli nie w przyszlym tygodniu to na pewno niedługo. Od wczoraj rycze bo wiem czym grozi miekka szyjka. Wiem ze niektore kobieyy maja jeszcze krotsze szyjki i donaszaja ciaze ale mają je twarde i zamknieta a moja jest wewnętrznie otwarta......od wczoraj leżę plackiem i jak idiotka mam nadzieje ze szyjka sie zregeneruje.........to jest najgorszy czas dla nas, bo juz tak daleko zaszlysmy, znamy plec, rozmawiamy z dzieckiem, mowimy po imieniu a niestety w razie czegos zlego nie ma szans na uratowanie dziecka. Modle
    sie teraz aby dotrwac chociaz do 30 tygodnia.

Violu z tego co poczytałam i to co mówi mój gin to 3,3 cm to jest dobra szyjka. On powiedział że od 2,5 cm a nawet od 2 cm dopiero można panikować. A na razie przystopowanie skracania jej może zadziałac luteina i leżenie plackiem. Ufam mojemu ginowi, jest ekspertem od poronień. Mam nadzieję że to choć troszkę Cię to uspokoi, a i pessar zakładają nawet po 30 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:15

c77352d493.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jesteśmy z Tobą ! Odpoczywaj Kochana.

kasika8303 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja mam 2,8cm czyli jeszcze mniej, damy rade! Nie stresuj sie, mnie wczoraj w nocy tez mocno kopalo-pewnie czuje nerwy..ale nie ma co,trzeba byc dobrej mysli :)
    Ja dziś wlaśnie jade mierzyć czy nic się nie zmieniło, trzymajcie kciuki!

A ja trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również ściskam mocno kciuki za czerwcóweczki, które muszą się teraz więcej oszczędzać - mam nadzieję, że następne tygodnie miną Wam szybciutko i pomogą zregenerować siły a szyjka się wyyyyydłuży!

Widzę, że była dyskusja o obawach związanych z wcześniakami-wklejam więc artykuł dla pocieszenia :

http://joemonster.org/art/30634

U nas kopniaki nabierają siły - pomocna okazuje się być pozytywka przy brzuchu bo jak tylko melodia się kończy a ja wracam z pozycji leżącej do siedzącej to nasza gwiazda przypomina o swoim istnieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:06

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Mało do Was piszę ale podczytuję Was z telefonu :)
    3mam kciuki za wizytujące i gratuluję już pozytywnych odbytych wizyt :)
    No i 3mam mocno kciuki za szyjki by już dalej się nie skracały aż do tp :)
    Ja mało piszę bo trwa u mnie szał pakowania związany z przeprowadzką. Dziś od samego rana ale teraz odpoczywam bo już wymiękam :|
    Ja na połówkowym pytałam mojego lekarza o te kłucia chociaż może to dziwne ale nie umiałam ich dokładnie umiejscowić oraz o bóle podbrzusza i uczucie jakby ze mnie wylatywała woda..lekarz zbadał mnie usg dowcipnie i na szczęście szyjka ma 41mm jest twarda i ujście zew/wew mocno zamknięte a co do kłucia i bóli to mówił, że taki mój urok :) a jeśli chodzi o wydzielinę to póki nic nie piecze i nie swędzi jest oki i nie mam się martwić bo jak to określił "jeszcze nic nie odpływa" wody są w normie :)
    Martwi mnie to, że niedługo 22tc a ja te ruchy czuję tak licho..wczoraj czułam może ze 2 razy a dziś od rana jeszcze nic :( najbardziej czułam w trakcie USG i po USG...no i waga Bobasa bo w 20t+3dz miał ok 315g a Wasze Maluchy takie duże..- tylko spokój Nas uratuje.
    Jutro czeka mnie usg połówkowe w prenatalnej poradni genetycznej zobaczymy jak tam pójdzie z wymiarami :P Bo podejrzewam, że płeć się nie zmieni :)
    A tak prezentuje się Nasza Męskość :
    e0pz61.jpg
    Miłego dnia <3
    PS: Mam pytanie do dziewczyn, które zapisywały się na te warsztaty świadoma mama czy pisałyście e-maila i dostałyście odp?? Bo ja pisałam i zero odzewu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:30

Rozalia, Katha81, A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam tak samo nawet zapomniałam ze wysyłałam emile

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kasika ja mam 2,8cm czyli jeszcze mniej, damy rade! Nie stresuj sie, mnie wczoraj w nocy tez mocno kopalo-pewnie czuje nerwy..ale nie ma co,trzeba byc dobrej mysli :)
    Ja dziś wlaśnie jade mierzyć czy nic się nie zmieniło, trzymajcie kciuki!

A ja trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :)

Trzymam kciuki, daj znać po mierzeniu !!!!

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, no i widzisz jak to jest z ginami. Moj powiedzial znowu ze 3.3 cm to za malo jak na połowę ciąży ale ja mam do tego miękka szyjkę no i historie przewdczesnego porodu wiec on pewnie chce zapobiec temu samemu. Ja tez czytałam w necie ze 3 cm to jeszcze nie tragedia ale musze mu wierzyc ze panikujemy w dobrej wierze....no bo przecież ja mam jeszcze rozwarcie :-(

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam przed gabinetem ale patrzac ile przede mna kobiet to raczej nie wejdę o swojej porze;(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wpadłam na chwilę życzyć Wam udanych wizyt i trzymam kciuki, żeby już żadne niemiłe niespodzianki nie przychodziły - nie tylko te szyjkowe. Wiem że będzie dobrze i wszystkie wylądujemy na porodówkach lub stołach operacyjnych, a potem już tylko radość macierzyństwa :)My za kilka minut ruszamy w trasę, jakieś 7h jazdy przed nami, a potem błogie lenistwo i czyste powietrze :) Będę się na pewno odzywać, bo jak mąż na stoku wyląduje to będę musiała się czymś zajać te kilka godzin. Miłego dzionka!

nenette, Joasia:), A1984, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Zyrciu, mozesz mi wpisac córcie :) mala wazy 242 g :) dzisiaj wizytowalam :)

zyrcia, Truskaweczka250, Joasia:), A1984, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wreszcie się odezwałaś ! już się zastanawiałam co tam u Ciebie :D Gratuluję córy <3

EP!C lubi tę wiadomość

• EP!C Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was namiętnie :D no i mozesz dopisac ze Iga bedzie :) doszlismy wreszcie do porozumienia :D

zyrcia, Truskaweczka250, Joasia:) lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kasika, no i widzisz jak to jest z ginami. Moj powiedzial znowu ze 3.3 cm to za malo jak na połowę ciąży ale ja mam do tego miękka szyjkę no i historie przewdczesnego porodu wiec on pewnie chce zapobiec temu samemu. Ja tez czytałam w necie ze 3 cm to jeszcze nie tragedia ale musze mu wierzyc ze panikujemy w dobrej wierze....no bo przecież ja mam jeszcze rozwarcie :-(

No właśnie, z tymi ginami to tak jest. Podzwoniłam jeszcze po koleżankach, unich też czekali do 2 cm, a u jednej pomogło leżenie. Wszystkie urodziły po cc w terminach, także Violu widzę po nich że nasze dzieciaczki dadzą radę. Zdaj się na gina,wie co robi.

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ