Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia123 wrote:Właśnie kompletnie nic, kurde dziwne to.
Gonia może jak mój nic nie mówił i Twój to nie należy się jakoś nadmiernie tym przejmować (co oczywiście mi nie wychodzi). 9 lutego mam echo serca, zapytam tamtejszych lekarz co o tym sądzą i dam Ci znać!
A w necie nie znalazłam nic na temat łożyska II stopnia około 20 tyg - jakbyś coś miała daj znać -
Witam kobietki i pozdrawiam z pięknych, śnieżnych gór! Pogoda cudowna, pruszy śnieżek, a my świetnie się bawimy
Gratuluję wszystkich super wizyt, dziewczynki widzę nadrabiają żeby nasi chłopcy mieli się za kim uganiaćMy również czujemy się świetnie, połówkowe już we wtorek i doczekać się nie mogę.
Co do szyjki to ja mam zawsze mierzoną przy okazji usg,więc to chyba dosyć ważne. Gin jest w stanie na fotelu tylko sprawdzić czy jest twarda i zamknięta, miarki w oczach nie maMoje łożysko w 17 tyg. miało 0 stopień dojrzałości i gin mi mówił, że to idealnie bo zmienić powinno się na 1 około połowy ciąży. Pewnie co lekarz to teoria, więc najlepiej podpytać swojego lekarza.
Mnie się chiński kalendarz nie sprawdził i warto dodać, że "wiek matki" w kelandarzu, to wiek w chwili zapłodnienia a nie nasz obecny, bo tu tej informacji nie widzę
Teraz czekam aż mój mąż wróci ze znajomymi ze stoku, a potem pójdziemy ulepić bałwanka jak dzieci heheA Wam życzę miłego, pozytywnego dnia
Inesicia, Scintilla, zyrcia, Nieukowa, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
A mnie to nie działa bo powinnam mieć chłopca. W tym kalendarzu należy pamiętać aby brać pod uwagę skończone lata a nie wiek rocznikowo.
Pogoda dziś fatalna, ciśnienie niskie więc głowa mnie z rana bolała ale dostałam od M pyszną kawusię i pączka (marzyłam o nim od 3 dni, ale nic M nie mówiłam, a On i tak się domyślił) i póki co lepiej się czuję. -
Alorrene, Aka81 gratuluje
Mi ginka zawsze najpierw robi badanie reka sprawdza chyba miekkosc/twarosc i sluz potem usg dowcipne wtedy mierzy szyjke, nastepnie robi usg brzuszne.
U mnie tez sie nie sprawdza bo z usg chlopczyk a z kalendarza dziewczynkaAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki czy rozglądacie się już powoli za wózkami ??
Nam się udało na razie dotrzeć do 1sklepu - a raczej składowalni burdelu bo nie dało się tam nawet wózka obejrzeć w całości - o mini przejażdżce w ogóle nie było mowy ze względu na brak miejsca ... dojrzałam jedynie Bebetto Holland i nawet mi się spodobał
http://wrzucaj.net/images/2015/01/30/GONDOLA_4.jpg
Macie jakieś nowe typy na wózki ?Ania1704, Marcia86, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Katha81 wrote:Scintilla ja juz zamowilam i w przyszlym tygodniu odbieram go ze sklepu. A wybralam wozek TAKO CITY MOVE 3w1 (z czerwona budka)
Mają fajne okienko w gondoli -
U mnie ginekolog bada szyjkę przez usg ( długośc) i ręcznie (zamknięcie i twardość). Z szyjka wszystko ok, tylko łożysko nisko ale niby do 26 tygodnia tak moze byc.
Co do kalendarza u mnie się nie sprawdził, natomiast działanie dwa dni przed owu owszem.
Co do wózka to my juz raczej zdecydowani na Riko Nano Alu tech w kolorze malachit ale kupujemy jakoś wiosną.
Tymczasem smigam na basen, później napiszę więcej. Milego dnia Dziewuszki.
p.s. gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki żeby szyjki się wydłużyły.A1984, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości po wizytach ja czekam na połowkowe mam 11.02 . Mieszkam w UK wizyty u położnej mam raz na dwa miesiące w miedzy czasie jeżdżę do polskiego gin ale koszt wizyty to 500 zł ale boję się rodzić tutaj zdecydowanie wolałabym w pl ale sytuacja nam na to nie pozwala .Twardnienie brzucha i skurcze ustąpiły szyjka jest ok i czuje się dobrze tylko moje maleństwo bardzo spokojne to już druga ciąża i maleńka bardzo oszczędna w ruchach w porównaniu do swojego starszego braciszka
Miłego dzionka wam życzę
Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
U mnie z tego drugiego kalendarza się sprawdza;)
A jeśli chodzi o wózek to kupiliśmy Jedo Fyn Memo z fotelikiem Recaro w kolorze szarym z zielonymi dodatkami. Wózek czeka w sklepie i mamy go odebrać w maju.
O właśnie taki (ale w rzeczywistości wygląda lepiej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 11:55
Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Echh ... mężczyźni - mój M. w 12 tyg jak usłyszał, że Ginekolog zdziwiona jest rozmiarem męskiego przyrodzenia na tak wczesnym etapie to prężył się jak paw ... jak się okazało w pon., że jednak będzie dziewczynka to już nie chce wracać do tego tematu
Nieukowa, lilirose- gratuluję dobrych wieści! i czekamy na recenzję połówkowego od Alorrene13
Miłego dnia!
To u nas to samo było jak siusiak wyszedł już na prenatalnych
Aka, gratuluję córeczkiEmma cieszy się na wieść o siostrzyczce?
Piękne ujęcie buziulki ❤
Nasz szkrab podczas badania postanowił wkładać sobie palec w oko i do buzi i na fotkach z przodu i na filmie wygląda to niezbyt dobrzekolejna cecha po tatusiu - nie lubienie zdjęć
Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥