X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Lilianka a może w tym przypadku kiedy lekarz niczego pewny nie jest powinien skierować Cię na badania kontrolne do szpitala, albo sama zasymuluj ze jakieś bóle i zgłoś na izbę przyjęć. USG powinni zrobić i posprawdzać.
    Napewno wszystko jest dobrze, ale stres napewno nie pomaga dzidziusiowi. To tylko moja propozycja.

Lilianka a skąd jesteś ... jeżeli to nie tajemnica ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:35

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 - ja bym dla spokoju wybrała się jednorazowo do innego lekarza na prywatne USG - myślę, że wystarczy 2D - ja w prywatnym połówkowym nie miałam 3d a miałam robione wszystkie pomiary wraz z dopplerem przepływów do łożyska - napisz może z której części Polski jesteś a dziewczyny z okolicy może doradzą kogoś kto ma dobry sprzęt i nie bierze majątku.

Wagą maluszka się nie przejmuj - u każdej z nas rośnie inaczej poza tym jeśli lekarz ma nie najlepszy sprzęt to większe prawdopodobieństwo błędnego pomiaru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:35

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę prywatnie,bo nie wytrzymam tych 2tyg..może faktycznie to wina sprzętu..albo po prostu nie wykształciło się to co powinno..dodam jeszcze,że jestem na lekach,bo mam niedoczynność tarczycy,ale już uregulowaną..może to wina tego..nie wiem co myśleć..ale mała kopie,fikołki robi..ja nie wierzę,że może być coś nie tak..a co z tym wpisem do karty ciąży? wpisują coś czy nie?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lilianko a nie masz możliwości pójść do innego lekarza na nfz sprawdzić co i jak z dzieckiem bo skoro piszesz że słaby sprzet to dobrze by było to skontrolować gdzieś indziej. Ja też chodzę na nfz też do zamożnych nie należę ale jestem zadowolona i w szpitalu miałam dwa razy usg. A może lekarzkiepski. Albo właśnie jedź do szpitala powiedz że masz ból w ppdbrzuszu i mają obowiązek to sprawdzić i zawsze robią usg żeby sprawdzić szyjke

W szpitalu nic nie wpisują do karty ciąży tylko dają kartkę że cię zbadali ja też mam niedoczynność tarczycy i biorę authyrox 75 jeżeli hormony masz uregulowane to nie ma nic wspólnego z rozwojrm dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:41

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze kontrolnego USG nie wpisze, gdy nie będziesz chciała. Dostaniesz opis tak poprostu i fotki :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    a co z tym wpisem do karty ciąży? wpisują coś czy nie?

Mi nic nie wpisali - dostałam opis badania USG na 2 stronach A4 wraz ze zdjęciami - jak leżałam w szpitalu na początku ciąży też mi nikt nie chciał niczego w karcie dopisywać - dostałam opis w wypisie.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z kuj -pomor. tam gdzie chodzę do gin,to jest szpital i korzystamy z usg kobiet z oddziału ginekolog...a powiedział mi,że dlatego,że nic nie widzi,to nie będzie mnie straszył,bo za 2tyg przychodzę po to,by to skorygować..dodam jeszcze,że po teście pappa wszytsko było w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może lekarz prowadzący ma tez prywatny gabinet?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz barzdo dobry z doświadczeniem,ciągle kieruje na krew mocz i tsh,a sprzęt,z którego korzysta to nie jego tylko szpitalny.Już dowiadywałam się o usg3d prywatnie 220zł,tylko po 20 mam dzwonić,żeby się umówić..bo to,że chodzę na nfz nie wyklucza tego,że mogę sobie pójść spr prywatnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tam ma prywatny i mówil mi,że jak za 2tyg znowu nie będzie mógł zmierzyć to,że u niego w gabinecie sprzęt lepszy i mam przyjść..a ja właśnie bym chciała skonsultować to z innym lekarzem właśnie.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka nie stresuję się, jak ma kiepski sprzęt to pewnie to bardziej wróżenie z kart :-) Ale dziewczyny tu dobrze podpowiadają - gin albo powinien Cię wysłać do szpitala / innego gina na nadania jak sam nie ma możliwości technicznych albo sama wybierz się na IP i powiedz że Cię boli brzuch, cokolwiek - sprawdzą co i jak (może to nie jest zbyt fair tak ściemniać w szpitalu ale jak masz sie dwa tyg stresować to bez sensu).

Trzymaj się :*

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat ten lekarz co chcę do niego iść to przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie..a chciałabym własnie,bo bynajmniej dostanę i opis cały i fotkę i mąż na pewno będzie mógł wejść ze mną..a przynajmniej będę spokojniejsza.a swojemu prowadzącemu mogę pokazać te wyniki? i znowu na nfz będzie mi robił jeszcze jedno to połówkowe..ciekawe..bo ja się kompletnie nie orientuje

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens robienia 3D skoro zależy Ci głównie aby sprawdzić i porównać wymiary - no i zbadać strukturę mózgu. Wydaje mi się, że 2D wystarczy plus ewentualnie jeśli zajdzie potrzeba to trzeba robić dodatkowo np echo serca - chociaż 3D to przeważnie miła "pamiątka":).

Nie bój się pokazać wyniku lekarzowi prowadzącemu - ja mam lekarkę która sama prosi abym zrobiła badania dodatkowo u zew. lekarza i później ocenia i porównuje wyniki z własnym USG bo u niej nie mogę zrobić przykładowo Dopplera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:59

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty jak chcesz to możesz sobie chodzić codziennie prywatnie na usg i codziennie do innego lekarza i nikt ci nic nie powie. Większość.z nas do tej pory miała już z 8 badań usg jedne i swojego lekarza inne i na IP i u innych lekarzy...także spokojnie

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mała chyba wczoraj wyczuła mój stres,bo kopała sobie od 22do 24 tak z przerwami i nawet mąż poczuł..a powiedzcie w tym 3d to potwierdzi mi płeć tak na 80%? czyli mój wiek ciąży 20tydzień i 4dni jak najbardziej kwalifikuje się do połówkowego prawda?

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leze oglądam mecz Polska-Katar i wcinam chrupki serowe...lubię takie chwile

A1984, Joasia:), Alamakota lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:* za podpowiedzi i,że mogłam się z wami podzielić tym co mnie gryzie..tak czy siak pójdę wcześniej na to usg prywatnie:))

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    no mała chyba wczoraj wyczuła mój stres,bo kopała sobie od 22do 24 tak z przerwami i nawet mąż poczuł..a powiedzcie w tym 3d to potwierdzi mi płeć tak na 80%? czyli mój wiek ciąży 20tydzień i 4dni jak najbardziej kwalifikuje się do połówkowego prawda?[/QUOT

Jest szansa że.potwierdzi płeć na 100% i polowkowe robi się do 22 tyg a ja będę miała w 23.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:01

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Określenie płci zależy tylko od ułożenia dzidziusia a nie czy 2D czy 3D :)

Moje połówkowe 20t5d i miałam 28.01 Termin mam na 12,06 podobnie do twojego Lilianka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przez to wszystko to nawet apetyt straciłam..a do tej pory mi dopisywał..

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ