Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie w piatek.
Snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam coreczke i liczylam jej palce u rak i w jednej miala 6. Co za sen
Jezeli chodzi o mqgnez to ja biore Aspargin 4 dziennie imw witaminach jest jesxcze ale tak male ilosci ze pewnie nie maja wiekszego znaczenia. I nospe biore tez 2 raz dziennie.
Trzeba jakas kawke wypic z rana.[/url]
-
Witam Kochane ....
Melduję się z rańca bo wczoraj już nie dałam rady...
Ogólnie wszystko dobrze na badaniu, poza tym, że potwierdziła się pępowina 2-naczyniona i będziemy robić echo serduszka na wszelki wypadek.
Oto wymiary w 20 tyg.+5d :
BPD 5.04 cm
OFD 6.93 cm
HC 19.19 cm
HC* 18.94 cm
AC 16.75 cm
FL 3.80 cm
Szacowana waga: 457 g !
Także mój chłopiec, potwierdzony po raz 3 (tak chłopiec - Lekarz: "Sprzęt wisi do połowy uda" hehe) jest dość duży, większość wymiarów na 21t.+ a kość udowa nawet na 22t. 3d/4d wyszło słabo bo malutki zakrywał się rączkami i jeszcze pępowina się majtała w okolicach twarzyczki, także ledwo pod rączką na chwilkę pojawił się kawałek noska, usteczek i powieki, za to nogi takie śmieszne i oczywiście skrzyżowane na dole. Łożysko z przodu, szyjka 3,5 cm, stopień dojrzałości łożyska 1. Za 3 tygodnie po powrocie z urlopu echo serca. A teraz obiecana przeze mnie dla mnie nagroda : Czyli ... zamówię jakieś ciuszki lub kocyk !!!! juppi ! Zyrcia zapisz mi Syneczka (bez imienia na razie)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:00
Scintilla, Ania1704, sss, Katha81, Rozalia, zyrcia, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelduję się i ja. Wczoraj za późno wróciłam i już nie dałam rady.
Zyrciu proszę o zaznaczenie przy mnie CÓRCI! na 100%
Zdrowa też na 100%
Jej wymiary w 20 tyg i 5 dni:
BPD 49mm
HC 182mm
AC 156mm
FL 37
Masa ok. 411g.
Wszystkie wymiary odpowiadają dokładnie 20,5. Jedynie kość udowa wskazuje 22tydz. Nie wiem po kim bo ja mam 155cm a mąż 176cm.
No i się zmieniło bo od początku ciąży była tydzień starsza a teraz idealnie w punkt. Ale to ponoć możliwe. Zobaczę co mi powie mój gin na to.
Trochę mnie martwi bo według tego gina ma mało miejsca w macicy. Powiedział, że jeszcze w normie, ale na granicy.
A oto moje cudo:
Scintilla, zapah_ciszy, A1984, Katha81, Rozalia, zyrcia, nenette, lilirose lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Gratuluję pozytywnych wizyt.
na badaniach połówkowych badali Wam szyjkę , prawda ? Dla mnie teraz to najważniejsze w środę będzie .kasika8303 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAka81 wrote:Melduję się i ja. Wczoraj za późno wróciłam i już nie dałam rady.
Zyrciu proszę o zaznaczenie przy mnie CÓRCI! na 100%
Zdrowa też na 100%
Jej wymiary w 20 tyg i 5 dni:
BPD 49mm
HC 182mm
AC 156mm
FL 37
Masa ok. 411g.
Wszystkie wymiary odpowiadają dokładnie 20,5. Jedynie kość udowa wskazuje 22tydz. Nie wiem po kim bo ja mam 155cm a mąż 176cm.
No i się zmieniło bo od początku ciąży była tydzień starsza a teraz idealnie w punkt. Ale to ponoć możliwe. Zobaczę co mi powie mój gin na to.
Trochę mnie martwi bo według tego gina ma mało miejsca w macicy. Powiedział, że jeszcze w normie, ale na granicy.
A oto moje cudo:
-
kasika8303 wrote:Gratuluję pozytywnych wizyt.
na badaniach połówkowych badali Wam szyjkę , prawda ? Dla mnie teraz to najważniejsze w środę będzie .
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Oby tak dalej.kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Żeby nie było, lekarz nie badał mi szyjki ręcznie, tylko sprzętem zmierzył szyjkę na USG, powiedział,że szału nie ma ale jest w normie. Mam nadzieję, że przynajmniej jest twarda i szczelnie zamknięta, myślę że tak bo gina badała mnie na każdej wizycie i zawsze mówiła że tak wszystko jak najbardziej okej.
-
Dziewczyny, teraz jak juz znamy w wiekszosci plec to mozna sprawdzic na ile kalendarz chinski sie sprawdzil. Powiem ze u mnie sie tomsprawdzilo
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka[/url]
-
nick nieaktualnyaghata wrote:Dziewczyny, teraz jak juz znamy w wiekszosci plec to mozna sprawdzic na ile kalendarz chinski sie sprawdzil. Powiem ze u mnie sie tomsprawdzilo
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
Mi też. -
U mnie nie
Wychodzi mi chłopak
Dziewczyny dzięki za informację o połówkowym i szyjce. Ja Wam powiem że widzę że usg szyjki jest mega ważne. We wtorek gin najpierw mnie zbadał i powiedział że jest ok i mam się nie martwić tym że kuje bo to normalne. Ale po chwili mówi a zrobimy usg szyjki jeszcze i wyszła 3,3 cm i za 2 razem 3,4 cm gin mówi że to norma ale zaraz sprawdzi w karcie ile było w grudniu. Patrzy a tam 3,7 cm i wychodzi że się skraca.
Nie piszę tego żeby kogoś wystraszyć, ale wiem po sobie że samo badanie na fotelu nie pokaże jak się szyjka skraca. Na fotelu stwierdził ze twarda jest i zamknięta.
Na połówkowych na wstępie powiem lekarzowi że musi mi zmierzyć szyjkę, gin czeka na tel. ile będzie miała. Widzę że Wam sami badali ale lepiej powiem na początku.
-
Nie wiem jak to sprawdzić bo często trenowalismy wiec między wrzesniem a pazdziernikiem ale pewności nie mam dla mnie kropek był zaskoczeniem bo daliśmy sobie odpocząć bo wtedy kiedy ja miałam owulacje mój był chory wiec go nie męczyłam wiec musze czekać na opinie lekarza i jego wiedzę
-
A u mnie wychodzi chłopiec mimo że na USG dziewczynka. Kurde zwątpiłam bo mi wszystko mówi że będzie chłopak
A do następnej wizyty ponad 3 tygodnie! I nie wiem czy mam różowe ubranka w lidlu kupować
Katha81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny