X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w piatek.

Snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam coreczke i liczylam jej palce u rak i w jednej miala 6. Co za sen

Jezeli chodzi o mqgnez to ja biore Aspargin 4 dziennie imw witaminach jest jesxcze ale tak male ilosci ze pewnie nie maja wiekszego znaczenia. I nospe biore tez 2 raz dziennie.

Trzeba jakas kawke wypic z rana.

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane ....
    Melduję się z rańca bo wczoraj już nie dałam rady...
    Ogólnie wszystko dobrze na badaniu, poza tym, że potwierdziła się pępowina 2-naczyniona i będziemy robić echo serduszka na wszelki wypadek.
    Oto wymiary w 20 tyg.+5d :

BPD 5.04 cm
    OFD 6.93 cm
    HC 19.19 cm
    HC* 18.94 cm
    AC 16.75 cm
    FL 3.80 cm
    Szacowana waga: 457 g !

Także mój chłopiec, potwierdzony po raz 3 (tak chłopiec - Lekarz: "Sprzęt wisi do połowy uda" hehe) jest dość duży, większość wymiarów na 21t.+ a kość udowa nawet na 22t. 3d/4d wyszło słabo bo malutki zakrywał się rączkami i jeszcze pępowina się majtała w okolicach twarzyczki, także ledwo pod rączką na chwilkę pojawił się kawałek noska, usteczek i powieki, za to nogi takie śmieszne i oczywiście skrzyżowane na dole. Łożysko z przodu, szyjka 3,5 cm, stopień dojrzałości łożyska 1. Za 3 tygodnie po powrocie z urlopu echo serca. A teraz obiecana przeze mnie dla mnie nagroda : Czyli ... zamówię jakieś ciuszki lub kocyk !!!! juppi ! Zyrcia zapisz mi Syneczka (bez imienia na razie)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:00

Scintilla, Ania1704, sss, Katha81, Rozalia, zyrcia, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wizyt.

na badaniach połówkowych badali Wam szyjkę , prawda ? Dla mnie teraz to najważniejsze w środę będzie .

lilirose lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja dziś nie mogłam spać i teraz jestem taka przybita :(
    Alorrene gratuluję owocnej wizyty:)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja. Wczoraj za późno wróciłam i już nie dałam rady.

Zyrciu proszę o zaznaczenie przy mnie CÓRCI! na 100%

Zdrowa też na 100% :)

Jej wymiary w 20 tyg i 5 dni:
    BPD 49mm
    HC 182mm
    AC 156mm
    FL 37

Masa ok. 411g.

Wszystkie wymiary odpowiadają dokładnie 20,5. Jedynie kość udowa wskazuje 22tydz. Nie wiem po kim bo ja mam 155cm a mąż 176cm.
    No i się zmieniło bo od początku ciąży była tydzień starsza a teraz idealnie w punkt. Ale to ponoć możliwe. Zobaczę co mi powie mój gin na to.
    Trochę mnie martwi bo według tego gina ma mało miejsca w macicy. Powiedział, że jeszcze w normie, ale na granicy.

A oto moje cudo:

2u6iwkk.jpg

Scintilla, zapah_ciszy, A1984, Katha81, Rozalia, zyrcia, nenette, lilirose lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

na badaniach połówkowych badali Wam szyjkę , prawda ? Dla mnie teraz to najważniejsze w środę będzie .
    Na opisie USG (NFZ), nie mam ani słowa o długości szyjki! We wtorek mam wizytę u gina prywatnie więc poproszę o zmierzenie. W czwartek mam też prywatnie połówkowe więc sprawdzę.

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika mi badał długość szyjki: 44mm.

Łożysko na ścianie przedniej i w dnie macicy. Przepływy w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Melduję się i ja. Wczoraj za późno wróciłam i już nie dałam rady.

Zyrciu proszę o zaznaczenie przy mnie CÓRCI! na 100%

Zdrowa też na 100% :)

Jej wymiary w 20 tyg i 5 dni:
    BPD 49mm
    HC 182mm
    AC 156mm
    FL 37

Masa ok. 411g.

Wszystkie wymiary odpowiadają dokładnie 20,5. Jedynie kość udowa wskazuje 22tydz. Nie wiem po kim bo ja mam 155cm a mąż 176cm.
    No i się zmieniło bo od początku ciąży była tydzień starsza a teraz idealnie w punkt. Ale to ponoć możliwe. Zobaczę co mi powie mój gin na to.
    Trochę mnie martwi bo według tego gina ma mało miejsca w macicy. Powiedział, że jeszcze w normie, ale na granicy.

A oto moje cudo:

2u6iwkk.jpg
    Gratuluje :)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Ja poprosiłam gina o jej zbadanie bo on chciał tylko Malutką pomierzyć. Oczywiście nie robił żadnego problemu i zmierzył. Mam wizytę w poniedziałek i pewnie też od samego wejścia będę chcieć żeby mi szyjkę zmierzył.
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Oby tak dalej.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było, lekarz nie badał mi szyjki ręcznie, tylko sprzętem zmierzył szyjkę na USG, powiedział,że szału nie ma ale jest w normie. Mam nadzieję, że przynajmniej jest twarda i szczelnie zamknięta, myślę że tak bo gina badała mnie na każdej wizycie i zawsze mówiła że tak wszystko jak najbardziej okej.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 śliczne ujęcie twarzyczki :)

Aka81 lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze lekarka mierzy szyjkę ręcznie i póki co zawsze mówi, że ok. Nie dostaje inf.ile ma dlugosci

f2w3w1d3c12dnook.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz jak juz znamy w wiekszosci plec to mozna sprawdzic na ile kalendarz chinski sie sprawdzil. Powiem ze u mnie sie tomsprawdzilo

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j77vvm.png

Tak bedzie latwiej

Scintilla, agawera, Katha81 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny, teraz jak juz znamy w wiekszosci plec to mozna sprawdzic na ile kalendarz chinski sie sprawdzil. Powiem ze u mnie sie tomsprawdzilo

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Mi też.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie również się zgadza :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie :-) Wychodzi mi chłopak :-)

Dziewczyny dzięki za informację o połówkowym i szyjce. Ja Wam powiem że widzę że usg szyjki jest mega ważne. We wtorek gin najpierw mnie zbadał i powiedział że jest ok i mam się nie martwić tym że kuje bo to normalne. Ale po chwili mówi a zrobimy usg szyjki jeszcze i wyszła 3,3 cm i za 2 razem 3,4 cm gin mówi że to norma ale zaraz sprawdzi w karcie ile było w grudniu. Patrzy a tam 3,7 cm i wychodzi że się skraca.
    Nie piszę tego żeby kogoś wystraszyć, ale wiem po sobie że samo badanie na fotelu nie pokaże jak się szyjka skraca. Na fotelu stwierdził ze twarda jest i zamknięta.
    Na połówkowych na wstępie powiem lekarzowi że musi mi zmierzyć szyjkę, gin czeka na tel. ile będzie miała. Widzę że Wam sami badali ale lepiej powiem na początku.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to sprawdzić bo często trenowalismy wiec między wrzesniem a pazdziernikiem ale pewności nie mam dla mnie kropek był zaskoczeniem bo daliśmy sobie odpocząć bo wtedy kiedy ja miałam owulacje mój był chory wiec go nie męczyłam wiec musze czekać na opinie lekarza i jego wiedzę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wychodzi chłopiec mimo że na USG dziewczynka. Kurde zwątpiłam bo mi wszystko mówi że będzie chłopak :P A do następnej wizyty ponad 3 tygodnie! I nie wiem czy mam różowe ubranka w lidlu kupować :D

Katha81 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się na początku 6 miesiąca :)! Tak pokazuje belly :)

U nas tez planowanie płci wg/ kalendarza się sprawdziło :)

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ