X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Zyrcia kobiecie w ciąży nie dogodzisz :P Są mdłości źle, nie ma, jeszcze gorzej :P

Ciekawe co tam z Kasią, czy już po, czy jeszcze w trakcie ;)

Kocie Bury cześć, ja też z OF z październikowego wątku :D I też mam wizytę w następny piątek :D

Czarna ty masz jakiegoś lekarza VIPa że takie kolejki, czy to po prostu poczciwy NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:11

Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM!!!

Kochane moja kruszynka ma 0,45cm!

Najpierw gin nie chciała robić dopochwowo, ale wyszło jej że sa bliźniaki na takim przez brzuch i musiała zrobić. Jest jeden ufoludek, z bijącym serduszkiem!

Niech się bety i inne hcg w dupę pocałują! Nigdy więcej!

Jak tylko znajdę kabel wrzucę zdjęcie mojego bobaska.

Na badaniu tydzień temu i innego gina byłam 4+4 (ew.5), wg tej gin jestem 6+1

Nieukowa, lauda, Moniaa, Natka88, Eowena, Czarnaa94, Evell, Inesicia, Aka81, Z., RobaG, kot_bury, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to cudowne wieści!!! Bardzo się cieszę, gratulacje!!! <3

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będzie info od truskaweczki.

Jak odebrałam poniedziałkowa betę, miałam najczarniejsze myśli z możliwych...a teraz latam nad ziemią!

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ulzylo, bo mialam podobna bete do ciebie ;) Jejku, ale juz bym chciala byc po wizycie!
    Gratki Kasiu,teraz odreaguj stres w jakis fajny sposob ;) zakupy, restauracja, kawiarnia spa albo cos takiego. Zasluzylas ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję pozytywnych wieści z wizyt :)
    Kasiu a nie mówiłyśmy :P że będzie dobrze <3 wiem, że strach jest naturalny ale czasem trzeba się przemóc i myśleć pozytywnie <3
    A ja staram się na spokojnie czekać do przyszłej śr. i mam nadzieję, że już uda Nam się zobaczyć piękne serduszko <3
    Co do objawów ciąży to u mnie nadal takie tyci tyciu ..czasem mdłości, odbicia :P po jedzeniu lekko wrażliwe piersi i sutki i takie cięższe piersi no i ospałość, brzuch czasem zakuje ale daje radę wytrzymać bez tabletek :)
    Co do zachcianek to ja mam tak, że ich nie mam w sumie czasem mam chwilę, że coś bym zjadła ale nie wiem co i w sumie nie jem nic :P Jedno co zauważyłam to może bardziej podchodzą mi takie słono-kwaśne rzeczy :P ostatnio np. zajadam drugi dzień z rzędu śledzie z cebulą a ogólnie i za śledziami i za cebulką nie przepadam :P a do picia prócz wody, która już mi nie smakuje to piję sok multiwitaminę a też kiedyś nie przepadałam :P Co do słodyczy to zauważyłam, że mam jakieś odrzucenie od czekolady ale nie żeby jakieś wymioty itp..po prostu mi nie smakuje :P
    Zobaczymy jak to będzie dalej :D
    Oby było wszystko dobrze <3
    Dobrego wieczoru :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa 2w1 bo i NFZ i jeden z lepszych ginów w okolicy :P W poczekalni chyba z 40 kobiet, było tak gorąco że mi się słabo robiło z tego zaduchu i stresu.

Katarzyna wiedziałam że będzie dobrze!
    U mnie też dobrze :) Dzidzia jednak jest tylko jedna, ale najważniejsze że bije jej serduszko! Ma 0,9 cm czyli wygląda na 6t+6d. Strasznie się bałam i stresowałam przed gabinetem ale jestem przeszczęśliwa :) Dostałam też acard na wszelki wypadek. Kolejna wizyta za 2 tyg i będzie zakładana karta ciąży ;)

lauda, Nieukowa, Aka81, Katarzyna87, RobaG, Moniaa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, super że fasolek zdrowy i siedzi sobie spokojnie u Ciebie w brzuchu.
    Na mnie dobre wiadomości od Was dziewczyny (od wszystkich) działają jak miód na serce. Utwierdzam się w przekonaniu, że fasoliny rosną sobie zdrowo, spokojnie. Moja też. Oczekuję z niecierpliwością mojego USG - a to dopiero za 3 tyg. Ale wierzę dzięki Wam, że wszystko się uda i już nie długo będziemy tulić nasze małe skarby.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo się cieszę z takich dobrych wiadomości. Teraz już tylko spokój i zero stresów.
    U mnie dziś niestety nerwy. Dowiedzieliśmy się dziś z M, że jego siostra jest w 18 tygodniu ciąży i pewnie by nas to nie zdenerwowało gdyby nie fakt, że dowiedzieliśmy się tego kiedy zobaczyliśmy zdjęcie z usg na Facebooku. Wychodzi na to, że gdyby nie FB to chyba już żadne wieści by do nas nie docierały. Denerwuje mnie taike powiadamianie najbliższych;/

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, no faktycznie trochę nietaktowne powiadamianie najbliższych. No chyba takie czasy... :|

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Inesicia to faktycznie przesada... Mogła chociaż zadzwonić.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Dziewczyny bardzo się cieszę z takich dobrych wiadomości. Teraz już tylko spokój i zero stresów.
    U mnie dziś niestety nerwy. Dowiedzieliśmy się dziś z M, że jego siostra jest w 18 tygodniu ciąży i pewnie by nas to nie zdenerwowało gdyby nie fakt, że dowiedzieliśmy się tego kiedy zobaczyliśmy zdjęcie z usg na Facebooku. Wychodzi na to, że gdyby nie FB to chyba już żadne wieści by do nas nie docierały. Denerwuje mnie taike powiadamianie najbliższych;/

O kochana skąd ja to znam fb ? to czyste zło ludzie zaniedługo będą tam wstawiać zdjecia swoich odchodów ludzie są porąbani niestety z tym fb sie zgadzam nie można tak wszystkiego pisać itp.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Po dlugich poszukiwaniach znalazlam swoj wymarzony posilek na dzis!
    Pieczarki w occie ;) oproznilam wlasnie caly sloik, lacznie z marchwia i cebulka z marynaty i czuje sie bosko ;)

Czarna super wiesci! A jak Truskaweczka? Pisala co i jak?

lauda, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu! Czarna! Bardzo się cieszę i gratuluję! :D

Czarnaa94, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj naprawdę ogromnie nietaktownie. Wydawało mi się, że może przesadzam, ale cieszę się, że macie podobne zdanie do mojego;) M woli tego nawet nie komentować.
    Nieukowa pieczarki w occie uwielbiam, ale u mnie dziś królują krakersy. I ciągle marzą mi się gołąbki mojej mamy. Wybieramy się do nich w piątek więc może w sobotę naciągnę mamusię na gołąbki. Ehh już mi ślinka cieknie. Poza tym żadnych innych zachcianek nie mam. Wręcz doskwiera mi brak apetytu i jedzenie na siłę. Na szczęście od dziś po południu nudności brak;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, krakersy są cudowne. Już o tym pisałam przedwczoraj, że odkrywam ich wspaniały smak na nowo ;)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Czarna super wieści :-)

Katarzyna koniec z BETĄ!!! Naprawdę to badanie tylko stresuje a o niczym nie świadczy :-)

Czarnaa94, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda właśnie dzięki Tobie te krakersy;) Twoja wiadomość przypomniała mi o ich istnieniu. Podkradałam je babci kiedy byłam mała;)

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, Czarna, no to zapodałyście super newsy!!! Gratuluję, macie to już za sobą i wiecie na czym stoicie.....bardzo się cieszę!

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 mówiłyście, że będzie dobrze, a ja siałam panikę.

kasika8303 od teraz żadnych bet, żadnych negatywnych mysli! Akysz Akysz!

W ramach dobrych wiadomości mąż zabrał mnie do wietnamskiej knajpy, z całego menu, a zawsze mam problem z wyborem odpowiadał mi tylko rosół, ale oni robią niedooobry! No i dzisiaj specjalnie pojechałam o 20 do mamy bo zrobiła rosół!

Poniżej mój fasol :*
    57e2fa97b985d74bmed.jpg

Nieukowa, Inesicia, lauda, Alorrene13, Viola, Czarnaa94, Natka88, RobaG, Moniaa, Aka81, kot_bury lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ