Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
maglic wrote:No faktycznie, mały wybór będą córcie miały. To czerwiec pełen dziewczynek?Ja też miałam przeczucie, że będzie córeczka. W moim przypadku kobieca intuicja chyba nie działa.
-
maglic wrote:Cześć dziewczyny
poczytuje Was od dawna. Ja również mam termin na czerwiec 2015 r.
bardzo cieszymy się z małego ( będzie chłopczyk), ale niestety ciąża strasznie mi doskwiera : od 20 tygodnia kolka nerkowa, i ciągłe bakterie w moczu ( teraz znowu na antybiotyku ). W szpitalu przeleżałam ze 3 tygodnie, ale czego się nie robi dla naszych maleństw
Czy któraś z Was też ma problemy z tymi babolami? Bo mnie to już wykańczająjest dobrze 2 tygodnie a potem od nowa maraton z bakteriami, leukocytami i erytrocytami w moczu oO
Magic - witamy w naszym gronieJa wlasnie jestem w szpitalu z powodu kzakazenia dróg moczowych. Mam bakterie E coli w bardzo dużych ilościach. No i okazuje się, ze na te beboki działa tylko antybiotyk dożylnie. Dzis miałam pierwsza dawkę, wieczorem kolejna. Mam brać przez piec dni. Ufam, ze w poniedziałek mnie wypiszą, a beboki zostaną wybite i nigdy nie wrócą !!!
-
Sista, trzymam kciuki żeby poszły w siną dal. Ja w szpitalu też dostawałam antybiotyk, po nim wyszła mi w moczu jakaś Klebsiella pn, leżałam tak tydzień o wodzie i cytrynie ( nabijali się ze mnie, że pacjent wymarzony, zero leków ), wyszłam i kontrolny posiew z 30 stycznia jałowy. A w poniedziałek badania moczu bo brzuch mnie pobolewał i miałam wrażenie, że twardnieje i taka niespodzianka Leukocyty i erytrocyty w moczu. A osad to masakra
aż sama nie wiem skąd się to tam wzięło. Po cichu liczę na to, że może źle go pobrałam i za długo czekałam żeby go dostarczyć do laboratorium ( 1,5 h) no ale na antybiotyku jestem znowu
Pije 3 butle wody dziennie, soczki z żurawiny i cytrynki i modle się, żeby poszło i nie wróciło tak jak teraz po 2 tygodniach
-
Nieukowa wrote:Z tego co słyszałam, to po urodzeniu na akt urodzenia dostajesz urlop u pracodawcy, który załatwia już z ZUS płatności i przelewa ci normalnie zasiłek jak wynagrodzenie za okres urlopu (tak jak za zwykłe L4, tylko że 100, 80 lub 60%). Jeżeli masz ubezpieczenie u pracodawcy, to powinien tez od razu ubezpieczyciela zawiadomić i potem wypłacić ci kasę z tego ubezpieczenia.
Co do urlopów:
-macierzyński na 1 dziecko 20 tygodni 100% płatny
-dodatkowy urlop macierzyński 6 tygodni 100% płatny
-urlop rodzicielski; do 26tyg, 60% płatny.
Jeśli się chce wybrać w całości od razu macierzyński+rodzicielski dostaje się 80% pensji, czyli uśrednioną wartość obydwu.
Ojciec może wziąć:
-2 dni urlopu okolicznościowego na sam poród
-2 tygodnie urlopu ojcowskiego (może wykorzystać do 12 miesiąca życia dziecka)
-część urlopu macierzyńskiego (ale kobieta musi obowiązkowo być na nim w połogu 14tyg po urodzeniu dziecka), czyli max. 6 tygodni
-cały dodatkowy urlop macierzyński zamiast kobiety
-cały urlop rodzicielski zamiast kobiety.
Wtedy zasiłek oczywiście wypłacany przez jego pracodawcę.
Można brać część urlopu razem.
Tak jest jezeli umowa jest do dnia porodu tez?[/url]
-
zyrcia dzięki właśnie te łóżeczka wpadły mi w oko!!
A1984 na belly jest przecież wykres wagi dziecka z siatką centylową
Ja mam łożysko na ścianie tylej ale kopniaki czuję tak od 2 tyg. Wcześniej tylko takie muskanie delikatne. Wczoraj nawet mąż zauważył tego kopniaka i taki był szczęśliwy !! cały wieczór chciałby się gapić na mój brzuch, mówię mu wkońcu 'Hania show' skończone i idę spaćA1984 lubi tę wiadomość
-
maglic wrote:Sista, trzymam kciuki żeby poszły w siną dal. Ja w szpitalu też dostawałam antybiotyk, po nim wyszła mi w moczu jakaś Klebsiella pn, leżałam tak tydzień o wodzie i cytrynie ( nabijali się ze mnie, że pacjent wymarzony, zero leków ), wyszłam i kontrolny posiew z 30 stycznia jałowy. A w poniedziałek badania moczu bo brzuch mnie pobolewał i miałam wrażenie, że twardnieje i taka niespodzianka Leukocyty i erytrocyty w moczu. A osad to masakra
aż sama nie wiem skąd się to tam wzięło. Po cichu liczę na to, że może źle go pobrałam i za długo czekałam żeby go dostarczyć do laboratorium ( 1,5 h) no ale na antybiotyku jestem znowu
Pije 3 butle wody dziennie, soczki z żurawiny i cytrynki i modle się, żeby poszło i nie wróciło tak jak teraz po 2 tygodniach
Magiczna - ta Klebsiella na bank zarazili Cię w szpitalu...zajrzałam do Google co to jest i teraz żałuje... U mnie leukocytów od 1 do 5 i erytrocytów 0. Miałam tylko liczne bakterie, wiec był posiew. Pocieszam się tym, ze w listopadzie bakterii nie było, w styczniu cytologia - czysto. Ufam zatem, ze te beboki tylko w pęcherzu siedzą. Życzę Ci aby antybiotyk zadziałał i żeby beboki juz nie wracały !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 14:10
-
nick nieaktualnya to moje ostatnie łupy
portki dla Leosia
i pierwsze kosmetyki
mam tegp wszystkiego od cholery, ale burdel w tym domu i ciemno jakoś, że nawet ładnych zdjęć się nie da zrobićjak już się przeniesiemy na swoje posegreguję sobie wszystko i porobię trochę fot na pamiątkę Leonowi jaką miał bujną garderobę
Nieukowa, A1984, Sista, karolina0522, karolinka85, Rozalia, agawera, sss, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Konsultowałam tą Klebsielle z ginekologiem i pediatrą według nich próbka była zanieczyszczona i nie mam się czym martwić, skoro kolejny posiew wyszedł ujemny. Ale co przepłakałam to moje. Dziękuje za kciukasy, niech idzie i nie wraca aż do 2 czerwca
Sista lubi tę wiadomość
-
Agata nieukowa ma racje. Co do dokumentow to dostarczasz pracodawcy akt urodzenia wniosek o urlop macierzynki i o dodatkwy urlop macierzynski i o rodzicielki dotego oswiadczenie tatusia ze w tym czasie nie bedzie pobieral urlopu macierzynskuego na dziecko. Jak zdecydujesz sie odrazu na caly rok to platne 80% tylko od urodzenia masz 14 dni na dostarczenie dokumentow. Pracodawca wysyla wszysto do zus a potem wyplaca ci zasilek zus bedziesz miala przelew jak masz konto a jak nie to poczta.
Tak jest na umowie do czasu porodu i do kazdej innej oprucz zatrudnienia na zastepstwo. Czasami jak pracodawca zatrudnia w firmie wiecej niz 20 pracownikow to wyplaca zasilek pracodawca a nie zus
Stpokrotka tobie musza umowe przedluzyc do porodu chyba ze chca cie zostawic na dluzej, zalezy od pracodawcy.Sista lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Co do wagi mojego synka to wazyl w 20t+5d 435g
to chyba tez sporo.
A pisalyscie ostatnio tyciu...ja w tej chwili jestem z waga nadal na minusie. Waga wyjsciowa to 64kg. Przez pierwsze 2 miesiace schdlam 6-7kg do 57kg. Teraz z dnia na dzien waga rosnie bo maluch rosnie. W tej chwili waze 60kg. 2kg przybralam w ciagu ostatnich 2 tygodni.
Ja ze wzgledu na lozysko z przodu slabo czuje ruchyi odczuwam je bardziej tak nisko, czasem na boku. Ale nie sa one regularne
troche mnie to smuci
-
Hej dziewczyny, jutro tłusty czwartek
Już się doczekać pączków nie mogę, faza nadal trwa, a jutro większy wybór
SSS to ja mam pytanko, a jest możliwość 9 miesięcy? Planuję być z małą 9 miesięcy i potem na 2 dobieram urlop ( mam go od groma) i wracam do pracy na wakacje.