X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A mi się namieszało ze szkoła rodzenia. Zapisałam się na Solec, ale w dniu kiedy się rozpoczyna mam ważne spotkanie i nie mogę iść. Próbowałam przenieść na inną godzinę, ale od tygodnia nikt tam nie odbiera tel. Zadzwoniłam więc na Karową, a tam nie ma miejsc i jestem w ciemnej D....Teraz nie wiem gdzie dzwonić tzn do którego szpitala :)

Rozalia spróbuj może na Żelaznej, podobno też fajnie. A jak nie to może Inflancka lub Madalińskiego-ale tu tylko strzelam, nie wiem jak SR tam wyglądają, mam tylko zadowolone koleżanki po porodach ;)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Rozalia spróbuj może na Żelaznej, podobno też fajnie. A jak nie to może Inflancka lub Madalińskiego-ale tu tylko strzelam, nie wiem jak SR tam wyglądają, mam tylko zadowolone koleżanki po porodach ;)

Na Żelaznej to podobno kosmos żeby się dostać, ale gdzieś muszę spróbować się zapisać:)

Ja nawet w pierwszych tygodniach ciąży mimo mdłości miałam apetyt,więc w tej kwestii niewiele się zmieniło :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej dziewczyny, czy wy też jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wylejebo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).
    Nieukowa ja mam bardzo duży apetyt, czasami zastanawiam się gdzie mi się mieści jedzenie w które konsumuję w ciągu dnia! Cały czas myślę o jedzeniu :/

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zupełnie tak samo jak A1984 :) Jednego dnia nie mam apetytu na nic, a drugiego znów na odwrót - nadmiar apetytu. Ale cieszę się, że moje najczęstsze zachcianki to owoce, a nie coś co sprawi, że mocno przytyję. Więc jak na razie się tym nie martwię :)

Dziś USG, może nasz uparciuch w końcu pokaże mamusi i tatusiowi czy jest chłopcem czy dziewczynką :) Tak więc 3mać kciuki proszę :)

Rozalia, nenette, karolinka85, A1984, sss lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Na Żelaznej to podobno kosmos żeby się dostać, ale gdzieś muszę spróbować się zapisać:)

Ja nawet w pierwszych tygodniach ciąży mimo mdłości miałam apetyt,więc w tej kwestii niewiele się zmieniło :)

Zazdroszcze apetytu :) ja od 7 tc miałam romans z muszlą klozetową, mogłam się z nią przytulać, ściskać itd. aż do ok 23 tc. Teraz już jest lepiej, no ale apetyt słaby przez to. W sumie do tej pory to ja nawet nie przytyłam :/

Rozalia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Kochana ja mam katar przez większość ciąży, do tego codzienne bóle głowy przez skoki ciśnienia i zmianę pogody. A gdy boli mnie głowa już tak na maxa to jeszcze leci mi krew z nosa. Badania wyszły kiepskie, szukają przyczyny. Ale, żeby od razu antybiotyk, to raczej nie sądzę. Zostały domowe sposoby :)

To nie jest zwykly katar tylko taki bakteryjny, z zatok. Antybiotyk typu Duomox jest w 100% bezpieczny dla dziecka a na taki katar nie wiem czy pomiga domowe sposoby...poczekam do poniedzialku bede sie inhalowac, faszerowac powiem lekwarzowi on zadecyduje. Mojej kolezance wypisywal Duomox na bakterie w moczu a zielony katar to tez bakterie

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    To nie jest zwykly katar tylko taki bakteryjny, z zatok. Antybiotyk typu Duomox jest w 100% bezpieczny dla dziecka a na taki katar nie wiem czy pomiga domowe sposoby...poczekam do poniedzialku bede sie inhalowac, faszerowac powiem lekwarzowi on zadecyduje. Mojej kolezance wypisywal Duomox na bakterie w moczu a zielony katar to tez bakterie

Wypróbuj sól morską hipertoniczną. Super nawilża nos i jest skuteczna. Ja przez ten katar została skierowana do laryngologa, który właśnie zalecił i nie ukrywam jestem zadowolona. Bo z silnego, cieknącego kataru i czasami braku oddychania, wszystko się zmieniło. Teraz przechodzę to znaczenie łagodniej i nie tak uciążliwie jak do tej pory. Ale masz rację dokładnie podpytaj lekarza co i jak, w końcu po to oni są, żeby pomagać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:32

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:29

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóz, chyba taki los. Muszę sie z tym pogodzić i zająć czymś innym myśli :P
    Ale faktycznie jest tak, że są dni gdy na nic nie mam ochoty, a są takie jak dziś. Tylko mam wrażenie że zaczynają przeważać te z wilczym głodem :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    u mnie z apetytem jest podobnie, szczególnie ostatnio. Ledwo skończę jeść już znowu bym chętnie jadla, nieważne, że jestem pełna i czuję, że już w gardle mam to jedzenie, ale chętnie bym coś przegryzła... póki co jeszcze w miarę nad tym panuję, ale kto wie co będzie dalej...

Dziewczyny kochane, a macie już wybrane wózki? jakieś typy? my im więcej grzebiemy w necie, im więcej oglądamy po sklepach tym mniej wiemy, co chwila inny typ, w sklepach mówią jeszcze inaczej, aż po nocach zaczęły mi się śnić!

Ja kupię albo bebetto luna albo riko nano, bardziej skłaniam się nad riko choć co lunę zobaczę to mówię że lunę kupię. Oba mi się bardzo podobają.

lilly78 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadła bym crushera z KFC, kit katowego :-) :-) :-)

nenette, patrycja_24 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bierzemy o takie cuś:
    baby_jogger_summit_x3_14_d.jpg

Co prawda nie biegamy, ale za to chodzimy dużo przełajowo na spacery, w góry itd. no i z małym też będziemy zwiedzać dziki leśny świat :) Nie mamy schodów za dużo, mieszkamy na osiedlu ale praktycznie na wsi, więc zdecydowaliśmy się na taka trojkółkę :) Nasi sąsiedzi mają starszy model tego samego typu i sobie chwalą.

Dużo zależy od tego w jakim terenie się będziesz poruszać i czy chcesz 2 w 1, 3 w 1 czy może na razie tylko wózek z gondolką, a potem np. spacerówkę-parasolkę.
    Zwróć uwagę czy macie schodów dużo w okolicy (wtedy 3-kołowce wszelkie odpadają) i lepiej jest coś lekkiego wziąć. Do mieszkania w bloku- wiadomo, mały i lekki najlepszy...
    Jeśli zamierzacie chodzić w terenie, zobaczcie czy ma amortyzację jakąkolwiek.
    pompowane koła - moim zdaniem niekoniecznie. tez zależy w jaki teren... po mieście to nawet kłopot, bo powietrze trzeba uzupełniać a w piankowych nie :)
    Reasumując - każdy ma inne potrzeby i inne wyczucie estetyki :D

lilly78, Aka81 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zjadła bym crushera z KFC, kit katowego :-) :-) :-)

A ja eko-kebab z takiej fajnej knajpki w centrum ;/ Z rukolą, miętą i fetą... i sosem z podwędzanych ostrych papryczek... ;)
    Mmmm... chyba męża pogonię po niego...

No i tyle było w kwestii niemyślenia o jedzeniu :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my na milion % ten :D
    14lmq2t.jpg
    tym bardziej, że koleżanka ma więc już testowałam, wygląda na bogato :D i jest wysoki ;)

Nieukowa, nadine24, lilly78, sss, Scintilla lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY,
    CZYTAM, CZYTAM I DZIWIĘ SIĘ:
    A) JA DO 12 TYG. BRAŁAM DUFASTON, BO PONOĆ LUTEINA I DUF, DZIAŁJA DO 12 TYG, DO MOMENTU WYTWORZENIA ŁOŻYSKA, TO CZEMU WY TAK, DŁUGO BIERZECIE??
    POMAGA TO JAKOŚ?? JAKBY CO MAM JEDNO NIE UŻYWANE OP LUTEINY DOPOCH. , JAKBY KTÓRAŚ CHCIAŁA TO PROSZĘ WAS BARDZO.
    B) ZYRCIA PRZY TWOICH PROBLEMACH Z SERDUCHEM NIE KUMAM, CZEMU NIE DALI CI JUŻ DAWNO SKIEROWANIA NA CC :/
    C) CO DO LEKARZY JA TEŻ SPOTYKAM SIĘ Z TAK RÓŻNYMI SPECJALISTAMI DO DUPY.., ŻE NAJLEPIEJ , JAK TO NAPISAŁA ZYRCIA - NIE PRZEJMOWAĆ SIĘ!!! I MIEĆ NADZIEJĘ , ŻE DAMY RADĘ DOTRWAĆ PRZYNAJMNIEJ DO 35 TYG.(JA BYM TAK CHCIALA W NAJGORSZYM WYPADKU)
    KIEDYŚ OD GIN . USŁYSZAŁAM, ŻE JESTEM NIEPOWAŻNA BO 2 MIEŚ PO PORONIENIU ZACHODZĘ W KOLEJNĄ CIĄŻĘ, ŻE NIE DBAM O SIEBIE I NA PEWNO TA CIĄŻA TEŻ ZLECI :( JAK WIDAĆ TRZYMA SIĘ NADAL:::)
    A POZA TYM ZE SKORO MAM DZIECKO 10-LETNIE TO BYŁ CZAS NA RODZENIE, NA SEX , A W WIEKU 32 LAT JUŻ NIE POWINNO SIĘ ROZMNAŻAĆ HEH :(
    ZMIENIŁAM TEGO LEKARZA, GDY BYŁAM W 14 TYG., NIE DAŁAM RADY PRZY KAŻDYM USG SŁYSZEĆ , ŻE JESZCZE CIĄŻA JEST , ALE NIGDY NIC NIE WIADOMO...
    TERAZ MAM ANIOŁA , NIE PANIĄ DOKTOR- SAMA NIE MOGŁA MIEĆ DZIECI STARAŁA SIĘ PRZEZ 10 LAT I MA 2 5-CIO LETNIE BLIŹNIACZKI, WIĘC WIE , JAK SIĘ CZUJĄ KOBIETY I JAK SIĘ MARTWIĄ.
    DODAM DZIEWCZYNY, ŻE JA NIE MIAŁAM PROBLEMU Z ZAJŚCIEM.. MOJA ZUZIA MA 10 LAT, NASTĘPNIE PLANOWANA CIĄŻA W 6 TYG PORONIENIE, PUSTY PĘCHERZYK, BEZ ZARODKA , ODCZEKALIŚMY 2 CYKLE, OBLICZYŁAM DNI PŁODNE I UDAŁO SIĘ JEST TERAZ CIĄŻA -CHOC NAPRAWDĘ PSYCHICZNIE CIĄGLE SIĘ MARTWIE BO BARDZO CHCĘ, ŻEBY BYŁO OK
    TAK WIEC DZIEWCZYNY YRZYMAJMY SIĘ!!!!!

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, że luteine mam brać do 32tc w związku z tymi napięciami macicy i skurczami, bp po 32 tc jak się Leo urodzi to już nie będzie tragedii o.O cokolwiek to ma oznaczać... też myślałam, że nie będzie problemu z cc skoro poród to taki wysiłek a ja umieram po wejściu na 1 piętro, albo zaraz mi leci krew z nosa, bo ciśnienie skacze z np. 70/30 do 130/60 -_- ale wiedzą lepij o.O

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia napewno dostaniesz skierowanie na cc..przeciez nie beda ryzykowac..ze moze cos Ci sie stac..
    Karolina0522 niektore dziewczyny biora ze wzgledu na twardnienia brzucha..ja ich nie mam,ale bede brac luteine do konca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:21

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skąd ? skoro ginekolog kazał iść do kardiologa, bo on takich decyzji nie podejmuje, a kardiolog wysyła do jakiegoś innego, gdzie się dostane pewnie w 4 ciąży. No to na serce wątpliwe, że sam gin zdecyduje o tym. Więc będę kombinować na coś innego, bo już się boję po wczorajszej wycieczce do szpitala. Zresztą ogólnie już się nastawiłam na cc, chciałabym tak rodzić więc w najgorszym razie pójdę do psychiatry, że się panicznie boję i tyle, jak normalnie nie można dostać tylko trzeba kombinować tu na każdym kroku.

• Dada Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    My bierzemy o takie cuś:
    baby_jogger_summit_x3_14_d.jpg

Co prawda nie biegamy, ale za to chodzimy dużo przełajowo na spacery, w góry itd. no i z małym też będziemy zwiedzać dziki leśny świat :) Nie mamy schodów za dużo, mieszkamy na osiedlu ale praktycznie na wsi, więc zdecydowaliśmy się na taka trojkółkę :) Nasi sąsiedzi mają starszy model tego samego typu i sobie chwalą.

Dużo zależy od tego w jakim terenie się będziesz poruszać i czy chcesz 2 w 1, 3 w 1 czy może na razie tylko wózek z gondolką, a potem np. spacerówkę-parasolkę.
    Zwróć uwagę czy macie schodów dużo w okolicy (wtedy 3-kołowce wszelkie odpadają) i lepiej jest coś lekkiego wziąć. Do mieszkania w bloku- wiadomo, mały i lekki najlepszy...
    Jeśli zamierzacie chodzić w terenie, zobaczcie czy ma amortyzację jakąkolwiek.
    pompowane koła - moim zdaniem niekoniecznie. tez zależy w jaki teren... po mieście to nawet kłopot, bo powietrze trzeba uzupełniać a

Nieukowa mi tez on się podoba jedyny minus ,ze nie można dziecka przełożyć w stronę do siebie :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a co to za model wózka?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ