X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zjadła bym crushera z KFC, kit katowego :-) :-) :-)

Kasika, mój obiad dziś :D :D

040d064bczob_t.jpg[/URL]

karolinka85, karolina0522, zyrcia, nenette, kasika8303, Nieukowa, agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia,niewiem znajdziesz pewnie wkoncu jakiegos madrego lekarza co Ci takie wystawi.. ;) moze pojdz do innego kardiologa..zobaczysz co Ci powie..ale wierze ze cos wykombinujesz ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 nono..ladny obiadek ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś usłyszałam, ze kobiety w afryce nie biorą kwasu f., dufastonu, luteiny i rodzą i nikt im nie sprawdza dł. szyjki...
    strasznie mnie wtedy to wkurzyło, ale z perspektywy czasu za bardzo się przejmuje i martwię , a na niektóre sytuację nie mamy wpływu
    niosę zakupy i zastanawiam się , czyniezaciężkie , a nasze babki lub pra ..w polu czasami pracowały w 9-mieś, moja mama opowiadala mi, jak pracowala w dawnym pgr i była w ciąży w 8 mieś to worki z ziemniakami po 10 kg przerzucały kobitkik...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co jestem na luteinie z powodu napinającego się brzucha. Dziś mamy z M jakieś totalnie beznadziejny dzień. Wczoraj wieczorem dostałam smsa od babki ze szkoły rodzenia, że zajęcia jednak zaczną się tydzień wcześniej niż było to zaplanowane, a M już dawno w pracy grafik ustalił tak żeby mieć wolne właśnie na te konkretne dni, a tydzień wcześniej mieliśmy pojechać do rodziców na kilka dni. Rano okazało się, że jednak u M w pracy grafik zmienili i teraz to już sama nie wiem na czym stoimy. Jak się dowiedziałam to wpadłam w szał i chyba z godzinę ryczałam jak głupia. Później chcieliśmy półkę powiesić to najpierw się okazało, że mamy złe haki, później że nigdzie w pobliżu nie ma takich jakie nam odpowiadają, jak już znaleźliśmy to, że dziury są o 2 cm za wysoko, a pożyczona wiertarka już oddana. No chyba mnie dziś trafi. Na dodatek mam taki katar, że bez chusteczek ani rusz. Niech ten dzień już się skończy.
    Rozalia może spróbuj zapytać w którejś ze szkół akredytowanej przy szpitalu na Żelaznej. Ja idę tutaj www.szkola-magiera.pl głównie ze względu na to, że mają kursy, które trwają 2,5 tygodnia, mam do nich 15 minut spacerkiem i zamierzam rodzić na Żelaznej. Chociaż po tej akcji ze zmianą terminu zajęć trochę mnie wkurzyli.
    Co do wózka to na nas czeka już Jedo Fyn Memo.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje Zyrcia że nawet przez asekuranctwo zrobią cc jak już będziesz na oddziale, grunt żebyś miałam przy sobie papiery o tej arytmii...
    Chociaż z drugiej strony różnie bywa- moja kumpela miała bardzo niskie ciśnienie, historię omdleń w ciąży i mdlała nawet już po przyjęciu w trakcie porodu... no i jej nie chcieli cc zrobić, ordynator liczył może że przyjdzie ktoś do niego z kopertą... po awanturach i groźbie wypisu na żądanie łaskawie ją pocieli...

Naprawdę mam nadzieję, że u mnie to będzie zwykły, nudny poród sn. Ale cicho sza, jeszcze mam trochę czasu żeby o tym nie myśleć :P

Idę do domu, nie da się pracować przez to forum :)
    Nie ma szefowej to się wymsknę o pół h wczesniej :)

nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi przepisał jakąś mieszankę tajemniczą dopochwowo - połączenie Duomaxu i jeszcze jakieś tam inne dziwne składniki, do zrobienia w aptece. No i fajnie, tylko tak się zastanawiam jakim cudem mam wyleczyć pęcherz aplikując coś dopochwowo? Powiedział że mi w posiewie nic nie wyszło, co jest częste - to problematyczne badanie podobno i często niemiarodajne - nic nie rośnie a powinno. Sama już nie wiem co o tym sądzić :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Zyrcia a co to za model wózka?
    Bebetto Silvia :)

W ciemno rodzić i liczyć, że może mi zrobią cc nie pojadę :P Będę kombinować, w najgorszym wypadku urodzę u znajomego gina w innym mieście, ale tu problem bo wolałabym w Łodzi :/ no zobaczymy ;) na szczęście mam jeszcze czas, chociaż nie pogardzę jak trochę szybciej mi zleci :P

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam dziewczyny, które chcą mieć CC. Ze wskazań to wiadomo że nie ma innego wyjścia, ale z własnej nieprzymuszonej woli... Mnie w życiu by nikt nie namówił, boję się CC jak cholera, i będę się bronić przed tym rękami i nogami. A poród SN w ogóle mnie nie przeraża :)

Żyrcia, ja kupuję ten sam wózek :) chociaż wiele modeli bebetto, camarelo, riko czy tako baby heaven jest bardzo podobnych, więc jak znajdę jakąś lepszą cenę dla któregoś z tych modeli to pewnie się skuszę :)

Ja jeszcze rozkminiam kwestię bujaczka, jakie Wy kupowałyście modele?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja jeszcze rozkminiam kwestię bujaczka, jakie Wy kupowałyście modele?
    My mamy taki
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-x3844-lesni-przyjaciele-i5012926631.html
    Siostra miała bardzo podobny i fajnie się sprawdził dlatego M stwierdził, że innego nie chcemy;)

nadine24, Katha81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    165bhw.jpg ja kupuję ten :) Tiny Love.
    a no i można go rozłożyć tak że ma funkcję jakby gondoli,a że sypialnie będziemy mieć na górze to chcę coś takiego właśnie żeby nie latać z wózkiem albo z łóżeczkiem :P
    A chcę cc bo zwyczajnie się boję, że dostanę zawału :P a, że operację miała już 3, cięli mnie jak się dało to już mi nie straszne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:50

nadine24 lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis paskudny dzien moj M na90% nie bedzie przy porodzie :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, a może uda się zabrać Mamę / przyjaciółkę itp?
    Moja dobra kumpela rodziła ze swoim BRATEM :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia, znowu "zgapiłaś" ode mnie :) bo ja chcę ten sam, chociaż właśnie przeglądam jeszcze inne opcje :)

Chociaż ten z FP jest przeuroczy i pasowałby genialnie do pokoju :)

U mnie łóżeczko będzie stało w pokoju Hani i będzie używane do spania w ciągu dnia, a w nocy mała będzie spać z nami w sypialni w wózku.
    Dlatego zastanawiam się nad tańszym bujaczkiem, bo wiem że się przydaje czasem, ale mimo wszystko może nie będę aż tyle z niego korzystać :)

zyrcia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobraziłam sobie jak rodzę ze swoim bratem :D ja się drę, a on przy kompie :D hahaha :D

A1984, nadine24, Inesicia, kasika8303, Truskaweczka250, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temat porodu też był już wielokrotnie wałkowany, i stanęło na tym że w pierwszej fazie porodu mój M ze mną będzie, ale na partych wychodzi i zostawia mnie w rękach położnej :) przystałam na to, bo mimo wszystko może to będzie lepsze i dla mnie :)

haha, Żyrcia, z bratem to by było coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:59

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:29

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat by na pewno w połowie stwierdził że musi iść na ryby :D

zyrcia, kasika8303 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • niniacz Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż wybiera się na cały poród, a ja tak średnio to widzę bo jestem osobą która woli cierpieć w ukryciu, z drugiej strony będa tam osoby całkiem obce, więc może dobrze mieć obok siebie kogoś zaufanego, który będzie czuwał nad wszystkim i wspierał... zobaczymy- do czerwca jeszcze sporo czasu :)

Alamakota lubi tę wiadomość

niniacz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Nieukowa, my od wczoraj zaczęliśmy brać pod uwagę też te babyjoggery, one są strasznei lekkie i to mnie do nich przekonuje, szczególnie, ze mieszkamy na 3 piętrze. na pewno trójkołowce u nas odpadają, bo więcej raczej będzie jeżdżenia po chodnikach, stopniach niż w typowym terenie. no i na pewno 2w1 chcemy a fotelik oddzielnie

Zyrciu, też myśleliśmy o tym modelu wózka, to jest bebetto silvia? tylko ostatnio w sklepie sprzedawca próbował nam pokazać jak podnosi się oparcie w gondolce i coś rozwalił w tym całym mechaniźmie i jakoś to tak marnie wyszło ;)
    A może przejdź się jeszcze do innego kardiologa, nie wiem, dla mnie to jest chore, że nie chcą Ci wypisać skierowania na cc.
    No ja testowałam go u koleżanki, ma go już długo i nie biorę pod uwagę innej opcji ;) Tak to jest Bebetto Silvia;) tylko brakuję mi tam czerwonego koloru więc coś tam doprawię :D
    A z cc będę działać, bo to jest chore w tym kraju -_- albo czekają na hajs o.O wtedy bez problemu pewnie

Agata mój by powiedział, że teraz mi nic nie pomoże i mam tak nie krzyczeć bo ma ważną misję w grze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:06

A1984, kasika8303 lubią tę wiadomość

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ