X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Dawno nie pisałam bo jakoś mało czasu :P jednak na bieżąco Was podczytuję :)
    Do Nas przyjechała w pt. mama mojego J i miała być na weekend ale pozostała do końca tego tyg. :P więc w pt. jedziemy ją odwieźć :P i weekend zapowiada się w rodzinnych stronach męża :)
    Tak Was czytam i współczuję tych rewelacji z lekarzami. Ja na mojego nie mogę narzekać w sumie gdyby nie on pewnie do dziś bym w ciąży nie była. Co prawda chodzę prywatnie - 120 zł co 4tyg no i badania prywatnie ale nie żałuję :) chociaż wiem, że na NFZ też fajnie przyjmował bo jak zaczęłam walkę o dziecko to on akurat przyjmował w poradni na NFZ a później nie podpisali z Nim kontraktu dalej no i pozostały wizyty prywatne. Na szczęście nie jest drogi :) No i na każdej wizycie mam badanie na fotelu no i USG :) no i co ważne mogę do niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy. No i pracuje on w dwóch szpitalach w których mogłabym rodzić :) - no ale do porodu jeszcze czas. - min 12/13tyg. Niech młody siedzi <3
    My teraz wizytujemy za całe 7 dni :O coraz bliżej spotkania z Synusiem :) dla Którego nadal nie mamy imienia :| - coś nie możemy wpaść na żaden pomysł :| ostatnio Młody znowu ma jakieś dni leniuchowania i jest mało aktywny, pewnie znowu się obrócił pleckami :P i wali w kręgosłup :P Kiedyś miał 2-3dni lenia a później jak się rozhulał to cho cho <3 <3 <3 trzeba wytrzymać do wizyty :)
    W pn standardowo badanie moczu i morfologia plus w bonusie glukoza :P mam nadzieję, że ją przetrwam :) i że nie będzie cukrzycy.
    Gratuluję Wam udanych wizyt i mam nadzieję, że kolejne będą dobre.
    Kasika mam nadzieję, że wizyta u kolejnego lekarza Cię uspokoi i dowiesz się konkretnie co i jak. 3mam kciuki <3
    Mnie czasem denerwuje gadanie teściowej, że mam jeszcze nic nie kupować za dużo nie szykować bo jeszcze nic nie wiadomo i żebym później się nie rozczarowała :| :| ale mnie to tam "zwisa" bo i tak jak mam chęci i kasę to kupuję coś dla Małego :) bo w końcu nie da się tak w jednym miesiącu kupić wszystkiego .. trzeba to rozłożyć przecież..
    Pozdrawiamy..<3 <3
    A ostatnio dla Maluszka kupiliśmy skarpeteczki :D
    2gy4vb9.jpg

Rozalia, gosi_a, karolinka85, Joasia:), Scintilla, nenette, maglic, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Magdalena. Ja jestem zdania że lepiej zakupy rozłożyć na raty i powoli zbierać wszystko :-) mi zostały już tylko body na krótki rekaw na 62 i kosmetyki, smoczki itp. No i jeszcze fotelik i wozek ale już wybrany więc kwestia zakupu :-)

Maglic zmieściłaś się w normie elegancko ;-) będzie dobrze :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane ;)

Odnośnie lekarzy to czasem faktycznie można trafić na głąba, który podchodzi do pacjentki przedmiotowo. Wizyta szybka z jakimiś tekstami typu jest tak a mogłoby być lepiej.
    Do mojego gina chodzę już od 7 lat i trafiłam na ideała. Jest kompetentny, wszystko tłumaczy, ma czas dla pacjentki, podczas badania niezwykle delikatny. Zawsze chętnie odbierze tel lub oddzwoni. Pracuje w szpitalu, po porodzie odwiedza pacjentki na sali. Za wizyte z USG ( 2d i 3d ) z badaniem na fotelu, ważenie i mierzenie ciśnienia płace 120 zł.
    A najważniejsze NIE STRASZY tylko swoje wątpliwości mi wyjaśnia.
    Odrazu stwierdził, że będę mieć cc i oczywiście po raz drugi osobiście ją przeprowadzi.

W temacie obawy o nadchodzące tygodnie ciąży tez mnie jakiś czas temu dopadły. Ciagle myślałam ile dni jeszcze ile tygodni czy czasem nie urodzę wcześniaka. Na szczęście minęło i staram się wmawiać, że Juleczka rośnie i jest jej w brzuszku dobrze. Już się nie nakręcam bo tylko byłam przygnębiona ze czas wolno mija. Zamiat mowić o jej jeszcze 16 tygodni to mówie o już w piątek zacznę 25 tydzień ;) pomogło

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nieprzespana noc ... coś mnie "dopadło" odnośnie humoru.Musiałam chyba włączyć kilkugodzinną opcję "płacz, głupia płacz" żeby wszystko ze mnie zeszło ... Nastawiłam się po prostu na wizytę gdzie usłyszę " że wszystko jest książkowo " ... a dostałam kolejne leki - usiadłam przed stosem tego wszystkiego co łykam, aplikuje i sobie wkładam i zaczęłam się zastanawiać jak to ma nie mieć wpływu na dziecko o.O i tak sobie leżałam, płakałam - młoda kopała po całości aż w końcu uświadomiłam sobie, że tak nie można ... i że całe to "leczenie" ma nie zaszkodzić a pomóc i zasnęłam... rano zrobiłam kakao i poczułam się odrobinę lepiej - jeśli ktoś by mi kazał siedzieć do końca ciąży w szpagacie, ogolić się na łyso lub schować się w leśnej chatce bez wygód i tak bym to zrobiła - więc przeżyję i tą Luteiną.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o luteinę to wczoraj dostałam receptę na 3op luteiny 100mg i mam refundowaną a jestem w 25+2tyg :-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla bierzesz tez aspirin cardio? A i mam pytanie czy piecze Cie jak wstrzykujesz clexane?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Scintilla bierzesz tez aspirin cardio? A i mam pytanie czy piecze Cie jak wstrzykujesz clexane?

Biorę Kwas Foliowy 5 mg + Acard + Clexane 0,4 ( wiadomo również witaminki no i obecnie luteina dopochwowo )

Na początku brałam Fraxiparine - lepiej mi się wstrzykiwała - zero siniaków - po Clexane mam właśnie kilku sekundowe szczypanie i siniaki jakbym biła się po brzuchu :/ ... Moja Gin woli Clexane - zresztą wypisuje mi je na Refundacje dlatego się nie "buldoczę" :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Biorę Kwas Foliowy 5 mg + Acard + Clexane 0,4 ( wiadomo również witaminki no i obecnie luteina dopochwowo )

Na początku brałam Fraxiparine - lepiej mi się wstrzykiwała - zero siniaków - po Clexane mam właśnie kilku sekundowe szczypanie i siniaki jakbym biła się po brzuchu :/ ... Moja Gin woli Clexane - zresztą wypisuje mi je na Refundacje dlatego się nie "buldoczę" :)
    To prawie tak jak ja,tylko acard mi zmienila na aspirin cardio100,no i jeszcze dodatkowo encorton 5mg,a po clexane przewaznie siniakow nie mam jak wbijam stanowczo igle..no chyba ze przekuje jakies naczynko..no to wtedy siniak murowany ;) boje sie troche tego aspirynu..w 1trymestrze jest ok,ale 2i3..ehh

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    To prawie tak jak ja,tylko acard mi zmienila na aspirin cardio100,no i jeszcze dodatkowo encorton 5mg,a po clexane przewaznie siniakow nie mam jak wbijam stanowczo igle..no chyba ze przekuje jakies naczynko..no to wtedy siniak murowany ;) boje sie troche tego aspirynu..w 1trymestrze jest ok,ale 2i3..ehh

Leki masz z powodu mutacji MTHFR ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:35

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Leki masz z powodu mutacji MTHFR ?
    Z powodu mthfr a1298c mam raczej tylko kwas foliowy5mg,a pozostale ze wzgledu na 2 straty..dodatnie ANA i podwyzszone p/c kardiolipinowe

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Z powodu mthfr a1298c mam raczej tylko kwas foliowy5mg,a pozostale ze wzgledu na 2 straty..dodatnie ANA i podwyzszone p/c kardiolipinowe

Więc na pewno lekarz wie co robi!
    Ja mam MTHFR C667T - i w trakcie starań dużo siedziałam na amerykańskich portalach bo w Polsce niewielu lekarzy zleca te badania genetyczne i tam wszystkie ciężarówki dostają właśnie : aspirin baby - niestety nie wiem jaka jest różnica między acardem a aspirin cardio ale mam nadzieję, że nam to zaraz odstawią i wystarczy rozrzedzanie krwi samym Clexane :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka mi o tej luteinie nic nie mówił,ale zapas mam w domku. Mam nadal brać 2 x 100 a za miesiąc zmniejszać do 1. Powinno mi starczyć to co mam w domu. Z tymi refundacjami to mnie już nic nie zdziwi :-)

Magdalena dzięki :-) ja też kupuje małej pomału wszystko, potem tak się finansowo nie odczuje.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak któraś by pilnie potrzebowała to mogę w zamian za trzymanie kciuków za Borysa odstąpić dwa opakowania wersji dowcipnej :-) Mam nadzieję że już mi nie będzie potrzebna a na stanie mam, więc mogę wysłać.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla mi ta mutacja wyszla przy badaniu kariotypow..tamta druga mi nie wyszla..a kariotypy obydwoje z mezem mamy ok.. Specjalnie do Lodzi jezdzilismy bo u nas w Lublinie pol roku trzeba bylo czekac :(

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ja kciuki trzymam za nas wszystkie tutaj..ale luteina moze komus bardziej sie przyda ;) mam maly zapasik a w razie czego to rodzinny powiedzial ze bedzie mi przepisywal na refundacje..takze spoko ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Scintilla mi ta mutacja wyszla przy badaniu kariotypow..tamta druga mi nie wyszla..a kariotypy obydwoje z mezem mamy ok.. Specjalnie do Lodzi jezdzilismy bo u nas w Lublinie pol roku trzeba bylo czekac :(

Ważne, że znasz te babolki i jesteś zabezpieczona lekami :)! Co do refundacji Luteiny to się nie orientuje bo po raz 1wszy kupowałam - dostałam duży zapas do kolejnej wizyty ale jest to Luteina 50mg a stosować mam 2x100 - na 50siątkę refundację miałam - więc może z 100tką wygląda to inaczej.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się namieszało ze szkoła rodzenia. Zapisałam się na Solec, ale w dniu kiedy się rozpoczyna mam ważne spotkanie i nie mogę iść. Próbowałam przenieść na inną godzinę, ale od tygodnia nikt tam nie odbiera tel. Zadzwoniłam więc na Karową, a tam nie ma miejsc i jestem w ciemnej D....Teraz nie wiem gdzie dzwonić tzn do którego szpitala :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy wy też jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wylejebo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:06

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Witam w środę...mój Henio ( jeszcze nie mamy imienia i to jest robocze) ułożył się znowu tak dziwnie, ze czuje go przy samym ujsciu szyjki i przy pecherzu i coś tam grzebie. Zaczęła boleć mnie głowa z przodu od kataru chyba który zrobił.się brzydki, gesty powiem w pon mojemu gin jak nie przejdzie i pewnie skończy się antybiotykiem.

Kochana ja mam katar przez większość ciąży, do tego codzienne bóle głowy przez skoki ciśnienia i zmianę pogody. A gdy boli mnie głowa już tak na maxa to jeszcze leci mi krew z nosa. Badania wyszły kiepskie, szukają przyczyny. Ale, żeby od razu antybiotyk, to raczej nie sądzę. Zostały domowe sposoby :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej dziewczyny, czy wy też jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wylejebo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).

Nieukowa ja też mam czasem takie dni - im więcej jem tym bardziej chce mi się jeść. Ale to chyba normalne - o ile jakoś super Ci waga nie skacze i jeśli są to w miarę zdrowe rzeczy. U mnie przeplata się to z dniami gdy nie chce mi sie prawie wcale jeść albo chce tylko jedną rzecz typu MALINY :-)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ