X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Dawno nie pisałam bo jakoś mało czasu :P jednak na bieżąco Was podczytuję :)
    Do Nas przyjechała w pt. mama mojego J i miała być na weekend ale pozostała do końca tego tyg. :P więc w pt. jedziemy ją odwieźć :P i weekend zapowiada się w rodzinnych stronach męża :)
    Tak Was czytam i współczuję tych rewelacji z lekarzami. Ja na mojego nie mogę narzekać w sumie gdyby nie on pewnie do dziś bym w ciąży nie była. Co prawda chodzę prywatnie - 120 zł co 4tyg no i badania prywatnie ale nie żałuję :) chociaż wiem, że na NFZ też fajnie przyjmował bo jak zaczęłam walkę o dziecko to on akurat przyjmował w poradni na NFZ a później nie podpisali z Nim kontraktu dalej no i pozostały wizyty prywatne. Na szczęście nie jest drogi :) No i na każdej wizycie mam badanie na fotelu no i USG :) no i co ważne mogę do niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy. No i pracuje on w dwóch szpitalach w których mogłabym rodzić :) - no ale do porodu jeszcze czas. - min 12/13tyg. Niech młody siedzi <3
    My teraz wizytujemy za całe 7 dni :O coraz bliżej spotkania z Synusiem :) dla Którego nadal nie mamy imienia :| - coś nie możemy wpaść na żaden pomysł :| ostatnio Młody znowu ma jakieś dni leniuchowania i jest mało aktywny, pewnie znowu się obrócił pleckami :P i wali w kręgosłup :P Kiedyś miał 2-3dni lenia a później jak się rozhulał to cho cho <3 <3 <3 trzeba wytrzymać do wizyty :)
    W pn standardowo badanie moczu i morfologia plus w bonusie glukoza :P mam nadzieję, że ją przetrwam :) i że nie będzie cukrzycy.
    Gratuluję Wam udanych wizyt i mam nadzieję, że kolejne będą dobre.
    Kasika mam nadzieję, że wizyta u kolejnego lekarza Cię uspokoi i dowiesz się konkretnie co i jak. 3mam kciuki <3
    Mnie czasem denerwuje gadanie teściowej, że mam jeszcze nic nie kupować za dużo nie szykować bo jeszcze nic nie wiadomo i żebym później się nie rozczarowała :| :| ale mnie to tam "zwisa" bo i tak jak mam chęci i kasę to kupuję coś dla Małego :) bo w końcu nie da się tak w jednym miesiącu kupić wszystkiego .. trzeba to rozłożyć przecież..
    Pozdrawiamy..<3 <3
    A ostatnio dla Maluszka kupiliśmy skarpeteczki :D
    2gy4vb9.jpg

Rozalia, gosi_a, karolinka85, Joasia:), Scintilla, nenette, maglic, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Magdalena. Ja jestem zdania że lepiej zakupy rozłożyć na raty i powoli zbierać wszystko :-) mi zostały już tylko body na krótki rekaw na 62 i kosmetyki, smoczki itp. No i jeszcze fotelik i wozek ale już wybrany więc kwestia zakupu :-)

Maglic zmieściłaś się w normie elegancko ;-) będzie dobrze :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane ;)

Odnośnie lekarzy to czasem faktycznie można trafić na głąba, który podchodzi do pacjentki przedmiotowo. Wizyta szybka z jakimiś tekstami typu jest tak a mogłoby być lepiej.
    Do mojego gina chodzę już od 7 lat i trafiłam na ideała. Jest kompetentny, wszystko tłumaczy, ma czas dla pacjentki, podczas badania niezwykle delikatny. Zawsze chętnie odbierze tel lub oddzwoni. Pracuje w szpitalu, po porodzie odwiedza pacjentki na sali. Za wizyte z USG ( 2d i 3d ) z badaniem na fotelu, ważenie i mierzenie ciśnienia płace 120 zł.
    A najważniejsze NIE STRASZY tylko swoje wątpliwości mi wyjaśnia.
    Odrazu stwierdził, że będę mieć cc i oczywiście po raz drugi osobiście ją przeprowadzi.

W temacie obawy o nadchodzące tygodnie ciąży tez mnie jakiś czas temu dopadły. Ciagle myślałam ile dni jeszcze ile tygodni czy czasem nie urodzę wcześniaka. Na szczęście minęło i staram się wmawiać, że Juleczka rośnie i jest jej w brzuszku dobrze. Już się nie nakręcam bo tylko byłam przygnębiona ze czas wolno mija. Zamiat mowić o jej jeszcze 16 tygodni to mówie o już w piątek zacznę 25 tydzień ;) pomogło

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nieprzespana noc ... coś mnie "dopadło" odnośnie humoru.Musiałam chyba włączyć kilkugodzinną opcję "płacz, głupia płacz" żeby wszystko ze mnie zeszło ... Nastawiłam się po prostu na wizytę gdzie usłyszę " że wszystko jest książkowo " ... a dostałam kolejne leki - usiadłam przed stosem tego wszystkiego co łykam, aplikuje i sobie wkładam i zaczęłam się zastanawiać jak to ma nie mieć wpływu na dziecko o.O i tak sobie leżałam, płakałam - młoda kopała po całości aż w końcu uświadomiłam sobie, że tak nie można ... i że całe to "leczenie" ma nie zaszkodzić a pomóc i zasnęłam... rano zrobiłam kakao i poczułam się odrobinę lepiej - jeśli ktoś by mi kazał siedzieć do końca ciąży w szpagacie, ogolić się na łyso lub schować się w leśnej chatce bez wygód i tak bym to zrobiła - więc przeżyję i tą Luteiną.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o luteinę to wczoraj dostałam receptę na 3op luteiny 100mg i mam refundowaną a jestem w 25+2tyg :-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla bierzesz tez aspirin cardio? A i mam pytanie czy piecze Cie jak wstrzykujesz clexane?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Scintilla bierzesz tez aspirin cardio? A i mam pytanie czy piecze Cie jak wstrzykujesz clexane?

Biorę Kwas Foliowy 5 mg + Acard + Clexane 0,4 ( wiadomo również witaminki no i obecnie luteina dopochwowo )

Na początku brałam Fraxiparine - lepiej mi się wstrzykiwała - zero siniaków - po Clexane mam właśnie kilku sekundowe szczypanie i siniaki jakbym biła się po brzuchu :/ ... Moja Gin woli Clexane - zresztą wypisuje mi je na Refundacje dlatego się nie "buldoczę" :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Biorę Kwas Foliowy 5 mg + Acard + Clexane 0,4 ( wiadomo również witaminki no i obecnie luteina dopochwowo )

Na początku brałam Fraxiparine - lepiej mi się wstrzykiwała - zero siniaków - po Clexane mam właśnie kilku sekundowe szczypanie i siniaki jakbym biła się po brzuchu :/ ... Moja Gin woli Clexane - zresztą wypisuje mi je na Refundacje dlatego się nie "buldoczę" :)
    To prawie tak jak ja,tylko acard mi zmienila na aspirin cardio100,no i jeszcze dodatkowo encorton 5mg,a po clexane przewaznie siniakow nie mam jak wbijam stanowczo igle..no chyba ze przekuje jakies naczynko..no to wtedy siniak murowany ;) boje sie troche tego aspirynu..w 1trymestrze jest ok,ale 2i3..ehh

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    To prawie tak jak ja,tylko acard mi zmienila na aspirin cardio100,no i jeszcze dodatkowo encorton 5mg,a po clexane przewaznie siniakow nie mam jak wbijam stanowczo igle..no chyba ze przekuje jakies naczynko..no to wtedy siniak murowany ;) boje sie troche tego aspirynu..w 1trymestrze jest ok,ale 2i3..ehh

Leki masz z powodu mutacji MTHFR ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:35

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Leki masz z powodu mutacji MTHFR ?
    Z powodu mthfr a1298c mam raczej tylko kwas foliowy5mg,a pozostale ze wzgledu na 2 straty..dodatnie ANA i podwyzszone p/c kardiolipinowe

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Z powodu mthfr a1298c mam raczej tylko kwas foliowy5mg,a pozostale ze wzgledu na 2 straty..dodatnie ANA i podwyzszone p/c kardiolipinowe

Więc na pewno lekarz wie co robi!
    Ja mam MTHFR C667T - i w trakcie starań dużo siedziałam na amerykańskich portalach bo w Polsce niewielu lekarzy zleca te badania genetyczne i tam wszystkie ciężarówki dostają właśnie : aspirin baby - niestety nie wiem jaka jest różnica między acardem a aspirin cardio ale mam nadzieję, że nam to zaraz odstawią i wystarczy rozrzedzanie krwi samym Clexane :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka mi o tej luteinie nic nie mówił,ale zapas mam w domku. Mam nadal brać 2 x 100 a za miesiąc zmniejszać do 1. Powinno mi starczyć to co mam w domu. Z tymi refundacjami to mnie już nic nie zdziwi :-)

Magdalena dzięki :-) ja też kupuje małej pomału wszystko, potem tak się finansowo nie odczuje.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak któraś by pilnie potrzebowała to mogę w zamian za trzymanie kciuków za Borysa odstąpić dwa opakowania wersji dowcipnej :-) Mam nadzieję że już mi nie będzie potrzebna a na stanie mam, więc mogę wysłać.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla mi ta mutacja wyszla przy badaniu kariotypow..tamta druga mi nie wyszla..a kariotypy obydwoje z mezem mamy ok.. Specjalnie do Lodzi jezdzilismy bo u nas w Lublinie pol roku trzeba bylo czekac :(

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ja kciuki trzymam za nas wszystkie tutaj..ale luteina moze komus bardziej sie przyda ;) mam maly zapasik a w razie czego to rodzinny powiedzial ze bedzie mi przepisywal na refundacje..takze spoko ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Scintilla mi ta mutacja wyszla przy badaniu kariotypow..tamta druga mi nie wyszla..a kariotypy obydwoje z mezem mamy ok.. Specjalnie do Lodzi jezdzilismy bo u nas w Lublinie pol roku trzeba bylo czekac :(

Ważne, że znasz te babolki i jesteś zabezpieczona lekami :)! Co do refundacji Luteiny to się nie orientuje bo po raz 1wszy kupowałam - dostałam duży zapas do kolejnej wizyty ale jest to Luteina 50mg a stosować mam 2x100 - na 50siątkę refundację miałam - więc może z 100tką wygląda to inaczej.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się namieszało ze szkoła rodzenia. Zapisałam się na Solec, ale w dniu kiedy się rozpoczyna mam ważne spotkanie i nie mogę iść. Próbowałam przenieść na inną godzinę, ale od tygodnia nikt tam nie odbiera tel. Zadzwoniłam więc na Karową, a tam nie ma miejsc i jestem w ciemnej D....Teraz nie wiem gdzie dzwonić tzn do którego szpitala :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy wy też jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wylejebo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:06

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Witam w środę...mój Henio ( jeszcze nie mamy imienia i to jest robocze) ułożył się znowu tak dziwnie, ze czuje go przy samym ujsciu szyjki i przy pecherzu i coś tam grzebie. Zaczęła boleć mnie głowa z przodu od kataru chyba który zrobił.się brzydki, gesty powiem w pon mojemu gin jak nie przejdzie i pewnie skończy się antybiotykiem.

Kochana ja mam katar przez większość ciąży, do tego codzienne bóle głowy przez skoki ciśnienia i zmianę pogody. A gdy boli mnie głowa już tak na maxa to jeszcze leci mi krew z nosa. Badania wyszły kiepskie, szukają przyczyny. Ale, żeby od razu antybiotyk, to raczej nie sądzę. Zostały domowe sposoby :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej dziewczyny, czy wy też jesteście ciągle głodne? Wczoraj myślałam, że uszami mi się wylejebo tyle zjadłam przez cały dzień, a ciągle byłam głodna ;/ Zjadłam treściwe śniadanie, jabłko i jogurt na II, potem obiad, a po obiedzie ciągle coś dogryzałam - winogrona, suszone śliwki, orzechy. Nie mogłam się powstrzymać. No i oczywiście kolacja (sałatka nicejska).
    Dziś jest 13:00 a ja zjadłam własnie bułkę na 3 śniadanie bo nie mogłam wytrzymać do obiadu ;/ Rano jak tylko się obudzę to myślę o śniadaniu, jak kładę się spać wieczorem to jestem głodna... jak to wyłączyć? ;/

Nie głodzę się, ale kurcze ile można jeść??? Tyję ostatnio więcej niż ustawa przewiduje... Chyba zacznę się ograniczać, mimo że to co w siebie ładuję to nie są jakieś śmiecie, tylko wszystko w miarę normalne (surówki, bułki/chleb, jogurty, owoce i warzywa...).

Nieukowa ja też mam czasem takie dni - im więcej jem tym bardziej chce mi się jeść. Ale to chyba normalne - o ile jakoś super Ci waga nie skacze i jeśli są to w miarę zdrowe rzeczy. U mnie przeplata się to z dniami gdy nie chce mi sie prawie wcale jeść albo chce tylko jedną rzecz typu MALINY :-)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ