Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo masakra jakie przeboje z lekarzami. Ja chodzę akurat prywatnie, wizyty mam co 4 tygodnie, płacę 130 zł za wizytę ale na kazdej wizycie bada mnie manualnie, szyjkę bada przez dopochwowe a później normalnie przez brzuch oglądamy maleństwo. Męża zawołał sam na pierwszej wizycie już na początku bo ja chciałam na samo usg. W razie potrzeby kazał dzwonić o każdej porze a nie szukać informacji w internecie. Zawsze oddzwania i dokładnie tłumaczy przez telefon żeby się nie denerwować. Do tego jest bardzo ciepłym człowiekiem i pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, chociaż przy cukrzycy i tak by mnie tam wzięli
fakt, za badania muszę płacić ale wiem że nie ominie żadnego szczegółu bo choćby zalecenie krzywej cukrowej przy wyniku 93 na czczo w 10 tc było tego dowodem.
-
gosi_a wrote:Oo masakra jakie przeboje z lekarzami. Ja chodzę akurat prywatnie, wizyty mam co 4 tygodnie, płacę 130 zł za wizytę ale na kazdej wizycie bada mnie manualnie, szyjkę bada przez dopochwowe a później normalnie przez brzuch oglądamy maleństwo. Męża zawołał sam na pierwszej wizycie już na początku bo ja chciałam na samo usg. W razie potrzeby kazał dzwonić o każdej porze a nie szukać informacji w internecie. Zawsze oddzwania i dokładnie tłumaczy przez telefon żeby się nie denerwować. Do tego jest bardzo ciepłym człowiekiem i pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, chociaż przy cukrzycy i tak by mnie tam wzięli
fakt, za badania muszę płacić ale wiem że nie ominie żadnego szczegółu bo choćby zalecenie krzywej cukrowej przy wyniku 93 na czczo w 10 tc było tego dowodem.
właśnie przejrzałam moją kartę ciąży ja na pierwszym badaniu miałam 5.2 mmol (norma 5.6), czyli 94 oO
Ale wtedy mój gin powiedział, że wszystko dobrze i koniec do cukrów nie wracałam...aż do teraz
czyli mogłam mieć ją wcześniej i lekarz to zignorował ? : OOO no ja się zabiję chyba
Lekarz chyba wychwyciłby nieprawidłowości u dziecka? Jak do tej pory mały rozwija się prawidłowo, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń... serce, przepływy, organy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:25
-
Ja też chodzę prywatnie od wielu lat do lekarzy i rzeczywiście różne kwiatki się trafiają. Miałam taką sytuację że przyjmowałam luteinę dopochwowo, lekarz mnie badał na fotelu i nagle " ooooooo a co my tu mamy, o jezuuuuuu grzybica" Ja oczy w słup, bo nic mnie nie piekło, nie swędziało i mu mówię, że biorę luteinę
Trafiają się też mruki, gaduły, kabareciarze i inni, ale ogólnie raczej dobrze trafiam
Za tydzień idę prywatnie na wizytę do ordynatora szpitala pogadać czy zrobi mi cc, podobno super lekarz i może uda się w Wwie, to nie będę musiała jechać do rodzinnego miasta.A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:ooo własnie może od ortopedy bo ja mam kręgosłup we wszystkie strony
Mam problem z kręgosłupem bo strasznie boli i biodro ostatni kobieta która robi ekg przestraszyłam się jak zawylam przy kładzenie się łóżko, i chyba jak tak dalej pójdzie to będę miała problem ze schodzeniem -
Jakie to szczęście że ja nie mam czego się uczepić u mojego lekarza
tanio nie jest, ale czuję się pod dobrą opieką
a ja dziś zaszalałam na allegro z wyprawką i w zasadzie pozostały mi już do kupienia tylko fotelik, ręczniczki i koszule do szpitala dla mnie, no i apteczka do uzupełnienianie mogłam się powstrzymać
dziewczyny, a zauważyłyście już jakieś wycieki mleka z piersi? wczoraj leżałam sobie na boku i jedna pierś była trochę ściśnięta, wstaję i patrzę a tu taka wielka plama i wszystko się klei.. to nie za wcześnie na takie "przygody" ?zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi siara pojawila sie w 21 tygodniu po tym jak małż wygniótł moje piersi hehe wstaje rano a tu mokra bluzka ale ponoc po 20 tygodniu juz moze sie zdarzyc.
A moj gin na nfz raz przy badaniu zobaczyl ze luteina wyleciala hehe i wsadzil z powerotem ot tak zeby nie zmarnowac.[/url]
-
Zyrcia,u mnie jest poradnia ginekologiczno kardiologiczna
Zazdroszcze Wam fajnych lekarzy na nfz...u mnie masakra z tymi z na nfz
Chodze prywatnie do profesorki wizyta co miesiac 150zl..usg oddzielnie w tym samym gabinecie ale inny lekarz robi koszt 100zl,na kazdej wizycie bada ginekologicznie-szyjke,bada tetno detektorem.. Clexane mam od rodzinnego.i tym samym zaoszczedzam 300zl m-cznie..
Slyszala moze ktoras z Was ze luteina dopochwowa jest refundowana tylko do 24tc??bo wlasnie cos profesorka wspominala ostatnio.. -
karolinka85 wrote:Zyrcia,u mnie jest poradnia ginekologiczno kardiologiczna
Chodze prywatnie do profesorki wizyta co miesiac 150zl..usg oddzielnie w tym samym gabinecie ale inny lekarz robi koszt 100zl,na kazdej wizycie bada ginekologicznie-szyjke,bada tetno detektorem.. Clexane mam od rodzinnego.i tym samym zaoszczedzam 300zl m-cznie..
Slyszala moze ktoras z Was ze luteina dopochwowa jest refundowana tylko do 24tc??bo wlasnie cos profesorka wspominala ostatnio..
kupiłam wczoraj, normalnie refundowaną, jestem w 23 tc 5 dni
-
gosi_a wrote:Maglic jeżeli cukry są za wysokie to dziecko będzie po prostu większe więc jeżeli wyniar brzuszka i waga są w normie to ok
Nie stresuj się taku Ciebie te cukry to naprawdę pikuś
zresztą po diabetologu będziesz wiedziała co i jak
dziękuje Ci kochana za te słowa:**** mały na każdej wizycie rósł zgodnie z normami..
no właśnie liczę na to, że jutro wyjdę z tej poradni z taki zaparciem do działania, że cukry będą stale poniżej normydzisiaj znowu z ciekawości zmierzyłam: na czczo 84, a po jajecznicy z grahamka i pomidorkami- 117 (więc teoretycznie się załapałam)
gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ale macie przeboje z lekarzami! Czasami sobie myślę ze więcej dowiem się od Was na forum niż od gina który niby dobry a jakoś tak mu nie wychodzi to moje leczenie pęcherza. Najpierw dużo bakterii w moczu ale posiew czysty. Więc dostałam leki że niby mam grzybicę cewki moczowej. Od razu wiedziałam że nie mam bo miałam chory pęcherz milion razy i wiem jakie to uczucie. Oczywiście kupiłam leki za ponad 100 zł i co? I nico, zero poprawy. Dziś znowu idę, ciekawe co tym razem powie. Może mnie skieruje do psychiatry bo posiew idealny a ja ciągle z tym pęcherzem przychodzę
zyrcia lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Zyrcia,u mnie jest poradnia ginekologiczno kardiologiczna
Slyszala moze ktoras z Was ze luteina dopochwowa jest refundowana tylko do 24tc??bo wlasnie cos profesorka wspominala ostatnio..
To prawda, gin mi o tym też mówił, ale dotyczny to tylko luteiny dopochwowej 100mg i więcej dlatego wypisał mi ostatnio 4 opakowania i następne już będę miała po 50 mg, żeby nie przepłacać. Wszystko dlatego że luteina na tym etapie teoretycznie nie jest już potrzebna, bo łożysko przejęło produkcję i gin mi mówił, że mam teraz w organiźmie tyle progesteronu że do końca życia by mi starczyłokarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Rozalia,czyli dobrze zrozumialam
Mi tez ostatnio przepisywala po 4op.wiec mam nieduzy zapasa biore wlasnie 100mg..
Ale z ciekawosci jak bylam u tego rodzinnego co wypisuje mi refundacje na clexane to spytalam o luteine dop.100mg i sprawdzil w kompie wpisujac to co trzeba i mowi ze nie ma zadnych wytycznych do kiedy jest refundacja..wiec jak cos kazal przyjsc do siebie po recepteRozalia lubi tę wiadomość