X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... ja na odwrót, uważam że mój lekarz na NFZ jest 500x bardziej kompetentny od tego gamonia prywatnego. Ale już z rozpędu do tego prywatnego chodzę bo fajne foty 3d trzaska i mogę tam wejść z mężem, a do tego na NFZ już nie bardzo.
    Ostatni hicior prywatnego: "szyjka niby okej ale mogłaby być dłuższa, to niech pani luteinkę sobie weźmie". Ja do niego: a po co? A ten do mnie że to moja sprawa czy chce urodzić przedwcześnie ;/ No i tekst że skoro mam skurcze łydek to nospa i tym bardziej luteina, ale nic o magnezie nie wspominał. To lepiej mi wątrobę chemią rozwalić niż dietę zlecić, nie?

Następnego dnia miałam tego na NFZ i kurde mam szyjkę jak trąba słonia 3,7mm (zmierzył USG a nie samym paluchem), ładna zamknięta, odpowiednio twarda itd. Na skurcze zalecił dodatkowy magnez i ogólnie widać że się zna i jest konkretny...

Ech, ale mam lenia. Zaraz się położę na blacie w robocie...

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o takim lekarzy jak kardiolog ginekologiczny ja mam wskazania do cc ale neurologiczne i nikt mi nie kazał iść do neurologa hinekologicznego tylko dostałam skierowanie od gina, chodzę na nfz, na skierowaniu jest napisane proszę o konsultacje w sprawie możliwości porodu itd itp i z tym skierowaniem idę za tydzień do neurologa który się wypowie i wypisze jak mam rodzic.

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen wrażeń zapowiada się szkoła rodzeni,, ćwiczenia i ginekolog no i ciekawa jestem czy lekarz potwierdzi płeć, moj się śmieje ze pewnie nic nie zobaczy bo ma kiepskie usg

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też mam fajnego gina na nfz w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i dla mnie to szkoda kasy a teraz usg na każdej wizycie badania za darmo.skierowania dostaje nie czekam na wizytę jak coś się dzieje tylko.dzwonię i mnie przyjmuje

kasika8303 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no domyślam się, że nie ma czegoś takiego jak kardiolog ginekologiczny :D dlatego jestem wnerwiona, bo w dodatku robią ze mnie idiotkę. Nie wiem co robić, mój Radziu dziś w pracy lekarzy podpyta czy nie da rady jakoś załatwić :P

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, że tak głupio zapytam Wy też macie takie jazdy, że jeszcze np. do tego 32 wytrzymać to będzie dobrze? :/ bo nie wiem czy ja jestem taka dziwna tylko

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki, we wtorek zaczynam szkołę rodzenia :-) ale się cieszę . Poznam inne mamusie, pobędę z ludźmi w końcu a nie tylko łóżko i 4 ściany :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dziewczyny, że tak głupio zapytam Wy też macie takie jazdy, że jeszcze np. do tego 32 wytrzymać to będzie dobrze? :/ bo nie wiem czy ja jestem taka dziwna tylko

Wczoraj po wizycie tak, teraz już nie. Maglic myśli są przez tych lekarzy. Ja ich mam gdzieś, zobacz z dziećmi jest ok, więc tego się trzymamy :-) a czemu nasze dzieciaczki mają wyjść wcześniej? Zobaczysz w 39 tc będziemy jeszcze zapakowane, głowa do góry :-)

Alamakota lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Dzień pełen wrażeń zapowiada się szkoła rodzeni,, ćwiczenia i ginekolog no i ciekawa jestem czy lekarz potwierdzi płeć, moj się śmieje ze pewnie nic nie zobaczy bo ma kiepskie usg

Agawera trzymam kciuki aby płeć się potwierdziła :-)

agawera lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja tak myślałam ale już mi przeszło myślę ze to kwestia czasu a Tobie też przejdzie takie myślenie teraz cieszę sie każdym dniem a pędzą one z prędkością światła zobaczcie dopiero co sir poznawalysmy a ja już dzisiaj zaczęłam 26 tydzień za 3 miesiące będę może już tulila mojego synka teraz musze po malu myśleć nad wyprawia.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    no domyślam się, że nie ma czegoś takiego jak kardiolog ginekologiczny :D dlatego jestem wnerwiona, bo w dodatku robią ze mnie idiotkę. Nie wiem co robić, mój Radziu dziś w pracy lekarzy podpyta czy nie da rady jakoś załatwić :P

Zyrciu nie ma kogoś takiego rzeczywiście, ale twój gin miał na myśli lekarza, który ma dwie specjalizacje - ginekologiczną i kardiologiczną i tacy lekarze prowadzą głównie pacjentki z wadami serca i różnymi sercowymi zaburzeniami. No ale nie muszę chyba wspominać jaki to cud, żeby znaleźć takiego lekarza, bo jest ich cholernie mało :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego pozostaje mi kombinowanie zaświadczenia od jakiegoś innego specjalisty tylko jeszcze muszę wymyślić co mi jest :D

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No dlatego pozostaje mi kombinowanie zaświadczenia od jakiegoś innego specjalisty tylko jeszcze muszę wymyślić co mi jest :D

Jak ja ostatnio byłam na IP to lekarka mi mówiła, że najłatwiej u okulisty i rodzić w takim szpitalu gdzie nie mają okulistyki, wtedy nie tak łatwo negować zasadność zaświadczenia :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja to mam takie myślenie właśnie przez te wszystkie dolegliwości moje i ciągle tylko w głowie odliczam "dobra jestem w 26 tygodniu - za 12 jak wyjdzie to będzie super, ale w sumie za 6 może też już będzie dobrze", kolka od 20 tc przeszła ale męczyło mnie ze 3 tygodnie, które przeleżałam w szpitalu :/myślałam, że już pech mnie opuścił i do końca ciązy będę sobie hasać, obżerać się i robić wszystko co mi się żywnie podoba, no i co? i teraz nietolerancja glukozy mi wyszła ( wczoraj nie powiem kontret doła przez to miałam, no ale trzeba z tym żyć, nie jedne mają gorzej ode mnie i nie narzekają) a ja zrzędze, chodzę i tylko truje się z tymi myślami wszystkimi :/
    Jutro mam wizytę u diabetologa oby nie okazała się jakimś konowałem xD

Scintilla lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Jak ja ostatnio byłam na IP to lekarka mi mówiła, że najłatwiej u okulisty i rodzić w takim szpitalu gdzie nie mają okulistyki, wtedy nie tak łatwo negować zasadność zaświadczenia :)
    no wiem, ale głupio trochę jak ja mam wzrok idealny, a tu nagle z dupy zaświadczenie :D

Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

xD jak już wymyślisz to podziel się pomysłem, z chęcią wykorzystam ;) ja mam dużą wadę wzroku w jednym oku, ale każdy mnie zbywa, że później do okulisty i się zobaczy

zyrcia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie przeboje ze swoimi lekarzami. Ja póki co tfu tfu nie narzekam. Nie jest idealnie bo chodzę na wizytę do szpitala, i nie ma możliwości zrobienia usg w gabinecie. Badają tętno, macanko i wsio. Moja gin wie że jestem trochę przewrażliwona i sama umówiła mnie na usg za tydzień żeby zobaczyć jak się ma mała.
    Miałam super lekarza na NFZ z dobrym sprzętem, ale jego jedyną wadą było to, że nie pracuje w szpitalu.

Jeśli chodzi o zamartwianie się to ja już się uspokoiłam. Odkąd czuję ruchy nie dopuszczam do siebie jakiś złych myśli. Wyjątkiem był wieczór kiedy nie czułam małej ;)

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pięknym dniu bo mam dziś wolne od pracy :) na 14.00 dlugo oczekiwana i przekładana wizyta u lekarza na NFZ - mam zamiar zdobyć skierowania na darmowe badania, bo juz czas na kolejne, i ta glukoza nieszczesna ;) ciekawa jestem czy zrobi mi USG. Jutro i tak wizyta u mojej gin prywatnie i zadecyduje co tam z moją dość krótka szyjką.
    Wczoraj tez byłam u dentysty i okazało się ze nie ominie mnie leczenie kanałowe... Wczoraj pierwsza cześć a w piątek dalsza leczenia, przynajmniej juz po bulu zęba :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa, a u ortopedy co musi być by mieć zaświadczenie do cc

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo własnie może od ortopedy bo ja mam kręgosłup we wszystkie strony ;D

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ