Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja myśle,że każda wyraziła swoje zdanie, nikt na nikogo nie naskakuje:) po prostu temat porodu gorący i tyle, jak zresztą i szczepienia. Każdy ma jakieś doświadczenia, swoje opinie i już. Nikt nikogo nie osądza ani tym bardziej nie linczuje - od tego jest forum, żeby móc się wypowiedzieć, bardzo dobrze że mamy różne zdania :)

Ja wózek kupuje w stacjonarnym, który ma też opcję internetowego zakupu
    http://www.sklep-tosia.eu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:15

karolina0522 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5990&%3CosCsid%3E

nie wiem czy dobra cena powiedzcie
    w sklepie tego mogelu nie ma a w int jest i teraz nie wiem

Jeżeli widziałaś ten wózek na żywo, poruszałaś się z nim i Ci odpowiada to możesz kupić. Tyle że jeśli nie miałaś z nim kontaktu na żywo to ja bym się obawiała. Ja byłam zachwycona xlanderem i opinie też miał super ale jak go zobaczyłam na żywo to zmienilam o nim zdanie.

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro sie przejde do mama i ja zobacze co mają ciekawego i do sklepu bobowózki niestety tego wózka nie wiziałam , najlepiej bym wzieła na raty albo lekkie dofinansowanie od rodziny

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, z kobietami to jest dokładnie tak jak z facetami. Tzn. ile kobiet tyle opinii na temat porodu nie mówiąc juz o wychowaniu dzieci bo wtedy to sie dopiero zaczyna jatka, i tak samo jest z facetami jak zaczyna sie temat samochodowy. Wtedy najlepszy kolega okazuje sie ignorantem i kompletnie nie zna się na autach;-) my jestesmy takie same jeśli chodzi o dzieci ;-) gdzie 2 matki tam 5 opinii ;-).

Rozalia, Nieukowa, Scintilla, nick nieaktualny, Z., nick nieaktualny, karolina0522, Katha81 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam zadowolona od fryzjera, w końcu kilometrowy odrost zniknął i znów mogę się cieszyć pięknym blondem :) Synek szalał w brzuchu jak słyszał suszarkę, a jak tylko się wyłączała to cisza :)

I tak najbardziej się oberwie zawsze tym, co chcą cesarkę. Każdy niech rodzi jak uważa, ważne jest żeby dziecko przyszło na świat bezpiecznie i było zdrowe. Dziecko też szczepić będę, taka nasz decyzja i żadne naukowe artykuły tego nie zmienią :)

My kupujemy w sklepie stacjonarnym. W Wwie jest sklep dzidzusiowa kraina, gdzie ceny mają niższe niż na allegro, facet nam w sklepie pokazywał różnice. Może nie są duże, bo w granicach 100-150 zł, ale zawsze coś i na miejscu.

Oglądaliśmy ostatnio Birdmana, mnie nie urzekł ale mężowi bardzo się podobał. Tylko że my wszystko z netu "nielegalnie" :) Na bilet mi zawsze było szkoda kasy, a teraz mąż zaczął dostawać z pracy darmowe bilety do cinema city, ale ja nie chcę chodzić w ciąży do kina.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • OvuFriend

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ja wózek kupuje w stacjonarnym, który ma też opcję internetowego zakupu
    http://www.sklep-tosia.eu/
    Też mieliśmy kupować w tym sklepie, ale ostatecznie lepszą ofertę znaleźliśmy tutaj http://www.dudekdladzieci.pl/
    Również jest to sklep stacjonarny z opcją internetowego zakupu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się coraz bardziej przekonowujemy do Propozycji EMJOT :
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/19/dddd.jpg

Kupować wózek będziemy przez stacjonarny sklep ale mają też internetową opcje http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-emjot-black-and-white-spacerowka-gondola-20142015-p-19665.html

Sporo znajomych uświadamia mi, że nie zawsze kupiony wózek 2w1 zostaje "wykorzystany" w pełni ... bo dopiero po czasie się np. okazuje, że gondola była rewelacyjna a w spacerówce dziecko nie chce siedzieć ... mam 2 koleżanki, które zainwestowały po 2tyś i okazuje się, że po 8mies. i tak szukały nowego wózka typu parasolka i dopiero w nim dziecku jest wygodnie - dlatego podjęliśmy decyzje, że zainwestujemy w dobry fotelik samochodowy a wózek chcemy znaleźć w dosyć "ekonomicznej" cenie - chociaż wiadomo : dla każdego taka cena to co innego :) I na ten moment propozycja Emjota wygrywa :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5990&%3CosCsid%3E

nie wiem czy dobra cena powiedzcie
    w sklepie tego mogelu nie ma a w int jest i teraz nie wiem

Cena dobra, tyle co na allegro. Ale lepiej wczesniej nim pojezdzic i zapytać w sklepie. Zobacz w smyku bo chyba mieli ostatnio dużo modeli bebetto.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Też mieliśmy kupować w tym sklepie, ale ostatecznie lepszą ofertę znaleźliśmy tutaj http://www.dudekdladzieci.pl/
    Również jest to sklep stacjonarny z opcją internetowego zakupu.

Tu są fajne ceny, ale nie mają naszego "wymarzonego" wózka ;)

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Cena dobra, tyle co na allegro. Ale lepiej wczesniej nim pojezdzic i zapytać w sklepie. Zobacz w smyku bo chyba mieli ostatnio dużo modeli bebetto.

na stronie smyka maja w tej samej cenie :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chcemy zakupić wózek tego typu:

http://allegro.pl/wozki-wozek-wielofunkcyjny-retro-fotelik-3w1-i5032494314.html

Zależy mi na tym, żeby fotelik samochodowy można również zrobić jako spacerówka. słyszałam opinię znajomej na ten temat, więc wiem, że jest to dość pomocne. Z resztą od dawna podobał mi się taki styl retro wózka, dlatego na pewno zostanie zakupiony dla naszej pociechy :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków ja wczoraj wpadłam na ten i rozbłysnęły mi oczy :) Tylko o ile jak dla mnie gondola wygląda tu genialnie, to jednak w wersji spacerowej za grosz mi się nie podoba :)
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-nelli-2w1-i5085450943.html

I z modelu Bebetto Silvia zaczynam się chylić w kierunku Camarelo Carera w wersji kremowo granatowej z elementami czerwieni :)
    http://allegro.pl/camarelo-carera-wozek-2w1-lekkosc-i-wygoda-i5024726514.html

eva84 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie do Was, może któraś miała coś podobnego u siebie. A mianowicie od jakiegoś czasu strasznie swędzi mnie skóra, ale tylko wieczorami, przed spaniem oraz po kąpieli. Zmieniałam proszki do prania, płyny do płukania, wszelkie płyny i mydła do kąpieli i nic to nie dało. Sprawdzałam nawet czy to nie od Oliwek, czy kremów które używam, ale też nic. Swędzi mnie na rękach,nogach i plecach. Jest to dość uciążliwe i nie daje zasnąć normalnie ;/ Nie chcę się nakręcać na informacje, które są w necie, bo po co się denerwować, dlatego pytam tu na forum. Będę ogromnie wdzięczna za jakieś informacje, jeśli ktoś miał lub ma to samo.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to moze byc przez hormony w ciazy, ja mam strasznie suche policzki, a zawsze mialam tlusta cere... Moze to byc tez alergia, ale dla spokoju zbadaj sobie bilirubine jakby swedzenie bylo coraz gorsze, albo jesli niedlugo bedziesz u gina to powiedz mu o tym koniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 18:58

dorcia8919 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja też miałam z tym problem, w zasadzie nogi jeszcze trochę mnie swędzą, ale wystarczyło częstsze nawilżanie i problem prawie zniknął.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dorcia to moze byc przez hormony w ciazy, ja mam strasznie suche policzki, a zawsze mialam tlusta cere... Moze to byc tez alergia, ale dla spokoju zbadaj sobie bilirubine jakby swedzenie bylo coraz gorsze, albo jesli niedlugo bedziesz u gina to powiedz mu o tym koniecznie.

Suchej skóry nie mam właśnie, więc do raczej odpada. Być może alergia (śmieję się, że na wodę :P, albo na męża, bo praktycznie tylko wieczorami się widujemy i wtedy mnie dopada :P ). Za tydzień mam wizytę więc koniecznie podpytam co to może być, bo nie daje mi to spokoju. I niech gin zadecyduje co mam zrobić. Wytrzymam jakoś jeszcze te kilka dni. Dziękuję za odpowiedź

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to jeszcze nie wiemy chyba postawimy na xlandera 3 w1, quinny też są fajne również 3w2 , bardzo mi się podobają chicco, ze są takie zgrabne i malutkie,.ale odpadają małe kółka i rączki..
    Wózek zamierzamy tak z miesiąc już rozważyć bardziej myślę jednak, ze xlander to będzie tak na 99%

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dorcia ja też miałam z tym problem, w zasadzie nogi jeszcze trochę mnie swędzą, ale wystarczyło częstsze nawilżanie i problem prawie zniknął.

Ja codziennie nawilżam skórę, nie jest sucha ani nic. A z dnia na dzień coraz gorzej i mocniej. Muszę pogadać z ginem i ewentualnie zrobić badania.

ania86poz lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie problem leży gdzieś indziej :) i tak jak pisze Nieukowa, na najbliższej wizycie pogadaj z lekarzem, jeśli wytrzymasz :)

A ja jeszcze raz zapytam, bo sama nic nie znalazłam, dziewczyny znacie jakieś fajne miejsca na południu Polski na weekendowy wypad ? :) Wisły i okolic już mam dość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:15

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ