X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja myśle,że każda wyraziła swoje zdanie, nikt na nikogo nie naskakuje:) po prostu temat porodu gorący i tyle, jak zresztą i szczepienia. Każdy ma jakieś doświadczenia, swoje opinie i już. Nikt nikogo nie osądza ani tym bardziej nie linczuje - od tego jest forum, żeby móc się wypowiedzieć, bardzo dobrze że mamy różne zdania :)

Ja wózek kupuje w stacjonarnym, który ma też opcję internetowego zakupu
    http://www.sklep-tosia.eu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:15

karolina0522 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5990&%3CosCsid%3E

nie wiem czy dobra cena powiedzcie
    w sklepie tego mogelu nie ma a w int jest i teraz nie wiem

Jeżeli widziałaś ten wózek na żywo, poruszałaś się z nim i Ci odpowiada to możesz kupić. Tyle że jeśli nie miałaś z nim kontaktu na żywo to ja bym się obawiała. Ja byłam zachwycona xlanderem i opinie też miał super ale jak go zobaczyłam na żywo to zmienilam o nim zdanie.

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro sie przejde do mama i ja zobacze co mają ciekawego i do sklepu bobowózki niestety tego wózka nie wiziałam , najlepiej bym wzieła na raty albo lekkie dofinansowanie od rodziny

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, z kobietami to jest dokładnie tak jak z facetami. Tzn. ile kobiet tyle opinii na temat porodu nie mówiąc juz o wychowaniu dzieci bo wtedy to sie dopiero zaczyna jatka, i tak samo jest z facetami jak zaczyna sie temat samochodowy. Wtedy najlepszy kolega okazuje sie ignorantem i kompletnie nie zna się na autach;-) my jestesmy takie same jeśli chodzi o dzieci ;-) gdzie 2 matki tam 5 opinii ;-).

Rozalia, Nieukowa, Scintilla, nenette, Z., Joasia:), karolina0522, Katha81 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam zadowolona od fryzjera, w końcu kilometrowy odrost zniknął i znów mogę się cieszyć pięknym blondem :) Synek szalał w brzuchu jak słyszał suszarkę, a jak tylko się wyłączała to cisza :)

I tak najbardziej się oberwie zawsze tym, co chcą cesarkę. Każdy niech rodzi jak uważa, ważne jest żeby dziecko przyszło na świat bezpiecznie i było zdrowe. Dziecko też szczepić będę, taka nasz decyzja i żadne naukowe artykuły tego nie zmienią :)

My kupujemy w sklepie stacjonarnym. W Wwie jest sklep dzidzusiowa kraina, gdzie ceny mają niższe niż na allegro, facet nam w sklepie pokazywał różnice. Może nie są duże, bo w granicach 100-150 zł, ale zawsze coś i na miejscu.

Oglądaliśmy ostatnio Birdmana, mnie nie urzekł ale mężowi bardzo się podobał. Tylko że my wszystko z netu "nielegalnie" :) Na bilet mi zawsze było szkoda kasy, a teraz mąż zaczął dostawać z pracy darmowe bilety do cinema city, ale ja nie chcę chodzić w ciąży do kina.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • OvuFriend

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ja wózek kupuje w stacjonarnym, który ma też opcję internetowego zakupu
    http://www.sklep-tosia.eu/
    Też mieliśmy kupować w tym sklepie, ale ostatecznie lepszą ofertę znaleźliśmy tutaj http://www.dudekdladzieci.pl/
    Również jest to sklep stacjonarny z opcją internetowego zakupu.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się coraz bardziej przekonowujemy do Propozycji EMJOT :
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/19/dddd.jpg

Kupować wózek będziemy przez stacjonarny sklep ale mają też internetową opcje http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-emjot-black-and-white-spacerowka-gondola-20142015-p-19665.html

Sporo znajomych uświadamia mi, że nie zawsze kupiony wózek 2w1 zostaje "wykorzystany" w pełni ... bo dopiero po czasie się np. okazuje, że gondola była rewelacyjna a w spacerówce dziecko nie chce siedzieć ... mam 2 koleżanki, które zainwestowały po 2tyś i okazuje się, że po 8mies. i tak szukały nowego wózka typu parasolka i dopiero w nim dziecku jest wygodnie - dlatego podjęliśmy decyzje, że zainwestujemy w dobry fotelik samochodowy a wózek chcemy znaleźć w dosyć "ekonomicznej" cenie - chociaż wiadomo : dla każdego taka cena to co innego :) I na ten moment propozycja Emjota wygrywa :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5990&%3CosCsid%3E

nie wiem czy dobra cena powiedzcie
    w sklepie tego mogelu nie ma a w int jest i teraz nie wiem

Cena dobra, tyle co na allegro. Ale lepiej wczesniej nim pojezdzic i zapytać w sklepie. Zobacz w smyku bo chyba mieli ostatnio dużo modeli bebetto.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Też mieliśmy kupować w tym sklepie, ale ostatecznie lepszą ofertę znaleźliśmy tutaj http://www.dudekdladzieci.pl/
    Również jest to sklep stacjonarny z opcją internetowego zakupu.

Tu są fajne ceny, ale nie mają naszego "wymarzonego" wózka ;)

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Cena dobra, tyle co na allegro. Ale lepiej wczesniej nim pojezdzic i zapytać w sklepie. Zobacz w smyku bo chyba mieli ostatnio dużo modeli bebetto.

na stronie smyka maja w tej samej cenie :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chcemy zakupić wózek tego typu:

http://allegro.pl/wozki-wozek-wielofunkcyjny-retro-fotelik-3w1-i5032494314.html

Zależy mi na tym, żeby fotelik samochodowy można również zrobić jako spacerówka. słyszałam opinię znajomej na ten temat, więc wiem, że jest to dość pomocne. Z resztą od dawna podobał mi się taki styl retro wózka, dlatego na pewno zostanie zakupiony dla naszej pociechy :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków ja wczoraj wpadłam na ten i rozbłysnęły mi oczy :) Tylko o ile jak dla mnie gondola wygląda tu genialnie, to jednak w wersji spacerowej za grosz mi się nie podoba :)
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-nelli-2w1-i5085450943.html

I z modelu Bebetto Silvia zaczynam się chylić w kierunku Camarelo Carera w wersji kremowo granatowej z elementami czerwieni :)
    http://allegro.pl/camarelo-carera-wozek-2w1-lekkosc-i-wygoda-i5024726514.html

eva84 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie do Was, może któraś miała coś podobnego u siebie. A mianowicie od jakiegoś czasu strasznie swędzi mnie skóra, ale tylko wieczorami, przed spaniem oraz po kąpieli. Zmieniałam proszki do prania, płyny do płukania, wszelkie płyny i mydła do kąpieli i nic to nie dało. Sprawdzałam nawet czy to nie od Oliwek, czy kremów które używam, ale też nic. Swędzi mnie na rękach,nogach i plecach. Jest to dość uciążliwe i nie daje zasnąć normalnie ;/ Nie chcę się nakręcać na informacje, które są w necie, bo po co się denerwować, dlatego pytam tu na forum. Będę ogromnie wdzięczna za jakieś informacje, jeśli ktoś miał lub ma to samo.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to moze byc przez hormony w ciazy, ja mam strasznie suche policzki, a zawsze mialam tlusta cere... Moze to byc tez alergia, ale dla spokoju zbadaj sobie bilirubine jakby swedzenie bylo coraz gorsze, albo jesli niedlugo bedziesz u gina to powiedz mu o tym koniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 18:58

dorcia8919 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja też miałam z tym problem, w zasadzie nogi jeszcze trochę mnie swędzą, ale wystarczyło częstsze nawilżanie i problem prawie zniknął.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dorcia to moze byc przez hormony w ciazy, ja mam strasznie suche policzki, a zawsze mialam tlusta cere... Moze to byc tez alergia, ale dla spokoju zbadaj sobie bilirubine jakby swedzenie bylo coraz gorsze, albo jesli niedlugo bedziesz u gina to powiedz mu o tym koniecznie.

Suchej skóry nie mam właśnie, więc do raczej odpada. Być może alergia (śmieję się, że na wodę :P, albo na męża, bo praktycznie tylko wieczorami się widujemy i wtedy mnie dopada :P ). Za tydzień mam wizytę więc koniecznie podpytam co to może być, bo nie daje mi to spokoju. I niech gin zadecyduje co mam zrobić. Wytrzymam jakoś jeszcze te kilka dni. Dziękuję za odpowiedź

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to jeszcze nie wiemy chyba postawimy na xlandera 3 w1, quinny też są fajne również 3w2 , bardzo mi się podobają chicco, ze są takie zgrabne i malutkie,.ale odpadają małe kółka i rączki..
    Wózek zamierzamy tak z miesiąc już rozważyć bardziej myślę jednak, ze xlander to będzie tak na 99%

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dorcia ja też miałam z tym problem, w zasadzie nogi jeszcze trochę mnie swędzą, ale wystarczyło częstsze nawilżanie i problem prawie zniknął.

Ja codziennie nawilżam skórę, nie jest sucha ani nic. A z dnia na dzień coraz gorzej i mocniej. Muszę pogadać z ginem i ewentualnie zrobić badania.

ania86poz lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie problem leży gdzieś indziej :) i tak jak pisze Nieukowa, na najbliższej wizycie pogadaj z lekarzem, jeśli wytrzymasz :)

A ja jeszcze raz zapytam, bo sama nic nie znalazłam, dziewczyny znacie jakieś fajne miejsca na południu Polski na weekendowy wypad ? :) Wisły i okolic już mam dość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:15

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ