X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja jeszcze przed badaniem krzywej cukrowej. W poniedziałek mój mąż idzie do szpitala na usunięcie migdałów, wiec zrobię jak wróci. Pewnie za dwa tygodnie będzie na chodzie, poczekam bo chce iść z nim. Ja podczas badania mdleje ( tak było w poprzedniej ciąży ) i wole żeby był ze mną.
    Mamy ten sam tydzień i dzień ciąży wiec spokojnie mamy czas do 28 tygodnia :) ale też nie chce aż tyle czekać.

• Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kobietki kochane dziękuje Wam bardzo za rady i pomoc :) :*

Gabrysia zobaczę dopiero we wtorek :) więc zobaczymy jak się ma.

Chociaż ostatnio jak byłam ważył 600g, a tydzień pózniej niby 580 i tak jakby zmalał, bo wymiary też mniejsze... to chyba nierealne? Wydaje mi się, że gin na odwal pomierzył i tyle..

Wasze dzieci też są leniwe? Mój to jakiś ospały chyba przez te cukry xD bo od czasu do czasu tylko pupę, albo głowke wystawi :)

Maglic - to zupełnie jak moja Olga :) Kręci się i wierci, wypycha główkę lub pupę. Ale nie puka i nie kopie. Czkawkę tylko miała jakieś pół godziny temu. A w kinie spała :)

Scintilla lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mam się stawić w szpitalu zęby założyli mi szef okrężny. Szyjka się skróciła do 1.9 i robi się niebezpiecznie... Boje się.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic - ta waga wynika pewnie z błędu pomiarowego co na USG jest normą... :)
    Zrób sobie w wolnym czasie suwaczek - kliknij na dowolny suwaczek od którejś z nas ... wybierz swój styl - uzupełnij dane i wklej później link w ustawienia w rubrykę SPOŁECZNOŚĆ - Twój podpis na Forum :)

Marcia86 - trzymam kciuki ... na pewno lekarze wiedzą co robią <pociesza>

... Nas coś kłuje w spojeniu łonowym echh..
    Czas spać.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:34

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a czy miałaś wybór miedzy szwem a pressar-em ? Nie wiem jak wyglada zabieg związany ze szwem ale za to miałam pressar. Był tez ogromny lęk , ale to zatrzymało skracanie się szyjki a Kuba urodził się w 38 tygodniu ciąży.
    Trzymam kciuki ... Będzie dobrze.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika ja jeszcze przed badaniem krzywej cukrowej. W poniedziałek mój mąż idzie do szpitala na usunięcie migdałów, wiec zrobię jak wróci. Pewnie za dwa tygodnie będzie na chodzie, poczekam bo chce iść z nim. Ja podczas badania mdleje ( tak było w poprzedniej ciąży ) i wole żeby był ze mną.
    Mamy ten sam tydzień i dzień ciąży wiec spokojnie mamy czas do 28 tygodnia :) ale też nie chce aż tyle czekać.

No czytałam że od 24 tc , gin też tak mówi . Ja chcę iść jutro bo właśnie ze mną nie będzie miał kto później iść przez 2 tyg. mam nadzieję że to nie za szybko kurcze

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia trzymam kciuki!!!!!będzie dobrze!!

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spokojnie jutro zaczynamy 25 tydzień wiec dla mnie ok :) Też chciałam iść jutro ( przed operacją męża ) ale Bartek nam się rozchorował :( właśnie walczymy z gorączką 38,8. Co prawda bardzo rzadko choruje ( ostatnio w kwietniu) ale bidulek czyje się fatalnie. Zapalenie oskrzeli na szczęście wczesne stadium, antybiotyk od dziś i się leczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:53

• maglic Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    maglic - ta waga wynika pewnie z błędu pomiarowego co na USG jest normą... :)
    Zrób sobie w wolnym czasie suwaczek - kliknij na dowolny suwaczek od którejś z nas ... wybierz swój styl - uzupełnij dane i wklej później link w ustawienia w rubrykę SPOŁECZNOŚĆ - Twój podpis na Forum :)

:) gotowe.

Joasia:), Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a czy miałaś wybór miedzy szwem a pressar-em ? Nie wiem jak wyglada zabieg związany ze szwem ale za to miałam pressar. Był tez ogromny lęk , ale to zatrzymało skracanie się szyjki a Kuba urodził się w 38 tygodniu ciąży.
    Trzymam kciuki ... Będzie dobrze.

Lekarka powiedziała ze tu się szef lepiej sprawdzi , a jak oleją mnie w szpitalu jutro i powiedzą ze nie trzeba ro mam do niej wracać i założy mi pessar. W którym tyg Ci zakładali pessar bo ona powiedziała ze praktykuje od 26 tyg...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spokojnie jutro zaczynamy 25 tydzień wiec dla mnie ok :) Też chciałam iść jutro ( przed operacją męża ) ale Bartek nam się rozchorował :( właśnie walczymy z gorączką 38,8. Co prawda bardzo rzadko choruje ( ostatnio w kwietniu) ale bidulek czyje się fatalnie. Zapalenie oskrzeli na szczęście wczesne stadium, antybiotyk od dziś i się leczymy.

Joasiu dziękuję. Już raz to piłam i znowu muszę bleee. Źle się czułam po tej glukozie i sama nie chcę iść. Wszędzie pisze że powinno się robić 24-28 więc jutro się łapię :-) obym 3 raz nie musiała tego pić :-)
    Teraz każdy choruje, pogoda, niby ciepło a to zdradliwe. Życzę zdrówka dla Bartusia!!!!

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika przez przypadek dałam lubię to :-P

Marcia nic się nie bój,będzie dobrze na pewno. Trzymam kciuki :-)

Eva mnie te wózki Camarelo też się bardzo podobają,kolory mają super. Tylko ja nie mam gdzie tego zobaczyć na żywo. Czekam na zdanie relacji z ogladania :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia to był około 23-25 tydzień ( Kuba ma 13 lat ur 26,06 :). Ale mi się skróciła bardzo plus robiące się rozwarcie. Założenie bez bólu, potem nic go nie czułam. W kwietniu nawet mieliśmy ślub wiec było ok. Byłam na l4 i co dwa tygodnie miałam wizyty kontrolne. Zalecenie odpoczynek, oszczędny tryb życia i zero sexu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:43

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic insulina cie straszyl moze dlatego, ze mialas w moczu glukoze. Ona sie pojawia dopiero po ponad 150-180mg/dl glukozy, wiec musialas miec to przekroczone. Ten stan jest niebezpieczny, oznacza ze masz duze wahniecia w cukrze. Doswiadczony diabetolog powinien sie toba zajac no a dieta to obowiazkowo i to od teraz, szczegolnie pilnuj godzin posilkow...

Marcia cholerka trzymaj sie tam i zaciskaj poslady... Zobaczysz, pomoga ci zewrzec te szyjke nieposluszna i ponosisz malenstwo do samego terminu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:49

Alamakota lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia najważniejsze, że zostało to wykryte i teraz można działać. Głowa do góry, będzie dobrze!

• maglic Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Maglic insulina cie straszyl moze dlatego, ze mialas w moczu glukoze. Ona sie pojawia dopiero po ponad 150-180mg/dl glukozy, wiec musialas miec to przekroczone. Ten stan jest niebezpieczny, oznacza ze masz duze wahniecia w cukrze. Doswiadczony diabetolog powinien sie toba zajac no a dieta to obowiazkowo i to od teraz, szczegolnie pilnuj godzin posilkow...

Marcia cholerka trzymaj sie tam i zaciskaj poslady... Zobaczysz, pomoga ci zewrzec te szyjke nieposluszna i ponosisz malenstwo do samego terminu!

dietę zaczęłam od wczoraj :) jak pisałam, narazie to testuje jak co wpływa na organizm. Ale jestem dobrej myśli - na czczo wynik 86, czyli nie jest tak źle :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pierwszy raz młoda szalała w brzuszku o 24, kopała z każdej strony, mówię pewnie głodna i musiałam wstać zjeść , więc Joasiu glukozę przełożyłam na przyszły tydzień :-) muszę o 18-19 zjeść porządną kolację abyśmy dały radę przetrwać na głodzie :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w zimnym ale słonecznym dniu :) Piątek i weekend :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Pewnie pogadam z lekarzem i skieruje mnie na próby wątrobowe. Bo u mnie wszelkie metody zapobiegania drapaniu się nie skutkują. Skóra nawilżona, powietrze również, więc to pewnie odpada. Ale nie nakręcam się i wiem, że musi być dobrze :)

b30b52369f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:43

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku:)
    Kasika tak jak pisałam mamy jeszcze trochę czasu, myśle że uda nam się wybrać najbardziej dogodny dzień.
    Moja nocka też z dużymi przerwami snu, bo gorączka Bartusia nie opuszczała. Ledwo minęły 3-3,5 godzinki od podania leku przeciwgorączkowego i znowu termometr wskazywał powyżej 38,5. Teraz dopiero zasnął mocniejszym snem, wiec i ja jeszcze łożku.

kasika8303 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia oby malemu szybko goraczka spadla.

A moj w brzuchu to chyba siedzi plecami do gory, czuje ruchy tak bardzo gleboko na dole, tylko lekko mnie smyra nisko po pepkiem nie wiem jak on jest ulozony.

U nas dzisiaj zapowiadali 10 stopni wiec pewnie czeka nas spacerek a Zuzia marudzi zeby wziac na spacer lale z wozkiem.

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ