X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja jeszcze przed badaniem krzywej cukrowej. W poniedziałek mój mąż idzie do szpitala na usunięcie migdałów, wiec zrobię jak wróci. Pewnie za dwa tygodnie będzie na chodzie, poczekam bo chce iść z nim. Ja podczas badania mdleje ( tak było w poprzedniej ciąży ) i wole żeby był ze mną.
    Mamy ten sam tydzień i dzień ciąży wiec spokojnie mamy czas do 28 tygodnia :) ale też nie chce aż tyle czekać.

• Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kobietki kochane dziękuje Wam bardzo za rady i pomoc :) :*

Gabrysia zobaczę dopiero we wtorek :) więc zobaczymy jak się ma.

Chociaż ostatnio jak byłam ważył 600g, a tydzień pózniej niby 580 i tak jakby zmalał, bo wymiary też mniejsze... to chyba nierealne? Wydaje mi się, że gin na odwal pomierzył i tyle..

Wasze dzieci też są leniwe? Mój to jakiś ospały chyba przez te cukry xD bo od czasu do czasu tylko pupę, albo głowke wystawi :)

Maglic - to zupełnie jak moja Olga :) Kręci się i wierci, wypycha główkę lub pupę. Ale nie puka i nie kopie. Czkawkę tylko miała jakieś pół godziny temu. A w kinie spała :)

Scintilla lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mam się stawić w szpitalu zęby założyli mi szef okrężny. Szyjka się skróciła do 1.9 i robi się niebezpiecznie... Boje się.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic - ta waga wynika pewnie z błędu pomiarowego co na USG jest normą... :)
    Zrób sobie w wolnym czasie suwaczek - kliknij na dowolny suwaczek od którejś z nas ... wybierz swój styl - uzupełnij dane i wklej później link w ustawienia w rubrykę SPOŁECZNOŚĆ - Twój podpis na Forum :)

Marcia86 - trzymam kciuki ... na pewno lekarze wiedzą co robią <pociesza>

... Nas coś kłuje w spojeniu łonowym echh..
    Czas spać.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:34

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a czy miałaś wybór miedzy szwem a pressar-em ? Nie wiem jak wyglada zabieg związany ze szwem ale za to miałam pressar. Był tez ogromny lęk , ale to zatrzymało skracanie się szyjki a Kuba urodził się w 38 tygodniu ciąży.
    Trzymam kciuki ... Będzie dobrze.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika ja jeszcze przed badaniem krzywej cukrowej. W poniedziałek mój mąż idzie do szpitala na usunięcie migdałów, wiec zrobię jak wróci. Pewnie za dwa tygodnie będzie na chodzie, poczekam bo chce iść z nim. Ja podczas badania mdleje ( tak było w poprzedniej ciąży ) i wole żeby był ze mną.
    Mamy ten sam tydzień i dzień ciąży wiec spokojnie mamy czas do 28 tygodnia :) ale też nie chce aż tyle czekać.

No czytałam że od 24 tc , gin też tak mówi . Ja chcę iść jutro bo właśnie ze mną nie będzie miał kto później iść przez 2 tyg. mam nadzieję że to nie za szybko kurcze

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia trzymam kciuki!!!!!będzie dobrze!!

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spokojnie jutro zaczynamy 25 tydzień wiec dla mnie ok :) Też chciałam iść jutro ( przed operacją męża ) ale Bartek nam się rozchorował :( właśnie walczymy z gorączką 38,8. Co prawda bardzo rzadko choruje ( ostatnio w kwietniu) ale bidulek czyje się fatalnie. Zapalenie oskrzeli na szczęście wczesne stadium, antybiotyk od dziś i się leczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:53

• maglic Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    maglic - ta waga wynika pewnie z błędu pomiarowego co na USG jest normą... :)
    Zrób sobie w wolnym czasie suwaczek - kliknij na dowolny suwaczek od którejś z nas ... wybierz swój styl - uzupełnij dane i wklej później link w ustawienia w rubrykę SPOŁECZNOŚĆ - Twój podpis na Forum :)

:) gotowe.

Joasia:), Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a czy miałaś wybór miedzy szwem a pressar-em ? Nie wiem jak wyglada zabieg związany ze szwem ale za to miałam pressar. Był tez ogromny lęk , ale to zatrzymało skracanie się szyjki a Kuba urodził się w 38 tygodniu ciąży.
    Trzymam kciuki ... Będzie dobrze.

Lekarka powiedziała ze tu się szef lepiej sprawdzi , a jak oleją mnie w szpitalu jutro i powiedzą ze nie trzeba ro mam do niej wracać i założy mi pessar. W którym tyg Ci zakładali pessar bo ona powiedziała ze praktykuje od 26 tyg...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spokojnie jutro zaczynamy 25 tydzień wiec dla mnie ok :) Też chciałam iść jutro ( przed operacją męża ) ale Bartek nam się rozchorował :( właśnie walczymy z gorączką 38,8. Co prawda bardzo rzadko choruje ( ostatnio w kwietniu) ale bidulek czyje się fatalnie. Zapalenie oskrzeli na szczęście wczesne stadium, antybiotyk od dziś i się leczymy.

Joasiu dziękuję. Już raz to piłam i znowu muszę bleee. Źle się czułam po tej glukozie i sama nie chcę iść. Wszędzie pisze że powinno się robić 24-28 więc jutro się łapię :-) obym 3 raz nie musiała tego pić :-)
    Teraz każdy choruje, pogoda, niby ciepło a to zdradliwe. Życzę zdrówka dla Bartusia!!!!

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika przez przypadek dałam lubię to :-P

Marcia nic się nie bój,będzie dobrze na pewno. Trzymam kciuki :-)

Eva mnie te wózki Camarelo też się bardzo podobają,kolory mają super. Tylko ja nie mam gdzie tego zobaczyć na żywo. Czekam na zdanie relacji z ogladania :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia to był około 23-25 tydzień ( Kuba ma 13 lat ur 26,06 :). Ale mi się skróciła bardzo plus robiące się rozwarcie. Założenie bez bólu, potem nic go nie czułam. W kwietniu nawet mieliśmy ślub wiec było ok. Byłam na l4 i co dwa tygodnie miałam wizyty kontrolne. Zalecenie odpoczynek, oszczędny tryb życia i zero sexu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:43

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic insulina cie straszyl moze dlatego, ze mialas w moczu glukoze. Ona sie pojawia dopiero po ponad 150-180mg/dl glukozy, wiec musialas miec to przekroczone. Ten stan jest niebezpieczny, oznacza ze masz duze wahniecia w cukrze. Doswiadczony diabetolog powinien sie toba zajac no a dieta to obowiazkowo i to od teraz, szczegolnie pilnuj godzin posilkow...

Marcia cholerka trzymaj sie tam i zaciskaj poslady... Zobaczysz, pomoga ci zewrzec te szyjke nieposluszna i ponosisz malenstwo do samego terminu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:49

Alamakota lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia najważniejsze, że zostało to wykryte i teraz można działać. Głowa do góry, będzie dobrze!

• maglic Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Maglic insulina cie straszyl moze dlatego, ze mialas w moczu glukoze. Ona sie pojawia dopiero po ponad 150-180mg/dl glukozy, wiec musialas miec to przekroczone. Ten stan jest niebezpieczny, oznacza ze masz duze wahniecia w cukrze. Doswiadczony diabetolog powinien sie toba zajac no a dieta to obowiazkowo i to od teraz, szczegolnie pilnuj godzin posilkow...

Marcia cholerka trzymaj sie tam i zaciskaj poslady... Zobaczysz, pomoga ci zewrzec te szyjke nieposluszna i ponosisz malenstwo do samego terminu!

dietę zaczęłam od wczoraj :) jak pisałam, narazie to testuje jak co wpływa na organizm. Ale jestem dobrej myśli - na czczo wynik 86, czyli nie jest tak źle :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pierwszy raz młoda szalała w brzuszku o 24, kopała z każdej strony, mówię pewnie głodna i musiałam wstać zjeść , więc Joasiu glukozę przełożyłam na przyszły tydzień :-) muszę o 18-19 zjeść porządną kolację abyśmy dały radę przetrwać na głodzie :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w zimnym ale słonecznym dniu :) Piątek i weekend :)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Pewnie pogadam z lekarzem i skieruje mnie na próby wątrobowe. Bo u mnie wszelkie metody zapobiegania drapaniu się nie skutkują. Skóra nawilżona, powietrze również, więc to pewnie odpada. Ale nie nakręcam się i wiem, że musi być dobrze :)

b30b52369f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:43

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku:)
    Kasika tak jak pisałam mamy jeszcze trochę czasu, myśle że uda nam się wybrać najbardziej dogodny dzień.
    Moja nocka też z dużymi przerwami snu, bo gorączka Bartusia nie opuszczała. Ledwo minęły 3-3,5 godzinki od podania leku przeciwgorączkowego i znowu termometr wskazywał powyżej 38,5. Teraz dopiero zasnął mocniejszym snem, wiec i ja jeszcze łożku.

kasika8303 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia oby malemu szybko goraczka spadla.

A moj w brzuchu to chyba siedzi plecami do gory, czuje ruchy tak bardzo gleboko na dole, tylko lekko mnie smyra nisko po pepkiem nie wiem jak on jest ulozony.

U nas dzisiaj zapowiadali 10 stopni wiec pewnie czeka nas spacerek a Zuzia marudzi zeby wziac na spacer lale z wozkiem.

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ