Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny,
też miałam paskudną noc!! nie mogłam spac do 3.00!!! tak mnie bolały plecy -odc. lędzwiowy, brzuch też mnie bolał, a może to wiązadła, nie wiem, jak chodze lepiej mi , niż , jak leżę...
kasika8303-mi na opryche pomogły plasterki, naprawde są super , zmieniałam je dwa razy na dobę , nie maśli się to, nie swędzi , a po 3 dniach prawie mi znikła całiem, polecam!!!AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
karolinka85 wrote:Wiem Kasika
moja profesorka zakazala mi sie martwic juz..bo mowi ze teraz juz bedzie dobrze..
Ale czytajac o tych skracajacych sie szyjkach bez zadnych objawow..to chca nie chcac mysle o swojej..i dla bezpieczenstwa duzo leze..nie latam po sklepach ni nic..
Tylko juz nie mam sily tak bezczynnie lezec..nudzi mi sie.. Jak Ty wytrzymywalas lezac?
Karolinka leżę cały czas, widzę że to pomaga. Wczoraj 1 raz od miesiąca wyszłam do rosmanna. Dziś tata ma imieniny to od rana leżę plackiem aby na godzinkę iść do rodziców. Ja sobie tłumaczę że na tym etapie organizm zaakceptował już ciąże więc jej nie wywali. Co do leżenia, jestem molem książkowym więc mi to grajcodziennie czytam, ewewntualnie filmy jakieś no i net
poszukuję dla małej rzeczy przy tym czas leci. Teraz już niby ok z szyjką i mogę normalnie żyć ale widzę że to leżenie bardzo pomaga to leżę dalej.
Bałam się teraz jednego, bo luteinę zmniejszyłam do 1 tabletki, ale czuję się ok, ale jakją brałam 3 razy dziennie to jakoś pewniej się czułama Ty bierzesz lutkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 13:50
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:hej dziewczyny,
też miałam paskudną noc!! nie mogłam spac do 3.00!!! tak mnie bolały plecy -odc. lędzwiowy, brzuch też mnie bolał, a może to wiązadła, nie wiem, jak chodze lepiej mi , niż , jak leżę...
kasika8303-mi na opryche pomogły plasterki, naprawde są super , zmieniałam je dwa razy na dobę , nie maśli się to, nie swędzi , a po 3 dniach prawie mi znikła całiem, polecam!!!
Ja nie mam opryszczki -
Kasika tak..biore 2x100mg na poczatku bralam 3 ale od grudnia 2szt
Szyjka niby ok bo 4.33cm..ale dla swietego spokoju wole odpoczywac
Chyba tez musze sie za ksiazki wziascbo tv i net mnie juz wykanczaja
Ps.no wlasnie Tobie podczas lezenia sie wydluzyla?takWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 14:08
-
karolinka85 wrote:Kasika tak..biore 2x100mg na poczatku bralam 3 ale od grudnia 2szt
ja przeszłam już na 1 ale ok jestza 3 tyg. Odstawiamy ją wogóle, umrę ze strachu
ja już do gina powiedziałam że ja jestem od niej uzależniona
Przy książkach czas mi najszybciej leci
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
karolinka85,
kochana to masz dddddłuuugą tą szyjkę tylko pozazdrościć
a co ja mam powiedzieć?? ja miałam 3,3cm teraz nie wiem ile ma..
a ciągle mnie ciągnie brzuch i twardnieje, ale nie będę panikować, co ma być to będzie!!!karolinka85 lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Sista wrote:Dziewczyny witam w sobotę
Tymczasem podgoda słaba, ale zamierzam mieć dzisiaj cudowny dzień
Czego i Wam życzę
Pisaliście wczoraj o nienajlepszym dniu. U mnie było w pozadku. M. podwiózł mnie na gimnastykę dla kobiet. I okazało się, ze spóźniłam się cała godzinę, zajęcie wlasnie się skończyły. Został mi zatem godzinny spacer do fryzjera, przez pobliska galerie handlowa. Skróciłam włosy i M. powiedział, ze ładnie wyglądam. Mnie włosy w ciąży wcale nie zrobiły się lepsze, koncówki to masakra, zmuszona byłam skrócić o jakieś 5 cm. Ale teraz bardziej mi się podoba
Ja mam pytanie do dziewczyn, które maja lub planują zakup termometru bezdotykowego. Jakie firmy polecacie? Myśle tez nad elektrycznym aspiratorem dla Olgi. Czy któraś z Was używała, może polecić? Moja koleżanka ma i jestem pod wrażeniem skuteczności, nim Mały się zorientuje nie ma juz kataru w nosieChyba ma ten model: http://sklep.haxe.pl/oddychanie/1032-haxe-aspirator-do-nosa-dla-dzieci-elektryczny-skuteczny-bezpieczny.html
Po wypłacie zabieram się za zakup koszul do szpitala i innych gadżetów
Dzięki Sista oby tak było. Jeśli chodzi o moje włosy to też ich stan się nic nie oolepszył
-
Kasika,ja bede brala do konca..tylko pewnie zmniejszy mi do 1szt
bo bez niej to byloby ciezko..a z nia troche bezpieczniej..przynajmniej w myslach
Karolina0522 no niby dluga jest..ale po moich przejsciach to i myslenie innezreszta tez dosc czesto mialam taki bol jak na @..i dlatego od poczatku biore nospe 3x1 no i duzo innych lekow
A teraz drugi dzien twardnieje mi kawalek podbrzusza?chyba ze synek tak sie wypina..ale pewnie macica cwiczy..nie jest to dosc czeste 2-3razy w ciagu dnia..ale boje sie i tak -
karolina0522 wrote:hahaha, kasika8303, któraś tam miała kobitka
Niestety plasterki już wypróbowane i chyba też średnio na mnie działają. Chociaż przyznaję, że spośród maści i innych sposobów akurat one spisały się u mnie najlepiej (ale nie na tyle dobrze żeby mnie usatysfakcjonować)
-
karolina0522 wrote:karolinka85,
kochana to masz dddddłuuugą tą szyjkę tylko pozazdrościć
a co ja mam powiedzieć?? ja miałam 3,3cm teraz nie wiem ile ma..
a ciągle mnie ciągnie brzuch i twardnieje, ale nie będę panikować, co ma być to będzie!!!
będzie dobrze!!!!trzymam kciuki za szyjkę !!!!moja miała 3,3 cm miesiąc temu a teraz ma 4,4 cm u drugiego gina 3,7 cm, nie wiem jakim cudem ale już nie wnikam, nie ma sensu.
-
A mi ginekolog jeszcze nie mierzył szyjki, raz tylko sprawdzał i była zamknięta. Luteine brałam do końca 23 tygodnia, a teraz jestem juz drugi tydzień bez i powiem Wam że nie widzę różnicy w "zachowaniach" brzucha, co więcej jakoś spokojniej się czuje jak nie wiem, a lekarz nie wspominał o czymś niepokojącym
co do spinania, to u mnie jest tak że on teraz jest cały czas twardy i napięty, bo jest już duży, ale jak jest skurcz to jednak czuć taki dyskomfort i wiadomo kiedy trzeba odpocząć. Wieczorami nie raz jest jeden za drugim, ale głębokie oddychanie "do brzucha" zawsze pomaga
Gin mi powiedział że tylko jeśli zaczną być bolesne, jakby miesiączkowo i do tego zauważę regularność to wtedy należałoby wziąć nospę i obserwować, jak nie przejdzie to dzwonić do niego i na izbę, w innym przypadku jeśli nie jest to dla mnie uciążliwe nospa nie jest potrzebna, bo skurcze jednak to normalna rzecz w 25 tygodniu
też jestem po poronieniu, gdzieś to tak z tyłu głowy ciągle jest, ale staram się tę ciążę traktować inaczej, normalniej, i dzięki temu spokojniej śpię
w końcu już bliżej niż dalej
kasika8303, Sista lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Kasika tak..biore 2x100mg na poczatku bralam 3 ale od grudnia 2szt
Ps.no wlasnie Tobie podczas lezenia sie wydluzyla?tak
Ja Karolinka nie wiem o co chodzi. Co usg to inny pomiar, ugina na gorszym sprzęcie ma 3,7 cm, na połówkowych miała 4,3 cm a u gina w czw na nfz 4,4 cm. Miesiac temu miała 3,3 cm. Może od leżenia się wydłużyła nie wiem? Dlatego dmucham na zimne, i leże dalejkarolinka85 lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Kasika,ja bede brala do konca..tylko pewnie zmniejszy mi do 1szt
bo bez niej to byloby ciezko..a z nia troche bezpieczniej..przynajmniej w myslach
Karolina0522 no niby dluga jest..ale po moich przejsciach to i myslenie innezreszta tez dosc czesto mialam taki bol jak na @..i dlatego od poczatku biore nospe 3x1 no i duzo innych lekow
A teraz drugi dzien twardnieje mi kawalek podbrzusza?chyba ze synek tak sie wypina..ale pewnie macica cwiczy..nie jest to dosc czeste 2-3razy w ciagu dnia..ale boje sie i tak
Jak cojakiś czas twardnieje to podobno nie jest źle.karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Nadine o tochodzi, już jesteśmy tak daleko że musi być ok!!!
Mój gin mówi że dopóki nie ma bóli miesiączkowych to mam nie panikowaćchociaż w 14 tc miałam te bóle i plamienia i nie oznaczały niczego złego. Wszystko było ok.
Idę dziś na taty imieniny, pierwsza impreza od 4 miesięcyco prawda ide na godzinkę ale mam ochote się wystroić w jakąś sukieniusię
idę szukać w co jeszcze wejdę
na wadze nie tyję, ale po ciuchach widzę że są ciasne
nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Kasika wlasnie od jednego gina uslyszalam ze jak problem z szyjka jest to tylko lezenie..bo nic jak lezenie nie pomaga..nawet masa lekow.. Ale jak to jest w praktyce to niewiem..ale sadzac po Twoim przypadku..mozna sie zgodzic z tym..no chyba ze ten pomiar 3.3cm byl zly bo zle zmierzyl albo niewiem sama..zreszta nie kazdy lekarz bada ja w ten sam sposob..otoz znajoma z belly miala badana szyjke i lekarz mowi 2.5cm jest ok a ona jak to?przeciez bylo 4cm! Na co on ze te 2.5cm to jest kawalek prostej szyjki dalej jest ona zakrzywiona..ale calosc wynosi ponad 4cm..
Moj co bada to odrazu calosc za jednym razem..ale jak bylam wtedy na tej glupiej izbie to tez badala na 2razy..2czesci..pierwsza 3.6cm a calosciowo ponad 4.2 wiec ja juz niewiem jak oni to mierza.. -
nick nieaktualnyNo mi niestety twardnieje i boli jak na @
czyli wracam do mixu lekowego nospa + scopolan i obserwuje eh juz nie chce na ta IP jezdzic
chyba odwiedze w pon gina nadprogramowo
Karolinka mi sie napina jakby caly brzuch ale podbrzusze najbardziej. On ogolnie jest napiety ale podczas tych skurczow mam wrazenie jakby mi skory brakowalo..
ja biore luteine 2x100 caly czas ze wzgledu na te bóle właśnie
Dziewczyny od ktorego tyg moga zrobic ktg? -
Kasika udanej imprezy
Nenette ja tez czasem mam bol jak na okres..ale podobno to nie grozne..biore nospe standardowo..a teraz zwiekszylam magnez do 2x1
Co do ktg to niewiem..ale Zyrcia miala ostatnio..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 14:58
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Co to tam takie 15 tygodni, jak mamy za sobą już 25 !
I chociaż wiem że nie zawsze tak się da , ale ja nad wyluzowaniem się działałam od początku, i teraz naprawdę o niebo lepiej mi jest. Wiadomo że gdyby mój lekarz stwierdził, że np z szyjką jest coś nie tak, to łatwo by nie było. Zostałoby mi tylko stosowanie się do zaleceniem. Ale też mam dni że leżę tylko bo mam skurcz za skurczem, albo coś boli, albo maluch się nie rusza, ale wiem już że panika nie jest dobrym rozwiązaniem, bo pózniej sobie wkręcałam gorsze rzeczy. Teraz zawsze w pierwszej kolejności czekam i najczęściej okazuje się że to było tylko przejściowe. Ot, po prostu, brzusio miał gorszy dzień
Kasika , wystrój się i baw się dobrze
karolinka85, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość