X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie strasz z tym kokosem bo ja doczytalam źle ale o gryce i mam wlasnie na oku pianke z samym kokosem bez gryki. NIe slyszalam zeby 2 kokosie byly robaki, serio tak wyczytalas???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:29

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Inesicia,

ja mam nieruszaną dowcipną,100mg 30 tab. mogę ci dać
    Dzięki wielkie;) Wysłałam zaproszenie na priva to jakoś się dogadamy;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po basenie zajechałam do sklepu z rzeczami dla dzieci, bo chciałam zobaczyć czy gość nie da mi lepszej ceny na wózek fotelik i bazę do fotelika. Ogólnie rzecz biorąc zrezygnowałam z wózka Riko Nano. Jeśli któraś z Was bierze go pod uwagę to zachęcam żeby dokładnie obejrzeć spacerówkę, bo po pierwsze jest zdecydowanie za mała i mieści się w niej max. półroczne dziecko to poza tym nie ma w niej prawie ochrony przed wiatrem. Tzn. jest, ale tak słaba, że każdy podmuch będzie wpadał do dziecka. Gondola jest ok, ale tylko gondola. Ostatecznie wybrałam wózek Bebetto Silva w kolorze granatowym na czarnym stelażu, bo jest po prostu praktyczniejszy. Poza tym, ma dużą i fajną spacerówkę :) Oprócz tego oglądaliśmy fotelik Cybex Aton 2 z bazą. Przymierzyliśmy do naszego auta, pasuje idealnie :) Mąż też zadowolony, ostatecznie zamówiliśmy to wszystko i odbieramy w drugiej połowie kwietnia, więc jestem super szczęśliwa :):):):)

Dzisiaj dostałam paczkę z Bebiklubu. Ten album dziecka jest całkiem w porządku, choć i tak bardziej będę uzupełniać małej album, który kupiliśmy w Empiku. Za to pudełko na pamiątki- jak dla mnie bomba :)

Tu akurat bardziej do słodkich mam- Wczoraj testowałam kabanosy na ostatni posiłek. Niestety u mnie nie działa, a nawet podwyższyło mi poranny cukier, bo miałam 89 (ostatnio max 82). Cieszę się, że u Was działają i oby działały jak najdłużej!

Ostatnio uznałam, że nie będę się już stresować, jak będzie mnie coś kłuło, bolało czy coś takiego. Oczywiście jeżeli to nie będzie nic silnego, bo tylko się nakręcałam i stresowałam, że ja tej ciąży nie donoszę. Teraz mówię sobie, że donoszę choćby nie wiem co i w czerwcu przytulę po raz pierwszy moją córeczkę :)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell- głowa do góry!! Świat się nie wali, to tylko cukrzyca ciążowa. Dzisiaj pewnie jesteś smutna, ale kochana uwierz mi, przejdzie! Nie taki diabeł straszny jak go malują!!

maglic, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kasika nie strasz z tym kokosem bo ja doczytalam źle ale o gryce i mam wlasnie na oku pianke z samym kokosem bez gryki. NIe slyszalam zeby 2 kokosie byly robaki, serio tak wyczytalas???

Violu o każdym czytałam że zły, no czytałam gdzieś że robaki w tym kokosie potrafią być. Nie ma co wariować, ja też kupie jaki kupie, opini już nie czytam bo nic nie wybiorę. Dziś w sr podpytałam to usłyszałam że każdy jest ok byle by miał atest.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wydac na materac max 100 zl i ani grosza więcej bo nie ma sensu kupować jakiś cudów nie wie wiedząc czy dziecko bedzie czesto korzystac z łóżeczka o ile w ogole bedzie w nim spać. Poza tym niemowlak jest tak lekki ze dla jego kregoslupa wystarczy najzwyklejsza pianka jako wsparcie. Ale to moje zdanie :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra pani z rejestracji usg poinformowala mnie ze z ursynowa z godz.18 40 mam jechać na gocław na 20 30 na usg, bo lekarka nie potrafi obsługiwać 3d i sprawdzać szyjkę :-( no dzisiaj co to za gin. I to za 250 zł awanturę totalną jej zrobiłam i c...i jadę na gocław nie odpuszczę muszę te szyjkę sprawdzić
    Mój partner piła się w głowę weź na kiedy indziej.....też mi się dostało powiedziałam nie jedź nie musisz to fochy... Ja się nastawiłem i muszę to sprawdzić :-$

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - damy rade :) do czerwca czas nam szybko minie- mi to mija od posiłku do posiłku xD zjem i zaraz od nowa. Potestujecie z dzidziusiem co Wam służy, co nie bardzo i będzie okej. My tam dzisiaj z Gabrychem jemy makaron zwykły w dużych ilościach i się miescimy w normie więc... oby tak dalej.

Gosia u mnie kabanos i dziś 90 - tendencja spadkowa xD więc liczę na to, że jutro będzie 89 :)

Mnie dzisiaj pęcherz coś boli, ale płucze, zapijam go wodą. Mam nadzieję, że minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:40

Evell, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Ekstra pani z rejestracji usg poinformowala mnie ze z ursynowa z godz.18 40 mam jechać na gocław na 20 30 na usg, bo lekarka nie potrafi obsługiwać 3d i sprawdzać szyjkę :-( no dzisiaj co to za gin. I to za 250 zł awanturę totalną jej zrobiłam i c...i jadę na gocław nie odpuszczę muszę te szyjkę sprawdzić
    Mój partner piła się w głowę weź na kiedy indziej.....też mi się dostało powiedziałam nie jedź nie musisz to fochy... Ja się nastawiłem i muszę to sprawdzić :-$
    No to niezle.. :( co to za gin..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemu- na każdej wizycie co miesięcznej mam badanie ręczne na fotelu i usg dopochwowe szyjki , a potem dopiero przez brzuch , chodzę prywatnie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 14 tabl Luteiny 50. Z chęcią oddam jeśli któraś z Was potrzebuje.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No właśnie ja się w temat zagłębiłam zmateracami i zrobiłam błąd.robaki ja czytałam że w kokosie :-) ile materacy tyle opini i wnosie, kupie jaki kupie i już
    ja mam materac (w komplecie z łózeczkiem) gryka- kokos . Stoi łóżeczko od grudnia i jak do tej pory nie zauważyłam żadnych robaków. Wg mnie troche głupota :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/03/IMG20150303190059.jpg

Pozdrawiamy ciocie :-)

gosi_a, maglic, karolinka85, XxMoniaXx, agnieszyczka, Rozalia, Scintilla, Viola, Inesicia, sss, nenette, karolina0522, Aka81, dorcia8919, Nikonka, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja miałam zamiar nazwać synka Szymon jak by sie okazało, że chłopak .
    Podoba mi sie też Miłosz .
    Nie cierpię imion typu Tadeusz, Roman, Jan , Julian, Kazimierz, Jerzy ... ale wiadomo każdemu co innego sie podona i każda z nasma prawo sobie nazwac dziecko jak jej sie podoba i to nie podlega dyskusji :)
    Niestety Szymon mi się nie podoba, a Miłosz wydaje mi się mało męskie...polecam Sebastian albo Borys.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Tak, ma czkawkę moja :-)

Karolina ja ważyłam 61 kg przed ciążą, a ważę teraz 66 kg :-)
    Dziewczyny jak czkawkę u dzidzi rozpoznać?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Dziewczyny jak czkawkę u dzidzi rozpoznać?
    Rytmiczne pukanie w jednym miejscu przynajmniej kilka razy :) Moja Olga ma czkawkę kilka razy dziennie. Wtedy śmieje się w głos :) Szkoda mi jej, choc wiem, ze w ten sposób trenuje przeponę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Rytmiczne pukanie w jednym miejscu przynajmniej kilka razy :) Moja Olga ma czkawkę kilka razy dziennie. Wtedy śmieje się w głos :) Szkoda mi jej, choc wiem, ze w ten sposób trenuje przeponę.

Dokładnie, pukatak w 1 miejscu w takich samych odstępach

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Niestety Szymon mi się nie podoba, a Miłosz wydaje mi się mało męskie...polecam Sebastian albo Borys.
    dla innych męskie imię może być Miłosz właśnie :) każda a swój, inny gust :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/03/IMG20150303190059.jpg

Pozdrawiamy ciocie :-)
    śliczny brzusio :D nam jeszcze do takiego brakuje :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja u swojego małego jeszcze ani razu nie zaobserwowałam czkawki, chociaż brzuch mi czasem skacze, ale to bardziej jakby się kręcił. Chyba nie potrafię tego rozpoznać :)

Stokrotka widzę następna, która ma ekstra duży brzusio :) Mój to naprawdę pryszcz przy Waszych, chyba że tylko mi się tak wydaje :)

Nażarłam się przed chwilą frytek, a jutro mam krzywą. Mam nadzieję że to jakoś nie wpłynie na wynik, chociaż mam przeczucie że cukier poszybuje w górę.

karolina0522 wrote:

Czyżbyś jechała do Boramedu? Ja na Gocławiu robiłam dwa usg, genetyczne i połówkowe. Byłam bardzo zadowolona. Napisz po jak było i do jakiego lekarza trafiłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:55

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ