X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam znad morza, śniegu u nas, masakra. Ja tu wiosnę wypatrywałam a tu zima zrobiła come back :-)

karolina0522 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poki co sniegu niema..ale jakis delikatny zaczyna pruszyc..a miala przeciez juz byc wiosna!..

Karolina0522 to super ze wszystko ok..mowilam ze tak bedzie..no i szyjka super :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - gratuluję uspokajającej wizyty - dobrze, że szyjka się unormowała
    a mała zdrowo rośnie !

Evell - dopiero teraz zauważyłam wyniki Twojej Krzywej - jeśli lekarz zaleci dietę trzymam kciuki abyś szybciutko się odnalazła wśród słodkich mam.

nadine24 - cieszę się, że nasze wirtualne kopniaczki pomogły i obronę masz już za sobą!

Czy wiadomo co u Joasi i jej chłopaków ??

Odnośnie wyprawek...zakupów - tak sobie wertowałam Internet i doszłam do wniosku odnośnie kosmetyków - że na sam początek zaopatrzę się w kilka produktów Ziajki - sama używam tej marki z zadowoleniem, mają niezbędne mininum do pielęgnacji maluszka od 1wszwgo dnia i koszt tych kosmetyków nie wyniesie mnie łącznie więcej niż 50zł - nie chcę przyzwyczajać skóry dziecka do emalionów - a jak się okaże, że Ziajka nam nie podchodzi - to nie będzie mi żal zmienić na coś innego.
    Nadal odliczam dni do odbioru mebli bo mam już dość ogólnego bałaganu - testu białej rękawiczki to bym nie przeszła :/
    Zanim zamówimy łóżeczko z allegro chcemy się trochę już w szafy "popakować" - u nas łóżeczko jest również z materacem - albo KOKOS - PIANKA - KOKOS albo GRYKA - PIANKA - KOKOS ... i szczerze mówiąc jedyne na co zwróciłam uwagę to to czy jest łatwo zdejmowany pokrowiec :)

gosi_a, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia,
    i jak z tą Luteiną, daj znać :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) u mnie dzisiaj mega nerw. Począwszy od rana kiedy ledwo zmiesciłam się w normie cukru nz czczo wszystko było przeciwko mnie. Najpierw na wąskiej uliczce pchał się emeryt samochodem zamiast poczekać w najszerszym miejscu to chciałam zrobić dzisiaj badania. Do laboratorium autem mam 15 minut ale dzisiaj spadł śnieg i w mieście atmagedon. Przez 45 minut próbowałam się wydostać z osiedla, po czym się poddałam bo przecież o 8 śniadanie rzecz święta. Nie wiem, może w sobotę zrobię te wyniki bo od tych nerwów tylko cukier skacze. Oby później było lepiej!

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 28 tyg. Noce coraz gorsze ale nie chce Wam marudzic...alez mam lenia

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś otwieram Pikolo, mamy 100 dniówkę :-)

Scintilla, karolinka85, Inesicia, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a mam pytanko, mówiłaś lekarzowi o tych kłuciach? Skomentował to?

c77352d493.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Inesicia,
    i jak z tą Luteiną, daj znać :)
    Wysłałam już wiadomość na priv;)
    Cieszę się, że wczorajsze usg wyszło pozytywnie.
    Ja za swój wczorajszy 4 kilometrowy spacer musiałam przeleżeć całe wczorajsze popołudnie i obiecać M, że dziś będę przede wszystkim leżeć. Po południu miałam ciągle twardnienia brzucha i kłucie w szyjce. Na szczęście dziś jest już lepiej, ale postanowiłam już, że sama na takie spacery przez najbliższe 3 miesiące wychodzić nie będę. W ogóle spacery to chyba ograniczę do 30 minut dziennie.
    Joasia jak będziesz miała chwilę to napisz co u Was słychać.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    a u Nas dziś STUDNIÓWKA <3 <3
    wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalował :) no i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha :O :O a jaki dumny później leżał Tatuś <3 <3 dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj :) piękne uczucie :)

Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne :)

U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śnieg :O :O i ponoć tak ma być aż do 15 marca :O

Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wyniki :) No i życzę dużo zdrówka Każdej <3 <3
    Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK <3

A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej :| ) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu :P starość nie radość :P - z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. PS: na Was zawsze można liczyć <3

A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama" :) oby było ciekawie <3

Scintilla, karolinka85, kasika8303, nenette, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej :| ) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu :P starość nie radość :P - z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. PS: na Was zawsze można liczyć <3

Mi kazali przyjść na czczo ale zabrać ze sobą jakieś śniadanie - na początku miałam ważenie, mierzenie ciśnienia - później rozmowę z diabetologiem odnośnie mojego wyniku i tego co mi grozi - okazało się, że miałam wyniki morfologii b. świeże więc tego dnia mnie badanie krwi ominęło :)
    Później szkolenie z dietetykiem i ćwiczenia z glukometrem - no i dostałam skierowanie na kilka badań do zrobienia przed kolejną wizytą - więc w sumie nie wiem po co byłam na czczo a spędziłam tam ze 3 godziny o.O - na pewno warto mieć ze sobą coś do podjedzenia :)

Gratuluje dzisiejszych 100dniówek :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ciesze sie z waszych szyjek dobre wiesci.... Na szkole rodzenia zapisze sie od nastepnego miesiaca u mnie jest co miesicac i dzisiaj sie zaczyna, a nie moglam sie tam wczoraj dodzwonic.

Dzis pedze do mojego gina po podpis na kopi L4, ta cholerna poczta. Nie wiem czy teraz dostarczyc osobiscie zwopneinie czy jakims kurierem , boje sie ponownego zaginiecia listu. Reklmacje dopiero po 14 dniach moge zlozyc wiec dopiero w poniedzialek brrr...

Z imionami to zawsze problem u nas w rodzinie sa: Wiktor, Szymon, Igor, Filip, Hubert, Norbert, Mateusz a my wybralismy Marcel i narazie sie tego trzymamy..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:

A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama" :) oby było ciekawie <3

Ja nie musiałam być na czczo. Tym bardziej że miałam wizytę na 11 :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko do dziewczyn biorących jeszcze luteine, ile razy dziennie ją bierzecie? Pytam tak z ciekawości :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
    tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru :D
    Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:46

Magda_lena88, Ania1704, nenette, Marcia86, Scintilla, Nieukowa, Rozalia, Sista, karolinka85, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz mam wizytę, trzymajcie kciuki, trochę się boję...

zyrcia, Alorrene13, Scintilla, Rozalia, karolinka85, Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi <3
    W sumie pojadę po śniadanku pewnie bo na czczo może być źle - kawałek do tej poradni mam. Wyniki w sumie mam świeże. No i konkretnie mi nie podali na którą mam wizytę tylko jak mi napisała kobieta między 8 - 12 mam być. Więc jakbym miała tyle godz. bez jedzenia być :O :O Młody by mnie zakopał :P z głodu :)

Zyrciu - zobaczysz, że Leoś dotrwa do tej najbardziej bezpiecznej granicy i wcześniej niż po 36/37tc nie wyjdzie z brzuszka <3 <3 zobaczysz :) 3mam kciuki za Was ;)

Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można pogadać, wygadać się i poradzić. Dziękuję za każdą radę i odpowiedź na moje pytania i wątpliwości :)

Z okazji studniówki stawiam soczki <3

2vwfv6f.jpg

zyrcia, kasika8303, Scintilla, nenette, Alorrene13, Sista, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    mi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
    tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru :D
    Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni ! :D

Wytrzyma, i zobaczysz razem z Amelką jeszcze urodzą się w 40 tc :-) zrobią calemu światu na przekór

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pomidorowy soczek capnełam :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kochane zaraz mam wizytę, trzymajcie kciuki, trochę się boję...

Kciuki zaciśnięte!!!

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ