Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie poki co sniegu niema..ale jakis delikatny zaczyna pruszyc..a miala przeciez juz byc wiosna!..
Karolina0522 to super ze wszystko ok..mowilam ze tak bedzie..no i szyjka superkarolina0522 lubi tę wiadomość
-
Karolinko - gratuluję uspokajającej wizyty - dobrze, że szyjka się unormowała
a mała zdrowo rośnie !
Evell - dopiero teraz zauważyłam wyniki Twojej Krzywej - jeśli lekarz zaleci dietę trzymam kciuki abyś szybciutko się odnalazła wśród słodkich mam.
nadine24 - cieszę się, że nasze wirtualne kopniaczki pomogły i obronę masz już za sobą!
Czy wiadomo co u Joasi i jej chłopaków ??
Odnośnie wyprawek...zakupów - tak sobie wertowałam Internet i doszłam do wniosku odnośnie kosmetyków - że na sam początek zaopatrzę się w kilka produktów Ziajki - sama używam tej marki z zadowoleniem, mają niezbędne mininum do pielęgnacji maluszka od 1wszwgo dnia i koszt tych kosmetyków nie wyniesie mnie łącznie więcej niż 50zł - nie chcę przyzwyczajać skóry dziecka do emalionów - a jak się okaże, że Ziajka nam nie podchodzi - to nie będzie mi żal zmienić na coś innego.
Nadal odliczam dni do odbioru mebli bo mam już dość ogólnego bałaganu - testu białej rękawiczki to bym nie przeszła
Zanim zamówimy łóżeczko z allegro chcemy się trochę już w szafy "popakować" - u nas łóżeczko jest również z materacem - albo KOKOS - PIANKA - KOKOS albo GRYKA - PIANKA - KOKOS ... i szczerze mówiąc jedyne na co zwróciłam uwagę to to czy jest łatwo zdejmowany pokrowiecgosi_a, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
u mnie dzisiaj mega nerw. Począwszy od rana kiedy ledwo zmiesciłam się w normie cukru nz czczo wszystko było przeciwko mnie. Najpierw na wąskiej uliczce pchał się emeryt samochodem zamiast poczekać w najszerszym miejscu to chciałam zrobić dzisiaj badania. Do laboratorium autem mam 15 minut ale dzisiaj spadł śnieg i w mieście atmagedon. Przez 45 minut próbowałam się wydostać z osiedla, po czym się poddałam bo przecież o 8 śniadanie rzecz święta. Nie wiem, może w sobotę zrobię te wyniki bo od tych nerwów tylko cukier skacze. Oby później było lepiej!
-
karolina0522 wrote:Inesicia,
i jak z tą Luteiną, daj znać
Cieszę się, że wczorajsze usg wyszło pozytywnie.
Ja za swój wczorajszy 4 kilometrowy spacer musiałam przeleżeć całe wczorajsze popołudnie i obiecać M, że dziś będę przede wszystkim leżeć. Po południu miałam ciągle twardnienia brzucha i kłucie w szyjce. Na szczęście dziś jest już lepiej, ale postanowiłam już, że sama na takie spacery przez najbliższe 3 miesiące wychodzić nie będę. W ogóle spacery to chyba ograniczę do 30 minut dziennie.
Joasia jak będziesz miała chwilę to napisz co u Was słychać. -
hej
a u Nas dziś STUDNIÓWKA
wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalowałno i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha
a jaki dumny później leżał Tatuś
dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj
piękne uczucie
Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne
U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śniegi ponoć tak ma być aż do 15 marca
Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wynikiNo i życzę dużo zdrówka Każdej
Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK
A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu
starość nie radość
- z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. PS: na Was zawsze można liczyć
A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama"oby było ciekawie
Scintilla, karolinka85, kasika8303, nenette, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej
) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu
starość nie radość
Mi kazali przyjść na czczo ale zabrać ze sobą jakieś śniadanie - na początku miałam ważenie, mierzenie ciśnienia - później rozmowę z diabetologiem odnośnie mojego wyniku i tego co mi grozi - okazało się, że miałam wyniki morfologii b. świeże więc tego dnia mnie badanie krwi ominęło
Później szkolenie z dietetykiem i ćwiczenia z glukometrem - no i dostałam skierowanie na kilka badań do zrobienia przed kolejną wizytą - więc w sumie nie wiem po co byłam na czczo a spędziłam tam ze 3 godziny- na pewno warto mieć ze sobą coś do podjedzenia
Gratuluje dzisiejszych 100dniówek -
Hej dziewczyny. Ciesze sie z waszych szyjek dobre wiesci.... Na szkole rodzenia zapisze sie od nastepnego miesiaca u mnie jest co miesicac i dzisiaj sie zaczyna, a nie moglam sie tam wczoraj dodzwonic.
Dzis pedze do mojego gina po podpis na kopi L4, ta cholerna poczta. Nie wiem czy teraz dostarczyc osobiscie zwopneinie czy jakims kurierem , boje sie ponownego zaginiecia listu. Reklmacje dopiero po 14 dniach moge zlozyc wiec dopiero w poniedzialek brrr...
Z imionami to zawsze problem u nas w rodzinie sa: Wiktor, Szymon, Igor, Filip, Hubert, Norbert, Mateusz a my wybralismy Marcel i narazie sie tego trzymamy..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Magda_lena88 wrote:
A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu
starość nie radość
A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama"oby było ciekawie
Ja nie musiałam być na czczo. Tym bardziej że miałam wizytę na 11
-
nick nieaktualnymi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru
Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni !Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:46
Magda_lena88, Ania1704, nenette, Marcia86, Scintilla, Nieukowa, Rozalia, Sista, karolinka85, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
W sumie pojadę po śniadanku pewnie bo na czczo może być źle - kawałek do tej poradni mam. Wyniki w sumie mam świeże. No i konkretnie mi nie podali na którą mam wizytę tylko jak mi napisała kobieta między 8 - 12 mam być. Więc jakbym miała tyle godz. bez jedzenia byćMłody by mnie zakopał
z głodu
Zyrciu - zobaczysz, że Leoś dotrwa do tej najbardziej bezpiecznej granicy i wcześniej niż po 36/37tc nie wyjdzie z brzuszkazobaczysz
3mam kciuki za Was
Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można pogadać, wygadać się i poradzić. Dziękuję za każdą radę i odpowiedź na moje pytania i wątpliwości
Z okazji studniówki stawiam soczki
zyrcia, kasika8303, Scintilla, nenette, Alorrene13, Sista, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:mi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru
Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni !
Wytrzyma, i zobaczysz razem z Amelką jeszcze urodzą się w 40 tczrobią calemu światu na przekór
zyrcia lubi tę wiadomość