X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam znad morza, śniegu u nas, masakra. Ja tu wiosnę wypatrywałam a tu zima zrobiła come back :-)

karolina0522 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poki co sniegu niema..ale jakis delikatny zaczyna pruszyc..a miala przeciez juz byc wiosna!..

Karolina0522 to super ze wszystko ok..mowilam ze tak bedzie..no i szyjka super :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - gratuluję uspokajającej wizyty - dobrze, że szyjka się unormowała
    a mała zdrowo rośnie !

Evell - dopiero teraz zauważyłam wyniki Twojej Krzywej - jeśli lekarz zaleci dietę trzymam kciuki abyś szybciutko się odnalazła wśród słodkich mam.

nadine24 - cieszę się, że nasze wirtualne kopniaczki pomogły i obronę masz już za sobą!

Czy wiadomo co u Joasi i jej chłopaków ??

Odnośnie wyprawek...zakupów - tak sobie wertowałam Internet i doszłam do wniosku odnośnie kosmetyków - że na sam początek zaopatrzę się w kilka produktów Ziajki - sama używam tej marki z zadowoleniem, mają niezbędne mininum do pielęgnacji maluszka od 1wszwgo dnia i koszt tych kosmetyków nie wyniesie mnie łącznie więcej niż 50zł - nie chcę przyzwyczajać skóry dziecka do emalionów - a jak się okaże, że Ziajka nam nie podchodzi - to nie będzie mi żal zmienić na coś innego.
    Nadal odliczam dni do odbioru mebli bo mam już dość ogólnego bałaganu - testu białej rękawiczki to bym nie przeszła :/
    Zanim zamówimy łóżeczko z allegro chcemy się trochę już w szafy "popakować" - u nas łóżeczko jest również z materacem - albo KOKOS - PIANKA - KOKOS albo GRYKA - PIANKA - KOKOS ... i szczerze mówiąc jedyne na co zwróciłam uwagę to to czy jest łatwo zdejmowany pokrowiec :)

gosi_a, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia,
    i jak z tą Luteiną, daj znać :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) u mnie dzisiaj mega nerw. Począwszy od rana kiedy ledwo zmiesciłam się w normie cukru nz czczo wszystko było przeciwko mnie. Najpierw na wąskiej uliczce pchał się emeryt samochodem zamiast poczekać w najszerszym miejscu to chciałam zrobić dzisiaj badania. Do laboratorium autem mam 15 minut ale dzisiaj spadł śnieg i w mieście atmagedon. Przez 45 minut próbowałam się wydostać z osiedla, po czym się poddałam bo przecież o 8 śniadanie rzecz święta. Nie wiem, może w sobotę zrobię te wyniki bo od tych nerwów tylko cukier skacze. Oby później było lepiej!

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 28 tyg. Noce coraz gorsze ale nie chce Wam marudzic...alez mam lenia

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś otwieram Pikolo, mamy 100 dniówkę :-)

Scintilla, karolinka85, Inesicia, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a mam pytanko, mówiłaś lekarzowi o tych kłuciach? Skomentował to?

c77352d493.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Inesicia,
    i jak z tą Luteiną, daj znać :)
    Wysłałam już wiadomość na priv;)
    Cieszę się, że wczorajsze usg wyszło pozytywnie.
    Ja za swój wczorajszy 4 kilometrowy spacer musiałam przeleżeć całe wczorajsze popołudnie i obiecać M, że dziś będę przede wszystkim leżeć. Po południu miałam ciągle twardnienia brzucha i kłucie w szyjce. Na szczęście dziś jest już lepiej, ale postanowiłam już, że sama na takie spacery przez najbliższe 3 miesiące wychodzić nie będę. W ogóle spacery to chyba ograniczę do 30 minut dziennie.
    Joasia jak będziesz miała chwilę to napisz co u Was słychać.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    a u Nas dziś STUDNIÓWKA <3 <3
    wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalował :) no i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha :O :O a jaki dumny później leżał Tatuś <3 <3 dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj :) piękne uczucie :)

Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne :)

U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śnieg :O :O i ponoć tak ma być aż do 15 marca :O

Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wyniki :) No i życzę dużo zdrówka Każdej <3 <3
    Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK <3

A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej :| ) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu :P starość nie radość :P - z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. PS: na Was zawsze można liczyć <3

A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama" :) oby było ciekawie <3

Scintilla, karolinka85, kasika8303, nenette, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    A mam jeszcze pytanie do Słodkich Mam - otóż jak się rejestrowałam do poradni diabetologicznej to po prostu zapomniałam (sklerozę w ciąży mam taką, że hej :| ) się spytać czy muszę być na czczo?? Ja to u Was było ?? Bo w sumie wyniki krzywej cukrowej mam ale nie wiem czy tam na miejscu nie badają glukometrem..a pani w rejestracji nic mi nie powiedziała co i jak..a moja kochana siostra, która miała cukrzycę w ciąży i chodziła do tej samej poradni nie pamięta bo to było ponad rok temu :P starość nie radość :P - z góry dziękuję za cenne odpowiedzi. PS: na Was zawsze można liczyć <3

Mi kazali przyjść na czczo ale zabrać ze sobą jakieś śniadanie - na początku miałam ważenie, mierzenie ciśnienia - później rozmowę z diabetologiem odnośnie mojego wyniku i tego co mi grozi - okazało się, że miałam wyniki morfologii b. świeże więc tego dnia mnie badanie krwi ominęło :)
    Później szkolenie z dietetykiem i ćwiczenia z glukometrem - no i dostałam skierowanie na kilka badań do zrobienia przed kolejną wizytą - więc w sumie nie wiem po co byłam na czczo a spędziłam tam ze 3 godziny o.O - na pewno warto mieć ze sobą coś do podjedzenia :)

Gratuluje dzisiejszych 100dniówek :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ciesze sie z waszych szyjek dobre wiesci.... Na szkole rodzenia zapisze sie od nastepnego miesiaca u mnie jest co miesicac i dzisiaj sie zaczyna, a nie moglam sie tam wczoraj dodzwonic.

Dzis pedze do mojego gina po podpis na kopi L4, ta cholerna poczta. Nie wiem czy teraz dostarczyc osobiscie zwopneinie czy jakims kurierem , boje sie ponownego zaginiecia listu. Reklmacje dopiero po 14 dniach moge zlozyc wiec dopiero w poniedzialek brrr...

Z imionami to zawsze problem u nas w rodzinie sa: Wiktor, Szymon, Igor, Filip, Hubert, Norbert, Mateusz a my wybralismy Marcel i narazie sie tego trzymamy..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:

A dziś wybieram się na warsztaty "Świadoma Mama" :) oby było ciekawie <3

Ja nie musiałam być na czczo. Tym bardziej że miałam wizytę na 11 :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko do dziewczyn biorących jeszcze luteine, ile razy dziennie ją bierzecie? Pytam tak z ciekawości :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
    tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru :D
    Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:46

Magda_lena88, Ania1704, nenette, Marcia86, Scintilla, Nieukowa, Rozalia, Sista, karolinka85, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz mam wizytę, trzymajcie kciuki, trochę się boję...

zyrcia, Alorrene13, Scintilla, Rozalia, karolinka85, Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi <3
    W sumie pojadę po śniadanku pewnie bo na czczo może być źle - kawałek do tej poradni mam. Wyniki w sumie mam świeże. No i konkretnie mi nie podali na którą mam wizytę tylko jak mi napisała kobieta między 8 - 12 mam być. Więc jakbym miała tyle godz. bez jedzenia być :O :O Młody by mnie zakopał :P z głodu :)

Zyrciu - zobaczysz, że Leoś dotrwa do tej najbardziej bezpiecznej granicy i wcześniej niż po 36/37tc nie wyjdzie z brzuszka <3 <3 zobaczysz :) 3mam kciuki za Was ;)

Fajnie, że jest takie miejsce gdzie można pogadać, wygadać się i poradzić. Dziękuję za każdą radę i odpowiedź na moje pytania i wątpliwości :)

Z okazji studniówki stawiam soczki <3

2vwfv6f.jpg

zyrcia, kasika8303, Scintilla, nenette, Alorrene13, Sista, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    mi teraz kazali 3x2 tabletki -_-
    tak paczam na mój wykres i wychodzi na to, że dziś ostatni dzień II trymestru :D
    Jejku oby ten Leon wytrzymał jeszcze trochę, jeszcze te 8 tygodni ! :D

Wytrzyma, i zobaczysz razem z Amelką jeszcze urodzą się w 40 tc :-) zrobią calemu światu na przekór

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pomidorowy soczek capnełam :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kochane zaraz mam wizytę, trzymajcie kciuki, trochę się boję...

Kciuki zaciśnięte!!!

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ