X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja naprawdę przypuszczam że wszelkie wasze przygody ze skracaniem/bakteriami/rozwarciem to tzw. "dmuchanie na zimne" ginekologów i że niewiele waszym maluszkom grozi. Tak naprawdę poważna sytuacja jest u Suzany bo ona ma już stwierdzoną niewydolność, urodzenie aniołka i faktycznie koszmarnie krótką szyjkę jak na ten tydzień...
    Wg literatury groźba porodem przedwczesnym dotyka 1-2% kobiet maksymalnie, czyli jeżeli udzielam się u nas teraz z 25 dziewczyn, to powinna być maksymalnie jedna, dwie to już w ostateczności, z takim problemem... A tym czasiem Nenette, Zyrcia, Suzana, Kasika i Karolina = 5 dziewczyn (nie wiem czy któras jeszcze?) wy wszystkie miałyście mówione że wam się skraca szyjka i było bicie na alarm... to aż niemożliwe jest według realiów.
    Także rozumiem profilaktykę i podejście asekuranckie waszych lekarzy, ale postarajcie się potraktować to tak, jakby nic wam nie groziło, bo tylko od stres maluchy będą wam w brzuchach smutne...

Trzymam kciuki, zaraz zmykam z pracy i może jeszcze się przejdę taka ładna pogoda :)

dorcia8919, Sista, karolina0522, Rozalia, Alorrene13, nadine24 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa obyś miała rację !

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette to super ze z szyjka ok..i ze zamknieta.. ;) a co mowila o twardnieniach brzucha?

Troche pocieszylyscie mnie z tymi kluciami..bo dzisiaj tez cos mnie kluje..ale rzadziej niz wczoraj.. ;)
    Twardnienie brzucha mialam wczoraj tylko jeden raz ;) wiec ciesze sie..

Mam pytanie do tych ktore biora nospe i magnez bierzecie je razem czy w innych godzinach?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Nieukową. Mnie czasami się wydaje, że jedna drugą nakręca i potem macie jakieś schizy :) Uważam, że jakby faktycznie coś było, co miałaby fatalny skutek lekarz by tego tak nie zostawił. Cieszcie się dziewczyny ciążą. W końcu szczęśliwa mama to i maluszek :) Musicie podejść do wszystkiego nieco z dystansem. Bo mam wrażenie, że się zaraz wykończycie.

Muniek, Nieukowa, Viola, Finezja lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    W przyszłym tygodniu mam dostać kasę z ZUSu i kupuję to co już niezbędne, bo mam złe przeczucia. Nie chcę się użalać, muszę wytrwać do poniedziałku co powie mój gin, ale czuję, że Leon nie wysiedzi. Popadam w paranoję, gadam do niego żeby nie świrował, że mu dobrze i ma siedzieć. Leże non stop, ale jak wstaje do łazienki to czuję jakby ten brzuch opadał i jakby tam miejsca nie było. Z szyjką jest okej więc tym się pocieszam, czytam fora i wiem, że dużo dziewczyn tak miało i dotrwały chociaż do tego 34 tc, ale wole być przygotowana. I chyba remont też szybciej ruszę...
    Zyrcia do konca moze i nie wysiedzi..ale do bezpiecznego momentu gdzie nic mu nie bedzie juz zagrazalo to napewno.. ;) ale lepiej wczesniej miec juz wszystko przygotowane by potem na szybko nie kupowac ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze , ale super historia, aż się poryczałam, co mam być to będzie...

a to ten wpis dziewczyny ...Marceli, moj kochany wczesniaczek

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    kurcze , ale super historia, aż się poryczałam, co mam być to będzie...

a to ten wpis dziewczyny ...Marceli, moj kochany wczesniaczek
    Piszesz o Karoli? Co sporo przed czasem urodzila..ledwie po przekroczeniu granicy przezywalnosci..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U nas piękne słońce przeplatane jest opadami śniegu. Wybrałam się do Lidla na spacer (20minut w jedna stronę). No i zaliczyłam pierwsza wpadkę w drodze powrotnej, kichnęłam i nie utrzymałam moczu ;) Dobrze, ze widziałam juz mój blok, wiec nie szlam z mokrym tylkiem długo ;) I zła jestem na Lidla, bo nie maja makaronu do łazanek :/
    Co do tematu powyżej, to przychylam się do wypowiedzi Nieukowej. Dziewczyny, zerknijcie na fora styczniowek, lutowek, marcowek - naprawdę niewiele Dziewczyn rodzi przed 38 tygodniem. Pora się cieszyć ciąża, bo za kilka miesięcy brzuszków nie bedzie, a wiosna juz za rogiem :):):)

dorcia8919, Rozalia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie panikowalam wcale, nic mi nie bylo , pracowalam 8 h dziennie, a moja praca do łatwych i siedzących nie nalezy , a z dnia na dzień musialam wylądować na zwolnieniu i to jeszcze przejść przez szpital, bo przecież założyli mi szew. Jestem wdzięczna za szybka decyzje mojej doktor i teraz czuje się bezpieczniej z tym szwem. Ale popieram, że dotrwamy do odpowiedniego tygodnia do porodu, ze statystyki mówią same za siebie, byle z razsądkiem teraz o siebie dbać i myśleć pozytywnie ;)

dorcia8919, Sista, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85

TAK O NIEJ CZYTAŁAM, TO CIĄŻA W NASZYM WIEKU..
    JA SIĘ URODZIŁAM W 29 TYG, 31 LAT TEMU I SIĘ UDAŁO..:)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    karolinka85

TAK O NIEJ CZYTAŁAM, TO CIĄŻA W NASZYM WIEKU..
    JA SIĘ URODZIŁAM W 29 TYG, 31 LAT TEMU I SIĘ UDAŁO..:)

Ej no to tym bardziej powinnaś optymistycznie być nastawiona, że jak coś udało się 31 lat temu z kiepskim sprzętem i mniejszą świadomością lekarzy, to teraz musi się udać :) Poza tym każda z nas musi wierzyć, że dotrwa do końca i tyle :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a31lh4xo2rlj_t.jpg

A to moje zakupy które dziś do mnie przyszły :) kocyk i przytulanka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 15:14

karolina0522, karolinka85, Nieukowa, Rozalia, Inesicia, nick nieaktualny, Katha81, Suzanna22, nick nieaktualny, Alorrene13, Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    nenette super wieści. Mam nadzieję, że po niezbyt dobrych wiadomościach z kilku ostatnich dni teraz będzie już tylko lepiej. Ja dziś odpoczywam i na szczęście macica też odpoczywa i się nie stawia. Niestety trochę tylko kręgosłup i biodro bolą od rana. Może jednak zakup poduszki rogala do spania to nie jest zły pomysł. Chociaż wydaje mi się ona wielka i niewygodna, dlatego jeszcze jej nie kupiłam.
    Co do wyprawki to z ubrankami stopuję, wózek i łóżeczko mamy, przewijak dostaniemy, w tym miesiącu zamierzamy kupić akcesoria dla Malutkiej i moją wyprawkę do szpitala, kosmetyki i materac kupimy w kwietniu/maju. Mam nadzieję, że zdążymy bo ostatnio wydaje mi się, że czas biegnie jak szalony.

Polecam zakupić poduszkę w kształcie I, na allegro jest to koszt ok. 60 zł a jednak trochę ułatwia sen. Na co dzień kładę ją po szerokości łóżka tam gdzie poduszki i w razie potrzeby używam jako poduszka pod plecy bo można ją dowolnie wyginać. Zakup nowej w kształcie C uważałam za zbyt drogi wydatek, zwyczajnie było mi szkoda kasy.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mam ochotę na śledzie w smietanie z cebula i jablkami chyba pierwsza zachcianka ;)
    A jak u Was z zachciankami?

Ja juz tez 6 kg na plusie i mam wrażenie ,ze idzie to coraz szybciej...myślicie,ze powinnam zrobic jeszcze raz krzywą bo robiłam w 21 tyg tak gin chciał ..a teraz sie zastanawiam...:/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Aaaa właśnie mi też mówiła, że kłucia to prawdopodobnie macica się rozciąga.

Powiem Wam, że przez te kilka dni byłam w takim stresie, że postanowiłam nic nie kupować przez kolejny msc, takie głupie myślenie.. ale chyba jednak popoluje trochę w necie :)

I tak trzymać :-) no te kłucia miłe nie są, bolą okropnie, ale jak to macica się rozciąga to niech kłuje, wytrzymam :-)

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Karoli i Marcelego: pisała na swoim wątków miesiaca, że mały może mieć porażenie dziecięce bo nie do końca tak reaguje jak powinien... ale trzeba przyznać że śliczny mikrusek :) I miał dużo szczęścia, że jest i tak sprawny mimo takiego wcześniactwa, wiele kobiet ma dzieci przykute do wózka/łóżka i zupełnie bez kontaktu... ślepe, głuche, z problemami miotonicznymi...
    W każdym razie czytam jej wpisy i bardzo jej kibicuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 15:33

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację że człowiek wariuje, tylko to się łatwo mówi, wyluzujcie. A oliwy do ognia dodaje fakt poronień, tych które to przeszły. Moja głowa się po tych traumach nie oczyściła ijestem tego świadoma. Ale staram się nie martwić :-) i to też się liczy :-)
    dziś z okazji studniówki zafundowałam małej mirindę :-) hmmmm chyba jest dziś najszczęśliwszym dzieckiem w brzuszku na świecie :-)

karolina0522 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Piszesz o Karoli? Co sporo przed czasem urodzila..ledwie po przekroczeniu granicy przezywalnosci..

A o co chodzi? Ja nie w temacie

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Kasika a gdzie nad morzem bo chyba cos przetoczyłam.
    Ja do maja jeszcze na starych śmieciach a pozniej tez do plazy jakies 10 min :)))

Dobrze,ze wizyty pozytywne :)

Ja od kilku dnia walczę z "2" ale juz odkrylam czemu ,od 3 dni robie sobie kisiel z siemiw lnianego a dzis wyczytałam ,ze to na rozwolnienie jest a nie na oczyszczenie.......

Leon wariuje i pozdrawia ;)

Mam 8 km do morza, koszalin

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    W przyszłym tygodniu mam dostać kasę z ZUSu i kupuję to co już niezbędne, bo mam złe przeczucia. Nie chcę się użalać, muszę wytrwać do poniedziałku co powie mój gin, ale czuję, że Leon nie wysiedzi. Popadam w paranoję, gadam do niego żeby nie świrował, że mu dobrze i ma siedzieć. Leże non stop, ale jak wstaje do łazienki to czuję jakby ten brzuch opadał i jakby tam miejsca nie było. Z szyjką jest okej więc tym się pocieszam, czytam fora i wiem, że dużo dziewczyn tak miało i dotrwały chociaż do tego 34 tc, ale wole być przygotowana. I chyba remont też szybciej ruszę...

Leon da radę!!!ja do mojej dziś mówię że śnieg spadł a my rzeczy na zime nie mamy kupionych więc ma siedzieć w ciepłym grzecznie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ