X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje przeogromne :)
    Ja bym specjalnie taką kiecę wybrała, która by eksponowała brzucho! A co :)

Ja mam też przeboje dziewczyny...
    Słuchajcie jakie jaja: piszą dziś do mnie z mojej szkoły rodzenia (miałam tylko 4h zajęć do tej pory...) że... szkoła w trybie natychmiastowym zostaje rozwiązana! W wyciskającym łzy mailu położne napisały, że NFZ rozwiazał umowę i niesprawiedliwie wytoczył im proces!
    Dodam że szkołę poleciła mi kumpela, potem sąsiadka i jeszcze jedna koleżanka. A teraz ta sąsiadka jak jej powiedziałam o tym mailu mówi mi, że zapomniała mnie uprzedzić, ale tydzień temu była na komisariacie w roli świadka składać zeznania ;/ I że szkoła robiła od miesięcy wałki z NFZ, bo zajęć było 8h, a oni raportowali że kobiety chodziły po 16h i zgarniali zato maks kasy. Do tego kłamały że mierzyły ciśnienie i ważyły, rozliczały kilometrówkę za dojazd do wszystkich pacjentek na wizyty patronażowe, mimo że część pacjentek mieszkała w pobliżu itd. W efekcie ktoś się wku...ł i zaskarżył szkołę.

Położne podobno "przekazały" swoje pacjentki innej szkole która jest blisko i tez ma zajęcia na NFZ. Zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę z położną, zobaczymy w poniedziałek, czy mogę zacząć kurs od nowa i czy ta szkoła też wałków nie robi... nie mam ochoty zeznawać na policji ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek dostałam od siostry, planuję kupić na razie jakieś kocyki (cieńszy i grubszy), prześcieradła. Pościel i kołderkę kupię chyba dopiero jesienią bo wiem, że w naszym mieszkaniu latem jest bardzo ciepło. Ochraniacz na łóżeczko fajnie wygląda, ale dla noworodka też jest zbędny moim zdaniem.

Nieukowa, ale jazda z tą szkołą. Nawet tutaj człowiek musi się zastanawiać czy nie trafia na oszustów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:27

Scintilla lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja od poczatku ciazy prawie leze a mimo to szyjka sie skraca :( od niedzieli jestem w szpitalu i myslalam ze dzis wyjde ale jeszcze chca mnie zatrzymac. Trudno, wole dmuchac na zzimne aby wytrzymac jeszcze te 8-10 tygodni.

Nenette oo to dobre wiesci :)

Trzymaj się w tym szpitalu, będzie dobrze!!!!

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź, muszę się zatem uzbroić w cierpliwość i czekać na kasiorkę w kwietniu :)

Agata wieeeeelkie gratulacje i powodzenia w przygotowaniach! :) Pamiętam jak wczoraj swoje zaręczyny i ślub, a plener miałam w Gdańsku i Gdyni, bo uwielbiam Trójmiasto :)

Scintilla ja oprócz tego co zamówiłam z materiałowych rzeczy, czyli dwóch kocyków i rożka kupię jeszcze: 2 prześcieradła do łóżeczka, 2 na przewijak, pościel do łóżeczka z ochronnymi poduszkami o taką http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i5131280427.html i drugą na zmianę, pieluchy tetrowe, klin do spania. Pewnie jeszcze coś ominęłam, ale teraz nie pamiętam więcej :)

Nieukowa to niezły numer! Kto by pomyślał, że położne takie pazerne hehe No ale Tobie pewnie nie do śmiechu, mam nadzieję że znajdziesz inna fajną szkołę.

Nie pamiętam która polecała aptekę Gemini, ale dzięki Ci za to! Super ceny tam mają i już wiem, gdzie zamówię kosmetyki :)

Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:35

Inesicia, Scintilla, Rozalia, kasika8303, zyrcia, Joasia:), sss, nenette, karolinka85, Z., Katha81, Nieukowa, gosi_a, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek ja też chcę taką kieckę. Wyglądasz świetnie. No i ubranka dla Hani pierwsza klasa;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brumek super łupy i fajna kiecka, a cena to już w ogóle powala :) No ale teraz to już mogę powiedzieć, że mam na Was focha, bo co druga to ładniejsza :P Bardzo ładna z Ciebie kobieta, popadnę przez Was w kompleksy ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, dziękuję. Niestety kilogramy zrobiły też swoje...

A ja się tak zastanawiam czy kupować w ogóle kołderkę i poduszkę, planuję małą układać do spania w śpiworku a pod materac ewentualnie klinek. Wy wszystkie kupujecie kołderki?? Ochraniacze chyba kupię, ale to raczej dla swojego poczucia że jest przytulniejsze łóżeczko. Dziewczyny a Wy gdzie planujecie umieścić przewijak? Na łóżeczku, komodzie? Czy jeszcze inne miejsce?

Agata serdeczne gratulacje!! :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek ale laseczka z Ciebie :-) ciuszki extra a kiecka jak na Ciebie szyta :-)

Co do przewijaka, kupiłam przewijak z drewna z półką na dole, uważam żeprzewijać malą będę często to sobie życie ułatwię. Dałam 40 zł za używkę
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Kochane, wpadłam tylko na chwilkę zasygnalizować że jestem, mamy się dobrze :-) Czytam Was na bieżąco ale mam taki kociokwik że nie mam czasu nic napisać :(

Po pierwsze - dużo roboty - planuję z 2 tyg popracować jeszcze i chce pozamykać co się da. Po drugie - mój J mi się oświadczył i szykuje nam się ślub w połowie kwietnia :D Nigdy nie chcieliśmy ślubu ale tak jakoś nawet mi się ta wizja podoba no i śliczniutki pierścionek dostałam :) Jak ja kocham tego mojego Głupola! :D Nie wiem w co się wcisnę w 8mc (może macie jakieś pomysły?) - no w każdym razie pochłania nas organizacja a ślub w Gdańsku co też nam logistyki nie

Ściskam i wracam aktywnie za kilka dni jak się odkopię ze wszystkiego!

Gratulacje :) są teraz takie ślubne fajne dla brzuchatek,ze znajdziesz coś napewno.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - śliczne ciuszki, I Ty w tej kiecce :) Ja nie kupuje na początku kołderki ani poduszki. Dopiero jak kupie duże łóżeczko, to moze. Na początku mam dostać małe lozeczko na kółeczkach 90x40, które w dzień bedzie obok sofy, a nocy przy łożku w sypialni. Na początku kupuje regał na przewijak, który tez ma dwa kołeczka, bedzie stał w sypialni.
    Tu link do przewijaka : http://allegro.pl/bialy-przewijak-do-gabinetu-domu-restauracji-fv-i5128300280.html
    A tutaj lozeczko, tylko moje bedzie biale i z kółeczkami: http://allegro.pl/dostawka-lozeczko-dostawne-klups-piccolo-90x40-b-b-i5130072598.html

Agata: gratuluje zaręczyn i ślubu :) życzę cudownej pogody na kwiecień !!!

Nieukowa - masakra jakaś, juz nawet położne "wałki kręcą" na Szkołach Rodzenia. Żerowanie na nas - obrzydliwe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:14

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planie przewijak na łóżeczku. Plan był aby stał na komodzie, ale chcę kupić nową i ona jest wąska, więc boję się stawiać na niej przewijak.

A wiecie może gdzie kupię karuzelę nad łóżeczko, ale nie taką z pozytywką tylko taką bardziej ozdobną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:20

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje koldry i poduszki. Na poczatek śpiworek do spania, jakis kocyk, rozek...
    Dzięki że wklejacie linki, fajnie czasami coś podejrzeć. Też właśnie myślałam a łóżeczku na kólkach i jakiejś komódce z przewijakiem. W aptece gemini mialam dzis juz caly koszyk za ok.160 zł ale stwierdzilam ze jeszcze sie wstrzymam bo nie mam gdzie tego trzymac poki co no i jak za jakis czas zbiore wszystko "do kupy" to zbierze mi sie 299 zł i wtedy darmowa dostawa ;)
    Nieukowa ale się porobiło z tą SR, powodzenia, aby nowa SR okazala sie fajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:27

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane i już opisuje co u nas.

Bardzo Wam dziękuje za dodawanie otuchy... bardzo pomogło w tych trudnych dniach.
    A wiec wczoraj była na wizycie domowej nasza pani doktor i stwierdziła :
    Bartek zdrowy.
    Kuba o wiele lepiej. Zastrzyki zakończone, angina poszła precz i teraz musi organizm dojść do siebie.
    U mnie też lepiej, został kaszel ale już o wiele łagodniejszy. Nadal 2-3 razy dziennie syrop z cebuli. Prenalen do końca tygodnia.
    Najgorsza forma jeszcze u męża :( jest w domu, antybiotyk, paracetamol i w razie silnego bólu tramal. Nadal dławi sie przy połykaniu, ból uszu i ogólne osłabienie. Ale pewnie co dziennie będzie lepiej.
    Mi dokuczają takie ukłucia niby w pochwie lub gdzieś dalej. Nie twardnieje mi brzuch, a wizytę mam w poniedziałek to sprawdzę co za igły mnie kłują. Staram sie leżeć jak najwiecej, ale moja mama musiała wracać do domu i musimy jakoś dbać o siebie sami.

Dziewczyny czytając o Waszych szyjkach, pobytach w szpitalu i wizytach u lekarzy, z całych sił życzę by wszystko już było dobrze. Kurczę damy rade ! Musi być już tylko dobrze !!!!

Agata oczywiście gratuluje przygotowań do ślubu, w każdej sukience będziesz śliczną Panią Młodą :)

nenette, BrumBrumek, Rozalia, zyrcia, Alorrene13, Scintilla, gosi_a, karolina0522, Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek ale z Ciebie laska:)

Ja też planuje przewijak na łóżeczko. Ochraniacza na łóżeczku nie kupuję, ale też się zastanawiam czy śpiworek czy kołderka..nie wiem tylko czy w lato w śpiworku nie za gorąco?

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 a jak w tej aptece to cenowo wygląda? Zamawiasz tam z wygody czy faktycznie jest taniej niż w innych aptekach??

Dzięki dziewczyny, utrzymałyście mnie w przekonaniu że śpiworek wystarczy :)

nenette dzięki :) są różne grubości, jest taki wskaźnik 'tog' on świadczy o grubości, wybierzemy lżejsze na lato :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:25

nenette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia zdrówka dla Was, teraz z dnia na dzień już na pewno będzie lepiej! Dobrze, że dałaś znać :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jak juz bede miała duże lozeczko, to tez bede chciała przewijak na łóżeczku. Mamy kącik w sypialni, gdzie zmieści się tylko lozeczko lub przewijak :) Wiec nie che przepłacać za ten regał na przewijak, bo bede chciała go odsprzedać na OLX albo pojedzie do babci :)

Joasiu - cieszę się, ze u Ciebie troche lepsze wieści. Trzymam kciuki aby z każdym dniem było lepiej !!! Trzymajcie się ciepło !! :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:32

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to łóżeczko ma kółka? Bo nie widzę tego na tej aukcji.
    Brumbrumek słyszałam że w tej aptece jest najtaniej, wiadomo że nie każda jedna rzecz ale większość. Plusem jest to też że wszystko jest w jednym miejscu i faktycznie kupie wszystko za jednym zamachem i bede miala dostawę do domu, a nie będę tego targac z apteki czy marketu :P śpiworek letni, tzn muszę pomacać więc pewnie nie kupię tego w necie akurat, w C&A widzialam calkiem spoko ok. 70 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:31

BrumBrumek lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ