X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę bo było romantycznie ...
    W Stanach Zjednoczonych w Nowym Jorku na plaży nad oceanem, na Coney Island, na kocu czy na piachu było klęknięcie, plaża praktycznie pusta, było dość chłodno, wiosennie i łzy wzruszenia z jednej i z drugiej strony. M. miał pomysł aby to zrobić na szczycie Empire State Building, ale ktoś ze znajomych (zbieg okoliczności byli też w NY)ukradł mu ten pomysł tuż przed, wkurzył się podobno strasznie, ale ja się cieszę i tak, że tak się stało i że zaręczyny były tam a nie gdzie indziej, i też była niespodzianka totalna... Miło sobie przypomnieć tamten moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:39

Scintilla, Joasia:), dorcia8919, Rozalia, Sista, nenette, Nieukowa, A1984, karolina0522, lilly78, Inesicia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie też szaro-buro, ale już jutro jadę do mojej kochanej mamusi i będziemy buszować po lumpkach i innych, może coś upoluję fajnego :)

A tak w ogóle to wygląda na to że dołączę do słodkich mamusiek :) Nie jestem jakaś zaskoczona, tylko nie wiem co dalej? Czekać na wizytę u gina, która jest 26 marca czy wbić się wcześniej? Z resztą co ja będę gadać, najpierw proszę ekspertki o ocenę wyników, choć wg mnie jestem zasłodzona :)

glukoza
    na czczo 74,
    po 1 h 192
    po 2h 133

Moje zaręczyny w ogólenie były romantyczne,ale i tak będę je pamiętać do końca życia :) Mój potem mi opowiadał że nosił pierścionek ze sobą kilka mcy, ale zawsze tak go wkurzałam, że się zbierał i zbierał :) Ostatecznie poszedł na siłownię, wraca z bukietem słoneczników (uwielbiam je), a ja w tym czasie pochylona bo maluje paznokcie u stóp, włosy średnio świeże bo upał był okropny wtedy,dresik domowy,a ten staje przede mną i mówi " kochanie może bym się teraz oświadczył" :) Ja oczy w słup i mówię, "ale teraz?!". Wtedy on się pięknie uśmiechnął i zapytał, czy zechcę spędzić z nim resztę jego życia. Nawet nie pamiętam czy odpowiedziałam :)

dorcia8919, Alorrene13, Scintilla, BrumBrumek, nenette, Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ale Wam zazdroszcze tych wyjazdow w swiat...mnie niestety nigdy stac nie bylo na wyjazdy za malolata jak gralam na skrzypcach to z zespolem szkolnym pojechalam do Wiednia, Do Budapesztu i Belgii bylam w Niemczech, w Czechach oczywiscie...ale o Stanach Zjednoczonych moge pomazyc. Ewentualnie moglabym poleciec do Canady bo mam tam bliska ciocie ale te bilety...eeehhh nie dosc ze podrozujecie to jeszcze te oswiadczyny...no coz, musze znalezc szczescie w innych rzeczsch bo popadne w depreche

Alorrene13 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia moja kumpela zawsze się śmieje jak mówi o zareczynach. Bo jej to dopiero romantyk. Ona mu przynosi do stołu zupę pomidorowa on wyskakuje z pierscionkiem i pyta czy wyjdzie za niego. Toż to pełen romantyzm :)

ach te zaręczyny, milo tak po jakimś czasie do tego wrócić :)

Alorrene13, Rozalia, Nieukowa, A1984 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Fajnie ....
    Rozalia wynik maż powyżej normy chyba tylko po 1h, no ale jest ...
    Jeżeli jest potrzebne skierowanie do diabetologa to lepiej pewnie będzie szybciej skontaktować się z ginem i poprosić o to skierowanie ... ??

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku ... macie piękne historie zaręczyn wyjęte niczym kadr z filmu.

Nasze zaręczyny były dosyć "swojskie" :D pojechaliśmy na wycieczkę do Nieborowa - 1 kwietnia - zimno ... wieje - chodzimy już godzinę po Arkadii i jedyne na co mam ochotę to zrobić szybko siusiu, zjeść ciepły żurek i kawał schabowego a tu nagle mój M upada na kolana ... patrze on cały czerwony i dyszy o.O - myślę sobie ciśnienie mu skoczyło ... ZAWAŁ ?? - a ten nagle wyskakuje z najważniejszym pytaniem :)

Dodatkowo nie zauważył, że klęknął na jakiejś płycie nagrobnej :D
    Ogólnie przez pół roku nikt nam nie uwierzył, że to były prawdziwe zaręczyny ze względu na Prima Aprilis ... Najbardziej sceptyczna była babcia dla której musieliśmy je powtórzyć już w warunkach domowych :)

dorcia8919, Alorrene13, Rozalia, Ania1704, Sista, Joasia:), BrumBrumek, nenette, Nieukowa, A1984, karolina0522, lilly78, Inesicia lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    :) Fajnie ....
    Rozalia wynik maż powyżej normy chyba tylko po 1h, no ale jest ...
    Jeżeli jest potrzebne skierowanie do diabetologa to lepiej pewnie będzie szybciej skontaktować się z ginem i poprosić o to skierowanie ... ??

No to wygląda na to, że musze się do niego zgłosić, bo jednak koniec miesiąca to długo, a ja nie wiem jak to ugryźć :)

Aghata mnie też nigdy nie było stać, nawet na kolonie jako dziecko nie jeździłam. Potem studiowałam na dwóch kierunkach i pracowałam, kasy jak na lekarstwo i przyznam, że gdyby nie mój mąż, to pewnie też niewiele bym zobaczyła. Tylko że ja cieszę się z każdej wycieczki, nawet tej za miasto do pięknego lasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:55

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja miałam to szczęście polecieć do USA kilka razy bo moi rodzice tam czasowo pracowali i mieszkali w innym wypadku na pewno tak łatwo by o tę podróż nie było ;) Monia pytałaś wcześniej o pieluszki tetrowe, ja kupuję chyba tylko 5 sztuk kolorowych, mam nadzieję że starczy? Są na aptekagemini.pl oczywiście i tam też kupię.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - faktycznie przekroczona norma po 1h :( ... nie wiem jak do tego podchodzą diabetolodzy bo zwykle jest przekroczona na czczo, a najczęściej po 2h. Możesz iść do Internisty - on też ma prawo wypisać skierowanie na podstawie wyników.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Rozalia - faktycznie przekroczona norma po 1h :( ... nie wiem jak do tego podchodzą diabetolodzy bo zwykle jest przekroczona na czczo, a najczęściej po 2h. Możesz iść do Internisty - on też ma prawo wypisać skierowanie na podstawie wyników.

Kochana ja się nie smutam, ograniczę pożeranie i będzie git :) Najbardziej się o męża boję, że moje wahania cukru się na nim odbiją :P
    A wynik właśnie taki trochę dziwny, na czczo ok i po 2 h też , a po 1h taki wysoki.
    Czyli internista, skierowanie a potem do poradni?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, wynik drugi powinien być chyba do 180 (ja miałam problem z tym drugim po 2 godzinach). Myślę, że dobrym pomysłem byłoby wcześniej skonsultować ten wynik i wprowadzić dietę. Będziesz też musiała wtedy orientować się co na Ciebie działa, co nie i później powinno być już z górki.
    Ogólnie nie jest on przekroczony mocno więc myślę, że tragedii nie powinno być ;)

A mi wreszcie udało się zmieścić w normie po śniadaniu! Wynik 108 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:02

Scintilla, Rozalia, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Kochana ja się nie smutam, ograniczę pożeranie i będzie git :) Najbardziej się o męża boję, że moje wahania cukru się na nim odbiją :P
    A wynik właśnie taki trochę dziwny, na czczo ok i po 2 h też , a po 1h taki wysoki.
    Czyli internista, skierowanie a potem do poradni?

Najlepiej poszukaj już teraz poradni diabetologicznej bliziutko siebie i dowiedz się jaki jest czas oczekiwania na wizytę :) - zawsze telefonicznie możesz się zapisać a skierowanie załatwić na dniach :)
    Cieszę się, że się nie smutasz - a mężowi zawsze można wytłumaczyć że dzięki temu po porodzie będziesz Extra Fit :D powinien to docenić.
    Najważniejsze, ze masz cukier na czczo b. ładny - więc pewnie niewielka zmiana diety wystarczy :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. A jaki miałaś wynik po 2h? Ok. Już kojarzę, w pamiętniku pisałaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:33

Z. lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne historie zaręczyn :) Scintilla w tą płytą nagrobną to najlepsze, śmieję się sama do siebie :D

Mam w domu małą kotkę, dziś tak bardzo chciała się przytulać, położyłam ją sobie na klatce i trochę na brzuchu, tak fajnie burczała a w tym czasie mała w brzuchu szalała jak nigdy, sama nie wiem czy jej się tak podobało czy też nie. Muszę zaobserwować czy to przypadek czy zależność :D

Scintilla lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa szklany dach wygląda super - to prawda ale latem w upały to coś strasznego, tylko pomidory uprawiać :D a jak napada śniegu to iglo w domu więc coś za coś :(

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, mi skierowanie wypisał lekarz rodzinny po pokazaniu wyników. U mnie dopiero jak miałam skierowanie to mnie zapisali na za dwa tygodnie. Tyle że po zapisaniu poszłam do pielęgniarki i dietetyka żeby dietę włączyć od razu.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetrę kupię taką bez wzorków, ale tak jak piszesz Gosia grubą. I dlatego raczej nie przez internet, to nie jest aż taka różnica w cenie żeby zamawiać moim zdaniem, wolę tego dotknąć na żywo...

Fajne historie zaręczynowe :D Jak widać najważniejszy jest sam fakt, zawsze się to mile wspomina!

A co do podróży: ja podróżuję z mężem kiedy tylko mogę, sami wyjazd organizujemy albo jedziemy na żywioł. Poza ekstremalnymi sytuacjami zawsze wyjazd wychodzi tanio (jak na długą podróż zagraniczną): jeździmy na 3tyg do miesiąca czasu (oszczęzamy urlop z całego roku a praca pozwala nam na taki tryb) i nie wydajemy więcej niż 2,2tys na osobę. Byliśmy tak na w Macedonii i Albanii, w Gruzji, na Sycylii, na Węgrzech i w Hiszpanii. Jeden warunek: podróż autem na gaz i czasami nocleg pod namiotem jak nie znajdzie się taniego hostelu :)
    Za 3 tyg jedziemy na wielkanoc do Chorwacji i Grecji (tak, trzeci trymestr i długa podróż autem ale dam radę!)

Teraz jak pojawi się Mały Zbój (xywka nadana przez męża) to trzeba będzie trochę zmodyfikować nasze plany turystyczne, ale myślę ze w przyszłym roku wyjazd z półroczniakiem-roczniakiem jak najbardziej wchodzi w grę. Myślimy o Turcji, Rosji, Rumunii albo Bułgarii. Albo o Japonii ale na to już trzeba ze 3x większego budżetu i raczej nam wydatki na dziecia nie pozwolą :)

BrumBrumek, Alorrene13, Scintilla, dorcia8919, nenette, A1984, Rozalia, Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dokładnie liczy się sam fakt "odwagi" naszych mężczyzn :)

my z mężem również staramy się korzystać póki można z różnych wycieczek. Raz do roku obowiązkowo jakieś ciepłe kraje żeby się na maxa zresetować i zmienić klimat. A tak to jak tylko możemy to jakiś wypad weekendowy. Ale niestety z wolnym czasem różnie bywa. Jednak czasami wystarczy kilku godziny wypad gdzieś w inną okolicę i tez może być fajnie :)

Sista lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie historie zaręczynowe, bomba! Padłam przy oświadczynach nad pomidorówką :)))

Rozalia - wynik masz chyba nie najgorszy, pomyśl że plus jest taki że po ciąży mało Ci do zrzucenia zostanie. Ja odebrałam wyniki i jest ok (na czczo 76, po 1h 100, po 2h 91), czyli padła moja mobilizacja by nie jeść słodyczy.

Co do podróży - ja jestem zadania że im taniej i bardziej na dziko tym fajniej! W zeszłym roku zrobiłam sobie 6 mc przerwy od pracy i z moimi (wcale nie dużymi!) oszczędnościami ruszyłam w świat! Najpierw spędziłam 7 tygodni w rezerwacie w Ekwadorze ucząc się hiszpańskiego i surfowania, mieszkałam w małej wiosce nad oceanem i żyłam za 15 dolców dziennie a cały mój dobytek mieścił się w plecaku o wadze 11 kg :) Po tych 7 tygodniach sama zjechałam cały Ekwador poznając masę cudownych ludzi. Potem ruszyłam do Kolumbii gdzie dojechał do mnie mój J i tak sobie podróżowaliśmy przez kilka tygodni, tanimi autobusami, spaliśmy na hamakach (na Karaibach miało to niesamowity urok), weszliśmy na 6 tysięcznik, przeżyliśmy całą masę romantycznych przygód, bywało ciężko (np. gdy po 10 dniach bez dostępu do bieżącej wody, tylko ocean, nie udało mi się rozczesać włosów i J musiał mi je uciąć) ale świetnie się przez ten okres poznaliśmy! J musiał wracać do PL do pracy a ja skoczyłam jeszcze do Boliwii gdzie było już naprawdę tak tanio że 10 dolarów dziennie to był przepych! Tam doleciałam do mnie przyjaciółka i poleciałyśmy jakimś wojskowym samolocikiem do dżungli, łowiłyśmy piranie, pływałyśmy z różowymi delfinami :)) oj co to były za szalone miesiące. Więc dziewczyny - jestem żywym dowodem że nie trzeba mieć wcale dużej kasy by podróżować, loty są teraz super promocyjne, a w niektórych miejscach na świecie do życia naprawdę mało trzeba!

Napiszę Wam jeszcze że to wszystko było o tyle szalone że mc przed wyjazdem poznałam mojego J - zakochaliśmy się na zabój. Ja wyjazdu nie odwołałam, płakałam z tęsknoty, on do mnie doleciał (to było mega szalone bo nigdy nie planował że wyląduje z jakąś nowo poznaną laską w Kolumbii). Po powrocie do PL J cierpliwie na mnie czekał, wróciłam trochę wcześniej niż zakładałam bo tęskniłam już za bardzo. Od razu zamieszkaliśmy razem i po 3 mc wspólnego mieszkania zdecydowaliśmy się na dziecko. Jezu jak to pisze to aż sama się przeraziłam jakie to wszystko szalone ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:25

zyrcia, dorcia8919, Scintilla, BrumBrumek, nenette, Sista, Rozalia, karolinka85, Joasia:), Natka88, Nieukowa, sss, Alorrene13, lilly78, Inesicia, Katarzyna87, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jesteś szalona :) ale w głębi duszy aż Ci zazdroszczę że tyle zobaczyłas, przezylas :) ale zgadzam się ze nie trzeba mieć dużo kasy żeby móc wyjechać. Wystarczy trochę poszperać w necie, lotach itp. I przygody gotowe :)

Ale również z biura podróży można trafić na fajne wyjazdy za mała kasę a all inclusive. Wystarczy trochę chcieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:41

A1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ