X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem scintilla tylko wiesz w moim przypadku teraz boję się o wszystko..bo lekarze straszą,że to ciężki przypadek....do porodu dostanę depresji..glukozę mam dopiero na następną wizytę..jeszcze jak cukrzycę będę miała to już w ogóle..ach..czemu to akurat mnie spotkało..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie smęce wam dziewczyny już..bo cieszycie się swoimi maluchami..to co wam będę głowę zawracać..a ja to już sama nie wiem..wszystko szykuje,ciuszków mamy ful..a jak okażą się niepotrzebne..nie chcemy tak myśleć,ale lekarz mówił,że wszystko trzeba brać pod uwagę...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko bardzo ci wspolczuje ale nie poddawaj sie . Musisz byc dobrej myśli !!!!!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    nie smęce wam dziewczyny już..bo cieszycie się swoimi maluchami..to co wam będę głowę zawracać..a ja to już sama nie wiem..wszystko szykuje,ciuszków mamy ful..a jak okażą się niepotrzebne..nie chcemy tak myśleć,ale lekarz mówił,że wszystko trzeba brać pod uwagę...
    Żadnego negatywnego myślenia ! i nie smęcisz nam, bo po to tu jesteśmy żeby się razem cieszyć, ale i wspierać ! Pamiętaj, że jak będziesz tu miała problem z noclegiem to pisz do mnie i postaram się pomóc, będe mieszkać na przeciwko CZMP więc będziesz miałą do małej rzut beretem, a tu są najlepsi specjaliści i mają najlepszy sprzęt. Znajomy z Zakopanego specjalnie tu jechał z żoną jak rodziła trojaczki! Teraz lekarze są w stanie działać cuda. Muszą się zabezpieczyć i powiedzieć Ci o możliwych opcjach, ale to nie znaczy, że na pewno się one spełnią. Więc leż, wypoczywaj i gadajcie do małej, że ma być silna ! I ja trzymam za Was mocno kciuki ! <3

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze teraz doczytałam na skierowaniu do szpitala,że mam jeszcze dopisane hipotrofia płodu:(

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka dokładnie tak jak pisze Scintilla czy Żyrcia. Wiem, że ciężko powiedzieć weź się w garść, ale właśnie dla tej małej istotki w brzuszku musisz być silna i pokazać, że dasz radę mimo przeciwnościom losu. Małej każ walczyć tak samo i zobaczysz będzie dobrze. Ale Ty sama też musisz w to uwierzyć. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. A ja wiem, że dasz radę! Trzymam za Was kciuki <3

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupoty .. to co mówią lekarze też trzeba brać lekko z olewką bo oni to zamiast dodać otuchy o straszyć umią ... Kupuj ciuszki , ciesz się ciążą bo mała urodzi się cała i zdrowa i będzie szczęśliwym dzieciątkiem , kochanym przez rodziców .. co to a lekarz co proponuje aborcje ? koszmar.....

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak malutka będzie widziała i czuła, że mamusia silna i się nie poddaje to ona też taka będzie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, musicie wierzyć że będzie dobrze! Kochasz już tą Kruszynkę i ona kocha Ciebie! Trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!

Ja wróciłam właśnie od gina i trochę mnie zmartwił - powiedział że mam mocno twardy brzuch, dla niego to to samo co skurcze (ja mam taki brzuch od co najmniej 1 mc), moja szyjka powiedział że ok, twarda, zamknięta i elastyczna ale rzucił że ma 1,5 max 2 cm części zewnętrznej (tej co da się wymacać) - to chyba mało co? Ale szyjkę skomentował że ok... sama nie wiem :(
    I kazał mi iść na zwolnienie, dużo odpoczywać...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    a jeszcze teraz doczytałam na skierowaniu do szpitala,że mam jeszcze dopisane hipotrofia płodu:(

Dostałaś od lekarza jakiekolwiek leki ??

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Lilianka, musicie wierzyć że będzie dobrze! Kochasz już tą Kruszynkę i ona kocha Ciebie! Trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!

Ja wróciłam właśnie od gina i trochę mnie zmartwił - powiedział że mam mocno twardy brzuch, dla niego to to samo co skurcze (ja mam taki brzuch od co najmniej 1 mc), moja szyjka powiedział że ok, twarda, zamknięta i elastyczna ale rzucił że ma 1,5 max 2 cm części zewnętrznej (tej co da się wymacać) - to chyba mało co? Ale szyjkę skomentował że ok... sama nie wiem :(
    no to to samo co u mnie ! Szyjka 2 cm, brzuch twardy. Leż, leż, leż i hoduj Borysa ! podejrzwam, że nam nic na to nie poradzą. Ja w poniedziałek mam mojego gina więc Ci powiem czy mi coś zaradził, ale pewnie nie..

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka będzie dobrze!! Lekarze i sprzęty teraz działają cuda. Co do wagi, nie mówił Ci lekarz że dziewczynki przeważnie mniej ważą od chłopców? Mój tak mówi, moja ważyła w niecałym 25 tc, też 600 gram i to jak dobrze zrozumiałam niecałe 600 gr i gin mówi że to norma.tak jak Scintilla pisze nawet pod suwaczkiem masz napisane że powinna ok 500 gr ważyć. Trzymam za Was kciuki i smęć ile chcesz po to tu jesteśmy!!!
    Musisz być silna dla malutkiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:03

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Sista ja z kolei zazdroszczę Ci Azji - nigdy mi się nie udało tam dolecieć, chciałabym chociaż na 3 tygodnie. Tak myślę że może z Maluchem na macierzyńskim bym skoczyła, jak już skończy te 8 - 9 mc. Myślisz że to realne czy jednak za duże ryzyko zatrucia, za ciepło?

Widziałam mnóstwo ludzi z małymi dziećmi w Tajlandii ,my byliśmy w listopadzie i tez wszystko na własną rękę.może upałów bym się tyle nie obawiała co insektow na północy było ich mnóstwo ja byłam w 2 miesiącu ciąży i martwiłam się trochę o zatrucie ale jadłam większość ichnich specjałów z ulicy i nic mi nie było .

My tez postanowiliśmy,ze teraz jak już Europa a jak mały urośnie to marzy nam się Peru

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    no to to samo co u mnie ! Szyjka 2 cm, brzuch twardy. Leż, leż, leż i hoduj Borysa ! podejrzwam, że nam nic na to nie poradzą. Ja w poniedziałek mam mojego gina więc Ci powiem czy mi coś zaradził, ale pewnie nie..

Zyrcia ale Twoja szyjka ma w całości 2 cm czy tylko część wyczuwalna w badaniu na fotelu (nie usg)? Bo z tego co wiem duża część szyjki jest w środku i całość będzie u mnie miała więcej niż 2 cm. Kurde gin szyjką się wcale nie przejął..

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko trzymaj się, bądź silna dla maleństwa w brzuszku!

Agata moja szyjka z zewnątrz też ma 1,5cm, myśle że ważne ile ma w sumie.. ale o 16 mam tego magika od szyjek to się go podpytam

• kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Agatko tak jak Zyrcia pisze, leż dużo i odpoczywaj.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, odstawiam słodkości i inne przyjemne smakołyki, aby tylko mały miał się dobrze!
    Agata mi gin mówił, że ważne ile szyjka ma w sumie a nie tylko na badaniu ginekologicznym, bo ono jest bardzo ogólne.No ale leżeć nie zaszkodzi na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:08

Scintilla lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm no Agata znowu mnie zaskoczyłaś, ale świetna podróż, no i w dodatku sama ! Tzn. miała być samotna, ale na szczęście nie do końca była:D
    Jak tak czytałam opisy podróży to właśnie sobie pomyślałam, gdzie z naszymi Maluszkami będziemy się wybierać przez najbliższe 2-3 lata. Ja raczej w Polsce i niedaleko w Europie. Mój M. ma takie podejśće, że długie loty dla dziecka to męczarnia i później i tak nic nie zapamięta z takiej podróży... Oczywiście ja tak nie myślę i uważam że wszystko jest dla ludzi, również tych Małych :) Jak my byliśmy w Tajlandii, to byli ludzie z małymi dziećmi, więc widać ludzie podróżują, również tak daleko. Na pewno więcej było dzieci niż kobiet w ciąży :P (Spotkałam jedną hehe).
    Zyrciu niech Cię Pusia uleczy o to to to i przekażę ciepłą mruczącą energię Leonkowi :P
    Moniu też jeszcze nie wiem jakie butelki kupię, ale zamierzam kupić. Najczęściej powtarzające się wybory to Tommee i Avent, ale ja czytałam że dobre są butelki przeciwkolkowe dr Brown i skłaniam się ku nim. Myślałam też aby kupić jedną taką a drugą np. Avent. Jak myślicie czy to ma sens? Może się nauczy z jednej i drugiej bez problemu, a jak mu jedna nie przypasuje zawsze będę mieć tę drugą ... hmmm sama nie wiem, też jestem niezdecydowana w tej kwestii.

Lilianko przykro mi, że trafiłaś na lekarza który tak narzekał zamiast Cię wspierać w trudnej sytuacji. My chcemy Cię wspierać, także nie martw się, że nam smęcisz. Współczuję Ci tak trudnej sytuacji i trzymam kciuki z całych sił aby wszystko skończyło się jak najbardziej dobrze i Twoja Maleńka byla z Wami cała i zdrowa.

Ok Czas na drugi spacer, pierwszy do Lidla, drugi po kapustkę kwaszoną do warzywniaka, no żeeszzzz muszę się wziąc za siebie i realizować jakieś konkretne cele na ten wolny czas bo zwariuje. Na prawdziwe spacery do parku za zimno, a na tą gimnastykę jakoś nie chce mi się ruszyć np. na 11, może sama w domu poćwiczę :P hmmmm Agata byłaś jeszcze w tym klubie z fitnesem dla kobiet w ciąży? Leń mnie dopada, z nadmiaru wolnego czasu właśnie myślałam czy nie odwiedzić brata w Londynie na ok.3 dni :) hmmm kusząca opcja, albo jakiś kurs fotografii, angielski cokolwiek ... z wyprawką jeszcze chyba chwilkę muszę się wstrzymać... ale to wszystko wiążę się z $$$$ kasą więc ostatecznie nie wiem na co się zdecyduję, pewnie na nic :P

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka: hipotrofia to określenie każdego dzieciaczka, które jest mniejsze niż "norma". To samo w sobie niewiele znaczy.
    A powiedz, dlaczego nie miałaś robionego szczegółowego USG? Przecież przy podejrzeniu wad płodu można na NFZ dużo badań wykonać, nawet bez amnio! Co to konkretnie są za wady? Teraz wciąż jeszcze na USG dużo widać, powinnaś się pośpieszyc do dobrego położnika ktory ma certyfikaty w diagnostyce prenatalnej, wiedziałabyś na czym stoisz i jakie są szanse. Gdyby wiadomo było co się dzieje, to nawet do genetyka mogłabyś iść przed porodem i też to mogłoby coś wnieść.

Spróbuj na to spojrzeć w ten sposób: podjęliście decyzję, żeby nie robić amniopunkcji, musisz więc być pewna, że to był świadomy wybór i teraz zrobić co się da, żeby jak najlepiej przygotować się na maluszka... dowiedzieć się jak najwięcej, bo niepewność cię faktycznie zszarga psychicznie...
    Trzymam kciuki za ciebie i twoje maleństwo!

Kurcze tak ładnie za oknem a ja więdnę w robocie. Niby wszystko zaczyna się klarować, powoli mam mniej bałaganu, stażystka prawie wdrożona... ale jednak to jeszcze 3 pełne tygodnie, a potem jeszcze w połowie kwietnia egzamin roczny (bardzo poważny) na studiach i jeszcze jakieś papiery do porozliczania... Może to taki dzień, że nie mam siły myślec pozytywnie o końcówce pracy...

Tak się rozmarzyłam o podróżach (wszystko przez ciebie Agata, podziwiam i zazdroszczę, nie jestem aż tak odważna i Azję ledwo liznęłam póki co a w Amerykach w ogóle nie byłam!)...
    No dobra, idę zjeść coś z cukrem, bo mi głodno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:15

karolina0522, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie właśnie wymyśliłam kiszona kapustę....;) a mój m na to ale obiad....

Mam wrażenie,ze co lekarz to inna opinia,mi mój jeszcze nigdy nie powiedział ile ma szyjka cm...tylko,ze zamknięta i ok....wiec nie ma się co stresowac tylko nie przemęczać się i myśle ,ze będzie dobrze.

Liliannka my tu wszystkie trzymamy kciuki także pisz i żal się tu śmiało.

Ja gdyby nie forum zameczylabym otoczenie pytaniami i w kółko jednym tematem,chociaż i tak mam wrażenie ,ze tylko o ciąży gadam...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ