WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kladlam Zuze na boku jak spala w dzień a za plecy ppdkladalam jej pieluszke żeby się nie odwracala.

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    No łudzę się tym, że dopiero zaczynam :)Chociaż w sumie już dietuję tydzień, ale mierzę cukry od wczoraj. Na kolację zjadłam kromkę żytniego i jogurt naturalny, wiem że po chlebie mi nie skacze a tu taki klops...

Kurcze przypomniało mi się że rąk nie umyłam przed pomiarem, sprawdziłam jeszcze raz przed chwilą i mam 90, więc sporo by spadło...

Sprawdź skład chleba, bo może ma mąkę pszenną albo jakiś słód. Albo dodaj do tego jakieś surowe warzywko :) No i pamiętaj, żeby dokładnie umyć dłonie przed pomiarem. Daj sobie jeszcze ze dwa tygodnie i zobaczysz że będzie piękny cukier :)

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Sprawdź skład chleba, bo może ma mąkę pszenną albo jakiś słód. Albo dodaj do tego jakieś surowe warzywko :) No i pamiętaj, żeby dokładnie umyć dłonie przed pomiarem. Daj sobie jeszcze ze dwa tygodnie i zobaczysz że będzie piękny cukier :)

Dzięki Gosiu, podniosłaś mnie trochę na duchu, bo już zaczynałam panikować :) No właśnie o tym myciu rąk zapominam, a to podobno ma wpływ na wynik. Cóż walczę dalej, może w lipcu będę super laską z takim menu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:34

gosi_a, maglic, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, to bardzo może zmienić Ci wynik!!!
    Ja przed myciem miałam 142, a po umyciu i wysuszeniu 107. Różnica kolosalna, a wszystko przez krem do rąk :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    nie to są wałeczki a mi chodzi o klin pod główkę taki .
    Monia - klin nie jest konieczny. Zawsze można pod materac podłożyć książkę lub koc, tak robimy moje koleżanki.

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, a co z Twoim suwaczkiem? Coś się zaciął.

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja mam tak dokładnie jak Ty opisujesz, ale ja mam te problemy szyjkowe i założony szew wiec tłumacze ze to przez to ale nie wiem czy tak powinno być... Po mieście od 3 tyg nie latam sama... Jutro wizyta u gin wiec się dopytam co z tym brzuchem.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dzięki Gosiu, podniosłaś mnie trochę na duchu, bo już zaczynałam panikować :) No właśnie o tym myciu rąk zapominam, a to podobno ma wpływ na wynik. Cóż walczę dalej, może w lipcu będę super laską z takim menu :P

Kochana ja dietuje już prawie 3 tygodnie :) raz lepiej, raz gorzej. Mnie najgorzej denerwuje to, że jak mi przekroczy chociaż trochę to już zła chodzę :/ i ciągłe jedzenie i mierzenie i tak w koło :) Ale fakt po porodach będziemy superlaski :D ja już w planach mam nadrabianie więc w lipcu przytyję chyba ze 20 kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:58

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu niezła różnica, muszę o tym pamiętać. Pewnie z czasem wejdzie mi to w nawyk :)

Maglic pamiętam jak czytałam Wasze listy co zjecie po porodzie, a teraz sama mówię do męża, że do szpitala ma przynieść kwiaty, kebaba i kawał tortu :D

Ja uciekam powoli się prysznicować. Jeszcze dziś koleżankę z lotniska o północy odbieramy, więc jutro będę odsypiać :) Miłej nocy wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:01

gosi_a, Sista, Z., Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Sista, a co z Twoim suwaczkiem? Coś się zaciął.
    Gosiu - nie wiem co Wy widzicie, ale ja mam skończony 24w6d, jutro zaczynam 26 tydzień :)

Wróciłam przed chwila z warsztatów "Bezpieczny Maluch". Bardzo mi sie podobało, żałuje tylko, ze nie było mojego M. A było jak ratować ciężarna i maluszka w nagłych wypadkach. Jak sie pasami przypinać i Maluszka w foteliku w samochodzie. No i Pan powiedział, ze fotelik powinien mieć nie więcej niż 5 lat (data produkcji jest zawsze na naklejce) oraz żeby nie kupować używanych od nieznanych nam osób, bo mogą byc po wypadkach. No i tym mi zrobił dziurę w głowie, bo my mamy używany od znajomych, ale on ma z 8 lat, jutro muszę sprawdzić :/ Troche tez o karmieniu. Mam mnóstwo próbek, ale laktatora nie wygrałam ;)
    No i odwiedziłam naszego sprzedawcę. 200zl nie moje ;) Mam pieluchy tetrowe, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, kocyk minky, wkładki laktacyjne, butelkę antykolkowa, waciki, patyczki do uszu, sól fizjologiczna, gaziki nasączanie, kateter, cążki i nożyczki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, woreczki na zurzyte pieluchy.
    Pieluchy kupowałam te podwójnie tkane - super jakoś, polecam. Chyba 2,99zl za sztukę.

Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Gosiu - nie wiem co Wy widzicie, ale ja mam skończony 24w6d, jutro zaczynam 26 tydzień :)
    A ja widzę u Ciebie, że jesteś w 21 tygodniu i 5 dniu.

Takie warsztaty są mega fajne, można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Ja w poniedziałek idę na warsztaty Mamo to ja, więc też zdam relację :)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:

Wróciłam przed chwila z warsztatów "Bezpieczny Maluch". Bardzo mi sie podobało, żałuje tylko, ze nie było mojego M. A było jak ratować ciężarna i maluszka w nagłych wypadkach. Jak sie pasami przypinać i Maluszka w foteliku w samochodzie. No i Pan powiedział, ze fotelik powinien mieć nie więcej niż 5 lat (data produkcji jest zawsze na naklejce) oraz żeby nie kupować używanych od nieznanych nam osób, bo mogą byc po wypadkach. No i tym mi zrobił dziurę w głowie, bo my mamy używany od znajomych, ale on ma z 8 lat, jutro muszę sprawdzić :/ Troche tez o karmieniu. Mam mnóstwo próbek, ale laktatora nie wygrałam ;)
    No i odwiedziłam naszego sprzedawcę. 200zl nie moje ;) Mam pieluchy tetrowe, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, kocyk minky, wkładki laktacyjne, butelkę antykolkowa, waciki, patyczki do uszu, sól fizjologiczna, gaziki nasączanie, kateter, cążki i nożyczki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, woreczki na zurzyte pieluchy.
    Pieluchy kupowałam te podwójnie tkane - super jakoś, polecam. Chyba 2,99zl za sztukę.
    jak moge prosić to wrzuć link z pieluchami

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam jutro gina, wiec się dopytam, co z tym brzuchem, generalnie nie oszczędzam się a 3 razyh w tygodniu dużo muszę chodzić, co najmniej 3 godziny non stop na nogach bo moja corka ma zajęcia dodatkowe na które zasuwany na piechotę, ale już czuję ,że mnie to męczy!!!
    powiem niech sprawdzi mi szyjkę czy trzyma i dopytam się co brać bo mi na twardy brzuch pomaga buscopan

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    A ja widzę u Ciebie, że jesteś w 21 tygodniu i 5 dniu.

Takie warsztaty są mega fajne, można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Ja w poniedziałek idę na warsztaty Mamo to ja, więc też zdam relację :)

No to faktycznie sie coś popsuło :/ Moze sie samo poprawi, bo ja cały czas widzie normalnie 24w6d.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    jak moge prosić to wrzuć link z pieluchami

Tutaj link do tych pieluch: http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i5119517131.html

Coś dziwnie czuje brzuch, taki jakiś duży, choc nie napiety. Moze rośnie? Tak jakby troche ciągnie w dół i na boki. Prowadziłam dzisiaj samochód 40 minut w jedna strone, potem szybkie zakupy i 3 godziny na krzesełku na warsztatach. Potem powrót, kolejne 40 minut. Moze od tego tak sie dzieje? Teraz leze na lewym boku, w samej bieliźnie, głaszcząc brzuch i troche lepiej. Mała puka raz na jakiś czas, to jestem spokojna.

agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam twardy brzuch i jak leżę i jak wstaję, wtedy to już kamień..biorę luteinę i magnez + jeden gin każe brać nospe+scopolan non stop, drugi sam scopolan doraźnie, że niby lepiej niż nospe..no i ja biorę w sumie cały czas bo napina się non stop mimo leżenia. Jutro idę na kontrole, zobaczymy co powie. Może od tego chodzenia tak Cie ciagnie?

Pola na wieczór tak się rozbrykała, że cały brzuch mi faluje :) pewnie odbija sobie senny poranek, a ja nie mogę spać ;)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez czuje lekkie napiecie w brzuchu po dluzszwj aktywnosci- przechadzce albo sprzataniu. Normalne, slodki ciezar nam brzuchy w dol ciagnie :)

Czytalam ze krotkie,chaotyczne napinanie po eysilku nazywa sienfale alvareza lub skurcze alvareza i jest niegrozne.

U mnie tez suwak z fajnej mamy czesto sie zacina. Trzeba odswiezyc strone z linkiem na belly i to mu pomaga...

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś znów szaro i ponuro. Człowiek ledwo żyje. Zaplanowałam na dziś pierogi wiec musze się zebrać jakoś i się ogarnąć.

Dziewczyny czy któraś z Was ma mrowienie i dretwienie twarzy i rąk po same łokcie? Tak nagle się zaczęło hmm...

Sista lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, dziś mam urodziny :-) będzie pikolo i tort :-)

Mam pytanko, nie będzie błędem jak kupię laktator Aventu a butelki firmy Lovi? Podoba mi się smoczek do butelki Lovi aktywne ssanie, a laktatory Aventu są tańsze. I się zastanawiam czy nie utrudnię sobie życia jak tak kupię? Będę musiała przelewać z laktatorowej butelki mleko do tej z firmy Lovi. Jak uważacie?

Lecę na ip na kontrolne ktg :-) posłucham znowu serduszka :-)

karolinka85, dorcia8919, agawera, Scintilla, Sista, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, Ania1704, Alorrene13, Inesicia, sss, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika w takim razie wszystkiego najlepszego :)
    Powodzenia na IP.

kasika8303 lubi tę wiadomość

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ