Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia wrote:No łudzę się tym, że dopiero zaczynam :)Chociaż w sumie już dietuję tydzień, ale mierzę cukry od wczoraj. Na kolację zjadłam kromkę żytniego i jogurt naturalny, wiem że po chlebie mi nie skacze a tu taki klops...
Kurcze przypomniało mi się że rąk nie umyłam przed pomiarem, sprawdziłam jeszcze raz przed chwilą i mam 90, więc sporo by spadło...
Sprawdź skład chleba, bo może ma mąkę pszenną albo jakiś słód. Albo dodaj do tego jakieś surowe warzywkoNo i pamiętaj, żeby dokładnie umyć dłonie przed pomiarem. Daj sobie jeszcze ze dwa tygodnie i zobaczysz że będzie piękny cukier
Rozalia lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Sprawdź skład chleba, bo może ma mąkę pszenną albo jakiś słód. Albo dodaj do tego jakieś surowe warzywko
No i pamiętaj, żeby dokładnie umyć dłonie przed pomiarem. Daj sobie jeszcze ze dwa tygodnie i zobaczysz że będzie piękny cukier
Dzięki Gosiu, podniosłaś mnie trochę na duchu, bo już zaczynałam panikowaćNo właśnie o tym myciu rąk zapominam, a to podobno ma wpływ na wynik. Cóż walczę dalej, może w lipcu będę super laską z takim menu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:34
gosi_a, maglic, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Karolina, ja mam tak dokładnie jak Ty opisujesz, ale ja mam te problemy szyjkowe i założony szew wiec tłumacze ze to przez to ale nie wiem czy tak powinno być... Po mieście od 3 tyg nie latam sama... Jutro wizyta u gin wiec się dopytam co z tym brzuchem.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Rozalia wrote:Dzięki Gosiu, podniosłaś mnie trochę na duchu, bo już zaczynałam panikować
No właśnie o tym myciu rąk zapominam, a to podobno ma wpływ na wynik. Cóż walczę dalej, może w lipcu będę super laską z takim menu
Kochana ja dietuje już prawie 3 tygodnieraz lepiej, raz gorzej. Mnie najgorzej denerwuje to, że jak mi przekroczy chociaż trochę to już zła chodzę
i ciągłe jedzenie i mierzenie i tak w koło
Ale fakt po porodach będziemy superlaski
ja już w planach mam nadrabianie więc w lipcu przytyję chyba ze 20 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:58
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Gosiu niezła różnica, muszę o tym pamiętać. Pewnie z czasem wejdzie mi to w nawyk
Maglic pamiętam jak czytałam Wasze listy co zjecie po porodzie, a teraz sama mówię do męża, że do szpitala ma przynieść kwiaty, kebaba i kawał tortu
Ja uciekam powoli się prysznicować. Jeszcze dziś koleżankę z lotniska o północy odbieramy, więc jutro będę odsypiaćMiłej nocy wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 22:01
gosi_a, Sista, Z., Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Sista, a co z Twoim suwaczkiem? Coś się zaciął.
Wróciłam przed chwila z warsztatów "Bezpieczny Maluch". Bardzo mi sie podobało, żałuje tylko, ze nie było mojego M. A było jak ratować ciężarna i maluszka w nagłych wypadkach. Jak sie pasami przypinać i Maluszka w foteliku w samochodzie. No i Pan powiedział, ze fotelik powinien mieć nie więcej niż 5 lat (data produkcji jest zawsze na naklejce) oraz żeby nie kupować używanych od nieznanych nam osób, bo mogą byc po wypadkach. No i tym mi zrobił dziurę w głowie, bo my mamy używany od znajomych, ale on ma z 8 lat, jutro muszę sprawdzićTroche tez o karmieniu. Mam mnóstwo próbek, ale laktatora nie wygrałam
No i odwiedziłam naszego sprzedawcę. 200zl nie mojeMam pieluchy tetrowe, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, kocyk minky, wkładki laktacyjne, butelkę antykolkowa, waciki, patyczki do uszu, sól fizjologiczna, gaziki nasączanie, kateter, cążki i nożyczki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, woreczki na zurzyte pieluchy.
Pieluchy kupowałam te podwójnie tkane - super jakoś, polecam. Chyba 2,99zl za sztukę.
Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Gosiu - nie wiem co Wy widzicie, ale ja mam skończony 24w6d, jutro zaczynam 26 tydzień
Takie warsztaty są mega fajne, można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Ja w poniedziałek idę na warsztaty Mamo to ja, więc też zdam relacjęSista lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Gosiu - nie wiem co Wy widzicie, ale ja mam skończony 24w6d, jutro zaczynam 26 tydzień
Wróciłam przed chwila z warsztatów "Bezpieczny Maluch". Bardzo mi sie podobało, żałuje tylko, ze nie było mojego M. A było jak ratować ciężarna i maluszka w nagłych wypadkach. Jak sie pasami przypinać i Maluszka w foteliku w samochodzie. No i Pan powiedział, ze fotelik powinien mieć nie więcej niż 5 lat (data produkcji jest zawsze na naklejce) oraz żeby nie kupować używanych od nieznanych nam osób, bo mogą byc po wypadkach. No i tym mi zrobił dziurę w głowie, bo my mamy używany od znajomych, ale on ma z 8 lat, jutro muszę sprawdzićTroche tez o karmieniu. Mam mnóstwo próbek, ale laktatora nie wygrałam
No i odwiedziłam naszego sprzedawcę. 200zl nie mojeMam pieluchy tetrowe, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, kocyk minky, wkładki laktacyjne, butelkę antykolkowa, waciki, patyczki do uszu, sól fizjologiczna, gaziki nasączanie, kateter, cążki i nożyczki do paznokci, grzebyk i szczotkę do włosów, woreczki na zurzyte pieluchy.
Pieluchy kupowałam te podwójnie tkane - super jakoś, polecam. Chyba 2,99zl za sztukę. -
ja też mam jutro gina, wiec się dopytam, co z tym brzuchem, generalnie nie oszczędzam się a 3 razyh w tygodniu dużo muszę chodzić, co najmniej 3 godziny non stop na nogach bo moja corka ma zajęcia dodatkowe na które zasuwany na piechotę, ale już czuję ,że mnie to męczy!!!
powiem niech sprawdzi mi szyjkę czy trzyma i dopytam się co brać bo mi na twardy brzuch pomaga buscopanAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
gosi_a wrote:A ja widzę u Ciebie, że jesteś w 21 tygodniu i 5 dniu.
Takie warsztaty są mega fajne, można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Ja w poniedziałek idę na warsztaty Mamo to ja, więc też zdam relację
No to faktycznie sie coś popsułoMoze sie samo poprawi, bo ja cały czas widzie normalnie 24w6d.
-
agawera wrote:jak moge prosić to wrzuć link z pieluchami
Tutaj link do tych pieluch: http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-podwojnie-tkane-i5119517131.html
Coś dziwnie czuje brzuch, taki jakiś duży, choc nie napiety. Moze rośnie? Tak jakby troche ciągnie w dół i na boki. Prowadziłam dzisiaj samochód 40 minut w jedna strone, potem szybkie zakupy i 3 godziny na krzesełku na warsztatach. Potem powrót, kolejne 40 minut. Moze od tego tak sie dzieje? Teraz leze na lewym boku, w samej bieliźnie, głaszcząc brzuch i troche lepiej. Mała puka raz na jakiś czas, to jestem spokojna.agawera, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina ja mam twardy brzuch i jak leżę i jak wstaję, wtedy to już kamień..biorę luteinę i magnez + jeden gin każe brać nospe+scopolan non stop, drugi sam scopolan doraźnie, że niby lepiej niż nospe..no i ja biorę w sumie cały czas bo napina się non stop mimo leżenia. Jutro idę na kontrole, zobaczymy co powie. Może od tego chodzenia tak Cie ciagnie?
Pola na wieczór tak się rozbrykała, że cały brzuch mi falujepewnie odbija sobie senny poranek, a ja nie mogę spać
Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja tez czuje lekkie napiecie w brzuchu po dluzszwj aktywnosci- przechadzce albo sprzataniu. Normalne, slodki ciezar nam brzuchy w dol ciagnie
Czytalam ze krotkie,chaotyczne napinanie po eysilku nazywa sienfale alvareza lub skurcze alvareza i jest niegrozne.
U mnie tez suwak z fajnej mamy czesto sie zacina. Trzeba odswiezyc strone z linkiem na belly i to mu pomaga...Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Dziś znów szaro i ponuro. Człowiek ledwo żyje. Zaplanowałam na dziś pierogi wiec musze się zebrać jakoś i się ogarnąć.
Dziewczyny czy któraś z Was ma mrowienie i dretwienie twarzy i rąk po same łokcie? Tak nagle się zaczęło hmm...Sista lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, dziś mam urodziny
będzie pikolo i tort
Mam pytanko, nie będzie błędem jak kupię laktator Aventu a butelki firmy Lovi? Podoba mi się smoczek do butelki Lovi aktywne ssanie, a laktatory Aventu są tańsze. I się zastanawiam czy nie utrudnię sobie życia jak tak kupię? Będę musiała przelewać z laktatorowej butelki mleko do tej z firmy Lovi. Jak uważacie?
Lecę na ip na kontrolne ktgposłucham znowu serduszka
karolinka85, dorcia8919, agawera, Scintilla, Sista, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, Ania1704, Alorrene13, Inesicia, sss, karolina0522 lubią tę wiadomość