WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No to faktycznie sie coś popsuło :/ Moze sie samo poprawi, bo ja cały czas widzie normalnie 24w6d.
    Sista ja u Ciebie widze dobry suwak..taki sam jak u mnie ;)

Kasika sto lat! <3 spelnienia marzen kochana..oby corcia siedziala do bezpiecznego momentu..i bezbolesnego porodu ;) <3

Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista już działa elegancko :-) u mnie też brzuch ciągnie jak za dużo pochodzę albo sprzątam.

Kasika wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, spokojnej ciąży i łatwego porodu :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam sie wczoraj pochwalic zaliczyłam gina było oczywiście macanko i usg Zosia oczywiście tydzień za mała ale no cóż smieje sie że latwiej bedzie mi ja urodzić :)
    waga 573g

Joasia:), nenette, Truskaweczka250, Scintilla, karolinka85, sss, karolina0522 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Suwaczek sie poprawił, fajnie. Choc zatrzymał sie na wczorajszym dniu, a my dziś sie witamy w 26 tygodniu :):):) A ja z tym napięciem brzucha spałam, albo raczej spędziłam noc, bo spac nie mogłam. Tylko na lewym boku, z ręka na brzuchu. I siku ze 4 razy (dziwnie, bo zazwyczaj jest 1 raz).. Chyba wczoraj Olga spadła głowa w dół, bo czkawkę czuje bardzo nisko i naciska na pęcherz. I cały brzuch zaraz nad pępkiem wypycha mi sie na zewnątrz, ale chyba nie możliwe aby tu miała dupkę, albo plecy? To raczej nie skurcz, bo nie napina sie cała macica. Z chęcią bym podejrzała jak leży, bo wypina sie max dziwnie ;)
    Ja miałam pierwszy mega realny sen - śniła mi sie Olga przez cała noc :) Juz była taka Malutka, a ja ja woziłam nie w gondoli, ale w tym Babby Jogger, rozłożonym na płasko. To był chyba drugi dzien od narodzin, a my z M. byliśmy z nią na jakimś mega długim spacerze. Pamietam, ze sie zastanawiałam, ze chyba zapomniałam ja zgłosić do Położnej środowiskowej, bo nie wiem jak wieczorem ja wykąpie sama ;) I coś mi sie zdaje, ze byłam z nią w pracy, alby sie pochwalić :) Takie sny to ja chce codziennie :):):)

Kasika - Sto Lat !!! Z całego serducha zycze Ci spełnienia najskrytszych marzeń, aby Amelka urodziła sie zdrowa i w 38 tygodniu. Zdrowia dla Was obu i cudownego dnia dzisiaj !!! Buziaki xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:09

Joasia:), Truskaweczka250, nenette, Scintilla, gosi_a, kasika8303, karolinka85, Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania :)

Karolina ja mam takie twardnienia jak jestem w pracy. Po wstaniu z krzesła (wstaję powoli) łapie mnie praktycznie za każdym razem. Gin zaleciła jak najwięcej odpoczynku i magnez x2 dziennie. Jak chodzę to zazwyczaj ciągnie mnie jeden bok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po słabo przespanej nocy. Julka upodobała sobie aktywność po 23". Zasnęłam ok 2" bo poprostu kopniak za kopniakiem. Kocham to uczucie ale muszę pogadać z córcią, że o tej porze sie śpi a nie uprawia sport ;)

Kasika oczywiście sto lat i udanej wizyty :)
    1kazn2h8iv0z_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:24

agawera, Scintilla, kasika8303, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Hej dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, dziś mam urodziny :-) będzie pikolo i tort :-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! <3

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi aż nie chce się wierzyć, że w końcu udało mi się wyspać i jeszcze obyło się bez koszmarów :) :)
    Teraz jeszcze przydałaby się beza z kremem do śniadania i poranek jak malowany :)

Kasika , sto lat ! :)

Scintilla, Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam sie po słabo przespanej nocy. Julka upodobała sobie aktywność po 23". Zasnęłam ok 2" bo poprostu kopniak za kopniakiem. Kocham to uczucie ale muszę pogadać z córcią, że o tej porze sie śpi a nie uprawia sport ;)

Kasika oczywiście sto lat i udanej wizyty :)
    1kazn2h8iv0z_t.jpg

wiesz rozmawiać to możesz ale nie wiem czy rozmowa da jakiś skutek ;)
    aj znać czy posłuchała , moja Zosia tez upodobała sobie godzinę 11 jak i rano jak i w nocy :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wszystkiego najwspanialszego! :)
    Powodzenia na IP :)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w Szkole mieliśmy pokaz z o fotelikach i wózkach ze sklepu Rampers:)i 10% zniżkę na zakupy wózka lub fotelika, a później ofertę kupna biustonoszy i bielizny ze sklepu www.nogananoge.pl tez ze zniżka. Znowu sie wysiedzieliśmy 3godz ale mnie już tyłek bolał chociaż fotele dla nas kobiety sa tam bardzo wygodne:) W niedzielę jedziemy na warsztaty Świadoma Mama :)

Ale ponury u mnie dzień zimno mi od samego rana i tak pochmurno że nic mi sie nie chce. Mała mnie obudziła po ok 6 jak wstawał Adam i kopała jak szalona codziennie jakoś tak sie budzi przed 6 mój ranny ptaszek <3

Scintilla, Sista, gosi_a, karolinka85, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wszystkiego Najzdrowszego :)

Ja dzis tez super przespana noc ,bite 10h z przerwa na siku :)))))

Takze wstaje bo głodna jestem ;)

Sista, kasika8303, nadine24 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - ja również przyłączam się do życzeń - oby najbliższe tygodnie minęły szybko i bez zmartwień .... poród był o czasie - krótki i bezbolesny a kolejne miesiące upłynęły pełne miłości!

http://wrzucaj.net/images/2015/03/12/fotof91b6ade9b204d3c33637e10a69268a.jpg

Dzisiaj sobie uświadomiłam, że do "rozwiązania" teoretycznie zostało mniej więcej tyle dni ile minęło od Sylwestra o.O ... no i łapię się na tym, że zaczynam od czasu do czasu zaglądać do majówek czy oby któraś nie urodziła :)

Sista, gosi_a, kasika8303, nenette, Viola, BrumBrumek, karolina0522 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla szalona kobieto :-) Ty urodzisz o czasie, nic się nie martw :-)
    Wszystkie dotrwamy do czerwca i nie zakładam innego wariantu :-)

Scintilla, karolinka85, Viola, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Scintilla szalona kobieto :-) Ty urodzisz o czasie, nic się nie martw :-)
    Wszystkie dotrwamy do czerwca i nie zakładam innego wariantu :-)

Jedyne na co nam się "cukrzyca" może przydać to fakt - że raczej nie przenosimy ciąży o 2 tygodnie ... :D :D

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten słoneczny dzień!
    Ja od rana byłam u gina NFZ, posłuchał serduszka (Tętno 140), dotknął brzuch- stwierdził, że miękki, zobaczył badania i powiedział, że trochę spadła morfologia i mam dobrze się odżywiać a reszta ok. Wracam do domu przeglądam wyniki i okazuje się, że w moczu mam dość liczne nabłonki płaskie i leukocyty! Sprawdziłam w necie, że może to świadczyć o zapaleniu pęcherza. We wtorek mam wizytę u gina prywatnie to na bank coś zaradzi.

Kasika spełnienia marzeń :)

kasika8303, Sista, Joasia:), karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny !
    Dziś u nas tak piękne słońce, że ruszam tyłek i wybywam na spacerek/zakupy.
    Za ok. 3 misiące rodzę O_o .... albo już będę po ;)
    Kasika najlepsze życzenia z okazji urodzinek ! Zdrówka i szczęścia !
    Miłego Dnia ! :)

gosi_a, kasika8303, Sista, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ode mnie też wszystkiego najlepszego :-) przede wszystkim zdrówka i szczęśliwego rozwiązania o czasie :-)

Jak tak mówicie ile nam czasu zostało do porodu to normalnie jestem przerażona,jak ten czas leci. A z kolei jak pytam mojego męża czy on się boi że w krótce będzie tatą,to z uśmiechem odpowiada że nie :-P dobrze że chociaż on ma takie podejście,będzie mnie jakoś uspakajał.

U nas ładna pogoda więc znów spacer do zaliczenia :-) miłego dnia

kasika8303, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, rzadko się odzywam, ale czytam na bieżąco :)
    widziałam, że pokazywałyście zdjęcia swoich brzucholi :) mój na 24t+3d prezentuje sie tak : r94mx94ukwp5_t.jpg

Z., Scintilla, nadine24, karolinka85, nenette, dorcia8919, sss, Joasia:), karolina0522, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gratuluję udanych wizyt :) za te zbliżające się 3mam kciuki :)
    Dziś na poprawę nastroju po ostatnich dniach zakupiłam sobie na allegro spódniczkę ciążową - idzie wiosna więc czas odsłonić to i owo :D :D :D :D <ha ha ha> ciekawe czy spódnica będzie taka jak na allegro i czy dobra :P bo wiadomo jak z rozmiarami bywa :P
    Dziś minie tydzień od pomiarów cukru i mojej diety cukrzycowej :O póki co cukier w normie na czczo i po posiłkach. Dziś też mierzyłam poziom acetonu/ketonów w moczu bo miałam robić to po tygodniu stosowania diety i pierwszy test z rana od razu po przebudzeniu - negatywny czyli chyba OK, że ich nie ma w moczu. Jeszcze test przed obiadem i przed kolacją :P i tak raz w tyg. mam badać. Dziś po śniadanku cukier 100 - czyli to nie wędlina mi go podniosła wczoraj...pewnie musli. Ale to sprawdzę jutro :P trzeba testować :P
    Kontrola za 2tyg - może będzie łaskawiej dla mnie jak zobaczy, że cukry są w normach <3 <3 <3 Tak bardzo na to liczę :) święta coraz bliżej - te pyszności :D

No i chyba też przez tę dietę Młody jest mniej aktywny bo w sumie w diecie nie ma cukrów prostych, które działały na Niego pobudzająco, do tego łożysko na ścianie przedniej też amortyzuje odczucia i znając Naszego Szkraba pewnie znowu odwrócił się buźką w stronę moich pleców - od początku przeważnie na każdym USG tak sobie leżał :P Na ostatnim był główkowo ale później jakieś 2 dni po wizycie czułam, że fiknął pewnie znowu przybrał swoją ulubioną pozycję na wstydnisia :P oby jej sobie tak do końca nie upodobał bo skończy się CC :x a jednak mimo bólu chciałabym spróbować rodzić SN ;)

A tak ogólnie wiem, że ta dieta cukrzycowa to dla dobra Maluszka i mojego ale takie mam głupie myśli czy aby Mały nie urośnie za mało :| bo dostałam tę dietę ale w sumie ani moja waga jakoś nie podskoczyła przed dietą bardzo do góry no i Maluch też miał wagę w normie bo w 25tc miał niecałe 700g więc nie był jakiś mega wielki. I czy na tej diecie urośnie tak jak trzeba..
    Czytałam tutaj, że jedna ze Słodkich Mam pisała, że przed dietą przytyła +10 (jak dobrze pamiętam) a teraz waga stoi - ale czy to dobre..czy nie oznacza to, że Maluch za mało rośnie no bo jak dziecko rośnie to ta waga odbija się na naszej.. ogłupieć idzie :( muszę pamiętać i się na kontroli spytać diabetologa czy aby to nie ma wpływu na Maluszka bo wizyta u gina dopiero 30stego. Trzeba dać radę - tylko spokój Nas uratuje :)

Wczoraj miałam już taki kiepski dzień, że myślałam czy aby nie dzwonić do mojego gina albo jechać na IP - ale Młody się rozhulał wieczorem. A dziś od rana stuka - chociaż myślałam, że na tym etapie to już będą takie kopy, że ho ho..ogólnie jak sobie pomyślę czy jechać na IP Młody zaczyna stukać..chyba nie lubi lekarzy :P

Kochane życzę Wam pięknego dnia. I dużo słońca i ciepła nie tylko za oknem ale i w serduchu :)

Kasika - wszystkiego najlepszego. Wiary w to, że do samego końca będzie dobrze, cierpliwości i spokoju ducha <3 i wytrwałości w tej drodze do przywitania Amelki, która skończy się nie wcześniej niż w 38tc :) Buziaki <3
    809720qp789lf9vz.gif

Scintilla, gosi_a, nadine24, karolinka85, kasika8303, nenette, maglic, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ