X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No to faktycznie sie coś popsuło :/ Moze sie samo poprawi, bo ja cały czas widzie normalnie 24w6d.
    Sista ja u Ciebie widze dobry suwak..taki sam jak u mnie ;)

Kasika sto lat! <3 spelnienia marzen kochana..oby corcia siedziala do bezpiecznego momentu..i bezbolesnego porodu ;) <3

Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista już działa elegancko :-) u mnie też brzuch ciągnie jak za dużo pochodzę albo sprzątam.

Kasika wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, spokojnej ciąży i łatwego porodu :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam sie wczoraj pochwalic zaliczyłam gina było oczywiście macanko i usg Zosia oczywiście tydzień za mała ale no cóż smieje sie że latwiej bedzie mi ja urodzić :)
    waga 573g

Joasia:), nenette, Truskaweczka250, Scintilla, karolinka85, sss, karolina0522 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Suwaczek sie poprawił, fajnie. Choc zatrzymał sie na wczorajszym dniu, a my dziś sie witamy w 26 tygodniu :):):) A ja z tym napięciem brzucha spałam, albo raczej spędziłam noc, bo spac nie mogłam. Tylko na lewym boku, z ręka na brzuchu. I siku ze 4 razy (dziwnie, bo zazwyczaj jest 1 raz).. Chyba wczoraj Olga spadła głowa w dół, bo czkawkę czuje bardzo nisko i naciska na pęcherz. I cały brzuch zaraz nad pępkiem wypycha mi sie na zewnątrz, ale chyba nie możliwe aby tu miała dupkę, albo plecy? To raczej nie skurcz, bo nie napina sie cała macica. Z chęcią bym podejrzała jak leży, bo wypina sie max dziwnie ;)
    Ja miałam pierwszy mega realny sen - śniła mi sie Olga przez cała noc :) Juz była taka Malutka, a ja ja woziłam nie w gondoli, ale w tym Babby Jogger, rozłożonym na płasko. To był chyba drugi dzien od narodzin, a my z M. byliśmy z nią na jakimś mega długim spacerze. Pamietam, ze sie zastanawiałam, ze chyba zapomniałam ja zgłosić do Położnej środowiskowej, bo nie wiem jak wieczorem ja wykąpie sama ;) I coś mi sie zdaje, ze byłam z nią w pracy, alby sie pochwalić :) Takie sny to ja chce codziennie :):):)

Kasika - Sto Lat !!! Z całego serducha zycze Ci spełnienia najskrytszych marzeń, aby Amelka urodziła sie zdrowa i w 38 tygodniu. Zdrowia dla Was obu i cudownego dnia dzisiaj !!! Buziaki xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:09

Joasia:), Truskaweczka250, nenette, Scintilla, gosi_a, kasika8303, karolinka85, Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania :)

Karolina ja mam takie twardnienia jak jestem w pracy. Po wstaniu z krzesła (wstaję powoli) łapie mnie praktycznie za każdym razem. Gin zaleciła jak najwięcej odpoczynku i magnez x2 dziennie. Jak chodzę to zazwyczaj ciągnie mnie jeden bok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po słabo przespanej nocy. Julka upodobała sobie aktywność po 23". Zasnęłam ok 2" bo poprostu kopniak za kopniakiem. Kocham to uczucie ale muszę pogadać z córcią, że o tej porze sie śpi a nie uprawia sport ;)

Kasika oczywiście sto lat i udanej wizyty :)
    1kazn2h8iv0z_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:24

agawera, Scintilla, kasika8303, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Hej dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, dziś mam urodziny :-) będzie pikolo i tort :-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! <3

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi aż nie chce się wierzyć, że w końcu udało mi się wyspać i jeszcze obyło się bez koszmarów :) :)
    Teraz jeszcze przydałaby się beza z kremem do śniadania i poranek jak malowany :)

Kasika , sto lat ! :)

Scintilla, Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam sie po słabo przespanej nocy. Julka upodobała sobie aktywność po 23". Zasnęłam ok 2" bo poprostu kopniak za kopniakiem. Kocham to uczucie ale muszę pogadać z córcią, że o tej porze sie śpi a nie uprawia sport ;)

Kasika oczywiście sto lat i udanej wizyty :)
    1kazn2h8iv0z_t.jpg

wiesz rozmawiać to możesz ale nie wiem czy rozmowa da jakiś skutek ;)
    aj znać czy posłuchała , moja Zosia tez upodobała sobie godzinę 11 jak i rano jak i w nocy :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wszystkiego najwspanialszego! :)
    Powodzenia na IP :)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w Szkole mieliśmy pokaz z o fotelikach i wózkach ze sklepu Rampers:)i 10% zniżkę na zakupy wózka lub fotelika, a później ofertę kupna biustonoszy i bielizny ze sklepu www.nogananoge.pl tez ze zniżka. Znowu sie wysiedzieliśmy 3godz ale mnie już tyłek bolał chociaż fotele dla nas kobiety sa tam bardzo wygodne:) W niedzielę jedziemy na warsztaty Świadoma Mama :)

Ale ponury u mnie dzień zimno mi od samego rana i tak pochmurno że nic mi sie nie chce. Mała mnie obudziła po ok 6 jak wstawał Adam i kopała jak szalona codziennie jakoś tak sie budzi przed 6 mój ranny ptaszek <3

Scintilla, Sista, gosi_a, karolinka85, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wszystkiego Najzdrowszego :)

Ja dzis tez super przespana noc ,bite 10h z przerwa na siku :)))))

Takze wstaje bo głodna jestem ;)

Sista, kasika8303, nadine24 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - ja również przyłączam się do życzeń - oby najbliższe tygodnie minęły szybko i bez zmartwień .... poród był o czasie - krótki i bezbolesny a kolejne miesiące upłynęły pełne miłości!

http://wrzucaj.net/images/2015/03/12/fotof91b6ade9b204d3c33637e10a69268a.jpg

Dzisiaj sobie uświadomiłam, że do "rozwiązania" teoretycznie zostało mniej więcej tyle dni ile minęło od Sylwestra o.O ... no i łapię się na tym, że zaczynam od czasu do czasu zaglądać do majówek czy oby któraś nie urodziła :)

Sista, gosi_a, kasika8303, nenette, Viola, BrumBrumek, karolina0522 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla szalona kobieto :-) Ty urodzisz o czasie, nic się nie martw :-)
    Wszystkie dotrwamy do czerwca i nie zakładam innego wariantu :-)

Scintilla, karolinka85, Viola, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Scintilla szalona kobieto :-) Ty urodzisz o czasie, nic się nie martw :-)
    Wszystkie dotrwamy do czerwca i nie zakładam innego wariantu :-)

Jedyne na co nam się "cukrzyca" może przydać to fakt - że raczej nie przenosimy ciąży o 2 tygodnie ... :D :D

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten słoneczny dzień!
    Ja od rana byłam u gina NFZ, posłuchał serduszka (Tętno 140), dotknął brzuch- stwierdził, że miękki, zobaczył badania i powiedział, że trochę spadła morfologia i mam dobrze się odżywiać a reszta ok. Wracam do domu przeglądam wyniki i okazuje się, że w moczu mam dość liczne nabłonki płaskie i leukocyty! Sprawdziłam w necie, że może to świadczyć o zapaleniu pęcherza. We wtorek mam wizytę u gina prywatnie to na bank coś zaradzi.

Kasika spełnienia marzeń :)

kasika8303, Sista, Joasia:), karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny !
    Dziś u nas tak piękne słońce, że ruszam tyłek i wybywam na spacerek/zakupy.
    Za ok. 3 misiące rodzę O_o .... albo już będę po ;)
    Kasika najlepsze życzenia z okazji urodzinek ! Zdrówka i szczęścia !
    Miłego Dnia ! :)

gosi_a, kasika8303, Sista, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ode mnie też wszystkiego najlepszego :-) przede wszystkim zdrówka i szczęśliwego rozwiązania o czasie :-)

Jak tak mówicie ile nam czasu zostało do porodu to normalnie jestem przerażona,jak ten czas leci. A z kolei jak pytam mojego męża czy on się boi że w krótce będzie tatą,to z uśmiechem odpowiada że nie :-P dobrze że chociaż on ma takie podejście,będzie mnie jakoś uspakajał.

U nas ładna pogoda więc znów spacer do zaliczenia :-) miłego dnia

kasika8303, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, rzadko się odzywam, ale czytam na bieżąco :)
    widziałam, że pokazywałyście zdjęcia swoich brzucholi :) mój na 24t+3d prezentuje sie tak : r94mx94ukwp5_t.jpg

Z., Scintilla, nadine24, karolinka85, nenette, dorcia8919, sss, Joasia:), karolina0522, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gratuluję udanych wizyt :) za te zbliżające się 3mam kciuki :)
    Dziś na poprawę nastroju po ostatnich dniach zakupiłam sobie na allegro spódniczkę ciążową - idzie wiosna więc czas odsłonić to i owo :D :D :D :D <ha ha ha> ciekawe czy spódnica będzie taka jak na allegro i czy dobra :P bo wiadomo jak z rozmiarami bywa :P
    Dziś minie tydzień od pomiarów cukru i mojej diety cukrzycowej :O póki co cukier w normie na czczo i po posiłkach. Dziś też mierzyłam poziom acetonu/ketonów w moczu bo miałam robić to po tygodniu stosowania diety i pierwszy test z rana od razu po przebudzeniu - negatywny czyli chyba OK, że ich nie ma w moczu. Jeszcze test przed obiadem i przed kolacją :P i tak raz w tyg. mam badać. Dziś po śniadanku cukier 100 - czyli to nie wędlina mi go podniosła wczoraj...pewnie musli. Ale to sprawdzę jutro :P trzeba testować :P
    Kontrola za 2tyg - może będzie łaskawiej dla mnie jak zobaczy, że cukry są w normach <3 <3 <3 Tak bardzo na to liczę :) święta coraz bliżej - te pyszności :D

No i chyba też przez tę dietę Młody jest mniej aktywny bo w sumie w diecie nie ma cukrów prostych, które działały na Niego pobudzająco, do tego łożysko na ścianie przedniej też amortyzuje odczucia i znając Naszego Szkraba pewnie znowu odwrócił się buźką w stronę moich pleców - od początku przeważnie na każdym USG tak sobie leżał :P Na ostatnim był główkowo ale później jakieś 2 dni po wizycie czułam, że fiknął pewnie znowu przybrał swoją ulubioną pozycję na wstydnisia :P oby jej sobie tak do końca nie upodobał bo skończy się CC :x a jednak mimo bólu chciałabym spróbować rodzić SN ;)

A tak ogólnie wiem, że ta dieta cukrzycowa to dla dobra Maluszka i mojego ale takie mam głupie myśli czy aby Mały nie urośnie za mało :| bo dostałam tę dietę ale w sumie ani moja waga jakoś nie podskoczyła przed dietą bardzo do góry no i Maluch też miał wagę w normie bo w 25tc miał niecałe 700g więc nie był jakiś mega wielki. I czy na tej diecie urośnie tak jak trzeba..
    Czytałam tutaj, że jedna ze Słodkich Mam pisała, że przed dietą przytyła +10 (jak dobrze pamiętam) a teraz waga stoi - ale czy to dobre..czy nie oznacza to, że Maluch za mało rośnie no bo jak dziecko rośnie to ta waga odbija się na naszej.. ogłupieć idzie :( muszę pamiętać i się na kontroli spytać diabetologa czy aby to nie ma wpływu na Maluszka bo wizyta u gina dopiero 30stego. Trzeba dać radę - tylko spokój Nas uratuje :)

Wczoraj miałam już taki kiepski dzień, że myślałam czy aby nie dzwonić do mojego gina albo jechać na IP - ale Młody się rozhulał wieczorem. A dziś od rana stuka - chociaż myślałam, że na tym etapie to już będą takie kopy, że ho ho..ogólnie jak sobie pomyślę czy jechać na IP Młody zaczyna stukać..chyba nie lubi lekarzy :P

Kochane życzę Wam pięknego dnia. I dużo słońca i ciepła nie tylko za oknem ale i w serduchu :)

Kasika - wszystkiego najlepszego. Wiary w to, że do samego końca będzie dobrze, cierpliwości i spokoju ducha <3 i wytrwałości w tej drodze do przywitania Amelki, która skończy się nie wcześniej niż w 38tc :) Buziaki <3
    809720qp789lf9vz.gif

Scintilla, gosi_a, nadine24, karolinka85, kasika8303, nenette, maglic, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ