X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepsze jest to ze widzialam cie tylko od tylu wiec nie wiem czy to sie liczy ;-)
    Sista wrote:
    Faktycznie, to byłam ja :) To juz pierwsze spotkanie mamy za sobą, teraz pora na kawkę :)

Przed chwila zmiotłam podłogę. Na kolanach, samą zmiotką, bo rodzice podprowadzili mi odkurzacz. No i umylam podłogę :) Teraz pora na obiadek u mamy. Miłego dnia !!!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecydowałam się na butelkę i laktator z Tommee Tippee. Ale muszę jeszcze zakupić .

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie doczytałam, wszystkiego naj, tylu dzieciaczków ile sobie wymarzysz, zero kłopotów ciążowych od tego momentu i samych radości w życiu :D

A co do butelek lovi: koleżanka z grudnia pisała, że te butelki mają tak duże otwory że "mleko samo się leje". Ma któraś już te butelki i jeszcze jakieś inne żeby to porównać? To chyba tez nie za dobrze jak dziecko nie musi prawie wysiłku w ssanie wkładać?

kasika8303 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a pytałam o avent to podobno ciekną (w miejscu wkręcenia smoka) i nie idzie temu zaradzić .

Dlatego chyba TT wybiorę i laktator też i kończę z tymi opiniami bo czytam je i czytam a wiadomo każdy ma swoją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 13:46

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam laktator avent i do tego mam butelki avent. Ale zakupilam butelki lovi aktywne ssanie bo chce karmić piersią więc mogę sprawdzić czy pasują do laktatora aventu tylko jak przyjda, myśle ze może po niedzieli :)

zem3tv733psyztuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdecydowałam się na zakup laktatora z TT a dokładnie takiego zestawu http://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-poczatkowy.html

karolina0522 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam butelki tt ze względu na smoczek ponoć zbliżony do piersi ale ja tam nie wiem

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :-)

Ja po wizycie szyjka trzyma :-) nie skraca się
    Krzywą ok, mocz ok, morfologia ok.
    Na te twardnienia mam brać buscopan lub czopki scopolan, u mnie dodatkowe bóle w podbrzuszu przez zrosty po cc
    Następna wizyta 26.03, po zwolnienie przedłużenie moja gin da mi już wtedy skierowanie na cc, więc mam pomyśleć w którym szpitalu i już mogę się zapisywać :O
    Jak dotrwam to na początek czerwca 2 tyg.wczesniej niż to ja i tak czuję że jak dotrwam.do 35 tyg. To będzie max

karolinka85, sss, Scintilla, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.n.e. jakiego buraka zjadłam w sklepie piotr i Pawel stoję w kolejce młody chłopak otwiera nowa kasę wszyscy lecą a on wstał od kasy i mnie zaprosił jako pierwszą....mhhy dziwnie jakoś tak hehe :-)

agawera, karolinka85 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiego powodu cc?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel, mam ten sam zestaw :D
    I jeśli chodzi o butelki z TT to one mają taką małą dziurkę że jej prawie nie widać, więc chyba dziecko trochę będzie musiało włożyć siły w ssanie.

Właśnie skończyłam sprzątanie całego mieszkania i jestem z siebie dumna. Aż się zastanawiam co by tu jeszcze zrobić, bo jakoś tyle energii mam dziś :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie się zachował, bo niestety rzadko można spotkać takie osoby które chcą przepuścić w kolejce ciężarne.

agnieszyczka, karolina0522 lubią tę wiadomość

• agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ostatnio byłam w Ikei dosłownie po jedną rzecz, wybrałam kolejkę z pierwszeństwem dla ciężarnych więc podeszłam na początek kolejki a jakaś baba i mówi mi że od kiedy można sobie wchodzić tak bezczelnie w kolejkę. To jej pokazałam ze to jest kolejka z pierwszeństwem i że kto jak kto ale ona jako kobieta powinna zrozumieć. Babka spaliła buraka a ja powiem szczerze poczułam satysfakcje :) :) :)

Truskaweczka250, Z., gosi_a, Sista, dorcia8919, karolinka85, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    P.n.e. jakiego buraka zjadłam w sklepie piotr i Pawel stoję w kolejce młody chłopak otwiera nowa kasę wszyscy lecą a on wstał od kasy i mnie zaprosił jako pierwszą....mhhy dziwnie jakoś tak hehe :-)

To ja ostatnio czekając na pobieranie krwi w kolejce przede mną był Facet taki po 30 i jego kolej nadeszła to mnie przepuścił i powiedział ze wie że kobiety w ciąży maja pierwszeństwo a za mną taaaka kolejka to podziękowałam i dziwnie mi było że pierwszy raz Z taką kulturą sie spotkałam:) A pielęgniarka co pobierała krew słyszała jak to mówił i tez potwierdziła ze ja mam pierwszeństwo i trzeba korzystać:) a ja jej na to że ja to wiem ale nie chce sie kłócić ze starszymi ludźmi co tego nie rozumieją.

agnieszyczka, Sista, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki bardzo ciężko was tu nadrobić.
    Pisałyście o aptekach ja zawsze zamawiałam w aptece melissa i polecam ją:)
    Tyle chciałam Wam napisać(odpisać na posty wasze) i nie pamiętam co i komu:) wybaczcie
    Lilianko trzymam kciuki za Twoje maleństwo,oby wszystko było ok.
    Ja dziś byłam na szybkiej wizycie,szyjka się nie skraca ma dalej ponad 4cm i jest zamknięta a wody nie odpływają, powiedział że może mnie położyć do szpitala ale nic innego mi nie podadzą niż nospa,aspragin więc jeżeli szyjka się nie skraca to mam leżeć w domu i brać te tabletki.

Co do tsh ja brałam na początku 25,później 37,5 później 50 a teraz 62,5 co miesiąc kontroluje tsh ft3 i ft4

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    czy gin przepisze mi coś na alergię ? mam od wiosny do jesieni i już sobie nie radzę, oddycham ustami bo nos zatkany 24 h . Wizytę mam u gin za tydzień a u allergologa najwcześniej to koniec marca :(
    boje sie, że niedotlenie dziecko przez to :/

Monia ja mam alergie myslalam ze w ciazy mi troszke sie poprawi. Ventolin mam na astme ale to na recepte. Ginekolog mi polecil calcium gliconicum, takie tabletki 2 x dziennie i pomaga , nos plukam woda morska Mariner.. Unikam cytrusow niestety bo one najbardziej uczulaja. A tak je uwielbiam...i tyle.nie nawidze lekow na alergie i ich unikam bralam zastrzyki przez 4 lata, po odstawieniu rok mialam spokoju w potem od nowa

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ventolin mam w domu bo miałam zapalenie oskrzeli i to dostałam od lekarki ..

calcium C mam i biore- ale bez rezultatu.

Wczoraj po przeczytaniu internetu odważyłam sie zastosować areozol Cromoheksal do nosa ale nic nie daje... jestem naprawde zrozpaczona i nie wiem co robić ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrusy jem cały czas, na nie alergi nie mam .. ja mam alergie na to co jest za oknem :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się alergia zaczyna tak końcem maja i trzyma prawie do konca lipca.Jestem uczulona na te okropne pyłki traw.Boje sie co to będzie,tym bardziej że to już końcówka ciąży będzie i czuję że będę się męczyć :-(

Dziewczyny które kupowały kocyki minky,jaki rozmiar wybrałyście?bo tak myśle i myśle ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laleczki :)
    Na samym początku chciałam naszej solenizantce kasika8303
    Z okazji Twego święta życzę Ci,
    kolejnych dni,miesięcy i lat pełnych miłości i radości,ciągłego uśmiechu na twarzy
    jak również tego, żebyś potrafiła się cieszyć z życia
    w każdym jego momencie.picgifs-happy-birthday-239578.gif

No więc tak pewnie większość z Was szykuję się do kupienia kosmetyków dla swojego maleństwa i dla siebie :) Troszkę prześledziłam temat i podam moje typy,z czym chciałabym też zapoznać Wasze zdanie co myślicie. Stworzyłam taką listę tych najlepszych :D Parę rzeczy mi tu brakuje jak np.kremu z filtrem i pewnie jeszcze coś pominęłam

-HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała
    -Ziołolek, Linomag, Bobo A+E, Krem dla dzieci i niemowląt
    -HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę
    -Nivea Baby, Krem na każdą pogodę
    -HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom)
    -Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO
    -Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft
    -HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli
    -Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej)
    -Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
    -HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci
    -Huggies, Natural Care, Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane
    -HiPP Babysanft, Feucht Tucher,Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane
    -Fitti Classic Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane
    -Jelp color żel
    -Dzidziuś dla mamy, Płyn Ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie
    -LaciBios Femina Pregna (Płyn do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciąży i połogu)
    -Sudocrem
    -Maltan
    -Octenisept

kasika8303 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ