X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja na cytrusy tez nie mialam alergii ale niestety tak bywa ze one uczulaja, sama odstawilam bo jadlam ich mase i naprawde bylam w szoku ze faktycznie mniejsze kichanie i katar. A ten calcium to taki inny wlasnie mi przepisal calcium gluconicum i to sa tabletki do lykania i dzialaja. No ale niestety pewnie wizyta cie nie ominie jak sie tak meczysz. Mialam sama isc ale jak mi lepeij to co zobaczymy na jak dlugo.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Mi się alergia zaczyna tak końcem maja i trzyma prawie do konca lipca.Jestem uczulona na te okropne pyłki traw.Boje sie co to będzie,tym bardziej że to już końcówka ciąży będzie i czuję że będę się męczyć :-(

Dziewczyny które kupowały kocyki minky,jaki rozmiar wybrałyście?bo tak myśle i myśle ;-)

Ja kupiłam 75x100, kolor szary:
    http://allegro.pl/babyono-kocyk-dwustronny-mikrofibra-minky-babelki-i5123445453.html

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Ciezko was nadrobic, czytam i czytam.
    Kasika wszystkiego naj naj najlepszego , spelnienia marzen i oczywiscie rozwiazania w terminie.

Wiekszos tematow to cukrzyca.
    Ja dzisiaj bylam na nfz w poradni u mojego gina na szybkiej wizycie by tylko wyniki badan odczytac, bo niestety zeby miec je za darmo to robie je z poradni a wyniki tylko w poradni daja na wizycie a kolejki mega. Dzisiaj laska sie umawiala i termin dopiero na czerwiec szok... A pielegniarki sie mnie wypytuja czy ja bede chodzic na nfz bo jestem rzadko ostatnio w grudniu, bo chodze prywatnie nmormalnie myslalam ze walne o co im chodzi, place skladki tyle lat i co im do tego bede chodzic kiedy chce... Wr...
    Ale wracajac szybko tylko podgladnal malego bo za tydzien sie widzimy wiec wszystko obgadamy.
    A co do glukozy
    Na czczo.- 78
    Po godzinei -130
    Po dwoch -133
    I mowil ze wszystko w normie.

gosi_a lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:09

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też wybiore ten rozmiar,będzie wygodniej do kołyski czy wózka.A większy z czasem można dokupić,to nie problem ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a laktator to gdzie najlepiej kupić??..ja bym chciała żeby już był cały zestaw z butelką...i w takiej rozsądnej cenie.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Waszych wyprawek ... i planowanych zakupów - siedzę i patrzę na silikonowe osłonki na piersi - wydatek nie wielki więc myślę sobie pewnie zakupię - tylko ..... jaki rozmiar o.O - dzwonię do M. pytam czy mam duże czy małe brodawki : chyba nie przejął się tym pytaniem bo w odpowiedzi było " a co dzisiaj na obiad ? " ... a ja dalej nie wiem czy mam E_seczkę ... czy E_leczkę :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:57

Z., nenette, anetaa1607, karolina0522 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Odnośnie Waszych wyprawek ... i planowanych zakupów - siedzę i patrzę na silikonowe osłonki na piersi - wydatek nie wielki więc myślę sobie pewnie zakupię - tylko ..... jaki rozmiar o.O - dzwonię do M. pytam czy mam duże czy małe brodawki : chyba nie przejął się tym pytaniem bo w odpowiedzi było " a co dzisiaj na obiad ? " ... a ja dalej nie wiem czy mam E_seczkę ... czy E_leczkę :D :D
    No wlasnie ja tez tak sie zastanawialam ostatnio jaki rozmiar wybrac..?! Hmm i niewiem..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam ten problem z rozmiarem :/ ale gdzieś kiedyś spotkałam się , że były uniwersalne i nie wiem teraz ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może doświadczone mamusie coś podpowiedzą ... jeśli używały - bo nie liczę, że któraś zrobi zdjęcie i napisze jaki rozmiar wybrała :D

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia omg strasznie duzo tych kremow... Moim zdaniem polowa zbedna, jestem za naturalna ochrona skory :)

Ja kupuje: sudocrem, octanisept, jakies chusteczki do pupy na wyjscia, krem z filtrem 50, plyn do kapieli i wloskow 2w1, no i emolium do kapieli (na wszelki wypadek) i emolient do smarowania (tez w razie wu, zawsze ja moge zuzyc bo mam azs zima).
    Dla siebie tantum rosa, plyn ginekologiczny do hig. intymnej i krem do sutkow. I tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:24

Viola, nadine24, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Nieukową, ja nawet jeszcze oszczedniej bo bez plynu do higieny intymnej. A krem z filtrem na słońce to juz w ogóle wydaje mi sie zbedny bo przecież ani noworodka ani niemowlaczka nie wystawia sie na slonce.
    Co do oslonek na brodawki to niestety nie wiem mimo ze karmilam dwoje dzieci, nie używałam i nie bylam ani razu pogryziona. W karmieniu piersia najważniejsze jest prawidlowe i umiejetne przystawianie dziecka a wtedy brodawki nie beda pogryzione. Cale szczęście sa juz u nas doradcy laktacyjni w szpitalach i dobrze jest wykorzystac ich porady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:06

Nieukowa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kikusia omg strasznie duzo tych kremow... Moim zdaniem polowa zbedna, jestem za naturalna ochrona skory :)

Ja kupuje: sudocrem, octanisept, jakies chusteczki do pupy na wyjscia, krem z filtrem 50, plyn do kapieli i wloskow 2w1, no i emolium do kapieli (na wszelki wypadek) i emolient do smarowania (tez w razie wu, zawsze ja moge zuzyc bo mam azs zima).
    Dla siebie tantum rosa, plyn ginekologiczny do hig. intymnej i krem do sutkow. I tyle ;)

Ja tego wszystkiego nie kupuję ! :D :P heheheh chyba bym zbankrutowała :D Utworzyłam taką listę spośród wszystkich kosmetyków które są najlepsze dla maleństwa pod kątem składu oraz ogólnej oceny :D Chciałam się tylko poradzić czy któryś z wymienionych został przez Was już testowany albo zamierzacie kupić -o to mi chodziło :P

Ogólnie jak tak czytałam to właśnie najbardziej wygrywają kosmetyki z Rossmanna Babydream i HiPP-a :) Podobno warto mieć kosmetyki z jednej linii od producenta ;)
    A czego się nie spodziewałam ,że w te najbardziej popularne,reklamowane produkty dla niemowląt tam najwięcej ładowanej jest chemii :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:53

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu jakie listy wyprawkowe :O :O jak tak patrzę to myślę czy ja na swojej mam wszystko :D ale co tam najwyżej coś się dokupi później :)
    Kochane gratuluję dobrych wizyt i dobrych wyników badań :)
    Ja dziś poszłam do biblioteki no i oczywiście po drodze mój ulubiony lump i co taki tego efekt:
    2lanp0.jpg
    tył bluzy:
    ehyhxj.jpg
    Dziś tak skromnie tylko bodziak i bluza ale nie mogłam się oprzeć takie fajne te jerzyki i żabka :D
    No i oczywiście z moich zakupów spódniczki nici - babka mi odpisała, że wczoraj jej nie było w pracy a dziś zauważyła, że spódniczka sprzedana :| mam nadzieję tylko, że tak jak napisała odda mi kasę :|
    No i pochwalę się cukrem po obiedzie 92 <3 chyba jestem na dobrej drodze by diabetolog spojrzał na mnie łaskawiej na kontroli :D :P
    A co do kosmetyków dla Dzidzi ja pewnie kupię pod koniec maja - by ważność była długa i chyba zostanę przy HiPP -ciu :)

karolinka85, Nieukowa, agnieszyczka, Scintilla, sss, Truskaweczka250, anetaa1607, Kikusia, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio "zakochana" w kosmetykach Alphanova. Bardzo lubię kosmetyki eko i seria dla niemowląt też bardzo do mnie przemawia, tylko że cenowo to już trochę wyższa półka.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie..
    Wszystkiego naj naj dla naszej solenizantki...

A co do oslonek na piersi, moje zdanie jest takie ( jako mama karmiaca już dziecko) oczywiście nikomu nic nie narzucam, cieszę się ze.nie uzywalam tych oslonek i dałam radę bez, bokolezanki mówiły ze jak dziecko już tak nauczy się jeść to inaczej nie chce. Dla mnie po cc po którym płakałam ze nie mogłam naturalnie największą nagroda była możliwość karmienia piersią było ciężko ale dzieki temu ze nie uzywalam oslonek, ze nie dawalam butelki w kryzysie, zaciskalam zeby z bólu, dałam.radę. Miałam zapalenie piersi, gorączkę, obylo się bez antybiotyku bo najw dla mnie było karmić piersią. I uważam ze każda kobieta jest w stanie wykarmic swoje dziecko, tylko nie każda ma czas, ma cierpliwość.

To się rozpisalam hihi :)

Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    a laktator to gdzie najlepiej kupić??..ja bym chciała żeby już był cały zestaw z butelką...i w takiej rozsądnej cenie.
    ja tak jak pisałam zamówiłam przez Internet apteka gemini,

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jak byłam wczoraj na warsztatach to był Pan z Canpolu. Mówił, ze 90% kobiet ma S. Wiec ja kupie S, a w razie gdyby były jednak większe to M. pojedzie i kupi :)

Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Zgadzam sie z Nieukową, ja nawet jeszcze oszczedniej bo bez plynu do higieny intymnej. A krem z filtrem na słońce to juz w ogóle wydaje mi sie zbedny bo przecież ani noworodka ani niemowlaczka nie wystawia sie na slonce.
    Co do oslonek na brodawki to niestety nie wiem mimo ze karmilam dwoje dzieci, nie używałam i nie bylam ani razu pogryziona. W karmieniu piersia najważniejsze jest prawidlowe i umiejetne przystawianie dziecka a wtedy brodawki nie beda pogryzione. Cale szczęście sa juz u nas doradcy laktacyjni w szpitalach i dobrze jest wykorzystac ich porady.
    Viola - nam na SN mówili, aby krem z filtrem 50 kupić i wziąć do szpitala. Bo będziemy rodziły w czerwcu i przed wyjściem ze szpitala trzeba dziecko posmarować. Ma skórkę jak pergamin i nawet w drodze ze szpitala do samochodu moze je słonko spalić.

Agatha - czasami jest tak, ze pielęgniarka środowiskowa mówi, ze sutki sa tak zmęczone, ze jedyny sposób to nakładki. Znajoma polecała, w niczym to nie przeszkadzało, aby po tygodniu stosowania, karmiła Małego bez tego aż do roku czasu :) Mam inną koleżankę, która miała takie brodawki, ze mały nie łapał i juz. I nie chodzi o brak wytrwałości. Bo do roku czasu odciągają mleko i karmiła Małego butelką...potem poszedł do żłobka i tak chorował przez dwa miesiące i musiała wziąć nianie. Każde dziecko i mama jest inne :)

Dziś kupiłam na Allegro ręczniczki z kapturkiem, myjkę do kąpieli, prześcieradełko do łóżeczka i pokrowiec na przewijak. U jednego sprzedawcy, za niecałe 70zl :) Z odbiorem osobistym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:24

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista może tak jest dlatego pisałam ze to moje zdanie. Ja ich nie kupię, mi sie nie przydały i oczywiście Wam życzę żeby też się nie przydaly i żeby wszystkie z nas dały radę karmić piersią.

Scintilla, Z., karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ