Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia ja na cytrusy tez nie mialam alergii ale niestety tak bywa ze one uczulaja, sama odstawilam bo jadlam ich mase i naprawde bylam w szoku ze faktycznie mniejsze kichanie i katar. A ten calcium to taki inny wlasnie mi przepisal calcium gluconicum i to sa tabletki do lykania i dzialaja. No ale niestety pewnie wizyta cie nie ominie jak sie tak meczysz. Mialam sama isc ale jak mi lepeij to co zobaczymy na jak dlugo.
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Muniek wrote:Mi się alergia zaczyna tak końcem maja i trzyma prawie do konca lipca.Jestem uczulona na te okropne pyłki traw.Boje sie co to będzie,tym bardziej że to już końcówka ciąży będzie i czuję że będę się męczyć
Dziewczyny które kupowały kocyki minky,jaki rozmiar wybrałyście?bo tak myśle i myśle
Ja kupiłam 75x100, kolor szary:
http://allegro.pl/babyono-kocyk-dwustronny-mikrofibra-minky-babelki-i5123445453.html -
Hej laseczki. Ciezko was nadrobic, czytam i czytam.
Kasika wszystkiego naj naj najlepszego , spelnienia marzen i oczywiscie rozwiazania w terminie.
Wiekszos tematow to cukrzyca.
Ja dzisiaj bylam na nfz w poradni u mojego gina na szybkiej wizycie by tylko wyniki badan odczytac, bo niestety zeby miec je za darmo to robie je z poradni a wyniki tylko w poradni daja na wizycie a kolejki mega. Dzisiaj laska sie umawiala i termin dopiero na czerwiec szok... A pielegniarki sie mnie wypytuja czy ja bede chodzic na nfz bo jestem rzadko ostatnio w grudniu, bo chodze prywatnie nmormalnie myslalam ze walne o co im chodzi, place skladki tyle lat i co im do tego bede chodzic kiedy chce... Wr...
Ale wracajac szybko tylko podgladnal malego bo za tydzien sie widzimy wiec wszystko obgadamy.
A co do glukozy
Na czczo.- 78
Po godzinei -130
Po dwoch -133
I mowil ze wszystko w normie.gosi_a lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
Odnośnie Waszych wyprawek ... i planowanych zakupów - siedzę i patrzę na silikonowe osłonki na piersi - wydatek nie wielki więc myślę sobie pewnie zakupię - tylko ..... jaki rozmiar
- dzwonię do M. pytam czy mam duże czy małe brodawki : chyba nie przejął się tym pytaniem bo w odpowiedzi było " a co dzisiaj na obiad ? " ... a ja dalej nie wiem czy mam E_seczkę ... czy E_leczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:57
Z., nenette, anetaa1607, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Odnośnie Waszych wyprawek ... i planowanych zakupów - siedzę i patrzę na silikonowe osłonki na piersi - wydatek nie wielki więc myślę sobie pewnie zakupię - tylko ..... jaki rozmiar
- dzwonię do M. pytam czy mam duże czy małe brodawki : chyba nie przejął się tym pytaniem bo w odpowiedzi było " a co dzisiaj na obiad ? " ... a ja dalej nie wiem czy mam E_seczkę ... czy E_leczkę
-
Kikusia omg strasznie duzo tych kremow... Moim zdaniem polowa zbedna, jestem za naturalna ochrona skory
Ja kupuje: sudocrem, octanisept, jakies chusteczki do pupy na wyjscia, krem z filtrem 50, plyn do kapieli i wloskow 2w1, no i emolium do kapieli (na wszelki wypadek) i emolient do smarowania (tez w razie wu, zawsze ja moge zuzyc bo mam azs zima).
Dla siebie tantum rosa, plyn ginekologiczny do hig. intymnej i krem do sutkow. I tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:24
Viola, nadine24, Sista, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Zgadzam sie z Nieukową, ja nawet jeszcze oszczedniej bo bez plynu do higieny intymnej. A krem z filtrem na słońce to juz w ogóle wydaje mi sie zbedny bo przecież ani noworodka ani niemowlaczka nie wystawia sie na slonce.
Co do oslonek na brodawki to niestety nie wiem mimo ze karmilam dwoje dzieci, nie używałam i nie bylam ani razu pogryziona. W karmieniu piersia najważniejsze jest prawidlowe i umiejetne przystawianie dziecka a wtedy brodawki nie beda pogryzione. Cale szczęście sa juz u nas doradcy laktacyjni w szpitalach i dobrze jest wykorzystac ich porady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:06
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Kikusia omg strasznie duzo tych kremow... Moim zdaniem polowa zbedna, jestem za naturalna ochrona skory
Ja kupuje: sudocrem, octanisept, jakies chusteczki do pupy na wyjscia, krem z filtrem 50, plyn do kapieli i wloskow 2w1, no i emolium do kapieli (na wszelki wypadek) i emolient do smarowania (tez w razie wu, zawsze ja moge zuzyc bo mam azs zima).
Dla siebie tantum rosa, plyn ginekologiczny do hig. intymnej i krem do sutkow. I tyle
Ja tego wszystkiego nie kupuję !heheheh chyba bym zbankrutowała
Utworzyłam taką listę spośród wszystkich kosmetyków które są najlepsze dla maleństwa pod kątem składu oraz ogólnej oceny
Chciałam się tylko poradzić czy któryś z wymienionych został przez Was już testowany albo zamierzacie kupić -o to mi chodziło
Ogólnie jak tak czytałam to właśnie najbardziej wygrywają kosmetyki z Rossmanna Babydream i HiPP-aPodobno warto mieć kosmetyki z jednej linii od producenta
A czego się nie spodziewałam ,że w te najbardziej popularne,reklamowane produkty dla niemowląt tam najwięcej ładowanej jest chemiiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:53
Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
uu jakie listy wyprawkowe
jak tak patrzę to myślę czy ja na swojej mam wszystko
ale co tam najwyżej coś się dokupi później
Kochane gratuluję dobrych wizyt i dobrych wyników badań
Ja dziś poszłam do biblioteki no i oczywiście po drodze mój ulubiony lump i co taki tego efekt:
tył bluzy:
Dziś tak skromnie tylko bodziak i bluza ale nie mogłam się oprzeć takie fajne te jerzyki i żabka
No i oczywiście z moich zakupów spódniczki nici - babka mi odpisała, że wczoraj jej nie było w pracy a dziś zauważyła, że spódniczka sprzedanamam nadzieję tylko, że tak jak napisała odda mi kasę
No i pochwalę się cukrem po obiedzie 92chyba jestem na dobrej drodze by diabetolog spojrzał na mnie łaskawiej na kontroli
A co do kosmetyków dla Dzidzi ja pewnie kupię pod koniec maja - by ważność była długa i chyba zostanę przy HiPP -ciukarolinka85, Nieukowa, agnieszyczka, Scintilla, sss, Truskaweczka250, anetaa1607, Kikusia, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie..
Wszystkiego naj naj dla naszej solenizantki...
A co do oslonek na piersi, moje zdanie jest takie ( jako mama karmiaca już dziecko) oczywiście nikomu nic nie narzucam, cieszę się ze.nie uzywalam tych oslonek i dałam radę bez, bokolezanki mówiły ze jak dziecko już tak nauczy się jeść to inaczej nie chce. Dla mnie po cc po którym płakałam ze nie mogłam naturalnie największą nagroda była możliwość karmienia piersią było ciężko ale dzieki temu ze nie uzywalam oslonek, ze nie dawalam butelki w kryzysie, zaciskalam zeby z bólu, dałam.radę. Miałam zapalenie piersi, gorączkę, obylo się bez antybiotyku bo najw dla mnie było karmić piersią. I uważam ze każda kobieta jest w stanie wykarmic swoje dziecko, tylko nie każda ma czas, ma cierpliwość.
To się rozpisalam hihiZ., karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Odnośnie Waszych wyprawek ... i planowanych zakupów - siedzę i patrzę na silikonowe osłonki na piersi - wydatek nie wielki więc myślę sobie pewnie zakupię - tylko ..... jaki rozmiar
Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Zgadzam sie z Nieukową, ja nawet jeszcze oszczedniej bo bez plynu do higieny intymnej. A krem z filtrem na słońce to juz w ogóle wydaje mi sie zbedny bo przecież ani noworodka ani niemowlaczka nie wystawia sie na slonce.
Co do oslonek na brodawki to niestety nie wiem mimo ze karmilam dwoje dzieci, nie używałam i nie bylam ani razu pogryziona. W karmieniu piersia najważniejsze jest prawidlowe i umiejetne przystawianie dziecka a wtedy brodawki nie beda pogryzione. Cale szczęście sa juz u nas doradcy laktacyjni w szpitalach i dobrze jest wykorzystac ich porady.
Agatha - czasami jest tak, ze pielęgniarka środowiskowa mówi, ze sutki sa tak zmęczone, ze jedyny sposób to nakładki. Znajoma polecała, w niczym to nie przeszkadzało, aby po tygodniu stosowania, karmiła Małego bez tego aż do roku czasuMam inną koleżankę, która miała takie brodawki, ze mały nie łapał i juz. I nie chodzi o brak wytrwałości. Bo do roku czasu odciągają mleko i karmiła Małego butelką...potem poszedł do żłobka i tak chorował przez dwa miesiące i musiała wziąć nianie. Każde dziecko i mama jest inne
Dziś kupiłam na Allegro ręczniczki z kapturkiem, myjkę do kąpieli, prześcieradełko do łóżeczka i pokrowiec na przewijak. U jednego sprzedawcy, za niecałe 70zlZ odbiorem osobistym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:24
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Sista może tak jest dlatego pisałam ze to moje zdanie. Ja ich nie kupię, mi sie nie przydały i oczywiście Wam życzę żeby też się nie przydaly i żeby wszystkie z nas dały radę karmić piersią.
Scintilla, Z., karolinka85, Sista lubią tę wiadomość
[/url]