WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane! Nie odzywam się cały dzionek, bo jest u mnie koleżanka i wiadomo zajmuję się gościem :) Wpadłam tylko dać znać, że żyję i jutro będą nadrabiać wpisy. No i dziś w końcu też mam studnióweczkę!!! :) :) Rano miałam wykłady na prawko, a mały kopał przez cały czas ostro - chyba nie chce być rajdowcem ;) A i cukry zaczynam ogarniać, dziś po obiedzie miałam 78 je je je :) Dobra lecę i do juterka! buziaczki

Sista, Joasia:), gosi_a, karolinka85, Scintilla, Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    gratulacje udanych zakupów
    wszystkiego najlepszego dla solenizantki

Dziewczyny mam problem od wczoraj ja k dłużej pochodzę boli mnie pod prawą piersią i takie twarde robi się w tym miejscu. To jest takie uczycie jakby mi ktoś igły wbijał taki piekący ból

ja na razie nic nie kupuję najpierw musimy z mężem szafę w pokoju malutkiej zamówić, a nie będę tego w kartonach trzymać

Stokrotka ja tez mam taki kłujący ból jakby mi żywym ogniem dotykali były podejrzenia o wrzody ale teraz mysle ,ze on tam wbija nogi ..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Jak z jakością tych ręczniczkow bo wyglądają super ???
    Marcia - No ja mam nadzieje, ze w sobotę bede mogła odebrać, to wtedy napisze jak to wyglada. Coś mi przyjaciółka wspominała, ze druga znajoma takie miała ;) Wiec moze do niej zadzwonię :)

Kasika - trzymam kciuki aby ten szpital to tylko na chwilkę. Amelka wynagrodzi Ci wszystkie obecne stresy, juz niebawem !!! :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kkoolloo91 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, z chęcią przyłącze się do grupy :) termin mam na 11 czerwca.
    Ostatnio męczy mnie pytanie jak ubierać noworodka latem, zwłaszcza jak jest upał. Chodzi mi przede wszystkim o te pierwsze wyjścia na spacery. I czy trzeba werandować czy od razu mogę mieć okno otwarte a potem spacerek?

Sista, agawera, karolina0522, Joasia:), Nieukowa, karolinka85, Scintilla, dorcia8919, Kikusia, Inesicia, sss, nenette lubią tę wiadomość

kkoolloo91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !:)
    Kasiu wszystkiego co najlepsze !! :*
    Ja dziś kolejny dzień w terenie, jakoś mam za dużo energii :D Doszła mi paczka z allegro z nowymi łupami :D

Przewijak :D
    1h2yph.jpg
    Fasolka, jest super, i podoba mi się wzór w te kury czy co to tam za ptoki :D ale to z drugiej strony ;d
    bfs7ps.jpg
    Rożek, który kupiłam ostatnio :D
    1pwi2w.jpg
    wanienka, może wzory mało męskie, ale nie chciałam typowo niebieskiej z kaczką tylko coś bardziej pode mnie :D
    xcsqbo.jpg
    i trochę różności :D
    wqufj4.jpg
    jestem tak podjarana tymi rzeczami :D co prawda ledwo już mamy jak się ruszyć, bo w pokoju same pudła z Leonowymi rzeczami i wanna na nich, ale jakoś przetrwamy te półtora miesiąca :D
    jutro znowu w teren wyruszam :D ! najpierw idę na pazurki,a potem jadę do Sieradza do znajomego gina, bo ma focha, że jeszcze mu się z Leonem nie pokazaliśmy :P może jakieś ładne foto zgarnę :D oby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 22:35

agnieszyczka, Sista, Marcia86, gosi_a, agawera, karolina0522, kasika8303, karolinka85, Scintilla, Kikusia, Truskaweczka250, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, myslalam ze juz je masz, to spokojnie zaczekam jak je tu opiszesz bo tez chyba je kupiec jak będą ok ;)

Ja dziś miałam dzień medyczny. Rano odebralam wyniki krwi, mocvzu i krzywej cukrowej. Cukrzycy nie mam wiec słodkie nadal możemy jeść a wyjątkowo mi podchodzą słodkie rzeczy w ciąży ;)
    Potem byłam u dentysty po raz trzeci i na szczęście ostatni z mojego leczenia kanalowego , wiec ząb juz wyleczony i udało się bez znieczulenia :)
    A na koniec dnia poszlismy na wizytę kontrolna do naszej gin i myslalam ze po założeniu szwu juz będzie ok, ale sprawa wyglada tak ze szyjka niby się wydłużyła przez to moje 3 tygodniowe odpoczywnie, szew mocno trzyma i dobrze założony, ale rozwarcie - taki lejek od strony wewnętrznej, powyżej szwu się powiększył :( no i dalej muszę leżeć, odpoczywać, zero spacerów. No i jak rozwarcie będzie się pogłębiać do następnej wizyty to czeka mnie zakładanie pessara. Jeszcze troszkę tych tygodni nam zostaslo, wiec jak leżenie pomoże to będę leżeć i wytrzymam :)

Dobranoc dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 22:44

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkoolloo91 wrote:
    Ostatnio męczy mnie pytanie jak ubierać noworodka latem, zwłaszcza jak jest upał. Chodzi mi przede wszystkim o te pierwsze wyjścia na spacery. I czy trzeba werandować czy od razu mogę mieć okno otwarte a potem spacerek?
    Witaj na naszym forum Czerwcówek :) Na pierwszy spacerek co ubiorę to jeszcze nie wiem, bo nie wiem jaka bedzie pogoda. Położna na SN wspominała, ze ze szpitala na wyjście dziecka ubieramy je jeden stopień bardziej niż my. Tj. Jeśli my krotki rękaw, to Dzidziuś długi rękaw, jeśli my długi rękaw, Dzidziuś bluzeczka dodatkowa. I tak myśle, ze na pierwszy spacer podobnie. Ale moze położna środowiskowa mi pomoże :) Ja nie bede werandowac, bo nasza weranda ma 60x150cm :) Wiec szybciej z sama gondola wyjdę na ławkę przed blok :)
    Wiesz juz co nosisz w brzuszku?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkoolloo91 wrote:
    Co do ubrania to body i na to pajacyk

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kkoolloo91 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczynka :) Będzie mała Klaudia.

karolina0522, Sista, Scintilla, dorcia8919, Kikusia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

kkoolloo91
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia, mam z tej samej firmy przewijak :)
    Dzisiaj dzwonili do mnie ze sklepu, że jest już wózek do odbioru i fotelik, więc czekam na męża i w sobotę jedziemy po kolejne wyposażenie dla Zuzi.
    Nie myślałam, że można aż tak tęsknić po tylu latach :) Czuję się jak nastolatka jakaś :) Nawet mu upiekłam ciasteczka, zastanawiałam się jeszcze nad sernikiem, ale to jutro zobaczę.
    Jutro popołudnie spędzam z chrześniakiem, więc będzie się działo :)))

zyrcia, Scintilla, Z., Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Sista, myslalam ze juz je masz, to spokojnie zaczekam jak je tu opiszesz bo tez chyba je kupiec jak będą ok ;)

Ja dziś miałam dzień medyczny. Rano odebralam wyniki krwi, mocvzu i krzywej cukrowej. Cukrzycy nie mam wiec słodkie nadal możemy jeść a wyjątkowo mi podchodzą słodkie rzeczy w ciąży ;)
    Potem byłam u dentysty po raz trzeci i na szczęście ostatni z mojego leczenia kanalowego , wiec ząb juz wyleczony i udało się bez znieczulenia :)
    A na koniec dnia poszlismy na wizytę kontrolna do naszej gin i myslalam ze po założeniu szwu juz będzie ok, ale sprawa wyglada tak ze szyjka niby się wydłużyła przez to moje 3 tygodniowe odpoczywnie, szew mocno trzyma i dobrze założony, ale rozwarcie - taki lejek od strony wewnętrznej, powyżej szwu się powiększył :( no i dalej muszę leżeć, odpoczywać, zero spacerów. No i jak rozwarcie będzie się pogłębiać do następnej wizyty to czeka mnie zakładanie pessara. Jeszcze troszkę tych tygodni nam zostaslo, wiec jak leżenie pomoże to będę leżeć i wytrzymam :)

Dobranoc dziewuszki :)
    Kochana leż i odpoczywaj,później maleństwo to Ci wynagrodzi, mi w szpitalu pielęgniara powiedziała że teraz każdy tydzień na wagę złota,na pewno dotrzymam chociaż do skończonego 37 tyg:)

lilirose lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - gdzie kupiłaś taka fajna poduchę do karmienia? Wrzuć linka, proszę :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę to jest poduszka firmy matherhood.

http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1

Ja kupilam na targach poduszkę do karmienia, taką w gwiazdki
    http://www.supermami.pl/Poduszka_do_karmienia/1/

Teraz pomaga mi podczas spania, potem wypiore pokrowiec i będzie do karmienia. A kupilam na targach w super cenie bo za 26 zł :)

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja juz od godziny nie spie...moj M wychodził na ryby i sie obudzilam ...:/a za godzine i tak musze wstać...Dzis o 17:30 wizyta u gina takze znów zobaczymy sie Synem :)
    Miłego dnia :*

Scintilla, Ania1704, gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

My zaraz lecimy na badania laboratoryjne bo we wtorek wizytujemy.
    Dobijają mnie zaparcia ... i czuję, że to przez nie często kłuje/ciągnie mnie w brzuchu - próbuje metod naturalnych ale bez skutku -:( ... chyba zaatakuje problem czopkami glicerynowymi :/

... ogólnie rozwalił mnie dzisiejszy sen - śniło mi się, że miałam w brzuchu i dziecko i .... pieska o.O - bo kruszyna nie chciała być sama :D

Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące!

Viola lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Cześć dziewczyny !:)
    Kasiu wszystkiego co najlepsze !! :*
    Ja dziś kolejny dzień w terenie, jakoś mam za dużo energii :D Doszła mi paczka z allegro z nowymi łupami :D

Przewijak :D
    1h2yph.jpg
    Fasolka, jest super, i podoba mi się wzór w te kury czy co to tam za ptoki :D ale to z drugiej strony ;d
    bfs7ps.jpg
    Rożek, który kupiłam ostatnio :D
    1pwi2w.jpg
    wanienka, może wzory mało męskie, ale nie chciałam typowo niebieskiej z kaczką tylko coś bardziej pode mnie :D
    xcsqbo.jpg
    i trochę różności :D
    wqufj4.jpg
    jestem tak podjarana tymi rzeczami :D co prawda ledwo już mamy jak się ruszyć, bo w pokoju same pudła z Leonowymi rzeczami i wanna na nich, ale jakoś przetrwamy te półtora miesiąca :D
    jutro znowu w teren wyruszam :D ! najpierw idę na pazurki,a potem jadę do Sieradza do znajomego gina, bo ma focha, że jeszcze mu się z Leonem nie pokazaliśmy :P może jakieś ładne foto zgarnę :D oby :D

Zyrcia cudne to masz i chciałabym odgapić rożek i tą fasolkę :D :D Mogłabyś podać linka do nich ? :*

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jak nigdy pierwsza wstałam 6,30 sie obudziłam , moj dziś zaprowadza Weronikę do szkoły wiec moge troche poleniuchować jak sie troche ogarniemy to pojedziemy po wózek tylko ze teraz mam dylemat
    czy 3w1 4baby nosidełko nam niezbyt potrzebne bo samochodu nie mamy nosidełko przyda sie nam tylko do szpitala ,
    a w mutsy 2w1 jest śpiworek w zestawie wiec teraz sama nie wiem , i jeszcze dzis 13 piatek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:18

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dziś po badaniach : krew , mocz, tsh, co prawda 2 dni temu skończyłam antybiotyk Duomox , mam nadzieje, że wyników nie zafałszuje bo w śr wizyta i muszę je mieć .

Scintilla ale sen :D hehehehe fajny :D

ja miałam zły :(
    śniło mi sie, że miałam złe wyniki z krwi i ginka powiedziała, że moje dziecko będzie miało zapalenie opon mózgowych jak te wyniki moje sie nie poprawią :(

a dziś przyjdzie mi paczka z rzeczami dla maluszka :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :)

Widzę że dziś więcej nas czeka na paczkę :) tylko u mnie ma przyjść paczuszka z ubrankami :)

I chyba moja Niunia wreszcie się obróciła główką w dół, bo od wczoraj czuję jak mi taka wielka kulka jeździ nad spojeniem łonowym :) a wcześniej od dwóch miesięcy uparciuszka leżała ciągle poprzecznie

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana:)
    Ale dzisiaj mam kiepski dzień dopiero się zaczął a ja na nic siły nie mam:( w nocy kiepsko spałam:( kręciłam się boki mnie bolały:( ponury dzień i wgl nie mam humoru czuje sie fatalnie wieczorem mnie więzadło zabolało tak przy pachwinie i myślałam że przejdzie a tu nie jak chodzę to mnie boli:(

Kasika trzymam kciuki nie martw się będzie dobrze:)

Zyrcia super zakup:) przewijak tez mam podobny na łóżeczko ale w innych kolorze z żółtym z żyrafą i wanienkę też żółta bo juz wszystko mam na różowo hehe fasolkę do karmienia sobie jeszcze kupię bo bardzo sie przydaje tak w szkole nam mówiła;)Rożek tez mam ale bez wkładki bo są lepsze niz te sztywne dziecku jest wygodniej niz jak leży na sztywnym:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ