Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:Witam mamusie..
Wszystkiego naj naj dla naszej solenizantki...
A co do oslonek na piersi, moje zdanie jest takie ( jako mama karmiaca już dziecko) oczywiście nikomu nic nie narzucam, cieszę się ze.nie uzywalam tych oslonek i dałam radę bez, bokolezanki mówiły ze jak dziecko już tak nauczy się jeść to inaczej nie chce. Dla mnie po cc po którym płakałam ze nie mogłam naturalnie największą nagroda była możliwość karmienia piersią było ciężko ale dzieki temu ze nie uzywalam oslonek, ze nie dawalam butelki w kryzysie, zaciskalam zeby z bólu, dałam.radę. Miałam zapalenie piersi, gorączkę, obylo się bez antybiotyku bo najw dla mnie było karmić piersią. I uważam ze każda kobieta jest w stanie wykarmic swoje dziecko, tylko nie każda ma czas, ma cierpliwość.
To się rozpisalam hihi
Podziwiam za wytrwałość! Wiele by się poddało.
mam nadzieję że i mi się uda karmić
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
aghata wrote:Sista może tak jest dlatego pisałam ze to moje zdanie. Ja ich nie kupię, mi sie nie przydały i oczywiście Wam życzę żeby też się nie przydaly i żeby wszystkie z nas dały radę karmić piersią.
Podobnie jak laktator
Ale wole kupić, bo mimo wszystko moj M. tego wszystkiego nie ogarnie sam, gdyby sie okazało, ze jednak potrzebuję
-
gratulacje udanych zakupów
wszystkiego najlepszego dla solenizantki
Dziewczyny mam problem od wczoraj ja k dłużej pochodzę boli mnie pod prawą piersią i takie twarde robi się w tym miejscu. To jest takie uczycie jakby mi ktoś igły wbijał taki piekący ból
ja na razie nic nie kupuję najpierw musimy z mężem szafę w pokoju malutkiej zamówić, a nie będę tego w kartonach trzymać -
moja lista zakupów wygląda tak
- wkładki laktacyjne
-płatki kosmetyczne dla niemowląt duże dada
-mydło z lanolina bambino
-maść pośladkowa przeciw odparzeniom ziajka
-krem ochronny z tlenkiem cynku bambino
- patyczki do uszu dada
- herbata na laktacje hipp (kupony do rossmanna )
-żel do mycia włosów i ciała hipp (kupony do rossmana
-maść na brodawki maltan
-butelki tommee tippee 2*150ml (na razie chyba starczy chyba że znajdę jakąś promocje na duże )
-laktator reczny tt
-2 smoczki tommee tippee
- pudełeczko do smoczków
-łańcuszek do smoczka
-pieluszka z cerata (kupiłam do przewijania ale może do czegoś jeszcze się przyda )
-szczoteczka do mycia butelek
-szczoteczka do włosów
-termometr do wody
-nożyczki zaokrąglone
wiec to tyle z akcesoriów resztę kupie w kwietniu jeżeli chodzi o aptekę( dopytam się jeszcze u pediatry jak będe z weroniką na bilansie po świętach ) i o łóżeczko mam już kołderkę z poduszką była w promocji za 40 zł z kusiłam się
jak myślicie czy z kosmetyków coś jeszcze sie przyda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:50
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja Was podziwiam, że Wy tak ogarniacie te wyprawki kosmetykowe
Ja kupiłam na razie chusteczki nawilżane Hipp i płyn do ciała i włosków też Hipp, a jak czytam co piszecie to myślę, że jeszcze mam od cholery rzeczy do kupienia
Widzę, że smoczki, butelki i laktatory są głównie TT. Ja się zastanawiałam nad Lovi, bo gdzieś czytałam, że są dobre, ale o tych TT to się dowiaduję od Was i znowu mam dylemat co kupićLiczę, że pomożecie
Ja dzisiaj zjadłam na obiad zupę pomidorowo-paprykową, i do tego czekoladkę białą Ritter. Po godzinie cukier 105Bomba
))
Dzisiaj dotarła w końcu do mnie koszulkaMyślałam, że będzie bardziej ciążowa, a jest to po prostu t-shirt, ale i tak mi się podoba
Sista, agawera, Scintilla, nadine24, karolinka85, Stokrotka2626, nenette, Marcia86, Aka81, Z., Viola, sss, Ania1704, Nieukowa, Kikusia, maglic, Rozalia, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Agawera u tego naszego sprzedawcy r_p77 widzialam fajne zestawy tt z laktatorem butelkami i chyba smoczkami..sama chyba ten zestaw kupie bo sie oplaca
mi chodzi ze to od myśników kupiłam a zostało mi o kupienia rzeczy z apteki i akcesoria do spania wraz z łózeczkiem i materacem
jutro jade z moim do komisu z wózkami spodobał mi sie wózek 3w1 firmy 4baby
gosi_a, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
jeszcze taki wyczaiłam z tego samego komisu firmy mutsy 2w1 oba wózki jak dla mnie sa w rewelacyjnej cenie 399zł wiec sama nie wiem co wybrac , na pewno musze zobaczyć w jakim jest stanie jeden i drugi na żywo to na żywo a internet to internetkarolina0522 lubi tę wiadomość
-
Sista, nasz super sprzedawca rp77 tez ma przescieradla, ręczniki z kapturkiem i pokrowce na przewijak. Nie podobały ci sie ze gdzie indziej kupilas? Ja rozmawiałam z ta babka co obsługuje klientów i powiedziala ze oni dziennie wysyłają 300 paczek !!!!
Sista wrote:Viola - nam na SN mówili, aby krem z filtrem 50 kupić i wziąć do szpitala. Bo będziemy rodziły w czerwcu i przed wyjściem ze szpitala trzeba dziecko posmarować. Ma skórkę jak pergamin i nawet w drodze ze szpitala do samochodu moze je słonko spalić.
Agatha - czasami jest tak, ze pielęgniarka środowiskowa mówi, ze sutki sa tak zmęczone, ze jedyny sposób to nakładki. Znajoma polecała, w niczym to nie przeszkadzało, aby po tygodniu stosowania, karmiła Małego bez tego aż do roku czasuMam inną koleżankę, która miała takie brodawki, ze mały nie łapał i juz. I nie chodzi o brak wytrwałości. Bo do roku czasu odciągają mleko i karmiła Małego butelką...potem poszedł do żłobka i tak chorował przez dwa miesiące i musiała wziąć nianie. Każde dziecko i mama jest inne
Dziś kupiłam na Allegro ręczniczki z kapturkiem, myjkę do kąpieli, prześcieradełko do łóżeczka i pokrowiec na przewijak. U jednego sprzedawcy, za niecałe 70zlZ odbiorem osobistym
-
nick nieaktualnyJa właśnie wróciłam,z zajęć SR! Dziś było spotkanie z dietetykiem, niestety brakło czasu i nie dokładnie omówione zostały tematy związane z karmieniem niemowlaka i wprowadzania nowych pokarmów.W trakcie wykładu strasznie jeździło mi w brzuchu a prowadzą w piękny sposób opowiadała o jedzeniu
W poniedziałek kolejne zajęcia
-
Viola wrote:Sista, nasz super sprzedawca rp77 tez ma przescieradla, ręczniki z kapturkiem i pokrowce na przewijak. Nie podobały ci sie ze gdzie indziej kupilas? Ja rozmawiałam z ta babka co obsługuje klientów i powiedziala ze oni dziennie wysyłają 300 paczek !!!!
Viola - ja chciałam szare, wiec kupiłam tutaj: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html
Ręczniczki szary w białe groszki i ten biały z trójkątem szarym w białe gwiazdki. Pokrowiec na przewijak szary, a prześcieradełko białe. Do Piekar mam blisko z Gliwic
Agawera - Co do przewijaka, to ja standard 50x70, choc zastanawiam sie nad tym dmuchanym z Ikea.
Viola lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:są jakieś specjalne płyny do higieny intymnej w okresie połogu ? kupiliście jakiś tego typu ? jaki polecacie ?
Jeszcze co prawda nie kupiłam ale mam zamiar taki nabyć LaciBios Femina Pregna (Płyn do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciąży i połogu)
Ma bardzo dobre opinieBrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Viola - ja chciałam szare, wiec kupiłam tutaj: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html
Ręczniczki szary w białe groszki i ten biały z trójkątem szarym w białe gwiazdki. Pokrowiec na przewijak szary, a prześcieradełko białe. Do Piekar mam blisko z Gliwic
Agawera - Co do przewijaka, to ja standard 50x70, choc zastanawiam sie nad tym dmuchanym z Ikea.
Jak z jakością tych ręczniczkow bo wyglądają super ???Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Solenizantce - milion lat w szczęściu i radości:*
Ja dzisiaj umieram na krzyżtak mnie boli, że normalnie już mam dosyć... czekam tylko na pomiar cukru, wieczornego kabanosa i spać. Wysiedziałam się dzisiaj w poczekalni u okulisty i mi wyszło
kolorowych snów kochanekasika8303 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wielkie dzieki za życzonka
no muszą się spełnić.
Długo się spokojem nie nacieszyłam. Miałam dziś wizytę u gina na nfz, myślałam że idę wsumie tylko po zwolnienie a tu i usg szyjki i usg małej. Szyjka niby trochę krótsza ale już nie zwracam na to uwagi, co wizyty to inne gadki. Gin sprawdził mała , wymiary książkowe ale coś mu się w moim brzuchu nie podoba, w sensie że twardy, hmmmm nawet nie czułam. Pach usg sprawdza wody płodowe, najpierw pyta mnie czy prenetalne i połówkowe były robione, mówię że tak, słabo mi się już zrobiło i mu mówie aby coś mówił bo umrę. Okazało się że mam za dużo wód płodowychi w poniedziałek wracamy do szpitala. Tam dokładnie zbada te wody, na razie nie panikuję, niech to posprawdza i dopiero zacznę.
to ja oprócz życzeń poproszę o kciuki za poniedziałek, aby te wody były w normie.
agawera, Joasia:), Truskaweczka250, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Dziewczyny wielkie dzieki za życzonka
no muszą się spełnić.
Długo się spokojem nie nacieszyłam. Miałam dziś wizytę u gina na nfz, myślałam że idę wsumie tylko po zwolnienie a tu i usg szyjki i usg małej. Szyjka niby trochę krótsza ale już nie zwracam na to uwagi, co wizyty to inne gadki. Gin sprawdził mała , wymiary książkowe ale coś mu się w moim brzuchu nie podoba, w sensie że twardy, hmmmm nawet nie czułam. Pach usg sprawdza wody płodowe, najpierw pyta mnie czy prenetalne i połówkowe były robione, mówię że tak, słabo mi się już zrobiło i mu mówie aby coś mówił bo umrę. Okazało się że mam za dużo wód płodowychi w poniedziałek wracamy do szpitala. Tam dokładnie zbada te wody, na razie nie panikuję, niech to posprawdza i dopiero zacznę.
to ja oprócz życzeń poproszę o kciuki za poniedziałek, aby te wody były w normie.
trzymamy kciuki