X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Witam mamusie..
    Wszystkiego naj naj dla naszej solenizantki...

A co do oslonek na piersi, moje zdanie jest takie ( jako mama karmiaca już dziecko) oczywiście nikomu nic nie narzucam, cieszę się ze.nie uzywalam tych oslonek i dałam radę bez, bokolezanki mówiły ze jak dziecko już tak nauczy się jeść to inaczej nie chce. Dla mnie po cc po którym płakałam ze nie mogłam naturalnie największą nagroda była możliwość karmienia piersią było ciężko ale dzieki temu ze nie uzywalam oslonek, ze nie dawalam butelki w kryzysie, zaciskalam zeby z bólu, dałam.radę. Miałam zapalenie piersi, gorączkę, obylo się bez antybiotyku bo najw dla mnie było karmić piersią. I uważam ze każda kobieta jest w stanie wykarmic swoje dziecko, tylko nie każda ma czas, ma cierpliwość.

To się rozpisalam hihi :)

Podziwiam za wytrwałość! Wiele by się poddało.
    mam nadzieję że i mi się uda karmić :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Sista może tak jest dlatego pisałam ze to moje zdanie. Ja ich nie kupię, mi sie nie przydały i oczywiście Wam życzę żeby też się nie przydaly i żeby wszystkie z nas dały radę karmić piersią.
    Ja ufam, ze oddam komuś nieużywane :) Podobnie jak laktator :) Ale wole kupić, bo mimo wszystko moj M. tego wszystkiego nie ogarnie sam, gdyby sie okazało, ze jednak potrzebuję :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje udanych zakupów
    wszystkiego najlepszego dla solenizantki

Dziewczyny mam problem od wczoraj ja k dłużej pochodzę boli mnie pod prawą piersią i takie twarde robi się w tym miejscu. To jest takie uczycie jakby mi ktoś igły wbijał taki piekący ból

ja na razie nic nie kupuję najpierw musimy z mężem szafę w pokoju malutkiej zamówić, a nie będę tego w kartonach trzymać

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lista zakupów wygląda tak
    - wkładki laktacyjne
    -płatki kosmetyczne dla niemowląt duże dada
    -mydło z lanolina bambino
    -maść pośladkowa przeciw odparzeniom ziajka
    -krem ochronny z tlenkiem cynku bambino
    - patyczki do uszu dada
    - herbata na laktacje hipp (kupony do rossmanna )
    -żel do mycia włosów i ciała hipp (kupony do rossmana
    -maść na brodawki maltan

-butelki tommee tippee 2*150ml (na razie chyba starczy chyba że znajdę jakąś promocje na duże )
    -laktator reczny tt
    -2 smoczki tommee tippee
    - pudełeczko do smoczków
    -łańcuszek do smoczka
    -pieluszka z cerata (kupiłam do przewijania ale może do czegoś jeszcze się przyda )
    -szczoteczka do mycia butelek
    -szczoteczka do włosów
    -termometr do wody
    -nożyczki zaokrąglone

wiec to tyle z akcesoriów resztę kupie w kwietniu jeżeli chodzi o aptekę( dopytam się jeszcze u pediatry jak będe z weroniką na bilansie po świętach ) i o łóżeczko mam już kołderkę z poduszką była w promocji za 40 zł z kusiłam się

jak myślicie czy z kosmetyków coś jeszcze sie przyda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:50

gosi_a lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was podziwiam, że Wy tak ogarniacie te wyprawki kosmetykowe :) Ja kupiłam na razie chusteczki nawilżane Hipp i płyn do ciała i włosków też Hipp, a jak czytam co piszecie to myślę, że jeszcze mam od cholery rzeczy do kupienia :)
    Widzę, że smoczki, butelki i laktatory są głównie TT. Ja się zastanawiałam nad Lovi, bo gdzieś czytałam, że są dobre, ale o tych TT to się dowiaduję od Was i znowu mam dylemat co kupić :) Liczę, że pomożecie :)
    Ja dzisiaj zjadłam na obiad zupę pomidorowo-paprykową, i do tego czekoladkę białą Ritter. Po godzinie cukier 105 :) Bomba :)))

Dzisiaj dotarła w końcu do mnie koszulka :) Myślałam, że będzie bardziej ciążowa, a jest to po prostu t-shirt, ale i tak mi się podoba :)
    bhkuohb15mau_t.jpg

Sista, agawera, Scintilla, nadine24, karolinka85, Stokrotka2626, nenette, Marcia86, Aka81, Z., Viola, sss, Ania1704, Nieukowa, Kikusia, maglic, Rozalia, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera u tego naszego sprzedawcy r_p77 widzialam fajne zestawy tt z laktatorem butelkami i chyba smoczkami..sama chyba ten zestaw kupie bo sie oplaca ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Agawera u tego naszego sprzedawcy r_p77 widzialam fajne zestawy tt z laktatorem butelkami i chyba smoczkami..sama chyba ten zestaw kupie bo sie oplaca ;)

mi chodzi ze to od myśników kupiłam a zostało mi o kupienia rzeczy z apteki i akcesoria do spania wraz z łózeczkiem i materacem
    jutro jade z moim do komisu z wózkami spodobał mi sie wózek 3w1 firmy 4baby

34g32wm.jpg

gosi_a, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r7vfa9.jpg
    jeszcze taki wyczaiłam z tego samego komisu firmy mutsy 2w1 oba wózki jak dla mnie sa w rewelacyjnej cenie 399zł wiec sama nie wiem co wybrac , na pewno musze zobaczyć w jakim jest stanie jeden i drugi na żywo to na żywo a internet to internet

karolina0522 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, nasz super sprzedawca rp77 tez ma przescieradla, ręczniki z kapturkiem i pokrowce na przewijak. Nie podobały ci sie ze gdzie indziej kupilas? Ja rozmawiałam z ta babka co obsługuje klientów i powiedziala ze oni dziennie wysyłają 300 paczek !!!!

Sista wrote:
    Viola - nam na SN mówili, aby krem z filtrem 50 kupić i wziąć do szpitala. Bo będziemy rodziły w czerwcu i przed wyjściem ze szpitala trzeba dziecko posmarować. Ma skórkę jak pergamin i nawet w drodze ze szpitala do samochodu moze je słonko spalić.

Agatha - czasami jest tak, ze pielęgniarka środowiskowa mówi, ze sutki sa tak zmęczone, ze jedyny sposób to nakładki. Znajoma polecała, w niczym to nie przeszkadzało, aby po tygodniu stosowania, karmiła Małego bez tego aż do roku czasu :) Mam inną koleżankę, która miała takie brodawki, ze mały nie łapał i juz. I nie chodzi o brak wytrwałości. Bo do roku czasu odciągają mleko i karmiła Małego butelką...potem poszedł do żłobka i tak chorował przez dwa miesiące i musiała wziąć nianie. Każde dziecko i mama jest inne :)

Dziś kupiłam na Allegro ręczniczki z kapturkiem, myjkę do kąpieli, prześcieradełko do łóżeczka i pokrowiec na przewijak. U jednego sprzedawcy, za niecałe 70zl :) Z odbiorem osobistym :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiej wielkości przewijak kupujecie?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam,z zajęć SR! Dziś było spotkanie z dietetykiem, niestety brakło czasu i nie dokładnie omówione zostały tematy związane z karmieniem niemowlaka i wprowadzania nowych pokarmów.W trakcie wykładu strasznie jeździło mi w brzuchu a prowadzą w piękny sposób opowiadała o jedzeniu :/ W poniedziałek kolejne zajęcia :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, przewijaki sa chyba tylko w 2 rozmiarach: na łóżeczko 60x120 i 70x140. Tem mniejszy ma rozmiar: 70x 50 a ten na wieksze łóżeczko to nie wiem ile ma.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Sista, nasz super sprzedawca rp77 tez ma przescieradla, ręczniki z kapturkiem i pokrowce na przewijak. Nie podobały ci sie ze gdzie indziej kupilas? Ja rozmawiałam z ta babka co obsługuje klientów i powiedziala ze oni dziennie wysyłają 300 paczek !!!!

Viola - ja chciałam szare, wiec kupiłam tutaj: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html
    Ręczniczki szary w białe groszki i ten biały z trójkątem szarym w białe gwiazdki. Pokrowiec na przewijak szary, a prześcieradełko białe. Do Piekar mam blisko z Gliwic :)

Agawera - Co do przewijaka, to ja standard 50x70, choc zastanawiam sie nad tym dmuchanym z Ikea.

Viola lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są jakieś specjalne płyny do higieny intymnej w okresie połogu ? kupiliście jakiś tego typu ? jaki polecacie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    są jakieś specjalne płyny do higieny intymnej w okresie połogu ? kupiliście jakiś tego typu ? jaki polecacie ?

Jeszcze co prawda nie kupiłam ale mam zamiar taki nabyć LaciBios Femina Pregna (Płyn do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciąży i połogu)

Ma bardzo dobre opinie :)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Viola - ja chciałam szare, wiec kupiłam tutaj: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html
    Ręczniczki szary w białe groszki i ten biały z trójkątem szarym w białe gwiazdki. Pokrowiec na przewijak szary, a prześcieradełko białe. Do Piekar mam blisko z Gliwic :)

Agawera - Co do przewijaka, to ja standard 50x70, choc zastanawiam sie nad tym dmuchanym z Ikea.

Jak z jakością tych ręczniczkow bo wyglądają super ???

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantce - milion lat w szczęściu i radości:*

Ja dzisiaj umieram na krzyż :/ tak mnie boli, że normalnie już mam dosyć... czekam tylko na pomiar cukru, wieczornego kabanosa i spać. Wysiedziałam się dzisiaj w poczekalni u okulisty i mi wyszło :(

kolorowych snów kochane :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzieki za życzonka :-) no muszą się spełnić.

Długo się spokojem nie nacieszyłam. Miałam dziś wizytę u gina na nfz, myślałam że idę wsumie tylko po zwolnienie a tu i usg szyjki i usg małej. Szyjka niby trochę krótsza ale już nie zwracam na to uwagi, co wizyty to inne gadki. Gin sprawdził mała , wymiary książkowe ale coś mu się w moim brzuchu nie podoba, w sensie że twardy, hmmmm nawet nie czułam. Pach usg sprawdza wody płodowe, najpierw pyta mnie czy prenetalne i połówkowe były robione, mówię że tak, słabo mi się już zrobiło i mu mówie aby coś mówił bo umrę. Okazało się że mam za dużo wód płodowych :-( i w poniedziałek wracamy do szpitala. Tam dokładnie zbada te wody, na razie nie panikuję, niech to posprawdza i dopiero zacznę.
    to ja oprócz życzeń poproszę o kciuki za poniedziałek, aby te wody były w normie.

agawera, Joasia:), Truskaweczka250, Alorrene13 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny wielkie dzieki za życzonka :-) no muszą się spełnić.

Długo się spokojem nie nacieszyłam. Miałam dziś wizytę u gina na nfz, myślałam że idę wsumie tylko po zwolnienie a tu i usg szyjki i usg małej. Szyjka niby trochę krótsza ale już nie zwracam na to uwagi, co wizyty to inne gadki. Gin sprawdził mała , wymiary książkowe ale coś mu się w moim brzuchu nie podoba, w sensie że twardy, hmmmm nawet nie czułam. Pach usg sprawdza wody płodowe, najpierw pyta mnie czy prenetalne i połówkowe były robione, mówię że tak, słabo mi się już zrobiło i mu mówie aby coś mówił bo umrę. Okazało się że mam za dużo wód płodowych :-( i w poniedziałek wracamy do szpitala. Tam dokładnie zbada te wody, na razie nie panikuję, niech to posprawdza i dopiero zacznę.
    to ja oprócz życzeń poproszę o kciuki za poniedziałek, aby te wody były w normie.

trzymamy kciuki :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika oj ty biedna,współczuję że nawet na chwilę spokoju nie masz. Trzymam kciuki żeby jednak wszystko było w porządku.

Dobranoc mamuśki,ja już padam :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ