WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla solenizantki Kasika wszystkiego co najlepsze !!!! :))

kasika8303 lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, to ja pisałam ;) Też mam takie myśli, ale za 2 tygodnie mam mierzenie dziecka na wizycie to dowiem się jak rośnie. Ale dziecko co potrzebuje to sobie z nas wyciągnie kosztem nas ;) A lepiej jeśli ma dostarczane zbilansowane, zdrowe składniki odżywcze niż tłuszcze, cukry i ciężkie rzeczy.

Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dopisuję do czerwcowych mam. W brzuszku rośnie synuś.
    Powoli kompletuję wyprawkę, w tym miesiącu mam zamiar kupić łóżeczko i pościel. A tak poza tym czuję się dobrze, mimo iż badanie glukozy wskazują na cukrzycę ciążową.:)

Scintilla, gosi_a, nadine24, karolinka85, nenette, dorcia8919, Muniek, Inesicia, sss, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze ta cukrzyca ciążowa - to jakaś masówka :O kiedyś nie robiono takiego badania, kobiety nie wiedziały o tym a dzieci rodziły się zdrowe..Jakoś musimy sobie dać radę. I DAMY !!
    Z. - dziękuję za odp :) w sumie wizyty mamy w podobnym terminie tylko, że ja diabetologa to się jej podpytam :) bo gin 30stego - pn. Ale ostatnio zapisałam się na taką konferencję dla ginekologów u mnie w mieście tam było zaproszenie dla kobiet w ciąży między 14 - 40tc na darmowe badanie USG 2D i 3D - może uda się załapać :) bo było tylko 30 miejsc. To zobaczę wcześniej Maluszka. Mają dzwonić na 2 dni przed wizytą by potwierdzić - więc czekam. Badanie ma trwać godz :O i konsultowane w razie "w" ze specjalistami i jak będzie coś nie tak to robić mają też na miejscu KTG..ogólnie ciekawa jestem. No jedyny szkopuł, że przy zapisie wyrażało się zgodę na udział studentów przy badaniu.. no ale w końcu jakoś muszą się uczyć :P
    A za tydzień wybieramy się na warsztaty "Mamo to ja" :) ciekawa jestem :) znowu ok 4h siedzenia ale z tego co wiem są różne bloki tematyczne nie tak jak "Świadoma Mama", że w jednej sali bite 4h :P Ale i tak było fajnie.
    No i wczoraj zrobiłam listę zakupów u tego polecanego sprzedawcy i jak podliczyłam to ponad 200 zł wyszło a to jeszcze nie wszystko :O :O no ale jak mus to mus :D dobrze, że to jednorazowe będzie :P

nadine24 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i wszystkiego Najlepszego dla solenizantki :)

karolinka85, kasika8303, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na Ślasku to jakoś słabo z tymi warsztatami. Nie pamiętam na które jestem zapisana ale dopiero jakoś w maju :-(
    A co do zakupów Magda to 200zł to i tak dobrze , mi się uzbieralo ponad 400zł :-)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Dziękuję za życzonka :-) po nich Amelka przed 38 tc nie wyjdzie z brzuszka :-)

Ktg ok, skurczy zero, zresztą od wyjścia czuję się super, w końcu nic nie boli i nie kłuje :-) dziś lekarz powiedział że udało się wyciszyć organizm.

EP!C, nenette, karolinka85, Scintilla, dorcia8919, Muniek, Magda_lena88, agnieszyczka, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ja również życzę wszystkiego najlepszego, samych słonecznych dni i zero zmartwień do samego porodu, oczywiście w terminie :) !!!! Sto lat :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika super wiadomości, w sam raz na urodziny :) mam pytanie - czy nospe bierzesz non stop czy tylko jak gorzej się czujesz? i ile dziennie?

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wrocilismy z oddzialu z tego usg szyjki u profesorki.. Zawolala tego lekarza co robil mi usg podczas pobytu w szpitalu,bo wyszla tam jakas roznica..i powiedziala ze zrobi mi usg i usg szyjki.. No i zrobil usg i roznica wyszla znikoma ale kosc udowa tydzien do tylu,ale jest ok.. Synek wazy 678g..a polozenie podluzne miednicowe..ostatnio bylo glowkowe..wiec teraz wiem skad te ruchy nisko ;)
    Szyjka niby dluga zamknieta i nic sie z nia nie dzieje..jak to powiedzial lekarz..ale ma 3.8cm,ostatnio 4.1cm niby na innym sprzecie mierzona byla,i tym razem jakos lekko glowice wprowadzil bo ostatnio szyjke mierzyl inny lekarz i jakos tak glebiej..wiec moze nic sie nie skrocila,ewentualnie te 3mm,ale profesorka zerknela i mowi ze ok.. Ale i tak odpoczywamy dalej :) i czekamy do nastepnej wizyty..2kwietnia i usg 3trymestru ;)

Scintilla, nenette, kasika8303, gosi_a, sss, Joasia:), karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Nasze dzisiejsze łupy :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311172712.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311174004.jpg

Te kosmetyki z hipp to w rossmanie są?? bo ja jeszcze nic nie kupowałam z kosmetyków,a chyba muszę zacząć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doradzcie butelkę kupować razem z laktatorem?? bo ja nie będę mogła karmić piersią bynajmniej na początku

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
    Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musisz :) Udanych zakupów :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kasika super wiadomości, w sam raz na urodziny :) mam pytanie - czy nospe bierzesz non stop czy tylko jak gorzej się czujesz? i ile dziennie?

Nenette mówili mi żeby brać profilaktycznie ale dawali mi w szpitalu, 3 razy dziennie i po konsultacji z moim ginem tak ją narazie biorę. Rano, po obiedzie i na noc.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Te kosmetyki z hipp to w rossmanie są?? bo ja jeszcze nic nie kupowałam z kosmetyków,a chyba muszę zacząć.
    Tak w Rossmanie, są jeszcze inne preparaty typu żel do mycia, balsamy i kremy :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !! :-) najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly :-)

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka zapytałabym na oddziale, gdzie zdecydujesz się rodzić - w szpitalu powinni mieć własne butelki i laktatory, a tobie kazać będą chyba kupić tylko własne nakładki na piersi bo one są do osobistego użytku. Jeżeli jeszcze nie wybrałaś szpitala, to wstrzymaj się z zakupem do czasu aż będziesz pewna, moim zdaniem tak bedzie najrozsądniej...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
    Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musisz :) Udanych zakupów :)

ja też kupię butelkę lovi a laktator aventu chyba, w razie co będę przelewała.

c77352d493.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, 10000 lat z....jednym facetem i gromadką dzieci :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !! :-) najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly :-)

Faktycznie, to byłam ja :) To juz pierwsze spotkanie mamy za sobą, teraz pora na kawkę :)

Przed chwila zmiotłam podłogę. Na kolanach, samą zmiotką, bo rodzice podprowadzili mi odkurzacz. No i umylam podłogę :) Teraz pora na obiadek u mamy. Miłego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ