X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla solenizantki Kasika wszystkiego co najlepsze !!!! :))

kasika8303 lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, to ja pisałam ;) Też mam takie myśli, ale za 2 tygodnie mam mierzenie dziecka na wizycie to dowiem się jak rośnie. Ale dziecko co potrzebuje to sobie z nas wyciągnie kosztem nas ;) A lepiej jeśli ma dostarczane zbilansowane, zdrowe składniki odżywcze niż tłuszcze, cukry i ciężkie rzeczy.

Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dopisuję do czerwcowych mam. W brzuszku rośnie synuś.
    Powoli kompletuję wyprawkę, w tym miesiącu mam zamiar kupić łóżeczko i pościel. A tak poza tym czuję się dobrze, mimo iż badanie glukozy wskazują na cukrzycę ciążową.:)

Scintilla, gosi_a, nadine24, karolinka85, nenette, dorcia8919, Muniek, Inesicia, sss, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze ta cukrzyca ciążowa - to jakaś masówka :O kiedyś nie robiono takiego badania, kobiety nie wiedziały o tym a dzieci rodziły się zdrowe..Jakoś musimy sobie dać radę. I DAMY !!
    Z. - dziękuję za odp :) w sumie wizyty mamy w podobnym terminie tylko, że ja diabetologa to się jej podpytam :) bo gin 30stego - pn. Ale ostatnio zapisałam się na taką konferencję dla ginekologów u mnie w mieście tam było zaproszenie dla kobiet w ciąży między 14 - 40tc na darmowe badanie USG 2D i 3D - może uda się załapać :) bo było tylko 30 miejsc. To zobaczę wcześniej Maluszka. Mają dzwonić na 2 dni przed wizytą by potwierdzić - więc czekam. Badanie ma trwać godz :O i konsultowane w razie "w" ze specjalistami i jak będzie coś nie tak to robić mają też na miejscu KTG..ogólnie ciekawa jestem. No jedyny szkopuł, że przy zapisie wyrażało się zgodę na udział studentów przy badaniu.. no ale w końcu jakoś muszą się uczyć :P
    A za tydzień wybieramy się na warsztaty "Mamo to ja" :) ciekawa jestem :) znowu ok 4h siedzenia ale z tego co wiem są różne bloki tematyczne nie tak jak "Świadoma Mama", że w jednej sali bite 4h :P Ale i tak było fajnie.
    No i wczoraj zrobiłam listę zakupów u tego polecanego sprzedawcy i jak podliczyłam to ponad 200 zł wyszło a to jeszcze nie wszystko :O :O no ale jak mus to mus :D dobrze, że to jednorazowe będzie :P

nadine24 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i wszystkiego Najlepszego dla solenizantki :)

karolinka85, kasika8303, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na Ślasku to jakoś słabo z tymi warsztatami. Nie pamiętam na które jestem zapisana ale dopiero jakoś w maju :-(
    A co do zakupów Magda to 200zł to i tak dobrze , mi się uzbieralo ponad 400zł :-)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Dziękuję za życzonka :-) po nich Amelka przed 38 tc nie wyjdzie z brzuszka :-)

Ktg ok, skurczy zero, zresztą od wyjścia czuję się super, w końcu nic nie boli i nie kłuje :-) dziś lekarz powiedział że udało się wyciszyć organizm.

EP!C, nenette, karolinka85, Scintilla, dorcia8919, Muniek, Magda_lena88, agnieszyczka, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ja również życzę wszystkiego najlepszego, samych słonecznych dni i zero zmartwień do samego porodu, oczywiście w terminie :) !!!! Sto lat :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika super wiadomości, w sam raz na urodziny :) mam pytanie - czy nospe bierzesz non stop czy tylko jak gorzej się czujesz? i ile dziennie?

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie wrocilismy z oddzialu z tego usg szyjki u profesorki.. Zawolala tego lekarza co robil mi usg podczas pobytu w szpitalu,bo wyszla tam jakas roznica..i powiedziala ze zrobi mi usg i usg szyjki.. No i zrobil usg i roznica wyszla znikoma ale kosc udowa tydzien do tylu,ale jest ok.. Synek wazy 678g..a polozenie podluzne miednicowe..ostatnio bylo glowkowe..wiec teraz wiem skad te ruchy nisko ;)
    Szyjka niby dluga zamknieta i nic sie z nia nie dzieje..jak to powiedzial lekarz..ale ma 3.8cm,ostatnio 4.1cm niby na innym sprzecie mierzona byla,i tym razem jakos lekko glowice wprowadzil bo ostatnio szyjke mierzyl inny lekarz i jakos tak glebiej..wiec moze nic sie nie skrocila,ewentualnie te 3mm,ale profesorka zerknela i mowi ze ok.. Ale i tak odpoczywamy dalej :) i czekamy do nastepnej wizyty..2kwietnia i usg 3trymestru ;)

Scintilla, nenette, kasika8303, gosi_a, sss, Joasia:), karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Nasze dzisiejsze łupy :)
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311172712.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311174004.jpg

Te kosmetyki z hipp to w rossmanie są?? bo ja jeszcze nic nie kupowałam z kosmetyków,a chyba muszę zacząć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doradzcie butelkę kupować razem z laktatorem?? bo ja nie będę mogła karmić piersią bynajmniej na początku

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
    Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musisz :) Udanych zakupów :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kasika super wiadomości, w sam raz na urodziny :) mam pytanie - czy nospe bierzesz non stop czy tylko jak gorzej się czujesz? i ile dziennie?

Nenette mówili mi żeby brać profilaktycznie ale dawali mi w szpitalu, 3 razy dziennie i po konsultacji z moim ginem tak ją narazie biorę. Rano, po obiedzie i na noc.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Te kosmetyki z hipp to w rossmanie są?? bo ja jeszcze nic nie kupowałam z kosmetyków,a chyba muszę zacząć.
    Tak w Rossmanie, są jeszcze inne preparaty typu żel do mycia, balsamy i kremy :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !! :-) najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly :-)

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka zapytałabym na oddziale, gdzie zdecydujesz się rodzić - w szpitalu powinni mieć własne butelki i laktatory, a tobie kazać będą chyba kupić tylko własne nakładki na piersi bo one są do osobistego użytku. Jeżeli jeszcze nie wybrałaś szpitala, to wstrzymaj się z zakupem do czasu aż będziesz pewna, moim zdaniem tak bedzie najrozsądniej...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
    Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musisz :) Udanych zakupów :)

ja też kupię butelkę lovi a laktator aventu chyba, w razie co będę przelewała.

c77352d493.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, 10000 lat z....jednym facetem i gromadką dzieci :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !! :-) najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly :-)

Faktycznie, to byłam ja :) To juz pierwsze spotkanie mamy za sobą, teraz pora na kawkę :)

Przed chwila zmiotłam podłogę. Na kolanach, samą zmiotką, bo rodzice podprowadzili mi odkurzacz. No i umylam podłogę :) Teraz pora na obiadek u mamy. Miłego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ