Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_lena88, to ja pisałam
Też mam takie myśli, ale za 2 tygodnie mam mierzenie dziecka na wizycie to dowiem się jak rośnie. Ale dziecko co potrzebuje to sobie z nas wyciągnie kosztem nas
A lepiej jeśli ma dostarczane zbilansowane, zdrowe składniki odżywcze niż tłuszcze, cukry i ciężkie rzeczy.
Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyI ja się dopisuję do czerwcowych mam. W brzuszku rośnie synuś.
Powoli kompletuję wyprawkę, w tym miesiącu mam zamiar kupić łóżeczko i pościel. A tak poza tym czuję się dobrze, mimo iż badanie glukozy wskazują na cukrzycę ciążową.Scintilla, gosi_a, nadine24, karolinka85, nenette, dorcia8919, Muniek, Inesicia, sss, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość
-
widzę, ze ta cukrzyca ciążowa - to jakaś masówka
kiedyś nie robiono takiego badania, kobiety nie wiedziały o tym a dzieci rodziły się zdrowe..Jakoś musimy sobie dać radę. I DAMY !!
Z. - dziękuję za odpw sumie wizyty mamy w podobnym terminie tylko, że ja diabetologa to się jej podpytam
bo gin 30stego - pn. Ale ostatnio zapisałam się na taką konferencję dla ginekologów u mnie w mieście tam było zaproszenie dla kobiet w ciąży między 14 - 40tc na darmowe badanie USG 2D i 3D - może uda się załapać
bo było tylko 30 miejsc. To zobaczę wcześniej Maluszka. Mają dzwonić na 2 dni przed wizytą by potwierdzić - więc czekam. Badanie ma trwać godz
i konsultowane w razie "w" ze specjalistami i jak będzie coś nie tak to robić mają też na miejscu KTG..ogólnie ciekawa jestem. No jedyny szkopuł, że przy zapisie wyrażało się zgodę na udział studentów przy badaniu.. no ale w końcu jakoś muszą się uczyć
A za tydzień wybieramy się na warsztaty "Mamo to ja"ciekawa jestem
znowu ok 4h siedzenia ale z tego co wiem są różne bloki tematyczne nie tak jak "Świadoma Mama", że w jednej sali bite 4h
Ale i tak było fajnie.
No i wczoraj zrobiłam listę zakupów u tego polecanego sprzedawcy i jak podliczyłam to ponad 200 zł wyszło a to jeszcze nie wszystkono ale jak mus to mus
dobrze, że to jednorazowe będzie
nadine24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Dziękuję za życzonka
po nich Amelka przed 38 tc nie wyjdzie z brzuszka
Ktg ok, skurczy zero, zresztą od wyjścia czuję się super, w końcu nic nie boli i nie kłujedziś lekarz powiedział że udało się wyciszyć organizm.
EP!C, nenette, karolinka85, Scintilla, dorcia8919, Muniek, Magda_lena88, agnieszyczka, karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A my wlasnie wrocilismy z oddzialu z tego usg szyjki u profesorki.. Zawolala tego lekarza co robil mi usg podczas pobytu w szpitalu,bo wyszla tam jakas roznica..i powiedziala ze zrobi mi usg i usg szyjki.. No i zrobil usg i roznica wyszla znikoma ale kosc udowa tydzien do tylu,ale jest ok.. Synek wazy 678g..a polozenie podluzne miednicowe..ostatnio bylo glowkowe..wiec teraz wiem skad te ruchy nisko
Szyjka niby dluga zamknieta i nic sie z nia nie dzieje..jak to powiedzial lekarz..ale ma 3.8cm,ostatnio 4.1cm niby na innym sprzecie mierzona byla,i tym razem jakos lekko glowice wprowadzil bo ostatnio szyjke mierzyl inny lekarz i jakos tak glebiej..wiec moze nic sie nie skrocila,ewentualnie te 3mm,ale profesorka zerknela i mowi ze ok.. Ale i tak odpoczywamy daleji czekamy do nastepnej wizyty..2kwietnia i usg 3trymestru
Scintilla, nenette, kasika8303, gosi_a, sss, Joasia:), karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1704 wrote:Nasze dzisiejsze łupy
http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311172712.jpg
http://wrzucaj.net/images/2015/03/11/IMG20150311174004.jpg
Te kosmetyki z hipp to w rossmanie są?? bo ja jeszcze nic nie kupowałam z kosmetyków,a chyba muszę zacząć. -
nick nieaktualny
-
Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musiszUdanych zakupów
-
nenette wrote:Kasika super wiadomości, w sam raz na urodziny
mam pytanie - czy nospe bierzesz non stop czy tylko jak gorzej się czujesz? i ile dziennie?
Nenette mówili mi żeby brać profilaktycznie ale dawali mi w szpitalu, 3 razy dziennie i po konsultacji z moim ginem tak ją narazie biorę. Rano, po obiedzie i na noc. -
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !!
najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly
Sista lubi tę wiadomość
-
Lilianka zapytałabym na oddziale, gdzie zdecydujesz się rodzić - w szpitalu powinni mieć własne butelki i laktatory, a tobie kazać będą chyba kupić tylko własne nakładki na piersi bo one są do osobistego użytku. Jeżeli jeszcze nie wybrałaś szpitala, to wstrzymaj się z zakupem do czasu aż będziesz pewna, moim zdaniem tak bedzie najrozsądniej...
-
Sista wrote:Lilianko - ja widziałam tez kosmetyki z Hippa w Tesco. Tylko trzeba uważać na daty ważności, ja nic nie kupiłam bo terminy ważności były max do lipca 2015. W Tesco było nawet taniej niż w Rossman. W innych marketach nie sprawdzałam, bo nie bywam.
Co do laktatora, to idealnie byłoby aby butelki były z tej samej firmy. Ale to nie jest konieczne. Ja bede miała butelki Tommee Tippee, a laktator Canpol. Bede przelewać w razie czego. Wczoraj tez dziewczyny pisały, ze bedą miały inny laktator niż butelki. Jak dla mnie, to ok, bo do każdego laktatora jest jedna butelka w zestawie. A jak będziesz mrozić, to i tak przelać musiszUdanych zakupów
ja też kupię butelkę lovi a laktator aventu chyba, w razie co będę przelewała.
-
Viola wrote:Hej wszystkim, Sista pisalas ze wczoraj bylas u r_p77, w takim razie stalam za toba !!
najpierw jak podjechałam na parking to widzialam autko z rejestracją ST, a pozniej w środku pania ktora stala z chyba mama ( blondynka), później cos zaczelas mowic mamie o ppdkladach z belli o których tu na forum pisalas i pomyslalam: czy to nie jest Sista. Ale glupio mi było zaczepiac cie, bo okazaloby sie ze to nie ty i byłby wstyd. Zresztą zaraz wyszlam bo facet powiedzial zw nie mozna placic karta tylko gotowka, no wiec musialam jechać do bankomatu. I jak wracalam to ty wyjezdzalas chyba, bialym autkiem a ja parkowalam. Swiat jest maly
Faktycznie, to byłam jaTo juz pierwsze spotkanie mamy za sobą, teraz pora na kawkę
Przed chwila zmiotłam podłogę. Na kolanach, samą zmiotką, bo rodzice podprowadzili mi odkurzacz. No i umylam podłogęTeraz pora na obiadek u mamy. Miłego dnia !!!