Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:Sss polozna przychodzi z tej przychodni do ktorej trafily papiery dziecka u nas na patronaz jezdzi pediatra z polozna
-
Nie wiem jak jest u Was w przychodni moze jest inaczej...ja jak urodzilam kazalam wyslac papiery do przychodni rejonowej w Trzebnicy. Po dwoch tygodniach przyszla lekarka z polozna, teraz tez tak jest bo chodze do gina do tej przychodni i polozne ktore mnie waza i mierza mi cisnieniemrowniez chodza na patronaze. Wszystko jest w jednej prxychodni moze dlatego.
[/url]
-
Nadine chyba za dobrze by ci było
W ogóle witam was w 3 trymestrze! Aż nie ogarniam! Że niby za 3 miesiące będę mieć syna u cycka? Jaka ciąża? To o mnie mowa? Trochę przytyłam, ale żeby od razu ciąża?
Z okazji ostatniej prostej jaram się wozidłem, które dopiero co zamówiłam, no i kupiłm chustę! Babeczka z wioski obok sprzedawała za 60zł
Zwykła, tkana skośno-krzyżowa. Skoro tanio to czemu nie spróbować zrobić kangurkaPomolestuje położne z SR, może mnie nauczą na lalce ^^
Chusta taka o [brązowo-niebieska, nie złoto-biała!]:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:12
nadine24, Rozalia, Alorrene13, sss, Muniek, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w kolejny chmurzasty, deszczowy dzień...Mój mąż właśnie wyruszył w trasę do swoich rodziców, a mnie się nie chciało jechać i tak oto spędzę weekend sama na leniuchowaniu
Dziś w nocy myślałam że sikanie mnie wykończy, byłam chyba z naście razy i zastanawiam się, czy to nie po soku z żurawiny, który piłam wieczorem. Młody oczywiście od rana harce w brzuchu mamy
-
XxMoniaXx wrote:http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-dziecieca-120x90-12-wzorow-i5120779485.html
ja od tego i wzięłam najtańszą przesyłkę i zaskoczyła mnie pozyywnie szybkościa
potrzebuje powłoczek o rozmiarze 100x135 kołderka i 40x60 poduszka a w tym linku 120x90 -
A tam, za dobrze
Bardzo ładna chusta, też oglądałam używki, tylko tak teraz myślę, czy używana elastyczna nie będzie za bardzo rozciągnięta
Ja też cały weekend planuje leniuchować, chociaż może jutro jak wyjdzie słonko to wyruszymy gdzieś w plener -
Dada wrote:No ja z taka kolką nerkową trafiłam do szpitala i wykryli kamienie na nerkach ale mi sie wydaje ,ze to z przodu bol wiec przy okazji to wykryli...
Daj znac co i jak ..
Skierowanie na usg tzn na nfz oznacza że trzeba czekać na badanie, panie w przychodni zapisała mnie na 8 kwietnia to ja mówię że jestem w ciąży i że zależy mi jak najszybciej to na 26 marca może wytrzymam, a jak będzie mnie tak mocno skręcać z bólu to pojadę na IP
Także na razie czekam -
Witam się w tak paskudną pogodę. Liczę na to, że prognozy się sprawdzą i od poniedziałku przyjdzie już prawdziwa wiosna.
Noc miałam taką średnią, kilkanaście razy wstawałam na siku. A do tego nie potrafiłam się ułożyć - jak nie lewy bok, to prawy. Ale za to uwielbiam to uczucie jak Olusia się układa jak zmienię pozycję
Dziewczyny kupujecie ochraniacze na szczebelki i baldachim do łóżeczka? Macie może jakiegoś polecanego sprzedawcę ?
Agwera znalazłam na allegro taką pościel - rozmiar pasuje
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-do-lozeczka-2el-100x135-promocja-i4924147684.html
-
Hej Kobietki
Zyrciu jesteś w 29 tyg wiec wydaje mi sie ze ta waga jest jak najbardziej w normie, oczywiscie specjalista nie jestemMam przeczucie że moj synek moze ważyć jeszcze wiecej, 26 lutego ważył prawie 1 kg, to i porod moze bedzie wczesniej, a nie po terminie
oby nie za wczesnie tez
tak czy inaczej powodzenia w uzyskaniu zgody na cesarkę !!!
Szaro, buro i ponuro, tez czekam na wiosne. M. Ma dzis przywiesc lozeczko juppi
Witamy w 3 trymestrze wg belly !
Nieukowa polozna srodowiskowa musi byc ze szpitala gdzie chodze do szkoly rodzenia czy cos zle zrozumialam? Myslalam ze bede wybierac dowolnie skąd? Kazda polozna moze byc srodowiskowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:54
Ania1704, Z., zyrcia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Agawera, nie za duża ta kołderka dla noworodka ?
ja to bym się bała w ogóle pod kołderkę położyć, dlatego obkupiłam się w śpiworki
w tz hurtowni apkol był tylko taki rozmiar bedzie na dłużej na poczatek bedzie pod becikiem albo kocykiem bo rodzimy w lato , ewentualnie uzyje poduszki jest bardzo płaska ale nie wskazana ani kołderka i podusza kupiłam bo była okazja
na pewno musze kupić podkład pod prześcieradło albo prześcieradło nie przemakalne -
Gosia niekoniecznie.
Jeśli chodzisz do swojego szpitala na darmową SR na NFZ, to pewnie na początku wypełniałaś deklarację wyboru położnej.
Jeżeli tego nie wypełniałaś ani nie podpisywałaś, to pewnie nie masz wybranej albo masz tam gdzie masz lekarza i pielęgniarkęAle możesz zmienić i wybrać dowolnie, najlepiej popytaj znajome i sąsiadki z bliskiej odległości, którą warto wybrać i zadzwoń do niej
Mi wyjątkowo podpasowała babeczka z nowej SR, jakoś dobrze mi sie z nią gadało. Także chyba zostanę przy niej.Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Ja to mam mala przychodnie, pediatra jakis stary dziad, a pielegniarki nie wiem czy ktoras jest polozna. Musze to oblukac i poszukac gdzies indziej.
Ja pomylam podlogi i leze. Mam nadzieje ze to sie nie obruci przeciwko mnie i malego. Potem popakowac prezenty i ogarnac moja glowe i paznokcie....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm