WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt pogoda paskudna, ale poprawiłam sobie humor kupując przewijak na komodę fd3e68e1a6e16a4emed.jpg
    Więc kolejna rzecz odhaczona :)

Joasia:), Alorrene13, Rozalia, Nieukowa, Z., agawera, sss, karolinka85, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - jak pisze Nieukowa, to Twój wybór. Ja choćbym chciała położną z SR, to ona mi z Tychów do Gliwic nie przyjedzie :) Muszę popytać sąsiadek o dobrą przychodnię z pediatrą, gdzie bede musiała sie zdeklarować jeszcze przed porodem (teraz jestem zapisana w przychodni w Tychach). No i położną środowiskową tez muszę sobie znaleźć w Gliwicach.

Pogoda dziś bura - najlepsza na zakupy zatem. Dziś w planie Ikea, TK Maxx i sklep z wózkami. Muszę tez coś kupić mojej dwuletniej Chrześnicy - zakochanej obecnie w Myszce Micky :)

Noc całkiem znośna, tylko od kilku dni, nocne siku juz nie jeden, a dwa razy. No i Olga polubiła przytulanie do taty. Bo najlepiej mi i jej sie śpi jak sie wtule w M. Jak sie tylko odwroce do niego plecami, tak sie wypina i uciska, ze muszę wrócić do pozycji: lewej bocznej przytulanej :) Moze to znak, ze bedzie z nami w łożku spała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:37

Alorrene13, Joasia:), Rozalia, karolinka85, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Ja chodze do SR w szpitalu najblizej domu ale tu nie rodzę, więc wolę poprosić znajomą położną ze szpitala, gdzie rodzę. Mam nadzieję że się zgodzi. Dzięki ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że powinnam zapisać dziecko na wszelki wypadek do przychodni publicznej, jeśli zamierzam chodzić z synkiem do Medicover? I tylko w sytuacji niedostępnych wizyt czy też naglych przypadkow odwiedzac przychodnie NFZ lub ostry dyzur w szpitalu najblizszym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:39

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane :)

Sista widzę ze Ikea w planach. My tez się wybieramy po szafę pax do pokoju Kuby. Może się spotkamy :)
    Udanych zakupów.

Dziewczyny od pół roku jesteśmy w ciąży... :) jej jak ten czas szybko mija. Ja test ciążowy robiłam 3 października i termin 12 czerwca był taki odległy. A teraz prawie tuż tuż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 11:43

nadine24, agawera, Rozalia, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożenie deklaracji to w zasadzie żadna filozofia, a jednak będzie dodatkowe zabezpieczenie. Jedynie pewnie Cię będą męczyć telefonami o szczepienia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ja też będę miała małego przypisanego do Medicovera męża, ale sama mam w Lux Medzie i zdecydowanie ich wolę :)No ale za drogo by wyszło w LM. Mimo to poszukam jakieś przychodni na nfz tak na wszelki wypadek.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    W ogóle witam was w 3 trymestrze! Aż nie ogarniam! Że niby za 3 miesiące będę mieć syna u cycka? Jaka ciąża? To o mnie mowa? Trochę przytyłam, ale żeby od razu ciąża? :P

No i ja również witam w 3trymestrze :-) też jestem w szoku,nie dociera do mnie czasem że tam w brzuchu mały człowieczek siedzi :-)

U nas też do du** pogada :-\ aż wszystkiego się odechciewa. Dobrze że dzisiaj nie muszę gotować,na obiad do chińskiej się wybieramy więc będzie wyżerka :-)

nadine24, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Widzę tu od rana tłumy :)

Za oknem szaro, buro, ledwo się obudziłam, a już jestem zmęczona. Nic, dosłownie nic mi sie nie chce. Więc stwierdziłam, że mam gdzieś i tyle. I gdzie ta nasza wiosna?

Wspominałyście dziewczyny, że kłuje was pod piersiami. Na początku myślałam, że tak ma być, ale nie daje mi to normalnie funkcjonować. A przecież leżeć tylko nie mogę. Z resztą na leżąco też nie zawsze jest lepiej. Do męża się śmiałam, że chyba za dużo mi cycki urosły i ciążą, ale widzę, że nie ma żartów. Jak będziecie coś wiedzieć dajcie znać. Jak nie urok to...

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzystałyście z opcji w allegro "Odbiór w punkcie: E-PRZESYŁKA / Paczka48 Odbiór w Punkcie" ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    korzystałyście z opcji w allegro "Odbiór w punkcie: E-PRZESYŁKA / Paczka48 Odbiór w Punkcie" ?
    Ja korzystałam, u mnie można odebrać wtedy paczkę na wybranej poczcie

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja korzystałam, u mnie można odebrać wtedy paczkę na wybranej poczcie

nigdy nie korzystałam a pocztę mam na pod nosem . czyli dostaje sie jakąś wiadomość ze jest do odbioru ?

wybrałam te :)
    http://allegro.pl/posciel-2el-dziecieca-100x135-do-lozeczka-135x100-i5150783611.html#tabsAnchor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 12:33

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    nigdy nie korzystałam a pocztę mam na pod nosem . czyli dostaje sie jakąś wiadomość ze jest do odbioru ?

wybrałam te :)
    http://allegro.pl/posciel-2el-dziecieca-100x135-do-lozeczka-135x100-i5150783611.html#tabsAnchor

tak, powinnaś dostać smsa :) i wtedy sobie śmigasz na pocztę :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    tak, powinnaś dostać smsa :) i wtedy sobie śmigasz na pocztę :)

znaczy mąż śmiga bo na niego allegro i on dostanie smsa ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Skierowanie na usg tzn na nfz oznacza że trzeba czekać na badanie, panie w przychodni zapisała mnie na 8 kwietnia to ja mówię że jestem w ciąży i że zależy mi jak najszybciej to na 26 marca może wytrzymam, a jak będzie mnie tak mocno skręcać z bólu to pojadę na IP

Także na razie czekam

Hej ja to samo i jeszcze jakies kreatynine wyniki musze z krwi zrobic ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poludniowo z Wami ;) od rana cos mnie bolal brzuch okresowo..ale na cale szczescie juz przeszlo.. Wzielam teraz nospe forte,bo wczoraj cos czesto mialam twardy brzuch.. Dobrze ze jakis czas temu zapisalam sie na 16marca do gina na nfz podobno b.dobry i fajny..wiec zobaczymy.. I spytam o te twardnienia wkoncu..bo ja juz glupieje..teraz nie czuje tego pompowania wiec moze to dziecko sie wypina..bo wtedy bylo inaczej.. Moze przy okazji zapisze sie na usg do niego po 30tyg.bo u swojej bede miec 2kwietnia a to bedzie 28t0d..

Jeszcze raz spytam czy korzysta ktoras z uslug poloznej?bo od 21tc przysluguja wizyty z przychodni.. Do mnie dzwonil rodzinny i pytal czy chce,wiec sie zgodzilam i ciekawa jestem co jest na takiej wizycie..?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystam z takich wizyt i nie będzie nikt do mnie dzwonił bo nie mam swojego lekarza rodzinnego ani w NFZ. Ogolnie mysle ze wystarczy mi to co powiedza polozne w SR.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam miesiąc temu u nas w przychodni na wizycie na NFZ to dopiero do wiedziałam się o tych położnych środowiskowych. Wybralam ta która mnie przyjmowała ( mierzyła i ważyła itp ). Powiedziała ze jest taki program gdzie ona musi co spotkanie, czyli co miesiąc mnie edukować, a ja potem podpisuje papierem ze ona przekazała mi te informacje. Mowila o tym jak dbać o siebie w ciąży, jakie noisic buty, staniki, takie podstawy, reszta będzie na szkole rodzenia. Ale wiele dziewczyn nic nie wie o przysługującej położnej jeszcze przed porodem. Moje koleżanki nie wiedziały i nikt do nich nie dzwonił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:20

karolinka85 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam swojego lekarza z nfz, nawet do przychodni żadnej nie jestem zapisana.
    Wyobraźcie sobie że zrobiłam dietetyczną pizze ale z salami i warzywami, a do tego zjadłam jeden wafelek kinder bueno i cukier 91. Żyć nie umierać :D Muszę się tylko ograniczać na śniadanie, a tak to cukier mam cały czas w okolicach 90-95 ufff...a na czczo poniżej 90 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:49

Joasia:), nenette, Magda_lena88, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem do przychodni nfz zapisana i pierwsze słyszę o takich spotkaniach z położną przed porodem-myślałam, że tylko po porodzie są takie wizyty. A czy taka położna (do tych spotkań po porodzie, bo one chyba obowiązkowe) musi być z tej samej dzielnicy, w której mieszkamy czy one jeżdżą po całym mieście? Kurcze dobrze, że piszecie o tych przychodniach,ja nawet nie wiedziałam, że już w szpitalu deklaruję gdzie dziecko będzie dalej pod opieką. Może na SR coś będą o tym mówić ;) My też korzystamy z Medicover i nawet nie mam pojęcia, do której przychodni na nfz dobrze zapisać dziecko tak żeby na wszelki wypadek było...a żadna moja koleżanka z okolicy nie ma jeszcze dziecka żeby podpytać ;)

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ