X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście, bo ja od jakiegoś czasu bardzo się pilnuję, nie jem słodkiego a waga rośnie i rośnie. Już mam na plusie 9kg.. a zaczynałam z lekką nadwagą :(
    Ja jestem, jak widać na suwaczku w 26 tygodniu, a mam 12kg na plusie. Dodam, ze sam brzuch mam bardzo mały i jak ktoś nie wie, to sie nawet nie domyśla, ze w ciąży jestem. Całe 12 kg rozłożyło sie od biustu do kolan ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sie tak rozlozylo 7kg.ale tez miałam ostatnio takie dwa tyg ,ze waga szła jak szalona a nie jadłam nic wiecej.

Wlasnie we wiadomościach pokazywali 5 miesięczne dziecko które urodziło sie w 25 tygodniu ciąży mając zaledwie 850 gram teraz ma ponad 3 kg.

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 10kilo...weszło mi tylko w brzuch i cycki..nóżki mam szczuplutkie i chyba już mnie poradzić nie mogą...

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po lekarzu :)

szyjka długa i ok . Mam iść do endo tylko skonsultować te moją tarczycę a dokładnie troche niższy poziom ft4.

Mam zmienione żelazo na inną nazwę , niby lepiej przyswajalne.

Mała nadal pozostaje Julią już do końca :D
    znowu jadła :szok: i ciumkała ... ginka powiedziała, że już mam jej smoczki kupić bo się na bank przydadzą od samego początku :) bo co usg ciumka .
    Waży już 1015 g i ginka powiedziała, że wygląda, że trafi nam się duże dzieciątko :przestraszony: :przestraszony: fajnie ale mam nadzieje że max do 3.500 g :P będzie :)
    a i dostałam skierowanie na glukozę ... mam zakupić sobie 75 g .. następna wizyta za miesiąc :) podobno brzusio urósł :)
    od początku ciąży przytyłam 3,5 kg :D

Aka81, Z., Scintilla, karolinka85, Viola, Joasia:), Ania1704, gosi_a, sss, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i mała ułożona jest poprzecznie ale podobno ma jeszcze czas sie "przerzucić" :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie wiem jak Ty to zrobiłaś ży tak mało przytyłaś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście, bo ja od jakiegoś czasu bardzo się pilnuję, nie jem słodkiego a waga rośnie i rośnie. Już mam na plusie 9kg.. a zaczynałam z lekką nadwagą :(

Ja mam 7kg na plusie, a zaczelam cokolwiek tyc dopiero w 16-17 tc. Teraz waga leci jak szalona, mimo ze raczej sie nie objadam bardzo i na szalenstwa pozwalam od czasu do czasu. Niestety u mnie lezenie chyba tez robi swoje. Zgubimy szybko, lato jest idealna pora na spacery, dzieciaki tez z nas wyciagna, nie ma co myslec :)

Sista, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Monia nie wiem jak Ty to zrobiłaś ży tak mało przytyłaś!
    jakoś szczególnie sie nie oszczędzam .. może dlatego, że do chudzielców nie należę życie mnie troche oszczędzi :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję udanej wizyty. Córeczka kawał kobietki :) i oby ta cukrzyca się nie przyplątała :) trzymam kciuki.

Gosiu - to super, że wszystko dobrze! :D mi na ostatniej wizycie gin też coś gadał pod nosem, że łożysko ładne, ale nisko - podniesie się. I tak na niego spojrzałam i mówie to muszę leżeć czy co? Powiedział, że nie więc 3 spacery 30 minutowe w ciągu dnia mam i co najlepsze zakwasy już mi się od nich robią :D bo przed zdiagnozowaniem cukrzycy to tylko leżałam i nic nie robiłam. Mam nadzieję, że nie szkodzę?

/ja na plusie 0,6 deko póki co - niech teraz ta waga ruszy z kopyta. Chciałabym żeby mi ok. 6 kg przybyło do końca ciąży. Bo póki diabetolog się cieszy, że tyję to ginekolog twierdzi, że mogłabym troszkę więcej. Ale nadrobie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:42

ukdytv73la1h903i.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:09

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Truskawka,do tej pory myślałam ze to ja mam grubaśną dziewuchę ;-) ale ty nas przebilas....ale skoro jest taka duza to moze to nie jest taki glupi pomysl zebys miala cc....

Wiesz ja to nie powiedziałabym że moja jest duża jak na fb na forum piszą dziewczyny co były w 29tc i ich ważyły 1500g to jak ja miałam usg w 29tc to miała 1100 to raczej mała podług nich.. ale nawet brzucha nie mam wielkiego jak rozmawiam z dziewczynami w podobnym terminie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, ale napisalas ze twoja krolewna ma 1450 gr, może ja cos zle zrozumialam?

Truskaweczka250 wrote:
    Wiesz ja to nie powiedziałabym że moja jest duża jak na fb na forum piszą dziewczyny co były w 29tc i ich ważyły 1500g to jak ja miałam usg w 29tc to miała 1100 to raczej mała podług nich.. ale nawet brzucha nie mam wielkiego jak rozmawiam z dziewczynami w podobnym terminie:)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia w 29 tygodniu waży 1360g sporo ale to nie ma reguły. Lekarz powiedział ze skoro ja jak sie urodziłam ważyłam 3600 a mój mąz 3700 to trzeba się spodziewać w przybliżeniu podobnej wagi. :) :D

Ponadto porównałam to z wagą dzieci mojej szwagierki:
    w 29 tyg synek ważył 1600g a córka 1200g
    w 35 tyg oboje ważyli ok. 3000g
    a skończyło sie tak że synek który w 29 tyg ważyl wiecej skonczył z wagą 3200g a córcia która w 29 tyg ważyła mniej skonczyła z waga 3800g. Obie ciąże zakończone w 40 tyg. :)

Także ja uważam że to nie ma na co patrzeć jak sie bobaski mieszczą w siatkach centylowych to jest świetnie i trzeba sie cieszyć. Jedne bedą wieksze inne mniejsze ważne by były zdrowe !! :) :) :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:17

Joasia:), Z., Sista, nenette, Viola, Rozalia lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, duże dzieciaczki... to mój Radek faktycznie mikrus, jak ledwo 900g ma a mierzony był w 27t2dc... a na truskaweczki ponad kg w 26tc mi aż gały wyszły :D

Jutro mam wizytę na nfz- raczej bez usg, ale kto wie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po wizycie.
    Maly caly i zdrowy wazy 840g i ogolnie wszystko ok. Szyjka twarda ale sie skrocila z 4,2 na 3,6 ale o skroceniu sama doczytalam nic nie wspominal. Twardnienia sie zdazaja no i tyle w sumie.
    Dostalam harmonogram wizyt nastepna za 4 tygodnie potem juz czesciej i z ktg ale w maju to mam niezle godziny nawet o 22 jedna...

Ide spac z moim kindolem....dobanoc

karolinka85, Joasia:), nenette, Viola, Z., Rozalia, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorowo.
    U nas ok ogólnie czuje sie dobrze, choć mała bardzo ruchliwa i daje popalić. Potrafi sie wypiąć ze tchu brakuje :)
    Nie mogę sie doczekać 3 z przodu na suwaczku, może będę spokojniejsza. Jakieś myślenie głupie mnie dopada i lęki przed urodzeniem za wcześnie. Póki co nie ma podstaw do takiego myślenia, zawsze wizty są dobre, ale jednak myśli i obawy sie pojawiają.

Dziewczyny Wam gratuluje pozytywnych wieści z kontrolnych wizyt u ginekologów.
    Fajnie ze maluszki rosną i są juz naprawdę spore :)
    Nieukowa u Truskaweczki na suwaczku 28t6d wiec waga jak najbardziej adekwatna do wieku :) A faktyczną wagę naszych maluszków poznamy po porodzie :)
    Dorcia super, że jesteś w domku.

Lilianka wiem co czujesz. Sami jesteśmy rodzicami bardzo chorego synka. Jak pisałam wcześniej, Kuba choruje na zanik mięśni.
    Życie z chorym dzieckiem jest trudne ale nie mniej radosne i szczęśliwe jak ze zdrowym. Owszem Kuba porusza sie na wózku i jest całkowicie uzależniony od pomocy osób postronnych. Ale jest szczęśliwym 13 latkiem bo ma kochająca go nad życie rodzine.
    Nasze życie niczym nie różni sie od życia rodziny ze zdrowymi dziećmi, bo tak jesteśmy do tego nastawieni. Poprostu mamy inne obowiązki ( lekarze rehabilitacje ) ale staramy sie żyć jak zwyczajna rodzina. Wiem, że i Wam sie uda. Uśmiech córeczki wszystkie smutki wynagrodzi :)

Oto moje szczęścia :) Lilianko specjalne dla Ciebie abyś uwierzyła ze choroba dziecka nie zamienia naszego życia w koszmar, gdy do tego nie dopuścimy
    xjt249gkaxx4_t.jpg
    814z58a4ir9x_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 23:06

Rozalia, zyrcia, Marcia86, Viola, agnieszyczka, Dada, Natka88, Muniek, karolinka85, A1984, Ania1704, Z., Scintilla, nenette, gosi_a, sss, dorcia8919, Alorrene13, BrumBrumek, Finezja lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka dziewczyny padam na ryjek...Niedawno wróciliśmy do domu, bo byliśmy meble zamawiać i nawet nie mam siły Was nadrobić.
    Jedyne co mogę to pogratulować kolejnych dobrych wizyt :)
    Mąż zaczął dopiero przed chwilą drugą warstwę koloru kłaść, więc efekt końcowy zobaczę rano jak wyschnie.
    Lecę do wyrka.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xarrcz.jpg
    jutro zaczynamy 30tc :)

Mam już wszystko wybrane, meble, sprzęty, kolory, nie mogę się doczekać tego remontu, czas mi się dłuży -_-
    Na następnej wizycie muszę opieprzyć mojego gina, bo wypisuje mi leki, które nie są refundowane i co miesiąc wydaje na nie 100 zł. Wydaje mi się, że jak chodzę na NFZ to powinien mi coś tańszego przepisywać :/ a 100 zł miesięcznie to ile rzeczy dla Leona, tym bardziej, że teraz trochę się spłuczemy w związku z remontem.

Joasia:), Viola, Nieukowa, karolinka85, A1984, Ania1704, Z., Scintilla, agnieszyczka, nenette, gosi_a, sss, patrycja_24, Kikusia, Alorrene13, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :)

Witamy sie w 7 miesiacu :D

Ania1704, Joasia:), Z., Scintilla, A1984, nenette, Inesicia, Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja po lekarzu :)

szyjka długa i ok . Mam iść do endo tylko skonsultować te moją tarczycę a dokładnie troche niższy poziom ft4.

Mam zmienione żelazo na inną nazwę , niby lepiej przyswajalne.

Mała nadal pozostaje Julią już do końca :D
    znowu jadła :szok: i ciumkała ... ginka powiedziała, że już mam jej smoczki kupić bo się na bank przydadzą od samego początku :) bo co usg ciumka .
    Waży już 1015 g i ginka powiedziała, że wygląda, że trafi nam się duże dzieciątko :przestraszony: :przestraszony: fajnie ale mam nadzieje że max do 3.500 g :P będzie :)
    a i dostałam skierowanie na glukozę ... mam zakupić sobie 75 g .. następna wizyta za miesiąc :) podobno brzusio urósł :)
    od początku ciąży przytyłam 3,5 kg :D

Monia co konkretnie powiedzial Ci lekarz na wyniki tarczycy? Ja ft4 tez mam na dolnej granicy i zaczynam sie martwic...

km5sio4ptgcs9gmz.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ