Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrumek wrote:Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście, bo ja od jakiegoś czasu bardzo się pilnuję, nie jem słodkiego a waga rośnie i rośnie. Już mam na plusie 9kg.. a zaczynałam z lekką nadwagą
-
U mnie tez sie tak rozlozylo 7kg.ale tez miałam ostatnio takie dwa tyg ,ze waga szła jak szalona a nie jadłam nic wiecej.
Wlasnie we wiadomościach pokazywali 5 miesięczne dziecko które urodziło sie w 25 tygodniu ciąży mając zaledwie 850 gram teraz ma ponad 3 kg.Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja po lekarzu
szyjka długa i ok . Mam iść do endo tylko skonsultować te moją tarczycę a dokładnie troche niższy poziom ft4.
Mam zmienione żelazo na inną nazwę , niby lepiej przyswajalne.
Mała nadal pozostaje Julią już do końca
znowu jadła :szok: i ciumkała ... ginka powiedziała, że już mam jej smoczki kupić bo się na bank przydadzą od samego początkubo co usg ciumka .
Waży już 1015 g i ginka powiedziała, że wygląda, że trafi nam się duże dzieciątko :przestraszony: :przestraszony: fajnie ale mam nadzieje że max do 3.500 gbędzie
a i dostałam skierowanie na glukozę ... mam zakupić sobie 75 g .. następna wizyta za miesiącpodobno brzusio urósł
od początku ciąży przytyłam 3,5 kgAka81, Z., Scintilla, karolinka85, Viola, Joasia:), Ania1704, gosi_a, sss, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrumBrumek wrote:Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście, bo ja od jakiegoś czasu bardzo się pilnuję, nie jem słodkiego a waga rośnie i rośnie. Już mam na plusie 9kg.. a zaczynałam z lekką nadwagą
Ja mam 7kg na plusie, a zaczelam cokolwiek tyc dopiero w 16-17 tc. Teraz waga leci jak szalona, mimo ze raczej sie nie objadam bardzo i na szalenstwa pozwalam od czasu do czasu. Niestety u mnie lezenie chyba tez robi swoje. Zgubimy szybko, lato jest idealna pora na spacery, dzieciaki tez z nas wyciagna, nie ma co myslecSista, BrumBrumek, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Monia gratuluję udanej wizyty. Córeczka kawał kobietki
i oby ta cukrzyca się nie przyplątała
trzymam kciuki.
Gosiu - to super, że wszystko dobrze!mi na ostatniej wizycie gin też coś gadał pod nosem, że łożysko ładne, ale nisko - podniesie się. I tak na niego spojrzałam i mówie to muszę leżeć czy co? Powiedział, że nie więc 3 spacery 30 minutowe w ciągu dnia mam i co najlepsze zakwasy już mi się od nich robią
bo przed zdiagnozowaniem cukrzycy to tylko leżałam i nic nie robiłam. Mam nadzieję, że nie szkodzę?
/ja na plusie 0,6 deko póki co - niech teraz ta waga ruszy z kopyta. Chciałabym żeby mi ok. 6 kg przybyło do końca ciąży. Bo póki diabetolog się cieszy, że tyję to ginekolog twierdzi, że mogłabym troszkę więcej. Ale nadrobieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:42
-
Viola wrote:Truskawka,do tej pory myślałam ze to ja mam grubaśną dziewuchę
ale ty nas przebilas....ale skoro jest taka duza to moze to nie jest taki glupi pomysl zebys miala cc....
Wiesz ja to nie powiedziałabym że moja jest duża jak na fb na forum piszą dziewczyny co były w 29tc i ich ważyły 1500g to jak ja miałam usg w 29tc to miała 1100 to raczej mała podług nich.. ale nawet brzucha nie mam wielkiego jak rozmawiam z dziewczynami w podobnym terminie:) -
Truskaweczko, ale napisalas ze twoja krolewna ma 1450 gr, może ja cos zle zrozumialam?
Truskaweczka250 wrote:Wiesz ja to nie powiedziałabym że moja jest duża jak na fb na forum piszą dziewczyny co były w 29tc i ich ważyły 1500g to jak ja miałam usg w 29tc to miała 1100 to raczej mała podług nich.. ale nawet brzucha nie mam wielkiego jak rozmawiam z dziewczynami w podobnym terminie:) -
Moja Zosia w 29 tygodniu waży 1360g sporo ale to nie ma reguły. Lekarz powiedział ze skoro ja jak sie urodziłam ważyłam 3600 a mój mąz 3700 to trzeba się spodziewać w przybliżeniu podobnej wagi.
Ponadto porównałam to z wagą dzieci mojej szwagierki:
w 29 tyg synek ważył 1600g a córka 1200g
w 35 tyg oboje ważyli ok. 3000g
a skończyło sie tak że synek który w 29 tyg ważyl wiecej skonczył z wagą 3200g a córcia która w 29 tyg ważyła mniej skonczyła z waga 3800g. Obie ciąże zakończone w 40 tyg.
Także ja uważam że to nie ma na co patrzeć jak sie bobaski mieszczą w siatkach centylowych to jest świetnie i trzeba sie cieszyć. Jedne bedą wieksze inne mniejsze ważne by były zdrowe !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:17
Joasia:), Z., Sista, nenette, Viola, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Witam i ja po wizycie.
Maly caly i zdrowy wazy 840g i ogolnie wszystko ok. Szyjka twarda ale sie skrocila z 4,2 na 3,6 ale o skroceniu sama doczytalam nic nie wspominal. Twardnienia sie zdazaja no i tyle w sumie.
Dostalam harmonogram wizyt nastepna za 4 tygodnie potem juz czesciej i z ktg ale w maju to mam niezle godziny nawet o 22 jedna...
Ide spac z moim kindolem....dobanockarolinka85, Joasia:), nenette, Viola, Z., Rozalia, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyWitam sie wieczorowo.
U nas ok ogólnie czuje sie dobrze, choć mała bardzo ruchliwa i daje popalić. Potrafi sie wypiąć ze tchu brakuje
Nie mogę sie doczekać 3 z przodu na suwaczku, może będę spokojniejsza. Jakieś myślenie głupie mnie dopada i lęki przed urodzeniem za wcześnie. Póki co nie ma podstaw do takiego myślenia, zawsze wizty są dobre, ale jednak myśli i obawy sie pojawiają.
Dziewczyny Wam gratuluje pozytywnych wieści z kontrolnych wizyt u ginekologów.
Fajnie ze maluszki rosną i są juz naprawdę spore
Nieukowa u Truskaweczki na suwaczku 28t6d wiec waga jak najbardziej adekwatna do wiekuA faktyczną wagę naszych maluszków poznamy po porodzie
Dorcia super, że jesteś w domku.
Lilianka wiem co czujesz. Sami jesteśmy rodzicami bardzo chorego synka. Jak pisałam wcześniej, Kuba choruje na zanik mięśni.
Życie z chorym dzieckiem jest trudne ale nie mniej radosne i szczęśliwe jak ze zdrowym. Owszem Kuba porusza sie na wózku i jest całkowicie uzależniony od pomocy osób postronnych. Ale jest szczęśliwym 13 latkiem bo ma kochająca go nad życie rodzine.
Nasze życie niczym nie różni sie od życia rodziny ze zdrowymi dziećmi, bo tak jesteśmy do tego nastawieni. Poprostu mamy inne obowiązki ( lekarze rehabilitacje ) ale staramy sie żyć jak zwyczajna rodzina. Wiem, że i Wam sie uda. Uśmiech córeczki wszystkie smutki wynagrodzi
Oto moje szczęściaLilianko specjalne dla Ciebie abyś uwierzyła ze choroba dziecka nie zamienia naszego życia w koszmar, gdy do tego nie dopuścimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 23:06
Rozalia, zyrcia, Marcia86, Viola, agnieszyczka, Dada, Natka88, Muniek, karolinka85, A1984, Ania1704, Z., Scintilla, nenette, gosi_a, sss, dorcia8919, Alorrene13, BrumBrumek, Finezja lubią tę wiadomość
-
Jejka dziewczyny padam na ryjek...Niedawno wróciliśmy do domu, bo byliśmy meble zamawiać i nawet nie mam siły Was nadrobić.
Jedyne co mogę to pogratulować kolejnych dobrych wizyt
Mąż zaczął dopiero przed chwilą drugą warstwę koloru kłaść, więc efekt końcowy zobaczę rano jak wyschnie.
Lecę do wyrka. -
nick nieaktualny
jutro zaczynamy 30tc
Mam już wszystko wybrane, meble, sprzęty, kolory, nie mogę się doczekać tego remontu, czas mi się dłuży -_-
Na następnej wizycie muszę opieprzyć mojego gina, bo wypisuje mi leki, które nie są refundowane i co miesiąc wydaje na nie 100 zł. Wydaje mi się, że jak chodzę na NFZ to powinien mi coś tańszego przepisywaća 100 zł miesięcznie to ile rzeczy dla Leona, tym bardziej, że teraz trochę się spłuczemy w związku z remontem.
Joasia:), Viola, Nieukowa, karolinka85, A1984, Ania1704, Z., Scintilla, agnieszyczka, nenette, gosi_a, sss, patrycja_24, Kikusia, Alorrene13, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:ja po lekarzu
szyjka długa i ok . Mam iść do endo tylko skonsultować te moją tarczycę a dokładnie troche niższy poziom ft4.
Mam zmienione żelazo na inną nazwę , niby lepiej przyswajalne.
Mała nadal pozostaje Julią już do końca
znowu jadła :szok: i ciumkała ... ginka powiedziała, że już mam jej smoczki kupić bo się na bank przydadzą od samego początkubo co usg ciumka .
Waży już 1015 g i ginka powiedziała, że wygląda, że trafi nam się duże dzieciątko :przestraszony: :przestraszony: fajnie ale mam nadzieje że max do 3.500 gbędzie
a i dostałam skierowanie na glukozę ... mam zakupić sobie 75 g .. następna wizyta za miesiącpodobno brzusio urósł
od początku ciąży przytyłam 3,5 kg
Monia co konkretnie powiedzial Ci lekarz na wyniki tarczycy? Ja ft4 tez mam na dolnej granicy i zaczynam sie martwic...