X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lilianko,bardzo to przykre że musiało was to spotkać.Ale wierze że los się odwróci i wam wszystkie te zmartwienia wynagrodzi.Podziwiam cie za twoją siłe,ja nie wiem czy bym sobie z tym poradziła,bo ja to słaba psychicznie jestem.Wierzę również że kiedyś w przyszłości puścicie w niepamięć te wszystkie smutki i troski i będziecie cieszyć się córeczką,ktora bez względu na wszystko będzie was kochać i na pewno będzie wam za wszystko wdzięczna.Trzymaj się dzielnie i nie smuć sie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja to się boję jeszcze tego,że ona tak słabo przybiera na wadze,że przestanie rosnąć i co wtedy..ona nawet kilograma nie mam..wasze dzieciaczki już takie duże,że jak czytam to jestem przerażona..też jestem słaba psychicznie,ale co mam zrobić..pozostało mi tylko walczyć o nią..bo wiem,że jeśli ona nie wygra,ja przegram razem z nią..

• Viola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, serce mi sie kraje jak czytam co piszesz. Bede sie modlić za was i wasza córeczkę. ....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka to nieprawda że jesteś słaba psychicznie, z Twoich postów bije mądrość, matczyna troska, wielka chęć walki i jednak opanowanie, pewien spokój. Będziesz wspaniałą Mamą!

Viola, Muniek, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka,do tej pory myślałam ze to ja mam grubaśną dziewuchę ;-) ale ty nas przebilas....ale skoro jest taka duza to moze to nie jest taki glupi pomysl zebys miala cc....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wagą nie powinnaś tak bardzo się przejmować,bo dzieciaczki różnie przybierają i myśle że są tu takie maluszki które nie mają jeszcze kilograma.Ja to nawet nie wiem ile mój waży,bo mi lekarka nigdy nie mówi,raz tylko jak byłam w szpitalu na połówkowym to się dowiedziałam,ale kiedy to było.Także kochana walcz,masz dla kogo.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i też trzeba zwrócić uwagę, że spora różnica w pomiarach będzie między tą co ma termin na 2.06 a tą co na 28.06. To różnice 4 tygodni, a dla takiego rozwoju dzieciaczka to bardzo dużo :)

Lilianka, jesteś mega dzielna, wierzę, że wszystko się ułoży!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze moja Olga jest najmniejsza, ale jak pisze Z., my jesteśmy z końca czerwca. Kolejne USG 27 marca i jestem przekonana, ze 1000g nie bedzie ważyła, a to bedzie skończony 27 tydzień.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w pon ciekawe ile ten moj wazy cxasami jak zasadzi kopa to az boli czuje go juz pod samymi zebrami

Pamietam jak bylysmy w 20 tyg mowilysmy ze to juz polowa ze oby do 30 tygodnia, zlecialo strasznie zobaczycie jak zleci nam do konca niedlugo bedziemy opowiadaly o porodach i poruszaly tematy z kasrmieniem, kolkami, ciemieniucha itd itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:14

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odczuwa ktoras z Was bol w zgieciu z tylu kolan? Mnie wlasnie drugi dzien z rzedu boli w tym miejscu..
    Co to moze byc? Zwykle obciazenie nog czy cos powazniejszego..bo w necie to pisza poczawszy od zwyklego obciazenia,po zylaki a nawet jakies zapalenie zyl,zakrzepica..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Myśle, ze moja Olga jest najmniejsza, ale jak pisze Z., my jesteśmy z końca czerwca. Kolejne USG 27 marca i jestem przekonana, ze 1000g nie bedzie ważyła, a to bedzie skończony 27 tydzień.

My tez z końca czerwca i w piątek 750 gram takze chyba sie nie ma co przejmować ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko tulę Cię z całej siły, jesteś mega mądrą i dzielną dziewczyną!!!! Waga dziecka o niczym złym nieświadczy, dobrzee dziewczyny piszą 3-4 tyg ciąży różnicy jest to teraz bardzo dużo. Jedna ma termin na 1 czerwca a inna na 30.
    Wiem że jest Ci ciężko ale ja wierzę że będzie dobrze, trzymam za to kciuki!!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny odczuwa ktoras z Was bol w zgieciu z tylu kolan? Mnie wlasnie drugi dzien z rzedu boli w tym miejscu..
    Co to moze byc? Zwykle obciazenie nog czy cos powazniejszego..bo w necie to pisza poczawszy od zwyklego obciazenia,po zylaki a nawet jakies zapalenie zyl,zakrzepica..

Karolinka nie mam pojęcia, jaknie przejdzie to idź do rodzinnego

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest jedną z mniejszych- w piątek tydz. temu ważyła 990g :) i lekarz mówi że to jak najbardziej prawidłowa waga na ten tydz. ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Mój lekarz mówił że cukrzyca albsolutnie nie jest wskazaniem do CC, a mało tego babka na Karowej w szpitalu powiedziała, że nawet w ułożeniu pośladkowym można rodzić i oni to preferują

Oni tam na Karowej ogólnie preferują SN, ale nie myślałam, że aż tak ;) aczkolwiek też zależy od lekarza pewnie, bo moja sis miała skierowanie na CC od lekarza z Karowej ze względu na ułożenie pośladkowe właśnie.. moja mała główkowo już 4tydzień i to nie jest za dobre jednak, bo naparza mi głową w szyjkę non stop.

Rozalia lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście, bo ja od jakiegoś czasu bardzo się pilnuję, nie jem słodkiego a waga rośnie i rośnie. Już mam na plusie 9kg.. a zaczynałam z lekką nadwagą :(

• maglic Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 26w0d ważył 945g, czyli chyba w normie. Teraz we wtorek będzie mierzony więc zobaczymy ile tam przybrał - liczę, że będzie ważył z 1,5 kg. Każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie :) a to tylko szacowana waga może się różnić nawet +/- 500g a to dużo jak na nasze bobasy :)

Mi dzisiaj humor się coś 'zspsuł', ociężała jestem jakaś jak słoń, trądzik mam jak nastolatka, i na spacerze człapałam się jak zółw :/ byle do tego czerwca - kondycja wróci i z wózkiem to już czysta przyjemność chodzić. A teraz - dosyć mam tych wymuszonych spacerów po jedzeniu, żeby cukry jakoś się prezentowały.. najchętniej przeleżałabym cały dzień.

ukdytv73la1h903i.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Oni tam na Karowej ogólnie preferują SN, ale nie myślałam, że aż tak ;) aczkolwiek też zależy od lekarza pewnie, bo moja sis miała skierowanie na CC od lekarza z Karowej ze względu na ułożenie pośladkowe właśnie.. moja mała główkowo już 4tydzień i to nie jest za dobre jednak, bo naparza mi głową w szyjkę non stop.

Mi na szkole rodzenia chyba mówili, albo nie wiem już gdzie to usłyszałam, że z ułożeniem pośladkowym to jest tak, że jak jest pierwszy poród to jest raczej CC, a później jak jest drugi to kobieta może chyba sama zdecydować czy chce przy takim ułożeniu rodzić. Wtedy to co najtrudniejsze - główka - rodzi się na końcu a wiadomo, że poród może do tego czasu wymęczyć... ;)

Moje dziecię było na ostatniej wizycie ułożone właśnie pośladkowo i też mam nadzieję, że jeszcze zmieni pozycję... Niebawem wizyta to się okaże.

nenette lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka, podziwiam Cię za siłę. Wierzę, że jeszcze się los odmieni, okaże się że lekarze się mylili, a malutka jest cała i zdrowa. Co do wagi to każde dziecko teraz inaczej przybiera, mierzone są dzieci na różnych sprzętach, więc dopiero jak się urodzi można mówić o wadze.

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie.
    Zuzia waży 934g, brzuszek ma owszem większy, ale wcale nie jest za duży i mam się tym wcale nie martwić.
    Poza tym ma długie nóżki (po tatusiu :) ) i jest ułożona poprzecznie. Ma czas by się jeszcze obrócić, więc tutaj też się nie martwię.
    Łożysko się podniosło, więc do szpitala iść nie muszę :) Kolejna wizyta za 3 tygodnie, dietę mam nadal trzymać. Ogólnie wszystko super :)

Z., maglic, karolinka85, Viola, Joasia:), nenette, Sista, sss, Ania1704, kasika8303, Scintilla, Truskaweczka250, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ