Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Lilianko,bardzo to przykre że musiało was to spotkać.Ale wierze że los się odwróci i wam wszystkie te zmartwienia wynagrodzi.Podziwiam cie za twoją siłe,ja nie wiem czy bym sobie z tym poradziła,bo ja to słaba psychicznie jestem.Wierzę również że kiedyś w przyszłości puścicie w niepamięć te wszystkie smutki i troski i będziecie cieszyć się córeczką,ktora bez względu na wszystko będzie was kochać i na pewno będzie wam za wszystko wdzięczna.Trzymaj się dzielnie i nie smuć sie.

(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek
-
nick nieaktualnyMuniek ja to się boję jeszcze tego,że ona tak słabo przybiera na wadze,że przestanie rosnąć i co wtedy..ona nawet kilograma nie mam..wasze dzieciaczki już takie duże,że jak czytam to jestem przerażona..też jestem słaba psychicznie,ale co mam zrobić..pozostało mi tylko walczyć o nią..bo wiem,że jeśli ona nie wygra,ja przegram razem z nią..
-
Moim zdaniem wagą nie powinnaś tak bardzo się przejmować,bo dzieciaczki różnie przybierają i myśle że są tu takie maluszki które nie mają jeszcze kilograma.Ja to nawet nie wiem ile mój waży,bo mi lekarka nigdy nie mówi,raz tylko jak byłam w szpitalu na połówkowym to się dowiedziałam,ale kiedy to było.Także kochana walcz,masz dla kogo.

(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek
-
No i też trzeba zwrócić uwagę, że spora różnica w pomiarach będzie między tą co ma termin na 2.06 a tą co na 28.06. To różnice 4 tygodni, a dla takiego rozwoju dzieciaczka to bardzo dużo

Lilianka, jesteś mega dzielna, wierzę, że wszystko się ułoży!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ja mam wizyte w pon ciekawe ile ten moj wazy cxasami jak zasadzi kopa to az boli czuje go juz pod samymi zebrami
Pamietam jak bylysmy w 20 tyg mowilysmy ze to juz polowa ze oby do 30 tygodnia, zlecialo strasznie zobaczycie jak zleci nam do konca niedlugo bedziemy opowiadaly o porodach i poruszaly tematy z kasrmieniem, kolkami, ciemieniucha itd itpWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:14
Sista, gosi_a lubią tę wiadomość
[/url] -
Dziewczyny odczuwa ktoras z Was bol w zgieciu z tylu kolan? Mnie wlasnie drugi dzien z rzedu boli w tym miejscu..
Co to moze byc? Zwykle obciazenie nog czy cos powazniejszego..bo w necie to pisza poczawszy od zwyklego obciazenia,po zylaki a nawet jakies zapalenie zyl,zakrzepica.. -
Sista wrote:Myśle, ze moja Olga jest najmniejsza, ale jak pisze Z., my jesteśmy z końca czerwca. Kolejne USG 27 marca i jestem przekonana, ze 1000g nie bedzie ważyła, a to bedzie skończony 27 tydzień.
My tez z końca czerwca i w piątek 750 gram takze chyba sie nie ma co przejmować ...

-
Lilianko tulę Cię z całej siły, jesteś mega mądrą i dzielną dziewczyną!!!! Waga dziecka o niczym złym nieświadczy, dobrzee dziewczyny piszą 3-4 tyg ciąży różnicy jest to teraz bardzo dużo. Jedna ma termin na 1 czerwca a inna na 30.
Wiem że jest Ci ciężko ale ja wierzę że będzie dobrze, trzymam za to kciuki!!!! -
karolinka85 wrote:Dziewczyny odczuwa ktoras z Was bol w zgieciu z tylu kolan? Mnie wlasnie drugi dzien z rzedu boli w tym miejscu..
Co to moze byc? Zwykle obciazenie nog czy cos powazniejszego..bo w necie to pisza poczawszy od zwyklego obciazenia,po zylaki a nawet jakies zapalenie zyl,zakrzepica..
Karolinka nie mam pojęcia, jaknie przejdzie to idź do rodzinnego
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Mój lekarz mówił że cukrzyca albsolutnie nie jest wskazaniem do CC, a mało tego babka na Karowej w szpitalu powiedziała, że nawet w ułożeniu pośladkowym można rodzić i oni to preferują
Oni tam na Karowej ogólnie preferują SN, ale nie myślałam, że aż tak
aczkolwiek też zależy od lekarza pewnie, bo moja sis miała skierowanie na CC od lekarza z Karowej ze względu na ułożenie pośladkowe właśnie.. moja mała główkowo już 4tydzień i to nie jest za dobre jednak, bo naparza mi głową w szyjkę non stop.
Rozalia lubi tę wiadomość
-
mój w 26w0d ważył 945g, czyli chyba w normie. Teraz we wtorek będzie mierzony więc zobaczymy ile tam przybrał - liczę, że będzie ważył z 1,5 kg. Każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie
a to tylko szacowana waga może się różnić nawet +/- 500g a to dużo jak na nasze bobasy 
Mi dzisiaj humor się coś 'zspsuł', ociężała jestem jakaś jak słoń, trądzik mam jak nastolatka, i na spacerze człapałam się jak zółw
byle do tego czerwca - kondycja wróci i z wózkiem to już czysta przyjemność chodzić. A teraz - dosyć mam tych wymuszonych spacerów po jedzeniu, żeby cukry jakoś się prezentowały.. najchętniej przeleżałabym cały dzień.
-
nenette wrote:Oni tam na Karowej ogólnie preferują SN, ale nie myślałam, że aż tak
aczkolwiek też zależy od lekarza pewnie, bo moja sis miała skierowanie na CC od lekarza z Karowej ze względu na ułożenie pośladkowe właśnie.. moja mała główkowo już 4tydzień i to nie jest za dobre jednak, bo naparza mi głową w szyjkę non stop.
Mi na szkole rodzenia chyba mówili, albo nie wiem już gdzie to usłyszałam, że z ułożeniem pośladkowym to jest tak, że jak jest pierwszy poród to jest raczej CC, a później jak jest drugi to kobieta może chyba sama zdecydować czy chce przy takim ułożeniu rodzić. Wtedy to co najtrudniejsze - główka - rodzi się na końcu a wiadomo, że poród może do tego czasu wymęczyć...
Moje dziecię było na ostatniej wizycie ułożone właśnie pośladkowo i też mam nadzieję, że jeszcze zmieni pozycję... Niebawem wizyta to się okaże.
nenette lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Lilianka, podziwiam Cię za siłę. Wierzę, że jeszcze się los odmieni, okaże się że lekarze się mylili, a malutka jest cała i zdrowa. Co do wagi to każde dziecko teraz inaczej przybiera, mierzone są dzieci na różnych sprzętach, więc dopiero jak się urodzi można mówić o wadze.
-
Melduję się po wizycie.
Zuzia waży 934g, brzuszek ma owszem większy, ale wcale nie jest za duży i mam się tym wcale nie martwić.
Poza tym ma długie nóżki (po tatusiu
) i jest ułożona poprzecznie. Ma czas by się jeszcze obrócić, więc tutaj też się nie martwię.
Łożysko się podniosło, więc do szpitala iść nie muszę
Kolejna wizyta za 3 tygodnie, dietę mam nadal trzymać. Ogólnie wszystko super
Z., maglic, karolinka85, Viola, Joasia:), nenette, Sista, sss, Ania1704, kasika8303, Scintilla, Truskaweczka250, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość