X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

Gosia82 ja zawsze, co bym nie robiła, mam mega siniec na ręce po pobieraniu krwi. Widocznie taka nasza uroda :)
    Dopóki nie robi ci się duży, wypukły krwiak to nie ma powodu do paniki.
    Jeżeli bardzo cię to niepokoi to zapytaj lekarza przy wizycie, może skieruje cię do hematologa...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Czesc ale mnie dzisiaj boli glowa chyba umre w tej pracy...czy moge brac na bol syrop paracetamol dla dzieci?

preg.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mnie ogólnie rzadko kiedy wychodzą takie ranki ze tak powiem po pobieraniu krwi ale ostatnio jak bete robiłam i potem powtarzałam za dwa dni musiałam dać drugą reke bo miałam sińca po kłuciu poprzednim i na drugiej tez mi wyskoczył ;o
    Trzymajcie za mnie kciuki bo dziś usg mamy pierwsze ;) potwierdzenie fasolka hehe za inne wizytujace dziś również kciuki zaciskam <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Nie wiem co Ci poradzić. Jeśli ból aż tak Ci doskwiera to chyba Apap będzie lepszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dzisiaj nad ranem obudziłam z silnym bólem brzucha, typowo na okres, teraz już boli mniej, ale nadal dokucza, mam nadzieje, że wszystko będzie oki :)

trzymam kciuki za dzisiejsze badania, ja odbieram około 15 wynik bety z piątku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak ja byłam w tamtym tygodniu we wtorek był sam pęcherzyk ciekawe jak u Ciebie ja byłam w 4tygodniu i 3 dni, Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też pokaże się sam pęcherzyk ale ważne by ukazało się tam cosik ;) hehe
    A kiedy masz następne usg zeby zobaczyć bąbelka ? ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    ja się dzisiaj nad ranem obudziłam z silnym bólem brzucha, typowo na okres, teraz już boli mniej, ale nadal dokucza, mam nadzieje, że wszystko będzie oki :)

trzymam kciuki za dzisiejsze badania, ja odbieram około 15 wynik bety z piątku :)
    Miałam to samo przez ostatnie dwa dni ale w ciagu nocy mnie takie ze dwa trzy mocne bole obudziły a dziś w nocy juz oki było a spokojnie teraz czuje jak mnie czasem kłuje w podbrzuszu ... mam tez nadzieje , ze wszystko okej bo żadnego krwawienia nie było na szczescie ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie to nie siniak to taki wylew, musiał się pewnie zrobić krwiak i pękł i teraz pół ręki fioletowej, no nic jak dalej będzie bolała to udam się do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:22

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Ale mam dzisiaj dobry nastrój - wyspałam się w końcu, teraz grzeję się przy kominku i słucham relaksacyjnej muzyki :) Wyluzujcie dziewczyny a będzie dobrze! Tak naprawdę na nic nie mamy wpływu więc jedyne co możemy zrobić to nie zadręczać się dodatkowo wiem że to jest trudne ale damy radę :)

Powiem Wam że od tygodnia chodziła za mną cola i chipsy... ups zjadłam pół paczki chipsów i zapiłam colą ot taki grzeszek ale czuję się teraz bosko ;) mąż na mnie dziwnie patrzy bo potem zagryzłam to jasnym winogronem aż się boję co będzie później ;)

Jak byłam na ostatnim usg to Pani Doktor powiedziała że plamienia mogą się pojawiać do 12-go tyg i że to normalne tylko trzeba obserwować czy się nie nasilają jak się nasilają to trzeba jechać wtedy na pogotowie... a tak stawiać na naturę i pozytywne myślenie. Powiedziałam jej że biorę tylko falvit mama i nic więcej a ona na to że na inne witaminy przyjdzie jeszcze czas więc co za dużo to nie zdrowo także wiecie dziewczyny głowa do góry i będzie dobrze :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) i pozdrawiam z deszczowego Śląska :)

lauda lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja pierwsze usg miałam wg om 5t i 3dz a wg usg 4t i 6dz i było widać pecherzyk i już mały zarodek. Teraz w śr po 10 dniach idę na wizytę tzw. Serduszkowa. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. I staram się mocno w towierzyć. Chociaż boję się bo od 2/3 dni objawy ucichły ale staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem może i kiedyś mnie dopadna objawy :-P

Toxey, lauda lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza ja też ostatnio zgrzeszyłam wypijając colę, ale zagryzłam bananem :-) w ogóle ostatnio banany są u mnie obowiązkowe :-) Zakręcona dzisiaj masz pierwszą wizytę? bo coś nie doczytałam :-)

lauda lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w mięsnym i po chleb i takie napay gorąca mam , że masakra.. w w mięsnym myślałam, że sie obule :O

Toxey lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam od wczoraj ochotę na czipsy i pewnie niedługo zgrzeszę, bo nie wytrzymam :D

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja miałam chcicę wczoraj na sałatkę jarzynową z majonezem, którą zagryzałam samym majonezem :P Masakra...
    Dziś miałam wziąć resztę sałatki do pracy, ale już nie mogłam na nią patrzeć ;/
    Ogólnie ratuje mnie tylko herbata z miodem i cytryną, jedyne co mnie nie zmula o poranku...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powiedzcie mi jedno żeby byc spokojniejsza :)
    jak ostatnia beta była 52,090 to teraz musi być minimum ok 105 tak ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol to jest to samo co apap panadol itp

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconaona no kazał mi przyjść po 4tygodniach, to z abonamentu z pracy i może dlatego ale wypada 11 listopad wiec pójdę 4 bo przecież nie wytrzymam :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha jeśli Cie mocno boli ostatecznie możesz wziąć paracetamol jakiś

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxmmonia ja w 4 tygodniu 3dniu miałam betę 1328

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ