X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kupiłam dziś e podkłady na lóżko jednorazowe . Wymiar 90x60 z firmy SENI. Też taki rozmiar macie ?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - Twój Maluszek wygląda jak Twoja fotka z awatara, słodziak! Co do szyjki - no jak leżeć to leżeć, może jakieś fajne seriale Ci polecić? :-)

Z. i Lilly - gratuluję pozytywnej wizyty! Obstawiam że u mnie będzie tak samo jak u Z., dzieć będzie duży i źle ustawiony. Wydaje mi się że cały czas siedzi po przekątnej.

Rozalia - powodzenia ze zmaganiami mieszkaniowymi, tylko oszczędzaj się trochę Kobieto ;-) A co do tego że świadomie wybierasz cesarkę - to Twoja i tylko Twoja decyzja, byle byś nie dała się wpędzić "mądrym ciociom" w poczucie winy. Rozumiem że ktoś z różnych względów chce rodzić w dany sposób - jeśli tak Ci podpowiada intuicja to tak rób, nawet mój gin jest tego zdania - by przedstawić kobiecie obie opcje, może coś zarekomendować dostosowanego do jej sytuacji, ale finalnie decyduje kobieta (no chyba że są ewidentne przeciwwskazania medyczne do danej opcji - to wiadomo że nie). No ale jak masz jakiekolwiek wątpliwości zawsze możesz zapytać lipcówki co sądzą hehe :D

Joasia - mam tak jak Ty! Też mi się balkon oporządzać zachciało i w ogóle jakaś się nadaktywna zrobiłam - spacerki, fitness, ciągle jakieś spotkania... chyba tak mnie uspokoiła ta wizyta na IP i modelowa szyjka. Ale przeginać też nie mogę, lekarz kazał się oszczędzać, brzuch czasem twardy. Kanapujmy więcej :)

Dorcia - życzę przypływu energii :)

Kasika - zdrowiej kochana!!!

Alorrene13 - fajne łupy! :-) Co do warsztatów "świadoma mama", ja wpadła dosłownie na 40 minut i mi się nie podobało. Miałam wrażenie że jestem atakowana reklamami pod mniej i bardziej ukrytą postacią, normalnie jedno wielkie lokowanie produktu. Dla mnie trochę mało to autentycznie wygląda jak za wszystkim stoją marki które chcą mi coś sprzedać

Zyrcia - ooo widać że humor lepszy, dawaj no tu jakieś ciekawe historyjki o Wiedźmach! :D

Lilianka - żebyś Ty wiedziała co mi się śni ;-) Podobno to norma w ciąży, jakieś chore nocne historyjki, nie szperaj w senniku, tylko się zestresuje. Podejrzewam że dla ciężarnych jest osobny sennik gdzie co drugi sen oznacza "hormony padły Ci na mózg Brzuchatko" ;-)

U mnie dziś już humor ok - pilates i energiczny spacer jednak poprawiają mi humor bardziej niż lody i postaram się tego trzymać ;-) Dwa pytanka mam do Was:

1. Mała sonda - mojemu J się szykuje ciąg delegacji za ocean, boję się że urodzę bez niego, a tego bym nie chciała... Do którego tygodnia dać mu zielone światło na dalekie wyjazdy? :-)

2. O co chodzi z tym liczeniem kopniaków Malucha? Liczycie ile razy kopie na godzinę, serio? Kurde trudno mi to sobie wyobrazić, tak cały dzień? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 17:55

zyrcia, Muniek, Joasia:), Z., nenette, kasika8303, Rozalia, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie liczę kopniaków . Kopie to dobrze i cieszę się :) nie znam sie na tym liczeniu i jak bym zaczęła liczyć to bym zwariowała i co drugi dzień była na IP chyba :P

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja nie liczę kopniaków . Kopie to dobrze i cieszę się :) nie znam sie na tym liczeniu i jak bym zaczęła liczyć to bym zwariowała i co drugi dzień była na IP chyba :P

Zdrowe podejście Monia :-) Ja w którejś książce przeczytałam o tym liczeniu kopniaków i się przeraziłam że będę wszędzie z notesem biegać

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Zdrowe podejście Monia :-) Ja w którejś książce przeczytałam o tym liczeniu kopniaków i się przeraziłam że będę wszędzie z notesem biegać
    myślę, że jeśli codziennie czujemy ruchy to jest wszystko prawidłowo . Powód do martwienia to jak ich nie czujemy cały dzien..
    Nie wyobrażam sobie co godzinę liczyć czy coś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 18:08

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Muniek - Twój Maluszek wygląda jak Twoja fotka z awatara, słodziak! Co do szyjki - no jak leżeć to leżeć, może jakieś fajne seriale Ci polecić? :-)

Z. i Lilly - gratuluję pozytywnej wizyty! Obstawiam że u mnie będzie tak samo jak u Z., dzieć będzie duży i źle ustawiony. Wydaje mi się że cały czas siedzi po przekątnej.

Rozalia - powodzenia ze zmaganiami mieszkaniowymi, tylko oszczędzaj się trochę Kobieto ;-) A co do tego że świadomie wybierasz cesarkę - to Twoja i tylko Twoja decyzja, byle byś nie dała się wpędzić "mądrym ciociom" w poczucie winy. Rozumiem że ktoś z różnych względów chce rodzić w dany sposób - jeśli tak Ci podpowiada intuicja to tak rób, nawet mój gin jest tego zdania - by przedstawić kobiecie obie opcje, może coś zarekomendować dostosowanego do jej sytuacji, ale finalnie decyduje kobieta (no chyba że są ewidentne przeciwwskazania medyczne do danej opcji - to wiadomo że nie). No ale jak masz jakiekolwiek wątpliwości zawsze możesz zapytać lipcówki co sądzą hehe :D

Joasia - mam tak jak Ty! Też mi się balkon oporządzać zachciało i w ogóle jakaś się nadaktywna zrobiłam - spacerki, fitness, ciągle jakieś spotkania... chyba tak mnie uspokoiła ta wizyta na IP i modelowa szyjka. Ale przeginać też nie mogę, lekarz kazał się oszczędzać, brzuch czasem twardy. Kanapujmy więcej :)

Dorcia - życzę przypływu energii :)

Kasika - zdrowiej kochana!!!

Alorrene13 - fajne łupy! :-) Co do warsztatów "świadoma mama", ja wpadła dosłownie na 40 minut i mi się nie podobało. Miałam wrażenie że jestem atakowana reklamami pod mniej i bardziej ukrytą postacią, normalnie jedno wielkie lokowanie produktu. Dla mnie trochę mało to autentycznie wygląda jak za wszystkim stoją marki które chcą mi coś sprzedać

Zyrcia - ooo widać że humor lepszy, dawaj no tu jakieś ciekawe historyjki o Wiedźmach! :D

Lilianka - żebyś Ty wiedziała co mi się śni ;-) Podobno to norma w ciąży, jakieś chore nocne historyjki, nie szperaj w senniku, tylko się zestresuje. Podejrzewam że dla ciężarnych jest osobny sennik gdzie co drugi sen oznacza "hormony padły Ci na mózg Brzuchatko" ;-)

U mnie dziś już humor ok - pilates i energiczny spacer jednak poprawiają mi humor bardziej niż lody i postaram się tego trzymać ;-) Dwa pytanka mam do Was:

1. Mała sonda - mojemu J się szykuje ciąg delegacji za ocean, boję się że urodzę bez niego, a tego bym nie chciała... Do którego tygodnia dać mu zielone światło na dalekie wyjazdy? :-)

2. O co chodzi z tym liczeniem kopniaków Malucha? Liczycie ile razy kopie na godzinę, serio? Kurde trudno mi to sobie wyobrazić, tak cały dzień? :D

Tyle tego jest, że nie wiedziałabym od czego zacząć...
    Ostatni odjazd teściowej jest tak żenujący, że aż wstyd mówić...
    Ogólnie ona ma dużo kasy, prowadzi firmę itp. więc nie musi sobie żałować no ale hajsu nigdy za wiele więc wpadła na genialny pomysł, że będzie oszczędzać na wodzie... No więc jej córunia 22 lata nalewa sobie całą wannę wody, siedzi tam godzinę razem z mamusią, ploteczki i te sprawy a potem czarownica matka wchodzi do wody po niej i ten sam rytuał... o.O łazienka zajęta na jakieś 2 h... do mnie się nie czepia bo myję się szybko gdyż lubię w bardzo ciepłej wodzie, a jak siedzę za długo robi mi się słabo, ale za to mój mąż wygrzewania w wannie sobie nie żałuje, na co genialna teściowa jak siedzi za długo potrafi wyłączyć wodę... a żeby się nauczył oszczędzać... Nie wspomnę już o tym jak traktowany w domu jest pies... jak ja uwielbiam zwierzęta to już nie mogę patrzeć na tego śmierdziela, który włazi na wszystkie łóżka i fotele... wszystko jest w kudłach (PS. nie wiem czemu od kota nie??). Kolejny zonk włażenie do pokoju bez pukania, skończyło się tym, że zamontowaliśmy zamek więc awantura, że co my tam wyprawiamy !?
    Ale to jest nic przy wnerwianiu mnie tekstami o częstych wizytach u nas w domu jak się wyprowadzimy. Powiedziałam Radkowi, że ja ich nie chcę widzieć do porodu, ewentualnie jak będę chciałą urodzić wcześniej to je odwiedzę -_-
    No i smoczek źle, wanna nie taka, za dużo ubrań, chujowy kocyk itp. itd.
    Dywan zły, bo najlepsze są klasyki czyt. jakieś cygańskie wzory itp. nie no ręce opadają...
    Przy życiu podtrzymuje mnie fakt, że jeszcze miesiąc !! o.O
    Uff ale się wygadałam :D

A swoją drogą to siostra Radka ma 22 lata i nigdy nie miała chłopa, może to przez to jest taka chora ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 18:21

A1984 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata chętnie,jak masz tylko ciekawe seriale to dawaj tytuły :-) chociaż ja do kimomaniaków nie należę :-) wole książkę poczytać ale ostatnio ciężko mi się skupić bo ciągle o czymś innym myślę.
    Zazdroszczę ci Agata energii,że ci się to wszystko chce :-) ja to jakaś nie do życia ostatnio jestem.

Kopniaków nie liczę,czuje że się wierci i to mnie uspokaja. Nie dajmy się zwariować :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, boskie :D Jak będę miała gorszy dzień będę Cię prosiła o newsy o czarownicach, ok? :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Agata chętnie,jak masz tylko ciekawe seriale to dawaj tytuły :-) chociaż ja do kimomaniaków nie należę :-) wole książkę poczytać ale ostatnio ciężko mi się skupić bo ciągle o czymś innym myślę.
    Zazdroszczę ci Agata energii,że ci się to wszystko chce :-) ja to jakaś nie do życia ostatnio jestem.

Kopniaków nie liczę,czuje że się wierci i to mnie uspokaja. Nie dajmy się zwariować :-)

Muniek, w takim razie służę fajnymi tytułami w formie ebooków jeśli czytasz na czytniku - mogę podesłać. Co do seriali - teraz magluję The Affair - jest romans, zdrada, zabójstwo i ładne plażowe widoczki, no i fajna konwencja bo akcja pokazana z dwóch perspektyw: jej i jego.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytnika nie posiadam a na laptopie jakoś nie bardzo lubię czytać :-) poszukam ten serial może akurat. A tak w ogóle to ja czekam na Gre o tron,to lubie oglądać,szkoda tylko że na każdy sezon trzeba rok czekać :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Zyrcia, boskie :D Jak będę miała gorszy dzień będę Cię prosiła o newsy o czarownicach, ok? :D
    Proszę bardzo :D chyba zacznę prowadzić dziennik i spiszę te odchyły od normy :D Najbardziej się boję okresu remontowego. Ja lubię styl nowoczesny, pastele, biele itp. a tu rządzi komuna. Ręczniki? po co jak te 40 letnie jeszcze dobre.

A ostatnio dla odmiany uśmiałam się z mojej babci :D dzwoni, że mi kupiła sukienkę ciążową i koszulę do karmienia.o.O podejrzewam, że wtedy zbladłam i mówię delikatnie znając jej cekinowy gust :D że wie że wolę sama sobie takie rzeczy wybierać itp. i co jak mi się nie spodoba? a babcia: to nie ma Ci się podobać, to jest do noszenia o.O :D ! na szczęscie emocje opadły jak mi podała strone, wpisałam kody i okazało się, że nawet ładne te ciuchy :D

A1984, Lilianka27, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia współczuje teściowej- jakaś chora psychicznie kobieta :O

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kopertowa-koszula-nocna-na-ciaze-karmienia-xl-xxl-i5175381846.html

podobają mi sie te koszule nocne ale nie wiem jaki rozmiar wybrać czy l / xl ; xl/xxl

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Żyrcia współczuje teściowej- jakaś chora psychicznie kobieta :O
    dziękuję, przyjmuję wyrazy współczucia :D ona była normalna, ale jej się pogorszyło w ciągu ostatniego roku. Ciężko stwierdzić dlaczego :D

Taką kieckę zakupiła mi Jadźka :D
    nxknmg.jpg

karolinka85, Joasia:), sss, Viola, Rozalia, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia ładna kieca :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dostać na święta dopiero, obym wyglądała w niej przynajmniej jak ten babiszon na foto, a nie jak kula :D ale się okaże :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno śliczniej niż ten babiszon bo z brzusiem :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ona chyba ma tam jaki doklejony brzuch, ale ja mam raczej większy :D zaczynam się martwić, bo kończy mi się limit kilogramów który sobie założyłam -_- zostało mi 3 kg i coś wątpię, ze do końca ciąży się w tym zmieszczę :o

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe po porodzie zgubisz :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wyspałam :D

Żyrcia ,współczuje dobrze,ze za miesiąc na codzień nie będziesz miała z nią doczynienia...
    Przecież Ty malutko przytyłam to jaka to granica ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ