X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch to jakos tak dziwnie na skos chyba, czuje czkawke na dole ale nogi czuje z boku po lewej.
    Dzisiaj jade do siostry 280km w okolice Sulęcina za Świebodzinem moze ktoras jest z okolic...moja Zuza od rana podekscytowana najlepiej juz by sie spakowalka i do 14 siedziala na walizkach zadajac pytania " mamo, a czy ciocia ma kibel?" "mamo, a czy ciocia zrobi mi warkoczyka"? Musze ze spokojem odpowiadac na wszystkie dziwne pytania

Marcia86, gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 13:00 jadę do laryngologa, portfel będzie o 100 zł chudszy :-( z kasą teraz ciężko a jeszcze tu trzeba wydać, no ale nic, widać że czosnkiem tego nie wyleczę. Ciekawe czy są krople dla kobiet w ciąży.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ale słodziaszek, taki sympatycznie uśmiechnięty :)
    Mam nadzieję ze szyjka już będzie grzeczna u ciebie ;/

Tak mi się przypomniało, lajtmotif z naszej SR wczorajszej: faceci wykąpali lalki i trzymają cieknące nad wannami, a położna: "tylko proszę nie strzepywać" - w momencie jak oboje odruchowo zaczęli majtać lalkami w górę i w dół :P

I jeszcze obrazek z wczoraj: wychodzę przed dom, a tam sąsiadka z wielkim bebzolem trawnik grabi. No to pytam, czy wywołuje porod, ona stwierdziła że tak, bo ma dziś termin. Na to wychyla się zza płotu mój mąż i jeszcze jeden sąsiad i wołają "jak chcesz to możesz zgrabić też u nas". Faceci...

Sista, Alorrene13, Scintilla, nenette, Joasia:), Z., Muniek, gosi_a, sss lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, wybaczcie, że wtracam sie Wam w wątek, ale chyba jestescie na etapie kompletowania rzeczy dla siebie i malucha wiec moge Wam co nie co zaoferować.
    Sprzedam:
    -3 x podpaski bella mama
    -2 x liglina
    -podpaski duże z rossmana 12 i 20szt
    -laktator baby ono naturell
    -nakładki na brodawki
    -tomme tippe wkładki laktacyjne
    -6szt majtek jednorazowych
    -wałeczki niebieskie welurowe do układania bobasa na boczku
    -65szt pampersów zielonych nr 2
    -14szt pampersów z rossmana nr 1.

Za całość oczekuję 120zł już z przesyłką. Zestaw +/- jest wart 200-250zł. Kontakt na pw.

Życzę pozytywnych chwil w "ostatkach" ciąży no i dobrych wyników badan prenatalnych ;)

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaćmienie słońca

Alorrene13, Joasia:), agawera lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się dziś tak późno... Bo od rana miałam dylemat.
    1 wersja dnia to była: dzień dla mnie, depilacja, malowanie paznokci, maseczka i ewentualnie spacer, do drogerii ;)
    Z drugiej strony pomyślałam że pojadę do Centrum Nauki Kopernik, gdzie udostępniają specjalne okulary do oglądania zaćmienia Słońca, jednak zrezygnowałam. Wybieram tą pierwszą wersję dnia ;)
    Wczoraj miałam "dzień dostawy" Oto co przybyło do wyprawki :

ipbhve2o07vj_t.jpg
    9z51poc702v0_t.jpg

Gratuluję udanych wizyt ! Muniek Twój synek podobny pewnie do Ciebie, ale też trochę to tego dzidziusia z Twojego Avatarka, słodki ;)
    Wczoraj na Świadomej Mamie było kiepsko, więc kto nie był nie ma czego żałować. Wcześniej jak byłam na ich spotkaniu w hotelu Mercure było o wiele lepiej, także pewnie tym razem nie dość sponsorów im się udało zebrać. Dostałam smoczek, skarpeteczki, próbki kosmetyków Dzidziuś, probiotyk ginekologiczny 8 tabletek :P Kciukam za wizytujące i leczące się (Kasika). Miłego Dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:21

Joasia:), Nieukowa, Scintilla, zyrcia, Muniek, gosi_a, nenette, Kikusia, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu zaryzykowałam i luknęłam na słońce przez okulary przeciwsłoneczne i zdjęcie rentgenowskie ... może nie oślepne o tego :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jesli mialas skierowanie do laryngologa to moglas podejsc do niego..napewno nie odmowilby przyjecia Cie..i pewnie zrobilby to miedzy pacjentami..ja tak mialam z endokrynologiem ;)
    I zaoszczedzilabys ta stowke.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój nabytek.. gość w fajnej cenie ma i jeszcze na miejscu. Lubię zabawki fisher price ( łatwo je odsprzedać).
    y7gnwz502mhc_t.jpg

Scintilla, Muniek, Alorrene13, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaćmienie fajne :D Oglądałam sobie w pracy apogeum zjawiska przez dyskietkę.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję pałąk do maty edu z Ikei (drewniany) i do tego największąv matę Fisher Price'a bez pałaka, o taką:
    []http://www.smyk.com/fisher-price-mega-mata-wyspa-na-oceanie-147-x-100-cm-mata-dla-niemowlat,p1091143375,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Alorrene13, Joasia:), agawera lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja też oglądałam przez okulary i RTG :D myślałam, że jestem taka pomysłowa, ale jak widać nie :D
    Leon dziś strasznie tańcuję, nie wiem co on tam wyprawia albo się nudzi strasznie :p mam nadzieję, że jeszcze te 4 tygodnie minimum wysiedzi w tym ciasnym brzuchu, bo inaczej nie zdążymy z remontem i od małego będzie musiał patrzeć na te wredne czarownice (czyt. teściowa i ciocia Lea), a mamusia zwariuję i będzie pasami przypięta na oddziale psychiatrycznym :D
    Jadę na 13 do mojego męża do gabinetu na piaskowanie zębów. Mam paranoje na ich punkcie no i od razu jakiś przegląd zrobię ;)
    jutro jedziemy do mieszkania pomierzyć łazienkę i trochę ścian bo chyba za dużo mebli sobie wymyśliłam :D
    A wizyta dopiero 30go pewnie umówi mnie na USG, bo przecież już zaczęliśmy 30tc :D ! <3

Alorrene13, Muniek, Scintilla, nenette, Nieukowa, Joasia:), Lilianka27, Magda_lena88, A1984, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też mam taką nadzieje,że nie będzie mnie ta durna szyjka wiecej stresować.

Alorren mi też się tak skojarzyło,że podobny do tego bobasa :-D Na twoim miejscu też wybrałabym pierwszy wariant :-) ja do tych depilacji i maseczek marzyłabym o masażu,oj skłonna byłabym zamordować za dobry masaż pleców.

Popatrzyłam też troszke na zaćmienie,przez 3pary okularów,wiem wiem normalna to ja nie jestem :-)
    A w ogóle to mnie też zaćmiło,dziś PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY ;-D hurrrra
    teraz to już z górki :-)

Do mnie przed chwilą zawitał listonosz :-) do kocyka jeszcze dojdzie pasujący rożek i podusia do karmienia.Mam też pościel z takim motywem,także fajny komplecik.
    A smoczek,cóż nie mogliśmy się oprzeć po prostu
    tql8k4a2453c_t.jpg
    a72qy6qlnv7b_t.jpg

Scintilla, Marcia86, gosi_a, Alorrene13, nenette, Kikusia, Nieukowa, Joasia:), Lilianka27, karolinka85, sss, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Nieukowa ja też mam taką nadzieje,że nie będzie mnie ta durna szyjka wiecej stresować.

Alorren mi też się tak skojarzyło,że podobny do tego bobasa :-D Na twoim miejscu też wybrałabym pierwszy wariant :-) ja do tych depilacji i maseczek marzyłabym o masażu,oj skłonna byłabym zamordować za dobry masaż pleców.

Popatrzyłam też troszke na zaćmienie,przez 3pary okularów,wiem wiem normalna to ja nie jestem :-)
    A w ogóle to mnie też zaćmiło,dziś PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY ;-D hurrrra
    teraz to już z górki :-)

Do mnie przed chwilą zawitał listonosz :-) do kocyka jeszcze dojdzie pasujący rożek i podusia do karmienia.Mam też pościel z takim motywem,także fajny komplecik.
    A smoczek,cóż nie mogliśmy się oprzeć po prostu
    tql8k4a2453c_t.jpg
    a72qy6qlnv7b_t.jpg

Tez zawładnęły mną te gwiazdki, najwięcej mam tego motywu, no i mietowy kolor :)

Muniek lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zajęłam porządkami że zapomniałam o tym zaćmieniu :-) ogólnie im dalej idziemy z porządkami to mam większy bałagan ale przynajmniej mniej kurzu :-)

muniek nie martw się, będzie dobrze z tą szyjką! Pozostałym gratki za udane wizyty, piękne zdjęcia dzieci i dużo zdrówka dla chorusków :-)

u mnie Zuzka na razie się ułożyła poprzecznie ale jeszcze ma czas żeby się przekręcić i mam nadzieję że spełni moje prośby bo nie chcę cc.

Życzę miłego dnia i biorę się dalej za porządki :-)

Muniek lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek... wąsy mnie rozwaliły :P

Zyrcia widzę że humor lepszy :) Tak trzymać! Wiosnę mamy!

Muniek, zyrcia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika jesli mialas skierowanie do laryngologa to moglas podejsc do niego..napewno nie odmowilby przyjecia Cie..i pewnie zrobilby to miedzy pacjentami..ja tak mialam z endokrynologiem ;)
    I zaoszczedzilabys ta stowke.. ;)

Właśnie nie mam skierowania, chciałam iść rano do rodzinnego ale już brak miejsc :-( Mąż mówi żeby już dać spokój z tym nfz . Wczoraj już było ok, a dziś z podwójną siłą wróciło. W SR było otwarte okno, tam musiałam się przewiać, bo przecież siedzę cały czas w domu.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ta mata też mi sie podoba ale mąż chciał też coś mieć do powiedzenia :)

Kasika oby szybko ból ucha poszedł precz.
    Zyrcia gratuluje rozpoczętego 30 tygodnia :) teraz to już z górki do bezpiecznego 37 tygodnia.
    Muniek takie zakupy cieszą ... prawda :) śliczny kolor.

Ja szykuje rybkę na obiadek ... a w tle kojący dźwięk pralki która pierze pieluchy tetrowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:37

zyrcia, kasika8303 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce taki smoczek z wąsami

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Ja to dzisiaj nie wiedziałam,że zaćmienie jest..byłam na dworze i mówię sama do siebie co tak ciemno i zimno się zrobiło..aż mam mnie oświeciła,że to zaćmienie i gapiłam się bez okularów..coś tam zobaczyłam i oślepłam troszkę:)na chwilkę...

Muniek będzie dobrze nie stresuj się:))już nam z górki zostało..

Ja robię na cukrzyce dopiero w przyszłym tyg wyniki,bo u nas tak jakoś późno dają i lekarza mam w czwartek..mam nadzieję,że nie zrobi mi usg,bo ja juz nie chcę żadnych złych wiadomości..po świętach mam wizytę w bydg to tam mi zrobią..
    Ostatnio miałam sen,że urodziłam za szybko córkę i leżała w inkubatorze po operacji na dodatek...a sala szpitalna była na środku cmentarza tu u nas w miejscowości...wiecie jak się przestraszyłam..skąd się biorą takie sny..
    A dziś w nocy też nie mogłam spać,jakoś źle sypiam ostatnio..

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ