X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch to jakos tak dziwnie na skos chyba, czuje czkawke na dole ale nogi czuje z boku po lewej.
    Dzisiaj jade do siostry 280km w okolice Sulęcina za Świebodzinem moze ktoras jest z okolic...moja Zuza od rana podekscytowana najlepiej juz by sie spakowalka i do 14 siedziala na walizkach zadajac pytania " mamo, a czy ciocia ma kibel?" "mamo, a czy ciocia zrobi mi warkoczyka"? Musze ze spokojem odpowiadac na wszystkie dziwne pytania

Marcia86, gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 13:00 jadę do laryngologa, portfel będzie o 100 zł chudszy :-( z kasą teraz ciężko a jeszcze tu trzeba wydać, no ale nic, widać że czosnkiem tego nie wyleczę. Ciekawe czy są krople dla kobiet w ciąży.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ale słodziaszek, taki sympatycznie uśmiechnięty :)
    Mam nadzieję ze szyjka już będzie grzeczna u ciebie ;/

Tak mi się przypomniało, lajtmotif z naszej SR wczorajszej: faceci wykąpali lalki i trzymają cieknące nad wannami, a położna: "tylko proszę nie strzepywać" - w momencie jak oboje odruchowo zaczęli majtać lalkami w górę i w dół :P

I jeszcze obrazek z wczoraj: wychodzę przed dom, a tam sąsiadka z wielkim bebzolem trawnik grabi. No to pytam, czy wywołuje porod, ona stwierdziła że tak, bo ma dziś termin. Na to wychyla się zza płotu mój mąż i jeszcze jeden sąsiad i wołają "jak chcesz to możesz zgrabić też u nas". Faceci...

Sista, Alorrene13, Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Z., Muniek, gosi_a, sss lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, wybaczcie, że wtracam sie Wam w wątek, ale chyba jestescie na etapie kompletowania rzeczy dla siebie i malucha wiec moge Wam co nie co zaoferować.
    Sprzedam:
    -3 x podpaski bella mama
    -2 x liglina
    -podpaski duże z rossmana 12 i 20szt
    -laktator baby ono naturell
    -nakładki na brodawki
    -tomme tippe wkładki laktacyjne
    -6szt majtek jednorazowych
    -wałeczki niebieskie welurowe do układania bobasa na boczku
    -65szt pampersów zielonych nr 2
    -14szt pampersów z rossmana nr 1.

Za całość oczekuję 120zł już z przesyłką. Zestaw +/- jest wart 200-250zł. Kontakt na pw.

Życzę pozytywnych chwil w "ostatkach" ciąży no i dobrych wyników badan prenatalnych ;)

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaćmienie słońca

Alorrene13, nick nieaktualny, agawera lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się dziś tak późno... Bo od rana miałam dylemat.
    1 wersja dnia to była: dzień dla mnie, depilacja, malowanie paznokci, maseczka i ewentualnie spacer, do drogerii ;)
    Z drugiej strony pomyślałam że pojadę do Centrum Nauki Kopernik, gdzie udostępniają specjalne okulary do oglądania zaćmienia Słońca, jednak zrezygnowałam. Wybieram tą pierwszą wersję dnia ;)
    Wczoraj miałam "dzień dostawy" Oto co przybyło do wyprawki :

ipbhve2o07vj_t.jpg
    9z51poc702v0_t.jpg

Gratuluję udanych wizyt ! Muniek Twój synek podobny pewnie do Ciebie, ale też trochę to tego dzidziusia z Twojego Avatarka, słodki ;)
    Wczoraj na Świadomej Mamie było kiepsko, więc kto nie był nie ma czego żałować. Wcześniej jak byłam na ich spotkaniu w hotelu Mercure było o wiele lepiej, także pewnie tym razem nie dość sponsorów im się udało zebrać. Dostałam smoczek, skarpeteczki, próbki kosmetyków Dzidziuś, probiotyk ginekologiczny 8 tabletek :P Kciukam za wizytujące i leczące się (Kasika). Miłego Dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:21

nick nieaktualny, Nieukowa, Scintilla, nick nieaktualny, Muniek, gosi_a, nick nieaktualny, Kikusia, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu zaryzykowałam i luknęłam na słońce przez okulary przeciwsłoneczne i zdjęcie rentgenowskie ... może nie oślepne o tego :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika jesli mialas skierowanie do laryngologa to moglas podejsc do niego..napewno nie odmowilby przyjecia Cie..i pewnie zrobilby to miedzy pacjentami..ja tak mialam z endokrynologiem ;)
    I zaoszczedzilabys ta stowke.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój nabytek.. gość w fajnej cenie ma i jeszcze na miejscu. Lubię zabawki fisher price ( łatwo je odsprzedać).
    y7gnwz502mhc_t.jpg

Scintilla, Muniek, Alorrene13, gosi_a, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaćmienie fajne :D Oglądałam sobie w pracy apogeum zjawiska przez dyskietkę.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję pałąk do maty edu z Ikei (drewniany) i do tego największąv matę Fisher Price'a bez pałaka, o taką:
    []http://www.smyk.com/fisher-price-mega-mata-wyspa-na-oceanie-147-x-100-cm-mata-dla-niemowlat,p1091143375,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Alorrene13, nick nieaktualny, agawera lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja też oglądałam przez okulary i RTG :D myślałam, że jestem taka pomysłowa, ale jak widać nie :D
    Leon dziś strasznie tańcuję, nie wiem co on tam wyprawia albo się nudzi strasznie :p mam nadzieję, że jeszcze te 4 tygodnie minimum wysiedzi w tym ciasnym brzuchu, bo inaczej nie zdążymy z remontem i od małego będzie musiał patrzeć na te wredne czarownice (czyt. teściowa i ciocia Lea), a mamusia zwariuję i będzie pasami przypięta na oddziale psychiatrycznym :D
    Jadę na 13 do mojego męża do gabinetu na piaskowanie zębów. Mam paranoje na ich punkcie no i od razu jakiś przegląd zrobię ;)
    jutro jedziemy do mieszkania pomierzyć łazienkę i trochę ścian bo chyba za dużo mebli sobie wymyśliłam :D
    A wizyta dopiero 30go pewnie umówi mnie na USG, bo przecież już zaczęliśmy 30tc :D ! <3

Alorrene13, Muniek, Scintilla, nick nieaktualny, Nieukowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Magda_lena88, A1984, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też mam taką nadzieje,że nie będzie mnie ta durna szyjka wiecej stresować.

Alorren mi też się tak skojarzyło,że podobny do tego bobasa :-D Na twoim miejscu też wybrałabym pierwszy wariant :-) ja do tych depilacji i maseczek marzyłabym o masażu,oj skłonna byłabym zamordować za dobry masaż pleców.

Popatrzyłam też troszke na zaćmienie,przez 3pary okularów,wiem wiem normalna to ja nie jestem :-)
    A w ogóle to mnie też zaćmiło,dziś PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY ;-D hurrrra
    teraz to już z górki :-)

Do mnie przed chwilą zawitał listonosz :-) do kocyka jeszcze dojdzie pasujący rożek i podusia do karmienia.Mam też pościel z takim motywem,także fajny komplecik.
    A smoczek,cóż nie mogliśmy się oprzeć po prostu
    tql8k4a2453c_t.jpg
    a72qy6qlnv7b_t.jpg

Scintilla, Marcia86, gosi_a, Alorrene13, nick nieaktualny, Kikusia, Nieukowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, karolinka85, sss, Truskaweczka250, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Nieukowa ja też mam taką nadzieje,że nie będzie mnie ta durna szyjka wiecej stresować.

Alorren mi też się tak skojarzyło,że podobny do tego bobasa :-D Na twoim miejscu też wybrałabym pierwszy wariant :-) ja do tych depilacji i maseczek marzyłabym o masażu,oj skłonna byłabym zamordować za dobry masaż pleców.

Popatrzyłam też troszke na zaćmienie,przez 3pary okularów,wiem wiem normalna to ja nie jestem :-)
    A w ogóle to mnie też zaćmiło,dziś PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY ;-D hurrrra
    teraz to już z górki :-)

Do mnie przed chwilą zawitał listonosz :-) do kocyka jeszcze dojdzie pasujący rożek i podusia do karmienia.Mam też pościel z takim motywem,także fajny komplecik.
    A smoczek,cóż nie mogliśmy się oprzeć po prostu
    tql8k4a2453c_t.jpg
    a72qy6qlnv7b_t.jpg

Tez zawładnęły mną te gwiazdki, najwięcej mam tego motywu, no i mietowy kolor :)

Muniek lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zajęłam porządkami że zapomniałam o tym zaćmieniu :-) ogólnie im dalej idziemy z porządkami to mam większy bałagan ale przynajmniej mniej kurzu :-)

muniek nie martw się, będzie dobrze z tą szyjką! Pozostałym gratki za udane wizyty, piękne zdjęcia dzieci i dużo zdrówka dla chorusków :-)

u mnie Zuzka na razie się ułożyła poprzecznie ale jeszcze ma czas żeby się przekręcić i mam nadzieję że spełni moje prośby bo nie chcę cc.

Życzę miłego dnia i biorę się dalej za porządki :-)

Muniek lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek... wąsy mnie rozwaliły :P

Zyrcia widzę że humor lepszy :) Tak trzymać! Wiosnę mamy!

Muniek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika jesli mialas skierowanie do laryngologa to moglas podejsc do niego..napewno nie odmowilby przyjecia Cie..i pewnie zrobilby to miedzy pacjentami..ja tak mialam z endokrynologiem ;)
    I zaoszczedzilabys ta stowke.. ;)

Właśnie nie mam skierowania, chciałam iść rano do rodzinnego ale już brak miejsc :-( Mąż mówi żeby już dać spokój z tym nfz . Wczoraj już było ok, a dziś z podwójną siłą wróciło. W SR było otwarte okno, tam musiałam się przewiać, bo przecież siedzę cały czas w domu.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ta mata też mi sie podoba ale mąż chciał też coś mieć do powiedzenia :)

Kasika oby szybko ból ucha poszedł precz.
    Zyrcia gratuluje rozpoczętego 30 tygodnia :) teraz to już z górki do bezpiecznego 37 tygodnia.
    Muniek takie zakupy cieszą ... prawda :) śliczny kolor.

Ja szykuje rybkę na obiadek ... a w tle kojący dźwięk pralki która pierze pieluchy tetrowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:37

nick nieaktualny, kasika8303 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce taki smoczek z wąsami

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Ja to dzisiaj nie wiedziałam,że zaćmienie jest..byłam na dworze i mówię sama do siebie co tak ciemno i zimno się zrobiło..aż mam mnie oświeciła,że to zaćmienie i gapiłam się bez okularów..coś tam zobaczyłam i oślepłam troszkę:)na chwilkę...

Muniek będzie dobrze nie stresuj się:))już nam z górki zostało..

Ja robię na cukrzyce dopiero w przyszłym tyg wyniki,bo u nas tak jakoś późno dają i lekarza mam w czwartek..mam nadzieję,że nie zrobi mi usg,bo ja juz nie chcę żadnych złych wiadomości..po świętach mam wizytę w bydg to tam mi zrobią..
    Ostatnio miałam sen,że urodziłam za szybko córkę i leżała w inkubatorze po operacji na dodatek...a sala szpitalna była na środku cmentarza tu u nas w miejscowości...wiecie jak się przestraszyłam..skąd się biorą takie sny..
    A dziś w nocy też nie mogłam spać,jakoś źle sypiam ostatnio..

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ