X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Joasiu,ja generalnie jestem od początku nastawiona pozytywnie i liczę że wszystko będzie dobrze. Ale jednak człowiek mimo wszystko się martwi. Będę się oszczędzać ile się będzie dało,dziecko jest na pierwszym miejscu wszystko inne poczeka.

Marcia również dziękuję :-) kawał faceta mi rośnie. Ale mój mąż też do małych nie należy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 23:05

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dużo leż i będzie ok. Zobacz jest nas parę z tymi szyjkami, każda leży i szyjki przystopowały

Muniek lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny , ooooo chyba dzis wszystkie dobrze śpią ...ja tragicznie do tego za 2 h i tak zacznie budzik dzwonić wiec słabo widze ten dzien ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja nie śpię, ból ucha wrócił z dwojoną silą :-( kurcze a już przeszło. Chyba bez wizyty u laryngologa się nie obejdzie. Na nfz mam wizytę za miesiąc :-) muszę poszukać kto mnie dziś przyjmie prywatnie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Widzę że nie tylko ja wstaje skoro świt... drugi dzień podziwiam wschód słońca.

Kasika, współczuję. Może wizyta u laryngologa to faktycznie dobry pomysł?

Wczoraj byłam na wizycie ale wróciłam późno i już nie miałam siły pisać. Właściwie to taka krotka kontrola podejrzał chwilę na usg, niby wszystko okej ale dziecko dalej główką w górze. Zmierzył ją i wychodzi na 32 tydzień i że to prognozuje duże dziecko... moja wymarzona wizja porodu SN się oddala. Trochę mnie tak duża główka martwi ale w poprzednich usg komory mózgowe i móżdżek były w porządku więc chyba nie powinnam sobie nic wkręcać? W zwiazku z tym że dziecko jest duże a ja drobna... to gin prognozuje że jak się w 3 tygodnie nie obróci to on obstawia że już w takiej pośladkowej pozycji zostanie bo będzie miał za mało miejsca na obrót.
    O ewentualnym porodzie przedwczesnym nic nie mówił tylko tyle, że skoro wody płodowe są okej i młody się wyraźnie rusza to mu tam dobrze i że będziemy kontrolować. A poza tym gdyby faktycznie byłoby ciasno i za mało miejsca to pojawialyby się skurcze a ja ich nie mam. U niego następna wizyta za 3 tygodnie potem za 2.
    Za tydzień mam usg z dokładnymi już całościowymi pomiarami u innego to dowiem się więcej.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 06:23

Alorrene13, Joasia:), karolinka85, Scintilla, sss, Rozalia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika miesiąc to za długo próbuj prywatnie bo sie wykonczysz :(
    Z.najwazniejsze ,ze bejbi ma sie dobrze :)

Zycze miłego dnia ,bez bólów i zmartwień :)

Z., kasika8303 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dada ja nie śpię, ból ucha wrócił z dwojoną silą :-( kurcze a już przeszło. Chyba bez wizyty u laryngologa się nie obejdzie. Na nfz mam wizytę za miesiąc :-) muszę poszukać kto mnie dziś przyjmie prywatnie

Kasika ja bym po 18 pojechala na ip do internisty jak Cie tak boli. Zajrzy Ci do ucha i wypisze odpowiednie leki

kasika8303 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy spicie jeszcze? Co ty taka cisza

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, ja zazwyczaj wstaje koło południa :-) a teraz zerkam jednym okiem bo mnie mąż obudził ;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam i życzę miłego dnia :) Zaraz zaczynam kolejny dzień zmagań z mieszkaniem...
    Tak sobie czytałam że niektóre z Was, które chciały sn być może będą miały cc. Jaki ten los przewrotny, bo ja bym chciała mieć wskazania a jak za złość wszystko układa się idealnie pod sn ;) Jeszcze wczoraj ordynator, który ma mnie ciąć powiedział że warunki do porodu są świetne, mały ułożony główkowo, miednica szeroka i że moje łożysko na przedniej ścianie trochę utrudni mu cc. Mój mąż się śmieje że ewidentnie matka natura miała dla mnie inny plan, a ja idę w zaparte ;)
    Pytałam go też o wielkość mojego brzucha bo wydaje mi się mały, to powiedział że to absolutnie nie ma znaczenia jeśli widać że dziecko rośnie i ma się dobrze. Dodatkowo wiem że moja macica jest głęboko położona w miednicy i będę miała mały brzuch. Dla mnie to dobrze, bo im dłużej widzę swoje stopy tym lepiej, a poza tym cały czas mogę się bez problemu podnieść z pleców :)
    Przed chwilą dojechały meble do pokoju młodego, więc czas się brać za składnie, a raczej koordynowanie zadań :D
    Jeśli dziś są jakieś wizyty to trzymam kciuki! Miłego dzionka! :)

Joasia:), dorcia8919, Z., Scintilla, karolinka85, Sista, nenette, gosi_a, Magda_lena88, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Nie nie śpimy ... dzieci do szkoły i przedszkola już wysłane i śniadanko jem.
    Jej jak powstrzymać nadpobudliwość ciężarnej ;)? Kurczę mój pedantyzm mówi mi sprzątaj ten syf..myj okna ...rób wiosenne porządki... przygotuj balkon na wiosnę. A rozum mówi, opanuj sie nawiedzona babo, musisz się oszczędzać.
    Dopadła mnie dzisiaj schizofrenia.

Aaaa zauważyłam że dziś początek 29 tygodnia :) już za chwileczkę 3 na suwaczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:30

Muniek, dorcia8919, Z., Scintilla, karolinka85, Sista, nenette, Magda_lena88, Finezja lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :-)
    Kasika ja też bym na twoim miejscu nie czekała tylko jechała do lekarza,po co się masz biedna męczyć.

A tak w ogóle to poznajcie Samuelka,byłoby jeszcze lepiej widać buźkę ale ten wstydzioszek zawsze zasłania się rączką ;-) moja mama jak zobaczyła to zdjęcie stwierdziła że ja wyglądałam tak po porodzie i już wie że to będzie cały ja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 12:16

Ania1704, dorcia8919, Z., Joasia:), Scintilla, karolinka85, kasika8303, Inesicia, Nieukowa, Alorrene13, nenette, Kikusia, zyrcia, Marcia86, gosi_a, patrycja_24, Magda_lena88, maglic, sss, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja się chętnie zamienię :D Oddam Ci moje wskazania do CC bo ja się boję operacji jak cholera ;)
    Zrób nam fotkę pokoiku jak już ogarniecie się tam :)

Joasia, ja tez tak mam... syndrom wicia gniazda jak nic. A teraz jak wychodzi na to, że dziecko jest większe to tym bardziej czuje, że muszę mieć już wszystko w chałupie zrobione :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia mega mnie rozbawiłaś :-) to w takim razie ja cierpie na tą samą dolegliwość :-D przydałoby się tyle zrobić,ale po wczorajszej wizycie nie kiwnę nawet palcem,no może oprócz obiadku.Ale na tym koniec!!Dziś obijam się na balkoniku bo jutro ponoć już ma być kiepska pogoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:33

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Słoneczko piękne za oknem, więc liczę na nieco więcej energii niż wczoraj. Nocka nieciekawa za mną, głupie sny, ale ogólnie czuję się nawet dobrze. Dziś przyjeżdża moje łoże, więc może to mnie tak napawa radością :) I lada dzień zaczynamy odświeżanie całego domu - już mnie to przeraża.

Muniek super zdjęcie maluszka :)

Joasia jak masz nadto tej energii, to podziel się nieco :)

Kasika nie ma co czekać, bo tylko się męczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:33

Muniek, kasika8303 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to juz nie energia tylko agresja ;) ciążowa agresja... dobrze ze mąż w pracy bo biedny padł by ofiarą. :)
    Muniek fotka super :) Julka ostatnio 9 marca na USG wogole buzi nie pokazała, obróciła sie pleckami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:42

Muniek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem już wiem co mogę robić :) prać ciuszki małej. Może ukoi mnie dźwięk włączonej pralki ?

Sista, nenette lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaosia zwał jak zwał, możesz nieco tego tu do mnie podrzucić, przyda mi się, bo u mnie zero motywacji :) fakt antybiotyki dają mi w kość, ale liczyłam, że piękna wiosenna aura jednak sprawi, że będę czuła się pełna energii.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz jest chyba cały czas tak samo ułożony,główką w dole i bardziej z prawej strony,zawsze go dobrze widać i mimo że się wierci strasznie to nie zmienia pozycji ;-) chyba tak mu wygodnie ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ułożona miednicowo pleckami w naszą stronę... wstydziocha na maxa ;)
    Kopie nogami w dolnej części i ugniata pęcherz a ciałkiem chce wyjsć przez pępek. Kuba szybko był ułożony główką w dół a Bartek długo miednicowo a na koniec leniwym gestem ułożył sie na bok/ poprzecznie. Dlatego była cc. Julka idzie w Bartka ślady ;)

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ