Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Joasiu,ja generalnie jestem od początku nastawiona pozytywnie i liczę że wszystko będzie dobrze. Ale jednak człowiek mimo wszystko się martwi. Będę się oszczędzać ile się będzie dało,dziecko jest na pierwszym miejscu wszystko inne poczeka.
Marcia również dziękujękawał faceta mi rośnie. Ale mój mąż też do małych nie należy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 23:05
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dada ja nie śpię, ból ucha wrócił z dwojoną silą
kurcze a już przeszło. Chyba bez wizyty u laryngologa się nie obejdzie. Na nfz mam wizytę za miesiąc
muszę poszukać kto mnie dziś przyjmie prywatnie
-
Bry,
Widzę że nie tylko ja wstaje skoro świt... drugi dzień podziwiam wschód słońca.
Kasika, współczuję. Może wizyta u laryngologa to faktycznie dobry pomysł?
Wczoraj byłam na wizycie ale wróciłam późno i już nie miałam siły pisać. Właściwie to taka krotka kontrola podejrzał chwilę na usg, niby wszystko okej ale dziecko dalej główką w górze. Zmierzył ją i wychodzi na 32 tydzień i że to prognozuje duże dziecko... moja wymarzona wizja porodu SN się oddala. Trochę mnie tak duża główka martwi ale w poprzednich usg komory mózgowe i móżdżek były w porządku więc chyba nie powinnam sobie nic wkręcać? W zwiazku z tym że dziecko jest duże a ja drobna... to gin prognozuje że jak się w 3 tygodnie nie obróci to on obstawia że już w takiej pośladkowej pozycji zostanie bo będzie miał za mało miejsca na obrót.
O ewentualnym porodzie przedwczesnym nic nie mówił tylko tyle, że skoro wody płodowe są okej i młody się wyraźnie rusza to mu tam dobrze i że będziemy kontrolować. A poza tym gdyby faktycznie byłoby ciasno i za mało miejsca to pojawialyby się skurcze a ja ich nie mam. U niego następna wizyta za 3 tygodnie potem za 2.
Za tydzień mam usg z dokładnymi już całościowymi pomiarami u innego to dowiem się więcej.
Miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 06:23
Alorrene13, Joasia:), karolinka85, Scintilla, sss, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
kasika8303 wrote:Dada ja nie śpię, ból ucha wrócił z dwojoną silą
kurcze a już przeszło. Chyba bez wizyty u laryngologa się nie obejdzie. Na nfz mam wizytę za miesiąc
muszę poszukać kto mnie dziś przyjmie prywatnie
Kasika ja bym po 18 pojechala na ip do internisty jak Cie tak boli. Zajrzy Ci do ucha i wypisze odpowiednie lekikasika8303 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja się witam i życzę miłego dnia
Zaraz zaczynam kolejny dzień zmagań z mieszkaniem...
Tak sobie czytałam że niektóre z Was, które chciały sn być może będą miały cc. Jaki ten los przewrotny, bo ja bym chciała mieć wskazania a jak za złość wszystko układa się idealnie pod snJeszcze wczoraj ordynator, który ma mnie ciąć powiedział że warunki do porodu są świetne, mały ułożony główkowo, miednica szeroka i że moje łożysko na przedniej ścianie trochę utrudni mu cc. Mój mąż się śmieje że ewidentnie matka natura miała dla mnie inny plan, a ja idę w zaparte
Pytałam go też o wielkość mojego brzucha bo wydaje mi się mały, to powiedział że to absolutnie nie ma znaczenia jeśli widać że dziecko rośnie i ma się dobrze. Dodatkowo wiem że moja macica jest głęboko położona w miednicy i będę miała mały brzuch. Dla mnie to dobrze, bo im dłużej widzę swoje stopy tym lepiej, a poza tym cały czas mogę się bez problemu podnieść z pleców
Przed chwilą dojechały meble do pokoju młodego, więc czas się brać za składnie, a raczej koordynowanie zadań
Jeśli dziś są jakieś wizyty to trzymam kciuki! Miłego dzionka!
Joasia:), dorcia8919, Z., Scintilla, karolinka85, Sista, nenette, gosi_a, Magda_lena88, maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
Nie nie śpimy ... dzieci do szkoły i przedszkola już wysłane i śniadanko jem.
Jej jak powstrzymać nadpobudliwość ciężarnej? Kurczę mój pedantyzm mówi mi sprzątaj ten syf..myj okna ...rób wiosenne porządki... przygotuj balkon na wiosnę. A rozum mówi, opanuj sie nawiedzona babo, musisz się oszczędzać.
Dopadła mnie dzisiaj schizofrenia.
Aaaa zauważyłam że dziś początek 29 tygodniajuż za chwileczkę 3 na suwaczku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:30
Muniek, dorcia8919, Z., Scintilla, karolinka85, Sista, nenette, Magda_lena88, Finezja lubią tę wiadomość
-
Witam kochane
Kasika ja też bym na twoim miejscu nie czekała tylko jechała do lekarza,po co się masz biedna męczyć.
A tak w ogóle to poznajcie Samuelka,byłoby jeszcze lepiej widać buźkę ale ten wstydzioszek zawsze zasłania się rączkąmoja mama jak zobaczyła to zdjęcie stwierdziła że ja wyglądałam tak po porodzie i już wie że to będzie cały ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 12:16
Ania1704, dorcia8919, Z., Joasia:), Scintilla, karolinka85, kasika8303, Inesicia, Nieukowa, Alorrene13, nenette, Kikusia, zyrcia, Marcia86, gosi_a, patrycja_24, Magda_lena88, maglic, sss, Finezja lubią tę wiadomość
Rozalia, ja się chętnie zamienię
Oddam Ci moje wskazania do CC bo ja się boję operacji jak cholera
Zrób nam fotkę pokoiku jak już ogarniecie się tam
Joasia, ja tez tak mam... syndrom wicia gniazda jak nic. A teraz jak wychodzi na to, że dziecko jest większe to tym bardziej czuje, że muszę mieć już wszystko w chałupie zrobioneJoasia:) lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Joasia mega mnie rozbawiłaś
to w takim razie ja cierpie na tą samą dolegliwość
przydałoby się tyle zrobić,ale po wczorajszej wizycie nie kiwnę nawet palcem,no może oprócz obiadku.Ale na tym koniec!!Dziś obijam się na balkoniku bo jutro ponoć już ma być kiepska pogoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:33
Joasia:) lubi tę wiadomość
Dzień doberek! Słoneczko piękne za oknem, więc liczę na nieco więcej energii niż wczoraj. Nocka nieciekawa za mną, głupie sny, ale ogólnie czuję się nawet dobrze. Dziś przyjeżdża moje łoże, więc może to mnie tak napawa radością
I lada dzień zaczynamy odświeżanie całego domu - już mnie to przeraża.
Muniek super zdjęcie maluszka
Joasia jak masz nadto tej energii, to podziel się nieco
Kasika nie ma co czekać, bo tylko się męczysz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:33
Muniek, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorcia to juz nie energia tylko agresja
ciążowa agresja... dobrze ze mąż w pracy bo biedny padł by ofiarą.
Muniek fotka superJulka ostatnio 9 marca na USG wogole buzi nie pokazała, obróciła sie pleckami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 09:42
Muniek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJulka ułożona miednicowo pleckami w naszą stronę... wstydziocha na maxa
Kopie nogami w dolnej części i ugniata pęcherz a ciałkiem chce wyjsć przez pępek. Kuba szybko był ułożony główką w dół a Bartek długo miednicowo a na koniec leniwym gestem ułożył sie na bok/ poprzecznie. Dlatego była cc. Julka idzie w Bartka ślady