X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Wróciłam z wiejskiej sielanki :) Miałam nadzieję, ze tylko podczas wyjazdu mam problem ze spaniem, ale niestety, po powrocie do domu, jest to samo. Skończyły sie noce, kiedy spałam jak zabita przez minimum 8 godzin. Budzę sie przynajmniej 2 razy na siku. Do tego nie jestem w stanie spac na boku dłużej niż godzinę, bo mnie zaczynaja bolec kości ud. Wiec przewracam sie z boku na bok w poszukiwaniu dogodnego miejsca i bez rezultatu. O ironio, najlepiej śpi mi sie na plecach, ale w tej pozycji to juz chyba niebardzo można spac. Choc muszę zapytać lekarza, bo optymalnie jest wówczas, kiedy śpię na takim pol boku. Mam wałek z poduszki lub kołdry pod lewym lub prawym bokiem i śpię na plecach, z dużym przechyłem na jedna ze stron. Obudziłam sie w końcu po 6.00 z reumatycznymi bólem ud. We wczesnym dzieciństwie miałam reumatoidalne zapalenie stawów, które od tamtej pory objawia sie bólami kostno stawowymi na zmianę pogody. No i mam nadzieje, ze te dolegliwości nie bedą mi towarzyszyły do końca ciazy, tylko sa zwiastunem zmian w pogodzie :/ Juz niebawem moje urodziny, wiec czas na wiosnę pełna parą ;)
    Nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkich postów, jakie pojawiły sie podczas ostatnich kilku dni. Martwi mnie brak Czarnej94 :/
    Gratuluje ostatnich udanych wizyt i poważnej wagi Maluszków. Nasza wizyta w najbliższy piątek. Ciekawe ile Olga przybrała, bo 3 tygodnie temu było 521g. Moja waga rano pokazała 83kg, czyli jestem 13 kg na plusie. Zaczynam odczuwać masywność mych ud ;)
    Miłego i słonecznego weekendu wszystkim zycze :):):)

Scintilla, karolinka85, Joasia:), Z., nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 7 miesiącu :-) jeszcze tydzień i też dołączę do grona ostatniego trymestru :-)
    Dzisiaj waga pokazała 62,5kg czyli jestem już 7.5 kg do przodu. Nie wiem gdzie to się rozłożyło, bynajmniej nigdzie mnie mocno nie wywaliło. Chociaż myślałam że zmieszczę się w szorty z zeszłego roku ale prawda okazała się brutalna i bioderka się jednak rozszerzyły :-)
    miłego dnia Dziewczyny, bo u mnie znów porządki :-)

Ania1704, Scintilla, karolinka85, Joasia:), Z., nenette, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. U nas dziś porządków ciąg dalszy. Co prawda miałam założenie, że do dziś wszystko będzie już wysprzątane, ale trochę się nam nie udało;) Na szczęście dziś prawie cały dzień przed nami więc zobaczymy. U mnie dziś po nocy ból kręgosłupa u odcinku piersiowym. Rano myślałam, że się nie ruszę.
    Co do moich teściów to nie są źli, ale to pewnie wynika z faktu, że mieszkamy ponad 1000 km od siebie i widujemy 1-2 razy w roku. Ale gdybyśmy musieli z nimi mieszkać to pewnie byłoby ciężko.
    Sista jeśli chodzi o Czarną94 to w jej pamiętniku jest wpis z którego wynika, że wszystko u nich w porządku.
    Miłego dnia;)

Scintilla, Sista, karolinka85, A1984, Z., nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 1 dzien wiosny :) mam nadzieje ze do czerwca zleci szybciutko.. ;)

Joasia:), Ania1704, Scintilla, kasika8303, nenette, Inesicia lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Sista mam podobnie z tym pol bokiem ,tez sie zawsze tak budze chociaz zasypiam na boku.i tez sie zastanawiam czy tak moge..ale wizyta dopiero 10.04 wiec nie zapytam tak szybko a Ty kiedy ?
    U mnie jak w zegarku 24:00 , 3 , 6 no i teraz 9 pobudka bo pecherz pełny ...

Udanej soboty .

Joasia:), karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry czerwcówki!
    Inescia ja też powinnam się zabrać za porządki - widzę ten kurz czający się wszędzie :D

Sista ze spaniem mam tak jak Ty - jak śpię na boku zbyt długo bardzo bolą mnie kości bioder, śpię trochę na plecach w pozycji jaką opisujesz - z częściowym przechyłem, podparta ciążową poduchą, takie ni to na boku ni to na plecach. Na placach zdarza mi się leżeć jak czytam - tak mi wygodnie, wiem że się nie powinno no ale nie daję rady cały czas na boku....

Milego weekendu dziewczyny!

karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie o poranku w oczekiwaniu na śniadanko :) podane do łóżka.

Sista mam ten sam problem ze spaniem. Długo na boku nie poleże, bo mnie bolą biodra i dół pleców. Często budzę sie leżąc na płacach. Też musze sie zapytać lekarza co z tym fantem zrobić, ale wizytę mam dopiero 7.04.
    Też zastanawiałam sie gdzie jest Czarna i trafiłam na pamiętnik w którym są wpisy, że ma się dobrze. Widocznie na forum udzielać się nie chce. Może jednak czyta ... więc pozdrawiamy :)

Jej Karolina faktycznie to już wiosna :)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:08

karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym wertowaniu allegro w poszukiwaniu odzieży ciążowej śniło mi się, że szukaliśmy do wynajęcia jakiegoś domku letniskowego nad Dunajcem - okazało się, że właścicielka wynajmie nam domek jeśli zrobi mi USG i wszystko będzie ok - a wyszło według niej, że noszę za grube jeansy i przegrzewam dziecko przez co słabiej oddycha o.O

Współczuję tych wszystkich historii z teściami ale faktycznie chyba najlepszym rozwiązaniem jest nałożenie pancerza o nazwie "olewam to" - sama stosuję, no ale wiadomo łatwo mówić kiedy teściów widzi się raz w tygodniu.

Wczoraj zamówiliśmy już wózek - nie wiem czy to kwestia tylko tego modelu/sklepu czy Bebetto ogólnie ma jakieś obsunięcia czasowe ale w potwierdzeniu przyszła nam informacja, że czas realizacji to 4 tyg - zadzwoniłam do sklepu bo na miejscu była mowa o 2 tygodniach - okazuje się, że jest jakiś rzut na białe ramy i nie nadążają z produkcją!

Porządki przesunięte na przyszły tydzień ( podobno w środę 19stopni :D )... dzisiaj dzień typowej praczki ;)
    Słonecznej soboty!

Joasia:), karolinka85, gosi_a, nenette, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście gdzieś widziały ochraniacze do łóżeczka dostawnego / kołyski (na szczebelki) 90 x 50/55 albo podkłady zabezpieczające materac to dajcie znać, znaleźć nie mogę :(

Kupiłam tą opcję i wszystko fajnie tylko ciężko z dodatkami
    http://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-dostawne%2C-kolyska%2C-lozeczko-3w1-FILIP-kolor-TEAK/31

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz 1 dzień wiosny jest jak na razie lipny :( Weronika rano obudziła sie myslałam że troche pośpi miałam problem wczoraj jak zwykle z biodrami i nie moglam zasnąc zauważyłam ze nie moge leżec na plecach ani przez chwilę , no i dziś Woronika wymiotuje od rana masakra :(

kojarzycie co jest na wymioty dla dzieci

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten słoneczny dzień.. Oby ta wiosna z nami została :)
    Ja dziś muszę trochę popracować ale dobrze mi z tym bo to praca w terenie, także trochę sobie pospaceruję :)
    Ja ostatnio chodzę spać bardzo wcześnie po 21-ej jestem już wykończona, niestety wstaje rano ok. 6 i kręcę się po domu nie dając spać M, Liwka też rano jest bardzo aktywna systematycznie ma poranną gimnastykę :)
    Trochę się wczoraj wkurzyłam, chłopak od remontu nie odezwał się i musimy szukać kogoś innego, czerwiec coraz bliżej a my w lesie z planami odświeżenia mieszkania :(
    Życzę wszystkim udanego i słonecznego dnia :)

karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)
    Ze spaniem mam identyczny problem,na boku to jest dla mnie koszmar,zawsze uwielbiałam na plecach spać plus ręce za głowe wyciągniete.Teraz mimo wszystko staram się na boku ale i tak budzę się na plecach ;-) No i oczywiście raz w nocy obowiazkowo muszę wstać.
    Na temat teściów wypowiadać się nie będę bo temat spory,na książke chyba :-)
    Cieszę się tylko że nigdy nie byłam zmuszona z nimi mieszkać bo skończyłabym w wariatkowie ;-)
    Sprzątanie odpuszczam,a niech będzie syf co mi tam ;-) dziś w planie obiadek,bifteki greckie a na deser ciasto z owocami a resztę zostawiam mojemu mężusiowi.
    Miłego dnia

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Po wczorajszym wertowaniu allegro w poszukiwaniu odzieży ciążowej śniło mi się, że szukaliśmy do wynajęcia jakiegoś domku letniskowego nad Dunajcem - okazało się, że właścicielka wynajmie nam domek jeśli zrobi mi USG i wszystko będzie ok - a wyszło według niej, że noszę za grube jeansy i przegrzewam dziecko przez co słabiej oddycha o.O

Współczuję tych wszystkich historii z teściami ale faktycznie chyba najlepszym rozwiązaniem jest nałożenie pancerza o nazwie "olewam to" - sama stosuję, no ale wiadomo łatwo mówić kiedy teściów widzi się raz w tygodniu.

Wczoraj zamówiliśmy już wózek - nie wiem czy to kwestia tylko tego modelu/sklepu czy Bebetto ogólnie ma jakieś obsunięcia czasowe ale w potwierdzeniu przyszła nam informacja, że czas realizacji to 4 tyg - zadzwoniłam do sklepu bo na miejscu była mowa o 2 tygodniach - okazuje się, że jest jakiś rzut na białe ramy i nie nadążają z produkcją!

Porządki przesunięte na przyszły tydzień ( podobno w środę 19stopni :D )... dzisiaj dzień typowej praczki ;)
    Słonecznej soboty!

Bardzo rozbawiła mnie opowieść Twojego snu :) Oczywiście nie ta część z grubymi spodniami i oddychaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:31

Scintilla lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moni ja go miałam przy Bartku bo używałam ogólnie Avent butelki, smoczki i pozostałe rzeczy. Laktator był w porządku, łatwy w obsłudze i myciu. Dla mnie nie miał minusów. Jak pisałam wcześniej rozczarowały mnie butelki. Do dziś zostawiłam sterylizator do butelek taki do kuchenki mikrofalowej.
    dlatego chyba zakupię na olx używany laktator tej firmy a butelkę z Tommee Tipee :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze bo są widzę na olx 2 rodzaje opakowania Avent Isis oraz jakiśavent isis naturally.. to jakaś podróbka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to są dwa rodzaje :) ja miałam ten Avent Isis. Chyba był dostępny tylko ten model w 2009 roku. Kupowałam cały zestaw z podgrzewaczem, smoczkami,szczotką do butelek,butelkami i sterylizatorem, u jednego sprzedawcy, wiec być może nie zwróciłam uwagi ze istnieje inny model laktatora. Za bardzo nie pamiętam czy był inny model.

Miałam taki
    q34chz8jat49_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną aplikacje na iPhone ( pewnie na inne systemy też) o nazwie "Moja ciąża "
    Super bo wszystko ma od liczenia ruchów malucha, wyprawki, skurczy :) polecam

Oto menu aplikacji :)
    b3p37v7y4n1e_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:40

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu to napewno ten bo na opakowaniu nie pisze ISIS a na innych pisało ..
    sorki za głupie pytania ale nie znam sie a chciałabym kupić dobry :)

Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja miałam dokładnie ten na fotce. Był dobry i pomocny, choć użyty kilka razy bo Bartek był dobrym ssakiem.
    Wiesz sami stosujemy zmiany opakowań do naszych produktów bo to taki chwyt marketingowy, że to niby nowy model ;) oczywiście tego wymaga rynek. Wiec dodajemy napis lub symbol i już. Myśle, że to właśnie w tym przypadku ma zastosowanie. Zaraz wejdę na ich stronę i sprawdzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzięki aplikacji liczyłam ruchy Julki :) to jest naprawde wiercipięta... 10 ruchów -czas 5:35 min :) Dlatego mam wrażenie, że moja kruszyna śpi tylko wtedy gdy i ja śpię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 11:01

A1984, nenette lubią tę wiadomość

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ