Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny,
Wróciłam z wiejskiej sielankiMiałam nadzieję, ze tylko podczas wyjazdu mam problem ze spaniem, ale niestety, po powrocie do domu, jest to samo. Skończyły sie noce, kiedy spałam jak zabita przez minimum 8 godzin. Budzę sie przynajmniej 2 razy na siku. Do tego nie jestem w stanie spac na boku dłużej niż godzinę, bo mnie zaczynaja bolec kości ud. Wiec przewracam sie z boku na bok w poszukiwaniu dogodnego miejsca i bez rezultatu. O ironio, najlepiej śpi mi sie na plecach, ale w tej pozycji to juz chyba niebardzo można spac. Choc muszę zapytać lekarza, bo optymalnie jest wówczas, kiedy śpię na takim pol boku. Mam wałek z poduszki lub kołdry pod lewym lub prawym bokiem i śpię na plecach, z dużym przechyłem na jedna ze stron. Obudziłam sie w końcu po 6.00 z reumatycznymi bólem ud. We wczesnym dzieciństwie miałam reumatoidalne zapalenie stawów, które od tamtej pory objawia sie bólami kostno stawowymi na zmianę pogody. No i mam nadzieje, ze te dolegliwości nie bedą mi towarzyszyły do końca ciazy, tylko sa zwiastunem zmian w pogodzie
Juz niebawem moje urodziny, wiec czas na wiosnę pełna parą
Nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkich postów, jakie pojawiły sie podczas ostatnich kilku dni. Martwi mnie brak Czarnej94
Gratuluje ostatnich udanych wizyt i poważnej wagi Maluszków. Nasza wizyta w najbliższy piątek. Ciekawe ile Olga przybrała, bo 3 tygodnie temu było 521g. Moja waga rano pokazała 83kg, czyli jestem 13 kg na plusie. Zaczynam odczuwać masywność mych ud
Miłego i słonecznego weekendu wszystkim zycze
Scintilla, karolinka85, Joasia:), Z., nenette lubią tę wiadomość
-
A ja się witam w 7 miesiącu
jeszcze tydzień i też dołączę do grona ostatniego trymestru
Dzisiaj waga pokazała 62,5kg czyli jestem już 7.5 kg do przodu. Nie wiem gdzie to się rozłożyło, bynajmniej nigdzie mnie mocno nie wywaliło. Chociaż myślałam że zmieszczę się w szorty z zeszłego roku ale prawda okazała się brutalna i bioderka się jednak rozszerzyły
miłego dnia Dziewczyny, bo u mnie znów porządkiAnia1704, Scintilla, karolinka85, Joasia:), Z., nenette, maglic lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. U nas dziś porządków ciąg dalszy. Co prawda miałam założenie, że do dziś wszystko będzie już wysprzątane, ale trochę się nam nie udało;) Na szczęście dziś prawie cały dzień przed nami więc zobaczymy. U mnie dziś po nocy ból kręgosłupa u odcinku piersiowym. Rano myślałam, że się nie ruszę.
Co do moich teściów to nie są źli, ale to pewnie wynika z faktu, że mieszkamy ponad 1000 km od siebie i widujemy 1-2 razy w roku. Ale gdybyśmy musieli z nimi mieszkać to pewnie byłoby ciężko.
Sista jeśli chodzi o Czarną94 to w jej pamiętniku jest wpis z którego wynika, że wszystko u nich w porządku.
Miłego dnia;)Scintilla, Sista, karolinka85, A1984, Z., nenette lubią tę wiadomość
-
Hej Kobietki
Sista mam podobnie z tym pol bokiem ,tez sie zawsze tak budze chociaz zasypiam na boku.i tez sie zastanawiam czy tak moge..ale wizyta dopiero 10.04 wiec nie zapytam tak szybko a Ty kiedy ?
U mnie jak w zegarku 24:00 , 3 , 6 no i teraz 9 pobudka bo pecherz pełny ...
Udanej soboty .Joasia:), karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry czerwcówki!
Inescia ja też powinnam się zabrać za porządki - widzę ten kurz czający się wszędzie
Sista ze spaniem mam tak jak Ty - jak śpię na boku zbyt długo bardzo bolą mnie kości bioder, śpię trochę na plecach w pozycji jaką opisujesz - z częściowym przechyłem, podparta ciążową poduchą, takie ni to na boku ni to na plecach. Na placach zdarza mi się leżeć jak czytam - tak mi wygodnie, wiem że się nie powinno no ale nie daję rady cały czas na boku....
Milego weekendu dziewczyny!karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie o poranku w oczekiwaniu na śniadanko
podane do łóżka.
Sista mam ten sam problem ze spaniem. Długo na boku nie poleże, bo mnie bolą biodra i dół pleców. Często budzę sie leżąc na płacach. Też musze sie zapytać lekarza co z tym fantem zrobić, ale wizytę mam dopiero 7.04.
Też zastanawiałam sie gdzie jest Czarna i trafiłam na pamiętnik w którym są wpisy, że ma się dobrze. Widocznie na forum udzielać się nie chce. Może jednak czyta ... więc pozdrawiamy
Jej Karolina faktycznie to już wiosna!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:08
karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Po wczorajszym wertowaniu allegro w poszukiwaniu odzieży ciążowej śniło mi się, że szukaliśmy do wynajęcia jakiegoś domku letniskowego nad Dunajcem - okazało się, że właścicielka wynajmie nam domek jeśli zrobi mi USG i wszystko będzie ok - a wyszło według niej, że noszę za grube jeansy i przegrzewam dziecko przez co słabiej oddycha
Współczuję tych wszystkich historii z teściami ale faktycznie chyba najlepszym rozwiązaniem jest nałożenie pancerza o nazwie "olewam to" - sama stosuję, no ale wiadomo łatwo mówić kiedy teściów widzi się raz w tygodniu.
Wczoraj zamówiliśmy już wózek - nie wiem czy to kwestia tylko tego modelu/sklepu czy Bebetto ogólnie ma jakieś obsunięcia czasowe ale w potwierdzeniu przyszła nam informacja, że czas realizacji to 4 tyg - zadzwoniłam do sklepu bo na miejscu była mowa o 2 tygodniach - okazuje się, że jest jakiś rzut na białe ramy i nie nadążają z produkcją!
Porządki przesunięte na przyszły tydzień ( podobno w środę 19stopni)... dzisiaj dzień typowej praczki
Słonecznej soboty!Joasia:), karolinka85, gosi_a, nenette, maglic lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakbyście gdzieś widziały ochraniacze do łóżeczka dostawnego / kołyski (na szczebelki) 90 x 50/55 albo podkłady zabezpieczające materac to dajcie znać, znaleźć nie mogę
Kupiłam tą opcję i wszystko fajnie tylko ciężko z dodatkami
http://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-dostawne%2C-kolyska%2C-lozeczko-3w1-FILIP-kolor-TEAK/31
-
nasz 1 dzień wiosny jest jak na razie lipny
Weronika rano obudziła sie myslałam że troche pośpi miałam problem wczoraj jak zwykle z biodrami i nie moglam zasnąc zauważyłam ze nie moge leżec na plecach ani przez chwilę , no i dziś Woronika wymiotuje od rana masakra
kojarzycie co jest na wymioty dla dzieci -
nick nieaktualnyWitam Was w ten słoneczny dzień.. Oby ta wiosna z nami została
Ja dziś muszę trochę popracować ale dobrze mi z tym bo to praca w terenie, także trochę sobie pospaceruję
Ja ostatnio chodzę spać bardzo wcześnie po 21-ej jestem już wykończona, niestety wstaje rano ok. 6 i kręcę się po domu nie dając spać M, Liwka też rano jest bardzo aktywna systematycznie ma poranną gimnastykę
Trochę się wczoraj wkurzyłam, chłopak od remontu nie odezwał się i musimy szukać kogoś innego, czerwiec coraz bliżej a my w lesie z planami odświeżenia mieszkania
Życzę wszystkim udanego i słonecznego dniakarolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Ze spaniem mam identyczny problem,na boku to jest dla mnie koszmar,zawsze uwielbiałam na plecach spać plus ręce za głowe wyciągniete.Teraz mimo wszystko staram się na boku ale i tak budzę się na plecachNo i oczywiście raz w nocy obowiazkowo muszę wstać.
Na temat teściów wypowiadać się nie będę bo temat spory,na książke chyba
Cieszę się tylko że nigdy nie byłam zmuszona z nimi mieszkać bo skończyłabym w wariatkowie
Sprzątanie odpuszczam,a niech będzie syf co mi tamdziś w planie obiadek,bifteki greckie a na deser ciasto z owocami a resztę zostawiam mojemu mężusiowi.
Miłego dniaScintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyScintilla wrote:Po wczorajszym wertowaniu allegro w poszukiwaniu odzieży ciążowej śniło mi się, że szukaliśmy do wynajęcia jakiegoś domku letniskowego nad Dunajcem - okazało się, że właścicielka wynajmie nam domek jeśli zrobi mi USG i wszystko będzie ok - a wyszło według niej, że noszę za grube jeansy i przegrzewam dziecko przez co słabiej oddycha
Współczuję tych wszystkich historii z teściami ale faktycznie chyba najlepszym rozwiązaniem jest nałożenie pancerza o nazwie "olewam to" - sama stosuję, no ale wiadomo łatwo mówić kiedy teściów widzi się raz w tygodniu.
Wczoraj zamówiliśmy już wózek - nie wiem czy to kwestia tylko tego modelu/sklepu czy Bebetto ogólnie ma jakieś obsunięcia czasowe ale w potwierdzeniu przyszła nam informacja, że czas realizacji to 4 tyg - zadzwoniłam do sklepu bo na miejscu była mowa o 2 tygodniach - okazuje się, że jest jakiś rzut na białe ramy i nie nadążają z produkcją!
Porządki przesunięte na przyszły tydzień ( podobno w środę 19stopni)... dzisiaj dzień typowej praczki
Słonecznej soboty!
Bardzo rozbawiła mnie opowieść Twojego snuOczywiście nie ta część z grubymi spodniami i oddychaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:31
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Moni ja go miałam przy Bartku bo używałam ogólnie Avent butelki, smoczki i pozostałe rzeczy. Laktator był w porządku, łatwy w obsłudze i myciu. Dla mnie nie miał minusów. Jak pisałam wcześniej rozczarowały mnie butelki. Do dziś zostawiłam sterylizator do butelek taki do kuchenki mikrofalowej.
-
nick nieaktualnyBo to są dwa rodzaje
ja miałam ten Avent Isis. Chyba był dostępny tylko ten model w 2009 roku. Kupowałam cały zestaw z podgrzewaczem, smoczkami,szczotką do butelek,butelkami i sterylizatorem, u jednego sprzedawcy, wiec być może nie zwróciłam uwagi ze istnieje inny model laktatora. Za bardzo nie pamiętam czy był inny model.
Miałam taki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoni ja miałam dokładnie ten na fotce. Był dobry i pomocny, choć użyty kilka razy bo Bartek był dobrym ssakiem.
Wiesz sami stosujemy zmiany opakowań do naszych produktów bo to taki chwyt marketingowy, że to niby nowy modeloczywiście tego wymaga rynek. Wiec dodajemy napis lub symbol i już. Myśle, że to właśnie w tym przypadku ma zastosowanie. Zaraz wejdę na ich stronę i sprawdzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:56
-
nick nieaktualnyA dzięki aplikacji liczyłam ruchy Julki
to jest naprawde wiercipięta... 10 ruchów -czas 5:35 min
Dlatego mam wrażenie, że moja kruszyna śpi tylko wtedy gdy i ja śpię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 11:01
A1984, nenette lubią tę wiadomość