X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam już trochę zapasu przed zajściem :p więc granica była 8 kg :D wiem, mało realne, ale obstawiałam, że dam radę :D a tu już +5kg. Jakoś specjalnie nie widać, ale ostatnio spojrzałam na swój odwłok i coś się zaczyna zaburzać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez mam takie podkłady na łóżko, takie u nas w szpitalu zalecają.
    Zyrcia Ty kochana masz wesoło, czarownice pierwsza klasa. Ja chwile po ślubie ( oj dawno temu ) mieszkałam z teściową i siostrą Krzyśka. Wspomnienia nie zapomniane, jak to mokre ciuchy prasowała " mamusia" synowi żebym czasem ja tego nie zrobiła. Masakra normalnie ;) tylko mój mąż miał z tego ubaw bo do formacji mamin synków nigdy nie należał. Wytrzymałam 9 miesięcy.
    A dzisiaj relacje raczej obojętne. Córusia i wnuczka najważniejsze a Krzysiek i jego rodzinka jest bo jest. Na szczescie mieszka 110 km od nas i widzę ją od święta.

zyrcia lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia tylko 5kg? Ja juz mam 7..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślałam,że tylko ja mam walniętych teściów..ale za dużo,by pisać..bo aż mi wstyd za nich..w każdym razie nie gadam z nimi ..

zyrcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu ja się już męczę rok o.O ale ciąża wpłynęła na mnie jakoś uspokajająco więc może dlatego jeszcze nikogo nie zabiłam :D

5kg,ale ja sobie niczego nie żałuję :P i tak się dziwię, bo zawsze mówiłam, że w ciąży to się roztyję jak dzika świnia :D jakieś +100 kg więc jestem zaskoczona. NO ale muszę chyba wyznaczyć inny limit, powiedzmy +10 kg to może mi starczy do końca ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie 12 - ważona przed chwilą.
    Idę kolacje szykować dla chłopaków.. mąż nadal w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:07

zyrcia, Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    a myślałam,że tylko ja mam walniętych teściów..ale za dużo,by pisać..bo aż mi wstyd za nich..w każdym razie nie gadam z nimi ..
    my otwieramy dom seniora i już teściowej zapowiedziałam, że u nas będzie dla niej za drogo nawet ze zniżką :D mi też wstyd, ale w sumie to nie moi rodzice :D
    Mój ojciec od sprawy w sądzie się nie odzywa. Kochany tatuś <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczynki kupiłam dziś e podkłady na lóżko jednorazowe . Wymiar 90x60 z firmy SENI. Też taki rozmiar macie ?

w aptece kupowałaś czy w rossmanie??

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    A ja prawie 12 - ważona przed chwilą.
    Idę kolacje szykować dla chłopaków.. mąż nadal w pracy.
    ja jestem duża to mi się na sporej powierzchni rozkłada :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pogoniłam ostatni teścia...powiedziałam mu,że ma wypier...(dosłownie)bo to mój dom i nie będzie pouczał mnie i mojego męża..nie lubię jak ktoś mi się wtrąca,przechwala,a za przeproszeniem gówno robi..bo jako jedyni nawet grosza nie dorzucili do wyprawki..bo to za wcześnie..kupuje się wszystko po porodzie,a w naszej sytuacji to już w ogóle..a tak naprawdę to ja od nich nic nie chcę..no bo już wszystko mam...

• Dada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym nie zobaczyć magicznej liczby 80 kg wiec jeszcze 5 mogę.....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka kupowałam w aptece cefarm24

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    w aptece kupowałaś czy w rossmanie??
    aptece :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    nie tylko TY :p ale ja musze gadać bo z nimi niestety mieszkam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba znalazłam laktator ręczny AVENT ISIS- wiele pozytywnych opinii .. dużo szukałam i chyba zostanę przy tym.

Miała któraś z nim kontakt ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym liczeniem ruchów to jest tak że jak czujemy że maluszki się ruszają to powinny raz dziennie wykonać 10 ruchów do godziny. Tak mi tłumaczyli w szpitalu. Tam dostałam tabelkę i musiałam liczyć. Amelka przy 1 ktg, o 6 rano zaliczała po 30 ruchów :-) i wpisywałam im 06:00-06:05- ponad 10 ruchów :-)
    Nie chodzi o liczenie przez cały dzień, tylko przy ruszaniu się dzieci raz dziennie. Ale ja też nie liczę :-) czuć że młoda się wierci to po co się stresować :-)

Zauważyłam że po lekach na nadciśnienie mała jest spokojniejsza. Mam nadzieję że nie zaszkodzą jej te leki :-( martwię się trochę że muszę je brać, no ale nie mamy wyjścia. Z takim ciśnieniem jakie miałam było by ciężko donosić ciążę :-( wszystko szło ku zatruciu ciążowemu. Dobrze że te krople na ucho są dla kobiet w ciąży.

Zyrciu grubo z tą wodą! Ludzie to sobie lubią życie utrudniać :-)

Monia też myślę o zakupie tego laktatora.

A1984 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja go miałam przy Bartku bo używałam ogólnie Avent butelki, smoczki i pozostałe rzeczy. Laktator był w porządku, łatwy w obsłudze i myciu. Dla mnie nie miał minusów. Jak pisałam wcześniej rozczarowały mnie butelki. Do dziś zostawiłam sterylizator do butelek taki do kuchenki mikrofalowej.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, bierze któraś z Was Buscopan?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal na polu bitwy z malowaniem...po prostu masakra ile z tym schodzi, tym bardziej że mój mąż jest pedantycznie dokładny i wcześniej pół dnia szykuje ściany aby nie było żadnej ryski, a mnie szlag trafia :)
    Myślę że jak skończymy w przyszłym tygodniu, to będzie dobrze. Zdjęcia pokoju małego oczywiście wrzucę, ale to jak uzupełnie wszystko i będzie jakiś efekt końcowy :) Generalnie kolor wyszedł ładny, podoba mi się.
    Agata oczywiście nie przemęczam się, wysługuje się mężem ale jako dobra żona chociaż obiad mu zrobię w ciągu dnia :D

Z. trzebaby z Bogu pogadać, bo chyba tylko on ma zdolności takiej zamiany, ale ja chętnie wezmę Twoje wskazania :D

Ja mam wspiane w karcie że ruchy mam liczyć od 30 tygodnia, a od 36 ktg co tydzień w szpitalu (ze względu na cukrzyce). Póki co mały jest bardzo ruchliwy, więc wiem że ma się dobrze :)

Zyrcia normalne odlot z takimi babami pod jednym dachem, ja z moim temperamentem to bym je z ziemią zrównała :D Mój mąż ma taką walniętą siostrzyczkę, widuję ją raz na kilka mcy i muszę zęby zaciskać, żeby księżniczce czegoś nie powiedzieć. No ale przynajmniej teściową mam super, druga matka :)

Tak piszecie o wadze i sama jestem ciekawa ile już mam na plusie. Ostatnio było jakoś 7 kg, więc teraz pewnie koło 9, chyba że od diety mi się zatrzymało trochę. Oby :)

Byłam dziś u diabetolożki i powiedziała żebym nie wariowała, bo cukry rano w ciąży są ok do 130, a Karowa prowadzi straszny rygor pod tym względem i obniżyła wartości. Generalnie powiedziała że najważniejszy cukier jest ten na czczo i on pokazuje jak działa nasz organizm, a nie ten po posiłkach. Oczywiście kazała trzymać dietę, ale jeśli po niektórych produktach cukier mam w normie, to mam je jeść i tyle :)

Idę dalej koordynować prace, miłej nocy kochane!

zyrcia, Joasia:), A1984, Z., karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia współczuję, grunt to mieć dystans do sytuacji i wytrzymac jeszcze miesiac ;)
    Agata wiesz tak to jest z tymi warsztatami, gdyby nie bylo sponsorów i sprzedawców to by ich w ogole nie bylo, z tego utrzymuja sie te organizacje w większości. Parę inspiracji dla siebie wyciągnęłam, podobał mi sie wykład Douli o bólu podczas porodu no i wkręciłam się trochę w temat chustowania ;) która z Was zamierza kupic chuste do noszenia dziecka? Dobrej nocki i weekendu Dziewczynki ;)

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ