X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette trzymam kciuki aby wszystko Ci się ułożyło!!!!
    Jestem w szoku po waszych opowieściach z ZUS, ja pracuję w firmie gdzie zatrudnionych jest powyżej 20 osób, mam zamiar teraz wyjechać do rodziców a kto wie czy w tym czasie nie pojawi się kontrola :/ Czekam teraz na wypłatę i jestem ciekawa czy dostanę górką bo w lutym nie wypłacili mi za kilka dni bo akurat kończyło mi się L4.
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, super duże te wasze dzieciaki :) Ja muszę umówić się na usg III trymestru, sama jestem bardzo ciekawa ile waży mój skarbek :)

Rozalia, Sista, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :)
    Młody dziś od 4 zdrowo mnie naparzał i zostało mi to do teraz, chyba głodny chłopak a tu wasa na śniadanie i nie poje :D
    sss ja mam teraz dokładnie to co piszesz, czyli sprawdzają pracodawcę, chcą różne papiery itp a pytania m.in. takie jak napisałaś. A jak się to u Ciebie skończyło? Wypłacili Ci w końcu kasę i ile trwało to całe wyjaśnianie?

Kurcze tak sobie myślę o mojej wyprawce i brakuje mi sporo rzeczy zwłaszcza tych higienicznych dla mnie i małego, koszul nocnych,kapci,pieluch... I jeszcze z tych większych to laktator muszę kupić i upolować jakiś na olx. Będę się musiała za to wziąć po wypłacie męża :P Postaram się wszystko do 8 maja skompletować, żeby już ten miesiąc przed terminem mieć torbę spakowaną.

Powiem Wam że gdyby mi się akcja zaczęła i miałabym jak moja mama, czyli jak już pojechała po odejściu wód na IP to miała przeważnie powyżej 6 cm rozwarcia,to chyba już bym urodziła i pewnie musiała :) Nie chcę sn jeśli mam wybór,ale w takiej sytuacji to już by młody nie pytał, tylko wychodził :D

A ja wczoraj zjadłam małego loda z maca bez polewy i cukier miałam super,generalnie żadne lody mi nie podwyższają, więc słodkie mamy spróbujcie na sobie :)

Dziś pójdę na spacerek do piekarni. Potem obiad ryba i brokuły, a potem kurs pierwszej pomocy w ramach w ramach prawka. Uwielbiam pierwszą pomoc, a w ogóle tak w ramach ciekawostek z zapartym tchem oglądam i czytam wszystko o sekcjach. Mam regał książek z medycyny sądowej i ciągle mi mało :) Niektórzy mówią że to nienormalne hobby :P No ale to jednak nauka.

nenette dzidzia da radę na luzie do 30 tygodnia, a szyjki masz jeszcze całkiem spory kawałek. Nie stresuj się,leż grzecznie i odpoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:47

Sista, Alorrene13, Scintilla, Z., nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść ! Rozalia, Maglic gratuluję udanych wizyt ! Dzieciątka rosną jak na drożdżach, super :)Ja dziś idę pokazać się w pracy na chwilę, później wizyta u giny standardowa, więc bez pomiarów, tylko ważenie mnie, ciśnienie, badanie na fotelu, obczajenie na USG na chwilkę i posłuchanie serduszka. Cieszę się,ale prawdziwa randka z synkiem będzie dopiero 8 kwietnia. No i kolejne zwolnienie muszę wziąć, ciekawe czy też na miesiąc da... czy na dłużej...

Nenette trzymam kciuki z całej siły, założą miejmy nadzieję pessar i będzie dobrze, trzymaj się ! Agawera musisz poszperać w necie o jakie ćwiczenia chodzi jeśli chodzi o wzmocnienie biustu, bo trudno to opisać ;) Oddech przeponowy to nabieranie powietrza w brzuch a nie głównie w klatkę piersiową, trzeba tak umieć do porodu. Mięśnie kegla to zatrzymanie strumienia moczu podczas sikania, a jak się umie już na sucho to zrobić tego np. 3x50 uciśnięć w ciągu dnia. Fajnie, że masz bony na Wielkanoc, u mnie tego nie ma, tylko na Boże Narodzenie.

Dziewczyny czekam na poniedziałek w przyszłym tygodniu (kasa) to będę mogła zrobić wreszcie te mega zakupy wyprawkowe w Aptece ecchhh :) i jeszcze Materacyk i wanienkę ze stojakiem i wiele wiele innych ;) np. wózek ;)

Miłego Dnia !

Rozalia, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - blisko, blisko - 89 ;) więc w normie się zmieściłam:D 8 z przodu się pojawiła więc mogę przesłać wirtualnego całuska :D :*a co do laktatora :D to zobaczymy jak się jutro będzie miał cukr xD liczę, że będziesz moim wróżbitą Maciejem i spadnie do 80 :)/ a jaki smak miał ten chleb, ja Cie - dzisiaj znowu to powtórze xD

No mój to jakiś kolos - kość udowa mu wyszła na 33w0d więc jakaś długa strasznie, brzuch też dwa tygodnie do przodu, głowa tak samo. Ogólnie kloc. Zastanawiam się, czy to nie przez tą cukierkową mordęge :/ no ale cukry w normie więc o co chodzi. Zresztą obraziłam się na niego - taki olbrzym i jeszcze mu mało żarcia, że ketony wyłażą ? :>

A co do mojej wymarzonej cesarki - no to gin trochę mnie zniechęcił opowiadając o rozłażących się brzuchach itp., itd. no ale jeszcze trochę powalczę :D zresztą jak ten Gabryś teraz taki chłop to co to będzie za 9 tygodni? :O

Trzymam kciuki za wizyty kochane, badania i szyjki. Damy radę - już bliżej jak dalej. :) byle do maja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:04

Scintilla, nenette, karolinka85, lilly78, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w taki piękny i cieplutki dzień ja dalej walczę z praniem tym razem piorę resztkę ubranek i zabrałam się za pościel mam kilka kompletów i właśnie juz kilka mi się uprało idę zaraz wywiesić a jak Adam wróci z pracy to do szkoły jedziemy jak co środę :) Ale piękna pogoda jakiś zastrzyk energii we mnie wzbudza:) ale od jutra do niedzieli ma padać wiec korzystam z dzisiejszego dnia:)

Co do Zusu to słyszałam że jeśli nas nie będzie w domu to wystarczy na paragon z apteki czy ze sklepu lub zaświadczenie ze szkoły rodzenia czy potwierdzenie wizyty u lekarza u mnie jest zatrudnionych na cała firmę 50tys pracowników ale czy to ma jakieś znaczenie??

Ale maluszki już nasze rosną:)
    Nenette trzymam również kciuki oby bardziej sie nie obniżyła odpoczywaj:)

nenette lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette będzie dobrze,tylko się oszczędzaj ile wlezie!!ja dziś na 14 kontrola u mojej lekarki,jestem ciekawa jak po tygodniu odpoczywania ma się moja szyjka.
    Damy radę kobitki,już na prawdę z górki ;-)

Pranie planuje zrobić zaraz po świętach,tym bardziej że ma przyjechać moja mama to pewnie kochana pomoże mi w prasowaniu. Wczoraj mój mężuś skręcił komodę także w koncu pierwszy mebel w pokoiku Samuelka już stoi i się wietrzy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przdala by mi sie jeszcze 1 komoda na rzeczy Zosi ale nie mam na nia miejsca no jedynie na suficie byłoby duzo miejsca ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera my gdybysmy nie zmienili mieszkania to nie miałabym miejsca nawet na łóżeczko nie mówiąc o całej reszcie :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my tez mamy mały pokój dosłownie bo mieszkam z teściami i mam juz dosyć po tych 3 latach po ślubie ale no cóz teraz czekamy na kredyt i będziemy budować górę bo z jednym dzieckiem jakoś damy rade ale, jak byśmy chcieli kolejne to juz mowy nie będzie do puki piętra nie zbudujemy:( Także ja tez nie mam miejsca w pokoju nawet na nowa komodę:( Mi niestety nikt nie pomoże w praniu i prasowaniu bo teściowa pracuje i moja mam tez wiec sama jakoś muszę dac rade dlatego juz zaczęłam do puki mam silę i dobrze sie czuje.

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ!!Nenette wszystko będzie dobrze,tylko leż i odpoczywaj. Ściskam mocno i 3mam kciuki:))

Ja dziś odebrałam wyniki z glukozy i chyba jest dobrze..na czczo glukoza 86,a po 2h 112....czyli chyba w normie?

A w ogóle wczoraj znalazłam laktator z tommee tipee na olx nówka..z 3butelkami antykolkowymi,5 pojemnikami na przechowywanie mleka,ze sterylizatorem,smoczkiem 0-3mies antykolkowym za 100zł razem z przesyłką..bo na allegro było za 139plus przesyłka więc zawsze taniej..fakt faktem jest on od dziewczyny,która kupiła go rok temu,ale nie używałam,bo dziecko do dziś ciągnie cyc..jedyny minus to brak wkładek laktacyjnych,ale to przecież dokupie sobie osobno..a zdj mi porobiła i wszystko zafoliowane więc jestem zadowolona!!
    A przy okazji wstąpiłam na targ i zakupiłam leginsy czarne,wygodne za 7zł..zakupy jak trza:))

Miłego dnia dziewczynki:))))

Sista, nenette, Scintilla, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ale my tez mamy mały pokój dosłownie bo mieszkam z teściami i mam juz dosyć po tych 3 latach po ślubie ale no cóz teraz czekamy na kredyt i będziemy budować górę bo z jednym dzieckiem jakoś damy rade ale, jak byśmy chcieli kolejne to juz mowy nie będzie do puki piętra nie zbudujemy:( Także ja tez nie mam miejsca w pokoju nawet na nowa komodę:( Mi niestety nikt nie pomoże w praniu i prasowaniu bo teściowa pracuje i moja mam tez wiec sama jakoś muszę dac rade dlatego juz zaczęłam do puki mam silę i dobrze sie czuje.

Ja też mam 1pokój z mężem i córeczka będzie z nami w pokoju,a mama mieszka w 2...no cóż damy radę..może kiedyś pójdę na swoje..zobaczymy jak to będzie jak Laurka się urodzi..miejsce jakoś wygospodarowałam,dobrze,że istnieją pudła ozdobne,które zdobią wnętrze,a do przechowywania jak najbardziej się nadają:)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny moje bardzo dziękujemy z syniem za kciuki, przydały się! :) Mikołajek ma się bardzo dobrze, jest zdrowym chłopcem który rozwija się jak najbardziej prawidłowo. Serduszko wzorowe, wszystkie przepływy w normie, inne organy też bez zarzutu. No i według usg jestem w 29 tygodniu i 1 dniu, a klocek waży około 1400 g, termin porodu przesunął się na 8 czerwca :) Boże jaka jestem szczęśliwa że wszystko z nim dobrze! Czuję się jakby mi ktoś endorfin do głowy napakował :) :) :)

Cieszę się razem z Tobą!:)
    Chciałabym,żeby w moim przypadku tez mi tak ktoś powiedział..a tu kurde się nie zanosi...ciągle szczera prawda..i te ciągłe gadanie ludzi na wsi i pytanie jeden drugiego ..jakie mam problemy,czy dziecko zdrowe,co mam z tą ciążą..ech...

Rozalia lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dziewczyny, jestem w szoku. Próbowałam sie dodzwonić do mojej znajomej z ZUS, ale nie odbiera, zadzwoniłam wiec na infolinie ZUS. No i mega miła Pani wszystko mi wyjaśniła :) Zatem: jak bede przebywała na L4 nie pod adresem zameldowania, ale gdzie indziej, to lekarz powinien mi wpisać w L4 adres mojego pobytu. Np. Jeśli od 1 do 30 kwietnia bede przebywać w Gliwicach, to taki adres wpisać. Jeśli w trakcie trwania L4, bede chciała przyjechać do mamy, np. na tydzien, to pisze do ZUS oświadczenie, ze np. w dniach 10-17.04 bede przebywać pod adresem xyz. Jeśli przyjdzie kontrola, to moj M. moze byc w domu, nie musi nie wyręczać w drobnych zakupach i wyjściu do apteki. M. ma tylko poinformować, gdzie wyszłam. A mogę wyjsć na SR, do lekarza, na badania, na zakupy, na spacer...sprawdzający zostawi wtedy informacje, ze mam złożyć oświadczenie, gdzie byłam i potwierdzić to, albo paragonem, albo zaświadczeniem od położnej z SR czy lekarza, ze np. spacery sa mi wskazane.
    Zatem, nie wiem jak Wy, ale ja ide na spacer :):):)

Nieukowa, dorcia8919, nenette, Scintilla, Z., A1984, Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli duzo mozna chyba ale jak wychodzimy to idziemy sobie cos kupic bułeczki czy drozdzowki aby miec paragon , ciekawe czy mozna zrobic zakupy na swieta ane nie naleza do drobnych zakupów

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no i super :) miejmy nadzieję, że każda osoba w ZUS-ie taka miła hehe :)

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Czyli duzo mozna chyba ale jak wychodzimy to idziemy sobie cos kupic bułeczki czy drozdzowki aby miec paragon , ciekawe czy mozna zrobic zakupy na swieta ane nie naleza do drobnych zakupów

Myśle, ze można zawsze wziąć bułkę i serek na osobny paragon :)

Jadę do Urzędu zapytać co z rejestracja Kitki po urodzeniu. Gdzie bedzie zameldowana, gdzie szpital wyśle jej dokumenty, czy M. ja moze zarejestrować, etc. M. to nie mąż, tylko skrót od imienia :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie niefajnie kurcze, rano zobaczyłam pasemko krwi na papierze, więc w długą do gin, a tam się okazało, że szyjka ma już tylko 2,2mm czyli znów się skróciła;( zrobili mi posiew i jak będzie git to pessar, więc trzymajcie kciuki za dobry wynik, bo ja nie wiem co będzie bez tego pessara:( pasemko krwi całe szczęście okazało się chyba tylko pękniętym naczynkiem.. no i jednak na SR nie moge iść, nawet glukozy mam nie robić tylko leżeć plackiem do założenia krążka, teraz to już myśle byle do tego 30tygodnia.. Sorry, że tak Wam marudze ale znów się trochę podłamałam..

nenette trzymam kciuki !!!! badz dobrej mysli !! ja 4 tyg temu miałam szyjke 1,5cm i tez sie bałam jak cholera ale dzieki lezeniu jestesmy w dwupaku i mam nadzieje ze kolejne 4 tyg tez bedziemy :) u Ciebie tez bedzie dobrze,dacie rade tylko uczciwie leż i nie wstawaj zbyt czesto. Mi lekarz poleca podkładac poduszki pod pupe i nogi zeby nie uciskac szyjki.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Myśle, ze można zawsze wziąć bułkę i serek na osobny paragon :)

Jadę do Urzędu zapytać co z rejestracja Kitki po urodzeniu. Gdzie bedzie zameldowana, gdzie szpital wyśle jej dokumenty, czy M. ja moze zarejestrować, etc. M. to nie mąż, tylko skrót od imienia :):):)

Dziecko jest zameldowane tam gdzie matka, szpital wysle jej dokumenty gdzie ty wskazesz przy porodzie, M moze ja zarejestrowac jezeli jest Twoim mezem, jezeli partnerem to musicie oboje

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie niefajnie kurcze, rano zobaczyłam pasemko krwi na papierze, więc w długą do gin, a tam się okazało, że szyjka ma już tylko 2,2mm czyli znów się skróciła;( zrobili mi posiew i jak będzie git to pessar, więc trzymajcie kciuki za dobry wynik, bo ja nie wiem co będzie bez tego pessara:( pasemko krwi całe szczęście okazało się chyba tylko pękniętym naczynkiem.. no i jednak na SR nie moge iść, nawet glukozy mam nie robić tylko leżeć plackiem do założenia krążka, teraz to już myśle byle do tego 30tygodnia.. Sorry, że tak Wam marudze ale znów się trochę podłamałam..

Nanette, to szczęście w nieszczęściu z tym pasmem krwi, bo przynajmniej szybko zareagowałaś. Najgorsze ze to cholerstwo czyli skracanie szyjki jest zazwyczaj bezobjawowe. U mnie tez gdyby nie wizyta u gin w odpowiednim czasie i dobry pomiar szyjki to moglo by być nie ciekawie.... Ale Tobie zalozą pessar i będzie ok, poza tym niewiele czasu nam juz zostalo do końca, damy rade;) trzymaj się ;)

Dziś przyszły do mnie materiały na ochraniacz do lozeczka, jeszcze czekam na tasiemki które miała dokupić mi mama i można szyć ;)

A to czapeczki które pierwszy raz w zyciu szylam :)hzwn0de47c1g_t.jpg

karolinka85, nenette, Scintilla, Rozalia, Alorrene13, Sista, Z., Viola, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie prawie poludniowo ;) rano bylam u endo..wyniki sa ok,wiec euthyrox 25 zostaje do konca ciazy..no i 1czerwca mam przyjsc jeszcze na kontrole..jak dotrwamy ;)
    Wlasnie sie dowiedzialam ze szwagierka urodzila..rano miala sie zglosic do szpitala bo na 20miala termin..i juz jest po..zazdroszcze jej.. ;) zreszta w takiej ciazy jak ona miala mozna byloby byc nawet rok! Niby miala byc corka a potem po 33tc okazalo sie ze raczej chlopak..lekarz sam nie wiedzial...no i urodzil sie chlopak ok.4kg..wiec maja dwoch synow..

Slonecznego dnia kochane :)
    Nenette trzymam kciuki za dobry wynik posiewu i zalozenie pessara ;)

nenette, Scintilla, Rozalia, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ