Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:troche się boje tej jej wagi
jeszcze mnie nastraszyła kochana rodzinka , że jak duże dziecko to cukrzyca ciążowa lubi być, dlatego się boje ..
A teściowej to w ogóle nie słuchaj!
Ale masakra z tym ZUSem,dobrze że ja mam od niego spokój
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt,oby tak dalejniech dzieciaczki rosną zdrowo!!
Widzę że kilka z was jest już majówkamiciekawe czy i mi się termin zmieni,jak narazie cały czas bez zmian.
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
maglic wow ale duży ten Twój synek. Gratuluję.
Miałam dziś iść zrobić morfologię i mocz, ale obudziłam się o 4, a o 6 byłam już tak głodna, że stwierdziłam, że muszę zjeść śniadanie, a na badania pójdę jutro.
A teraz siedzę i planuję co zrobić na Wielkanoc. Co prawda jest szansa, że pojedziemy do rodziców, ale to jeszcze nie jest pewne więc muszę mieć jakiś plan awaryjny.
Dziś w planach kolejne zajęcia SR i może jakieś małe pranie ubranek. No chyba, że znów nas leń ogarnie;)Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość
-
Rozalia, Maglic ... Brawo - dorodne chłopaki nam rosną
Maglic... pisz koniecznie jak cukier rano - jak miałaś 80 czyli tyle ile obstawiałam to liczę na jakąś nagrodę za trafny strzał... może być laktator elektryczny
Sista - daj znać czy używałaś do tego prania też tego wybielacza z Dzidziusia i czy widać różnicę
Ależ jest wiosennie .... najbardziej początek wiosny odczuję jak dostanę w piątek rozliczenie za ogrzewanie i ciepłą wodę ... to się pewnie zdziwię
Wrócił do Polsatu nowy sezon "Porody" ... można zobaczyć na ipla.tv - oglądałam wczoraj w telewizji ... zryczałam się .... hormonki
I tak sobie pomyślałam, że jeśli się uparciuszek nie przekręci i grozi mi cesarka, którą planowaną przeważnie robią w 38tyg i pozwolą wybrać datę urodzin ... to fajnie będzie urodzić w dzień matki - ale to byłby idealny 1wszy prezentWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:28
Rozalia, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Taka jedna ciekawostka, bo odwiedziłam ostatnio kilku Maluszków. Rozmiar 74 nosi zarówno 74 miesięczny Bobasek, jak i 3,5 miesięczny Niemowlak. Dzieci rosną własnym rytmem, nastawiałam sie, ze 74 bede używać w 2016, a moze sie okazać, ze juz na jesieni ubierzemy
Mam do Was pytanko, bo piszecie, ze większe ubranka wrzucicie w worki/pojemniki próżniowe. Co to jest i gdzie sie to kupuje? Mam sporo ubranek juz od roczku do dwóch. Uparłam i uprasowalam, ale zastanawiam sie jak to przechować.
Odebrałam kolejne zakupy z Allegro, od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html Kupiłam ręczniczki, prześcieradełka z jerseyu, pokrowiec na przewijak, myjkę i niekapki. Jakość mnie zadawala, ręczniczki sa delikatnie rozciągliwe.
Dzisiaj chce zrobić kolejne zakupy. Zakochałam sie w tych pieluszkach, wzór folk: http://allegro.pl/bobobaby-pieluszki-tetrowe-lux-5-pak-cudne-wzory-i5039991310.html
Duże juz te Wasze Dzieciaczki, fajnieMoją Kitkę zobaczymy juz w piątek i nie mogę sie doczekać
Olga w 23 tygodniu ważyła 521g i strasznie mnie ciekawi ile przybrała przez te 4 tygodnie. Wszyscy mi mówią, ze mam mały brzusio, a kg poszły mi w uda i biodra. Szczerość koleżanek
Milego Dnia. Pogoda w sam na spacer, ale chyba przy okazji pójdę po odbior wyników badańWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:32
Alorrene13, dorcia8919, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
-
Witamy sie z 3 z przodu..
Zawiozlam Zuze do przedszkola, wstapilam do piekarnimpo chleb a tammtakie wielkie kawalki napoleonki i musialam kupic..
A potem pojdziemy sobie na lody z automatuA1984, agawera, Rozalia, Alorrene13, dorcia8919, Z., karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dada wrote:Sss a co musiałaś im pokazać odnośnie firmy? Bo ja tez ma dg i od 3.04 idę na zwolnienie i już mam stracha.
Ja nie mam swojej dzialalnosci ale kontrolowali firme w ktorej pracuje. Oczywisice listy plac, moje umowy, cale akta osobowe. I mieli troche glupie pytania. Czym zajmowalam sie na 1/2 a czym na caly? Co dokladnie w fimei robilam, czy zamierzaja kogos zatrudnic za moje zastepstwo i wogole ..
A jezeli o firme to zazwyczaj chca ksiazke przychodow i rozchodow, jakis dowod ze firma funkcjonuje , faktury itp. I pytali jakiej firmie swiadczono uslugi itp. Paranoja. Ale od tego roku sie pozmienialo co do macierzynskiego z dzialanosci, wczesniej wystarczylo jeden miesiac oplacic duzy zus i i potem amcierzynski ok 7 tysiecy, teraz bedzie srednia, poprostu naciagali.
Znam osobe co sie sadzi z zus. Dziewczyna zostala zatrudniona na ok 3 netto po miesiacu poszla na L4 i co zus robil problemy, pomijam fakt ze faktycznie zostala zatrudniona na czas ciazy. Ale nie ma przepisu mowiacego ze ciezarnej nie mozna zatrudnic. No i zus wyplacil jej minimum a sadzi sie juz 2 lata.
Mialam kilka kontroli z Zus dotyczacych firm ktore rozliczam i nie narzekam, pracuja tam naprawde ludzie i czasem przymykaja ok wiadomo na jakies malusie bledy. No ale zdazaja sie takie wiecie lowcy bledow za to maja prowizje.
Zus skontroluje raz i wydaje mi sie ze wiecej juz nie przyjdzie.
Z tego co wiem kontroloe z zus pracownikow gdzie zasilek wyplaca pracodawca ( pow 20 pracownikow) raczej nie kontroluja, jedynie pracodawca moze to zrobic, lub wystosowac pismo do zus ze jest bezpodstawmnie wystawione zwolnienie. I jest opinia co Zus to inne zasady itpMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyHej dziewczyny! U mnie niefajnie kurcze, rano zobaczyłam pasemko krwi na papierze, więc w długą do gin, a tam się okazało, że szyjka ma już tylko 2,2mm czyli znów się skróciła;( zrobili mi posiew i jak będzie git to pessar, więc trzymajcie kciuki za dobry wynik, bo ja nie wiem co będzie bez tego pessara:( pasemko krwi całe szczęście okazało się chyba tylko pękniętym naczynkiem.. no i jednak na SR nie moge iść, nawet glukozy mam nie robić tylko leżeć plackiem do założenia krążka, teraz to już myśle byle do tego 30tygodnia.. Sorry, że tak Wam marudze ale znów się trochę podłamałam..
Sista, Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250, agawera, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość