X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    troche się boje tej jej wagi :P

jeszcze mnie nastraszyła kochana rodzinka , że jak duże dziecko to cukrzyca ciążowa lubi być, dlatego się boje ..
    Monia mnie też lekarz straszył że synek taki duży i na pewno mam cukrzycę. Okazało się że to nie prawda,tylko niepotrzebnie się martwiłam. Teraz wagę ma odpowiednią,nikt nic nie mówi że za dużo. I weź potem wierz we wszystko co mówią.
    A teściowej to w ogóle nie słuchaj!

Ale masakra z tym ZUSem,dobrze że ja mam od niego spokój :-P

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt,oby tak dalej :-) niech dzieciaczki rosną zdrowo!!
    Widzę że kilka z was jest już majówkami :-) ciekawe czy i mi się termin zmieni,jak narazie cały czas bez zmian.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ...budzik na 9 nastawiony a od 6 oczy jak 5 zł ...trzeba na to spojrzeć pozytywnie bedzie dłuższy dzien ;)))

Miłego dnia brzuchatki :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista juz slyszalam o przypadkach zaprasowaniansobie brzucha zelazkiem przez ciezarowke :P takze popieram inicjatywe wczesnego prasowania! Ja mam gotowe zapakowane 56-62. Wieksze przygotuje chyba juz po porodzie :)

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje ,ze ja tak moge mieć ,ostatniego kwietnia przeprowadzka i dopiero kompletowanie wyprawki ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wow ale duży ten Twój synek. Gratuluję.
    Miałam dziś iść zrobić morfologię i mocz, ale obudziłam się o 4, a o 6 byłam już tak głodna, że stwierdziłam, że muszę zjeść śniadanie, a na badania pójdę jutro.
    A teraz siedzę i planuję co zrobić na Wielkanoc. Co prawda jest szansa, że pojedziemy do rodziców, ale to jeszcze nie jest pewne więc muszę mieć jakiś plan awaryjny.
    Dziś w planach kolejne zajęcia SR i może jakieś małe pranie ubranek. No chyba, że znów nas leń ogarnie;)

Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, Maglic ... Brawo - dorodne chłopaki nam rosną :)
    Maglic... pisz koniecznie jak cukier rano - jak miałaś 80 czyli tyle ile obstawiałam to liczę na jakąś nagrodę za trafny strzał... może być laktator elektryczny :D

Sista - daj znać czy używałaś do tego prania też tego wybielacza z Dzidziusia i czy widać różnicę :)

Ależ jest wiosennie .... najbardziej początek wiosny odczuję jak dostanę w piątek rozliczenie za ogrzewanie i ciepłą wodę ... to się pewnie zdziwię :D

Wrócił do Polsatu nowy sezon "Porody" ... można zobaczyć na ipla.tv - oglądałam wczoraj w telewizji ... zryczałam się .... hormonki :)
    I tak sobie pomyślałam, że jeśli się uparciuszek nie przekręci i grozi mi cesarka, którą planowaną przeważnie robią w 38tyg i pozwolą wybrać datę urodzin ... to fajnie będzie urodzić w dzień matki - ale to byłby idealny 1wszy prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:28

Rozalia, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja plan na dziś pojechać do pracy po bony i na plotki ;) 16.30 wizyta u ginekologa i 17,30 szkoła rodzenia

Sista, Alorrene13, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Taka jedna ciekawostka, bo odwiedziłam ostatnio kilku Maluszków. Rozmiar 74 nosi zarówno 74 miesięczny Bobasek, jak i 3,5 miesięczny Niemowlak. Dzieci rosną własnym rytmem, nastawiałam sie, ze 74 bede używać w 2016, a moze sie okazać, ze juz na jesieni ubierzemy :)
    Mam do Was pytanko, bo piszecie, ze większe ubranka wrzucicie w worki/pojemniki próżniowe. Co to jest i gdzie sie to kupuje? Mam sporo ubranek juz od roczku do dwóch. Uparłam i uprasowalam, ale zastanawiam sie jak to przechować.
    Odebrałam kolejne zakupy z Allegro, od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturem-kapturkiem-80-i5148397442.html Kupiłam ręczniczki, prześcieradełka z jerseyu, pokrowiec na przewijak, myjkę i niekapki. Jakość mnie zadawala, ręczniczki sa delikatnie rozciągliwe.
    Dzisiaj chce zrobić kolejne zakupy. Zakochałam sie w tych pieluszkach, wzór folk: http://allegro.pl/bobobaby-pieluszki-tetrowe-lux-5-pak-cudne-wzory-i5039991310.html
    Duże juz te Wasze Dzieciaczki, fajnie :) Moją Kitkę zobaczymy juz w piątek i nie mogę sie doczekać :) Olga w 23 tygodniu ważyła 521g i strasznie mnie ciekawi ile przybrała przez te 4 tygodnie. Wszyscy mi mówią, ze mam mały brzusio, a kg poszły mi w uda i biodra. Szczerość koleżanek :):):)
    Milego Dnia. Pogoda w sam na spacer, ale chyba przy okazji pójdę po odbior wyników badań :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:32

Alorrene13, dorcia8919, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z 3 z przodu..

Zawiozlam Zuze do przedszkola, wstapilam do piekarnimpo chleb a tammtakie wielkie kawalki napoleonki i musialam kupic..

A potem pojdziemy sobie na lody z automatu

A1984, agawera, Rozalia, Alorrene13, dorcia8919, Z., karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :)

miłego słonecznego dnia :)

A1984, Alorrene13, dorcia8919, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Jak się nazywał ten nasz super sprzedawca z allegro?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r_p77

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tetra-pieluszki-tetrowe-40x80-mini-pieluchy-i5170863354.html

chodzi Ci pewnie o tego :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane! :*

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Sss a co musiałaś im pokazać odnośnie firmy? Bo ja tez ma dg i od 3.04 idę na zwolnienie i już mam stracha.

Ja nie mam swojej dzialalnosci ale kontrolowali firme w ktorej pracuje. Oczywisice listy plac, moje umowy, cale akta osobowe. I mieli troche glupie pytania. Czym zajmowalam sie na 1/2 a czym na caly? Co dokladnie w fimei robilam, czy zamierzaja kogos zatrudnic za moje zastepstwo i wogole ..

A jezeli o firme to zazwyczaj chca ksiazke przychodow i rozchodow, jakis dowod ze firma funkcjonuje , faktury itp. I pytali jakiej firmie swiadczono uslugi itp. Paranoja. Ale od tego roku sie pozmienialo co do macierzynskiego z dzialanosci, wczesniej wystarczylo jeden miesiac oplacic duzy zus i i potem amcierzynski ok 7 tysiecy, teraz bedzie srednia, poprostu naciagali.

Znam osobe co sie sadzi z zus. Dziewczyna zostala zatrudniona na ok 3 netto po miesiacu poszla na L4 i co zus robil problemy, pomijam fakt ze faktycznie zostala zatrudniona na czas ciazy. Ale nie ma przepisu mowiacego ze ciezarnej nie mozna zatrudnic. No i zus wyplacil jej minimum a sadzi sie juz 2 lata.

Mialam kilka kontroli z Zus dotyczacych firm ktore rozliczam i nie narzekam, pracuja tam naprawde ludzie i czasem przymykaja ok wiadomo na jakies malusie bledy. No ale zdazaja sie takie wiecie lowcy bledow za to maja prowizje.
    Zus skontroluje raz i wydaje mi sie ze wiecej juz nie przyjdzie.
    Z tego co wiem kontroloe z zus pracownikow gdzie zasilek wyplaca pracodawca ( pow 20 pracownikow) raczej nie kontroluja, jedynie pracodawca moze to zrobic, lub wystosowac pismo do zus ze jest bezpodstawmnie wystawione zwolnienie. I jest opinia co Zus to inne zasady itp

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sss tez czytalam wlasnie ze powyzej 20 osob to pracodawca sprawdza. Moj raczej nie bedzie sprawdzal ale sa dziady co na zlosc chca zrobic swojej pracownicy.

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w hipermarkecie w Gdańsku gdzie jest powyzej 100 osob a mieszkam w Gdyni wiec ciekawa jestem czy do mnie wpadna

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie niefajnie kurcze, rano zobaczyłam pasemko krwi na papierze, więc w długą do gin, a tam się okazało, że szyjka ma już tylko 2,2mm czyli znów się skróciła;( zrobili mi posiew i jak będzie git to pessar, więc trzymajcie kciuki za dobry wynik, bo ja nie wiem co będzie bez tego pessara:( pasemko krwi całe szczęście okazało się chyba tylko pękniętym naczynkiem.. no i jednak na SR nie moge iść, nawet glukozy mam nie robić tylko leżeć plackiem do założenia krążka, teraz to już myśle byle do tego 30tygodnia.. Sorry, że tak Wam marudze ale znów się trochę podłamałam..

Sista, Alorrene13, Rozalia, Truskaweczka250, agawera, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette będzie dobrze Kochana! Jesteście już bardzo daleko, dziecko jest duże i silne!
    Trzymam kciuki za dobry posiew a tymczasem leż, odpoczywaj i postaraj się nie stresować, najważniejsze że macie to pod kontrolą!

nenette lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ