X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic mi sie nie chcesz dzis :) zakupy nie, gotowanie nie P
    Scintilla podrzuciłaś pomysł z Porodami na ipli ... No kurcze, siedzę i oglądam ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już południe, a ja jeszcze się dobrze, że obudziłam. Antybiotyki sprawiają, że chodzę jak naćpana, ale jeszcze tylko dwa dni, dam radę!

Nenette powodzenia!

nenette, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/25/DSC0531.jpg

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie :)

Scintilla, nenette, dorcia8919, karolinka85, Alorrene13, Muniek, Rozalia, Sista, Z., A1984, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo, z Wami nawet leżeć jest raźniej!

Suzanna podkładam w takim razie poduszki pod pupe dodatkowo :)

Marcia masz racje, to nieszczęsne pasemko krwi wyszło mi w sumie na dobre, jednak nic nie dzieje się bez przyczyny ;)

kochane Wy macje szwy czy pessary? Ciekawi mnie czy zakładałyście w szpitalu czy w gabinecie u gina? Gin mi dziś tłumaczył, że szpital trzyma 3 dni po założeniu ze względu na kasę, więc spokojnje możemy to w gabinecie ogarnąć. Jakoś nagle panicznie zaczęłam bać się szpitala brrrrr

Sista, Suzanna22 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo, z Wami nawet leżeć jest raźniej!

Suzanna podkładam w takim razie poduszki pod pupe dodatkowo :)

Marcia masz racje, to nieszczęsne pasemko krwi wyszło mi w sumie na dobre, jednak nic nie dzieje się bez przyczyny ;)

kochane Wy macje szwy czy pessary? Ciekawi mnie czy zakładałyście w szpitalu czy w gabinecie u gina? Gin mi dziś tłumaczył, że szpital trzyma 3 dni po założeniu ze względu na kasę, więc spokojnje możemy to w gabinecie ogarnąć. Jakoś nagle panicznie zaczęłam bać się szpitala brrrrr
    Pessar mozna zalozyc w gabinecie trwa to chwile.. Bo podobno i tak trzeba za niego zaplacic bo nie jest refundowany..wiec poco dodatkowo lezec w szpitalu.. ;)

nenette lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Myśle, ze można zawsze wziąć bułkę i serek na osobny paragon :)

Jadę do Urzędu zapytać co z rejestracja Kitki po urodzeniu. Gdzie bedzie zameldowana, gdzie szpital wyśle jej dokumenty, czy M. ja moze zarejestrować, etc. M. to nie mąż, tylko skrót od imienia :):):)

Wydaje mi sie ze bedziecie musieli pojechac razem po narodzinach

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkowe Dziewczynki ... mocno, mocno trzymam kciuki abyście dały radę jak najdłużej!
    Przesyłam Wam garść słoneczka jakie mamy dzisiaj na dworze!

Dziewczyny ja pierdziu .... WIOSNA!
    Po raz pierwszy stwierdziłam, że się za grubo ubrałam w tym sezonie :D
    Na dodatek w moim zeszłorocznym płaszczyku w który na szczęście wchodzę brzuch widoczny jeaah :D - po krótkim spacerku doleciał do mnie zapach z cukierni :(... i żeby go zabić skręciłam do Warzywniaka - Mówię do ekspedientki, że poproszę ogórki Kiszone a ta mi odp " Wielkościowo dobrane dla ciężarnych :D ? " Ja na to "Oczywiście ;)" ... wróciłam do domu więc z hiacyntem i Ogórkiem XXL :D :

http://wrzucaj.net/images/2015/03/25/DSC03141.jpg

Alorrene13 - jeśli nie wzruszysz się ani raz podczas oglądania tej serii to jesteś Mega Twarda :D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:35

agawera, Magda_lena88, karolinka85, Rozalia, maglic, Alorrene13, nenette, lilly78, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam założony szew bo mnie tam moja gin wysłała, chociaż mogła ma założyć pessar od reki, ale powiedziała ze szew jest pewniejszy i gdyby chodziło o jej córkę to zalecalaby szew i tym mnie przekonała. Ale tez mówiła ze im później tym może być pessar żeby nie ingerować na szyjce.
    Szew mi założyli w poniedziałek a w środę wypuścili. W miedzy czasie po zabiegu do wtorku rano miałam kroplowke ze środkiem rozkurczowym żeby nie było skurczy po zabiegu. Wiec de fakto leży się 3 dni.

No i tak, pessar nie jest refundowany. Trzeba za niego zapłacić.

nenette lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy szybko ze spaceru bo brzuch mnie zaczął boleć po lewej stronie, zwłaszcza przy dotyku. Może mały się tam wypiął czy coś, ale aż iść nie mogłam więc wolałam wrócić i się położyć...

Lilianko dziękuję, ja wierzę mocno że nawet jeśli teraz słyszysz te wszystkie złe wiadomości, to lekarze zrobią wszystko aby Twoja córeczka była sprawną,zdrową i szczęśliwą dziewczynką!
    Marcia śliczne te czapeczki :)
    Scintilla hiacynt też z warzywniaka? Bo chcę taki kupić i nigdzie nie widzę :)
    No ja się zgrzałam w wiosennej kurtce, zdrowo grzeje :D

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Scintilla hiacynt też z warzywniaka? Bo chcę taki kupić i nigdzie nie widzę :)

Hiacynt z małego, osiedlowego Tesco :)
    Dla pocieszenia ... ja też się już nie nadaję na dłuższe spacery ... pokręciłam się z 40 minut ... coś zakuło, trochę się duszno zrobiło - i pora była wracać .... echh - za to w lipcu i sierpniu będziemy spacerować z wózkami na potęgę .... aż nasi Panowie będą zmartwieni wydzwaniać gdzie znowu wyszłyśmy i kiedy zamierzamy wrócić :)

Rozalia, Alorrene13, Sista, nenette, karolinka85, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Dziś pogoda rzeczywiście piękna :)
    U mnie c.d. porządków domowych - ale wszystko z umiarem.
    Gratuluję pozytywnych wizyt :) i takich dorodnych dzieciaczków :)
    Ciekawa jestem ile Nasz ma już na wadze :) - a wizyta już za 5 dni <3
    Jutro kontrola u diabetologa - 3majcie kciuki :)
    3mam kciuki za problemy szyjkowe by wszystko było dobrze :)
    Pozdrawiam <3

Rozalia, Scintilla, Alorrene13, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Hiacynt z małego, osiedlowego Tesco :)
    Dla pocieszenia ... ja też się już nie nadaję na dłuższe spacery ... pokręciłam się z 40 minut ... coś zakuło, trochę się duszno zrobiło - i pora była wracać .... echh - za to w lipcu i sierpniu będziemy spacerować z wózkami na potęgę .... aż nasi Panowie będą zmartwieni wydzwaniać gdzie znowu wyszłyśmy i kiedy zamierzamy wrócić :)

Oj do tesco mam kawałek, no nic poszukam może biedronka coś rzuci na święta :)
    Mój mąż się śmieje że sam będzie z wózkiem spacerował, bo młodzi przystojni tatusiowe mają branie :D Głupek normalnie ;)

Scintilla, Sista, nenette, agawera, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że się wzruszam !!! Czasami łzy ciurkiem polecą. Na szczęście jestem sama w domu i nikt nie widzi :P
    Juz wczesniej ogladalam kilka z tych odcinków w tv. Teraz oglądam tylko te których nie widziałam.

Scintilla, Sista, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Pessar mozna zalozyc w gabinecie trwa to chwile.. Bo podobno i tak trzeba za niego zaplacic bo nie jest refundowany..wiec poco dodatkowo lezec w szpitalu.. ;)

Właśnie w szpitalu nie musiałabym płacić.. ale jakoś nie mam ochoty tam iść, jak gin powie, że nie trzeba to kupie i on mi założy, zobaczymy za tydzień..

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:10

nenette, nenette lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam po spacerku. II jest tak:
    Urząd: Kitka moze byc zameldowana tam gdzie ja albo tam gdzie ojciec dziecka ma zameldowanie stałe, podczas rejestracji zgłasza sie tylko odpowiedni adres zameldowania. Dokumenty ze szpitala trafiają do urzędu gdzie jestem zameldowana, ale to nie jest jednoznaczne z zameldowaniem Noworodka. Partner moze zarejestrować Noworodka, ja nie muszę mu towarzyszyć. Tylko jeszcze przed porodem musimy iść razem do jakiegokolwiek Urzędu, aby Partner uznał ojcostwo i tam tez jest ustalane przyszłe nazwisko Dziecka (trwa to godzinę i robi sie to przed Kierownikeim USC). Na uznaniu muszę mieć swój akt urodzenia, który potwierdza, ze jestem panną i zaświadczenie o tygodniu ciazy i planowanym terminie porodu. Z tego uznania dostajemy zaświadczenie. Ksero tego zaświadczenia mam zabrać do szpitala, wtedy Mała ma juz odpowiednie nazwisko. No i od dnia urodzenia Partner ma 21 dni na zarejestrowanie Noworodka (jedzie do urzędu z oryginałem zaświadczenia o uznaniu ojcostwa, naszymi dowodami i moim aktem urodzenia stwierdzającym, ze jestem panna), wtedy tez zgłasza zameldowanie Maleństwa (moze byc zameldowana gdzie indziej niż ja). Ja mogę spokojnie w tym czasie z Małą siedzieć w domu :)
    ZUS: byłam z mama i przy okazji spotkałam koleżankę. Powiedziałam jej o moich watpliwościach i kontrolach. Powiedziała, ze spokojnie, mogę chodzić na spacery, do apteki, do sklepu po drobne zakupy. Mam nie panikować, wiec juz jestem spokojna :)

No i po drodze byłam zapisać sie na badanie III trymestru: kolejny seans z Olga 14 kwietnia :)

Rozalia, nenette, Z., Scintilla, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Właśnie w szpitalu nie musiałabym płacić.. ale jakoś nie mam ochoty tam iść, jak gin powie, że nie trzeba to kupie i on mi założy, zobaczymy za tydzień..
    Hmm to dziwne bo ja czytalam ze nawet w szpitalu go nie refenduja..wlasnie..
    Szew owszem ale pessar nie..
    I na tym etapie ciazy to raczej juz tylko pessar..bo przy szwie mozna uszkodzic pecherz plodowy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dziś z młodym w jego lokum :) Kurde zawsze byłam płaskodupcem, myślałam że w ciąży trochę mi poślady podrosną a tu nawet nie drgnęły hehe :P

n4v795.jpg

Sista, nenette, Alorrene13, Z., Nieukowa, Scintilla, maglic, gosi_a, Inesicia, A1984, Ania1704, Lilianka27, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Na uznaniu muszę mieć swój akt urodzenia, który potwierdza, ze jestem panną i zaświadczenie o tygodniu ciazy i planowanym terminie porodu.

Sista, a to zaświadczenie rozumiem że musi wydać ginekolog? karta ciąży im nie wystarczy?

U nas leci powoli do przodu, wczoraj odebraliśmy wózek i w zasadzie gdyby nie brakujące tygodnie mogłabym już rodzić :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine jezeli chodzi o karte ciazy, to ja musialam ją zostawic w szpitalu. Ale nie bylismy z M malzenstwem i nic takiego nie musialam dawac szpital wyslal papiery do USC pojechalismy za tydzien dziecko bylo zgloszone .M uznal ojcostwo dostalismy akt urodzenia i poszlismy zalatwic pesel. Widocznie sie pozmienialo

preg.png[/url]
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ