Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za dobre słowo, z Wami nawet leżeć jest raźniej!
Suzanna podkładam w takim razie poduszki pod pupe dodatkowo
Marcia masz racje, to nieszczęsne pasemko krwi wyszło mi w sumie na dobre, jednak nic nie dzieje się bez przyczyny
kochane Wy macje szwy czy pessary? Ciekawi mnie czy zakładałyście w szpitalu czy w gabinecie u gina? Gin mi dziś tłumaczył, że szpital trzyma 3 dni po założeniu ze względu na kasę, więc spokojnje możemy to w gabinecie ogarnąć. Jakoś nagle panicznie zaczęłam bać się szpitala brrrrrSista, Suzanna22 lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowo, z Wami nawet leżeć jest raźniej!
Suzanna podkładam w takim razie poduszki pod pupe dodatkowo
Marcia masz racje, to nieszczęsne pasemko krwi wyszło mi w sumie na dobre, jednak nic nie dzieje się bez przyczyny
kochane Wy macje szwy czy pessary? Ciekawi mnie czy zakładałyście w szpitalu czy w gabinecie u gina? Gin mi dziś tłumaczył, że szpital trzyma 3 dni po założeniu ze względu na kasę, więc spokojnje możemy to w gabinecie ogarnąć. Jakoś nagle panicznie zaczęłam bać się szpitala brrrrrnenette lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Myśle, ze można zawsze wziąć bułkę i serek na osobny paragon
Jadę do Urzędu zapytać co z rejestracja Kitki po urodzeniu. Gdzie bedzie zameldowana, gdzie szpital wyśle jej dokumenty, czy M. ja moze zarejestrować, etc. M. to nie mąż, tylko skrót od imienia
Wydaje mi sie ze bedziecie musieli pojechac razem po narodzinach -
Szyjkowe Dziewczynki ... mocno, mocno trzymam kciuki abyście dały radę jak najdłużej!
Przesyłam Wam garść słoneczka jakie mamy dzisiaj na dworze!
Dziewczyny ja pierdziu .... WIOSNA!
Po raz pierwszy stwierdziłam, że się za grubo ubrałam w tym sezonie
Na dodatek w moim zeszłorocznym płaszczyku w który na szczęście wchodzę brzuch widoczny jeaah- po krótkim spacerku doleciał do mnie zapach z cukierni
... i żeby go zabić skręciłam do Warzywniaka - Mówię do ekspedientki, że poproszę ogórki Kiszone a ta mi odp " Wielkościowo dobrane dla ciężarnych
? " Ja na to "Oczywiście
" ... wróciłam do domu więc z hiacyntem i Ogórkiem XXL
:
http://wrzucaj.net/images/2015/03/25/DSC03141.jpg
Alorrene13 - jeśli nie wzruszysz się ani raz podczas oglądania tej serii to jesteś Mega Twarda!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:35
agawera, Magda_lena88, karolinka85, Rozalia, maglic, Alorrene13, nenette, lilly78, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja mam założony szew bo mnie tam moja gin wysłała, chociaż mogła ma założyć pessar od reki, ale powiedziała ze szew jest pewniejszy i gdyby chodziło o jej córkę to zalecalaby szew i tym mnie przekonała. Ale tez mówiła ze im później tym może być pessar żeby nie ingerować na szyjce.
Szew mi założyli w poniedziałek a w środę wypuścili. W miedzy czasie po zabiegu do wtorku rano miałam kroplowke ze środkiem rozkurczowym żeby nie było skurczy po zabiegu. Wiec de fakto leży się 3 dni.
No i tak, pessar nie jest refundowany. Trzeba za niego zapłacić.nenette lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
A my wróciliśmy szybko ze spaceru bo brzuch mnie zaczął boleć po lewej stronie, zwłaszcza przy dotyku. Może mały się tam wypiął czy coś, ale aż iść nie mogłam więc wolałam wrócić i się położyć...
Lilianko dziękuję, ja wierzę mocno że nawet jeśli teraz słyszysz te wszystkie złe wiadomości, to lekarze zrobią wszystko aby Twoja córeczka była sprawną,zdrową i szczęśliwą dziewczynką!
Marcia śliczne te czapeczki
Scintilla hiacynt też z warzywniaka? Bo chcę taki kupić i nigdzie nie widzę
No ja się zgrzałam w wiosennej kurtce, zdrowo grzejeSista lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Scintilla hiacynt też z warzywniaka? Bo chcę taki kupić i nigdzie nie widzę
Hiacynt z małego, osiedlowego Tesco
Dla pocieszenia ... ja też się już nie nadaję na dłuższe spacery ... pokręciłam się z 40 minut ... coś zakuło, trochę się duszno zrobiło - i pora była wracać .... echh - za to w lipcu i sierpniu będziemy spacerować z wózkami na potęgę .... aż nasi Panowie będą zmartwieni wydzwaniać gdzie znowu wyszłyśmy i kiedy zamierzamy wrócić
Rozalia, Alorrene13, Sista, nenette, karolinka85, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
hej
Dziś pogoda rzeczywiście piękna
U mnie c.d. porządków domowych - ale wszystko z umiarem.
Gratuluję pozytywnych wizyti takich dorodnych dzieciaczków
Ciekawa jestem ile Nasz ma już na wadze- a wizyta już za 5 dni
Jutro kontrola u diabetologa - 3majcie kciuki
3mam kciuki za problemy szyjkowe by wszystko było dobrze
PozdrawiamRozalia, Scintilla, Alorrene13, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Hiacynt z małego, osiedlowego Tesco
Dla pocieszenia ... ja też się już nie nadaję na dłuższe spacery ... pokręciłam się z 40 minut ... coś zakuło, trochę się duszno zrobiło - i pora była wracać .... echh - za to w lipcu i sierpniu będziemy spacerować z wózkami na potęgę .... aż nasi Panowie będą zmartwieni wydzwaniać gdzie znowu wyszłyśmy i kiedy zamierzamy wrócić
Oj do tesco mam kawałek, no nic poszukam może biedronka coś rzuci na święta
Mój mąż się śmieje że sam będzie z wózkiem spacerował, bo młodzi przystojni tatusiowe mają branieGłupek normalnie
Scintilla, Sista, nenette, agawera, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Oczywiście, że się wzruszam !!! Czasami łzy ciurkiem polecą. Na szczęście jestem sama w domu i nikt nie widzi
Juz wczesniej ogladalam kilka z tych odcinków w tv. Teraz oglądam tylko te których nie widziałam.Scintilla, Sista, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolinka85 wrote:Pessar mozna zalozyc w gabinecie trwa to chwile.. Bo podobno i tak trzeba za niego zaplacic bo nie jest refundowany..wiec poco dodatkowo lezec w szpitalu..
Właśnie w szpitalu nie musiałabym płacić.. ale jakoś nie mam ochoty tam iść, jak gin powie, że nie trzeba to kupie i on mi założy, zobaczymy za tydzień.. -
Dziewczynki, witam po spacerku. II jest tak:
Urząd: Kitka moze byc zameldowana tam gdzie ja albo tam gdzie ojciec dziecka ma zameldowanie stałe, podczas rejestracji zgłasza sie tylko odpowiedni adres zameldowania. Dokumenty ze szpitala trafiają do urzędu gdzie jestem zameldowana, ale to nie jest jednoznaczne z zameldowaniem Noworodka. Partner moze zarejestrować Noworodka, ja nie muszę mu towarzyszyć. Tylko jeszcze przed porodem musimy iść razem do jakiegokolwiek Urzędu, aby Partner uznał ojcostwo i tam tez jest ustalane przyszłe nazwisko Dziecka (trwa to godzinę i robi sie to przed Kierownikeim USC). Na uznaniu muszę mieć swój akt urodzenia, który potwierdza, ze jestem panną i zaświadczenie o tygodniu ciazy i planowanym terminie porodu. Z tego uznania dostajemy zaświadczenie. Ksero tego zaświadczenia mam zabrać do szpitala, wtedy Mała ma juz odpowiednie nazwisko. No i od dnia urodzenia Partner ma 21 dni na zarejestrowanie Noworodka (jedzie do urzędu z oryginałem zaświadczenia o uznaniu ojcostwa, naszymi dowodami i moim aktem urodzenia stwierdzającym, ze jestem panna), wtedy tez zgłasza zameldowanie Maleństwa (moze byc zameldowana gdzie indziej niż ja). Ja mogę spokojnie w tym czasie z Małą siedzieć w domu
ZUS: byłam z mama i przy okazji spotkałam koleżankę. Powiedziałam jej o moich watpliwościach i kontrolach. Powiedziała, ze spokojnie, mogę chodzić na spacery, do apteki, do sklepu po drobne zakupy. Mam nie panikować, wiec juz jestem spokojna
No i po drodze byłam zapisać sie na badanie III trymestru: kolejny seans z Olga 14 kwietniaRozalia, nenette, Z., Scintilla, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Właśnie w szpitalu nie musiałabym płacić.. ale jakoś nie mam ochoty tam iść, jak gin powie, że nie trzeba to kupie i on mi założy, zobaczymy za tydzień..
Szew owszem ale pessar nie..
I na tym etapie ciazy to raczej juz tylko pessar..bo przy szwie mozna uszkodzic pecherz plodowy.. -
A to ja dziś z młodym w jego lokum
Kurde zawsze byłam płaskodupcem, myślałam że w ciąży trochę mi poślady podrosną a tu nawet nie drgnęły hehe
Sista, nenette, Alorrene13, Z., Nieukowa, Scintilla, maglic, gosi_a, Inesicia, A1984, Ania1704, Lilianka27, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Na uznaniu muszę mieć swój akt urodzenia, który potwierdza, ze jestem panną i zaświadczenie o tygodniu ciazy i planowanym terminie porodu.
Sista, a to zaświadczenie rozumiem że musi wydać ginekolog? karta ciąży im nie wystarczy?
U nas leci powoli do przodu, wczoraj odebraliśmy wózek i w zasadzie gdyby nie brakujące tygodnie mogłabym już rodzićSista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Nadine jezeli chodzi o karte ciazy, to ja musialam ją zostawic w szpitalu. Ale nie bylismy z M malzenstwem i nic takiego nie musialam dawac szpital wyslal papiery do USC pojechalismy za tydzien dziecko bylo zgloszone .M uznal ojcostwo dostalismy akt urodzenia i poszlismy zalatwic pesel. Widocznie sie pozmienialo
[/url]