Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nenette wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowo, z Wami nawet leżeć jest raźniej!
Suzanna podkładam w takim razie poduszki pod pupe dodatkowo
Marcia masz racje, to nieszczęsne pasemko krwi wyszło mi w sumie na dobre, jednak nic nie dzieje się bez przyczyny
kochane Wy macje szwy czy pessary? Ciekawi mnie czy zakładałyście w szpitalu czy w gabinecie u gina? Gin mi dziś tłumaczył, że szpital trzyma 3 dni po założeniu ze względu na kasę, więc spokojnje możemy to w gabinecie ogarnąć. Jakoś nagle panicznie zaczęłam bać się szpitala brrrrr
Ja mam i szew i pessar, oba założone w szpitalu. Po szwie trzymali 3dni, przy pessarze miałam dodatkowo podawane sterydy na plucka wiec pewnie dlatego leżałam dłużejale mój gin mówił ze pessar to można spokojnie w gabinecie zakładać podczas wizyty
Sista, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzanna22 wrote:Ja mam i szew i pessar, oba założone w szpitalu. Po szwie trzymali 3dni, przy pessarze miałam dodatkowo podawane sterydy na plucka wiec pewnie dlatego leżałam dłużej
ale mój gin mówił ze pessar to można spokojnie w gabinecie zakładać podczas wizyty
A miałaś jakieś skurcze po założeniu pessara? Pod względem ew. komplikacji szpital pewnie lepszy..
Agata to teraz już teraz wszystko jasne hihi -
nick nieaktualnySkorzystałam z cudownej pogody i cały dzień razem z M spędziłam poza domem
Właśnie leże już wykąpana i nie mam siły ruszyć palcem
Zauważyłam dziś, że strasznie spuchły mi ręce i stopy, palce u rąk miałam jak parówki
Uwielbiam taką pogodę
Jutro rano mam kolejną wizytę u dentysty a zaraz po niej jadę do rodziców, wrócę na święta lub zaraz po nich w zależności jak mój M będzie pracował! Postanowiłam, że po powrocie dokupię brakujące rzeczy do wyprawki oraz wypiorę i wyprasuję resztę ubranek.
Dziś BBF pokazało mi 29 tydzień ciąży, jeszcze tydzień i będę miała trójkę z przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 18:34
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
A to widzę że z tym zusem same problemy,dobrze ze i ja nie mam nic doczynia z nim.
Ja się za to mecze z kaszlem,i sama Noe wiem czy to przeziebienie czy alergia ??
Widzę że piszecie o pieluszkach tetrowych a ja się zastawiam nad tym pieluszkami bambusowymi.
Macie juz Jakies doswiadczenia z takimi pieluszkami? -
Uffg, ae mialam zabiegany dzien... w robocie ostatnie papiery przed urlpem i L4, a po powrocie ogrodnictwo
wysialam paprysie i pomidorki, nawiozlam trawnik i podlalam rosliny. Jutro ostatni dzien w robocie a ppojutrze laba! I z tej okazji jade szukaC plyt chodnikowych do zrobienia sciezki na ogrodzie
Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witamy się po wizycie
Wszystko ok z synkiem, tzn. u mnie na wizycie niewiele się dowiaduję. Serduszko biło, nawet posłuchać nie mogłam bo sprzęt coś nawalał. Gina tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że Bejbik duży skoto brzuch taki duży. Ułożony jest główką w dół, ale wysoko i szyjka szczelnie zamknięta. Wspomniałam, że mam chyba jakąś infekcję, sprawdziła i faktycznie grzybki. Dała globulki dopochwowe na 6 dni. Jak byłam wcześniej w pracy na chwilę pogadać to jeden z szefów, mówi: O to już chyba niedługo rozwiązanie... A ja na to że conajmniej za 2 miesiące powinno byćEch ... rozbolała mnie do tego głowa popołudniu, chyba z tego ciepła, zmian ciśnienia, i wiecie zaczęłam się troszkę nakręcać, że się martwię, że za duży dzidziuś urośnie itp. do tego doszedł głód i wpadłam prawie z płaczem do domciu - ach te hormony. Na szczęście wzięłam apap, zjadłam całą paczkę prażynków i pół czekolady
zaraz pewnie jeszcze jakaś kanapka będzie. Powiedziałam M. że wszystko ok, ochłonęłam i może iść na kosza... Nie będę już panikować, wszystko jest ok. Trzeba się cieszyć, że rośniesz Syneczku :* Przytyłam już nie tak tragicznie, bo 2 kg przez 4 tygodnie, nienajgorzej, spróbuję jeszcze trochę zatrzymać tę wagę, długimi spacerami. Zyrcia współczuję, też myślałam, że ona może wcześniej to wrzuciła, ale jeśli nie, to jakaś tragedia i chamstwo z jej storny. Co do rejestrowania dziecka to wiem, że nic nie wiem, ale u nas to się rozgrywa przynajmniej między dzielnicami a nie między miastami, więc może później się tym zainteresuję
Muszę poszukać natomiast przychodni pediatrycznej na wszelki wypadek no i może tej położnej środowiskowej ... miłego wieczoru :*
karolinka85, gosi_a, Z., Joasia:), Sista, Scintilla, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Witam,ja po dzisiejszej wizycie trafiłam do szpitala
szyjka znowu krótsza a to wszystko przez bakterie które tam mi się przyplątały. Dostałam antybiotyk na zwalczenie tego dziadostwa. Dodatkowo jakiś zastrzyk w tyłek żeby w razie czego jakby mały się pospieszyl to ma pomóc w rowoju jego płuc i oddychaniu. Jestem przerażona i zestresowana
to mój pierwszy pobyt w szpitalu i w dodatku w Niemczech. Trzymajcie za nas kciuki,oby wybili te bakterie.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Witajcie dziewczyny mam gorącą prośbę mam okazję kupić taki wózek baby merc zipy q może któraś z Was zna opinie na temat tego wózka?? może któraś z was też myśli właśnie o tym wózku???
http://allegro.pl/3w1-zestaw-baby-merc-zipy-q-aluminiowy-13kg-i5166864076.html -
nick nieaktualny
-
nenette wrote:A miałaś jakieś skurcze po założeniu pessara? Pod względem ew. komplikacji szpital pewnie lepszy..
Agata to teraz już teraz wszystko jasne hihi
Nie miałam żadnych skurczy, miałam tylko dziwne uczucie tam na dole ale po paru godzinach minęło. I kazali brać magnez i nospe. -
nick nieaktualnyWitam Was babeczki
oj było co nadrabiać po całym dniu, ale już jestem na bierząco
Muniek będzie dobrze,bakterie wybiją i szyjka się uspokoi. Jesteś pod opieką, a dla maluszka zniesiesz i pobyt w szpitalu. Dzielna kobitka z Ciebie. Trzymam kciuki.
Pozytywnych wizyt gratuluje, za szyjowe problemy trzymam kciuki żeby nie przysparzały zmartwień. Już tak niewiele nam brakuje do szczęśliwych finałów naszych ciąż. Musi być tylko dobrze.
Ja ciuszki dla Julki już mam wyprane i wyprasowane. Miałam to zrobić po świętach ale jestem zadowolona że mam to za sobą. Jednak jestem już ociężała i obolała wiec chciałam mieć to zrobione. Tym bardziej że wystarczy kiedy prasuje ciuchy nasze bierzące i wymiękam po 20 min stania nad żelazkiem.
Dzisiaj dzień aktywny, pogoda była cudowna wiec wiosennie trafiłam rownież do fryzjera. Co prawda tylko obcięcie ale i tak było warto.
Kochane życzę Wam miłej i przespanej nocy.Sista, karolinka85, Scintilla, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Ja dziś zaliczyłam wizytę u ginki, od ndz Amelka jestmega pobudzona. Nie śpię w nocy tak wariuje i w ciągu dnia non stop wariuje. Z mężem stwierdziliśmy że normalne to nie jest i poszliśmy na usg.
I niestety wód znowu jest więcejjeszcze są do zaakceptowania ale musimy je monitorować i wizyty max co 2 tyg. Najgorsze że nic na to nie poradzimy.
Amelka ma się dobrze, przy wielowodziu czuć każdy jej ruch, stąd non stop ją czuję. Ma dużo miejsca i może wariować. Waży 1400 kg i wszystko ma dobrze rozwinięte, co do dnia. Została dokładnie zbadana, bo przy wielowodziu mogą wyjść choroby dziecka, ale sprawdziła ginka żoładek, nerki i pęcherz najbardziej i wszystko jest ok, współgra ze sobą. Pierwszy raz zobaczyłam buźkę malutkiej bo zawsze zakrywała
Następne usg za 2 tyg. Oby te wody nie wzrastały, trzymajcie dziewczyny kciuki aby 4 tyg chociaż ich poziom się utrzymał, żeby tylko nie było gorzej. Mamy 21, do 25 jest wynik akceptowany, jak dojdzie do 25 to sterydy i decyzja czy małą wyciągać.
Pokonałyśmy krwiaka, plamienia, skracanie szyjki, skurcze to i wielowodzie pokonamy!!!!
Mała ma się ok i to najważniejsze. No i nie świadczy to o tym że coś z nią nie tak, poprostu takailość wody się zrobiła i musimy ją przeżyć.
Nenette trzymam kciuki za pessar.
Muniek trzymam kciuki za szyjkę.
Zyrciu co za małpa z tego babsztyla !!!
Allorene synuś rośnie i to najważniejsze.Joasia:), karolinka85, Z., Nieukowa, Scintilla, Alorrene13, anetaa1607, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Muniek, dacie radę! Wszystko pod kontrolą, jesteście w dobrych rekach! Ściskam mocno!!
Kasika jasne ze dacie rade, najważniejsze że dziecko dobrze się rozwija, Was tez ściskam!
Allorene mój brzuch zapewne jest większy niż Twój
gratuluje pozytywnych wizyt, dziewczyny to juz ostatnia prosta!!!kasika8303, Alorrene13 lubią tę wiadomość