WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi tez sie wydawało ze będzie z marszu cc. Jednak mój lekarz który pracuje w szpitalu, mówi ze przy drugim porodzie SN nie ma przeciwwskazań do porodu SN , mimo ze dziecko wychodzi pośladkami. Pamietam, ze aż sie poryczałam. Ale Bartuś wysłuchał prośby mamusi. Nie miał już wtedy miejsca na obrót głową w dół, wiec wybrał w poprzek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:20

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewcznyny :)
    Agawera - moja skacze po brzuchu na wszystkie strony. Czkawki czuje z boku, z dołu, u gory. Choc ja mam mały brzuch. Ale raczej zamykam peleton Czerwcówek, wiec Mała wazy pewnie niecałe 1000g - ma zatem miejsce :)

No i wracając do ruchów, to Olga jakimś karateka nie jest. Czuje łagodnie pukania od czasu do czasu i czkawki co 1-2 godziny, ale to wszystko. Nie wiem czy przeszlybysmy test z liczeniem ruchów. Ale kilka moich koleżanek tez tak miało, wiec staram sie byc spokojna. Chyba wlasnie przekręciła sie w poprzek, większa buła z prawej, mniejsza z lewej strony pępka :)

Miłego Dnia !!!

Scintilla, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3-4 dni jest tak ułożona wtedy czułam takie kopniecie po bokach zobaczymy czy jak pójdę na usg za 2 tygodnie to tez będzie ułożona miednicowo czy może inaczej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :) całą noc przespałam z nogami w górze jak radziła Suzanna i jestem z siebie dumna, że nie wyrzuciłam poduszki w nocy gdzieś za łóżko :D

A moja Pola od ok 23tc głową w dół, choć proszę ją żeby się obróciła dziewczyna jeszcze jakoś inaczej-nie atakowałaby tak szyjki no i poród SN, którego się coraz bardziej boje byłby wtedy niemożliwy ;) Żebyśmy mogły się powymieniać tymi ułożeniami żeby każda miała jak chce :P

Z., Sista, Scintilla, kasika8303, Suzanna22, Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :) Dzięki Dziewczyny za dobre słowa i wsparcie. Staram się tym nie martwić, że Maluszek rośnie bo to bez sensu :) Jak będzie ważył te 4200 to ok, ale ponad 4500 mógłby sobie darować ;) A może ciut zwolni i zmieścimy się z 3 z przodu ;) a najważniejsze aby był w pełni zdrowy i tyle ! :D
    Agata no nie wiem nie wiem, z tym brzuchem to mi nie udowodnisz hehe ;) Musiałabym to na żywo ocenić która ma większy :)
    Dziewczyny ja też nie liczę ruchów, Mój "Mały" ma swoje pory, odzywa się od czasu do czasu i to mi wystarcza. Też już czuję to piętno szybko mijającego czasu i zbliżającego się porodu. Od wczoraj jak naoglądałam się "Porodów" to nie przestaję o tym myśleć, na szczęście jeszcze się nie boję tylko myślę, nad pozycjami, co będę robić, co mogę zrobić teraz aby się przygotować ... ale wiele nie wymyśliłam ;) Spojrzałam dziś na Kwietniówki a tam już z 10 rozpakowanych, ciekawe czy u nas tak będzie w Maju ;)

Z., Sista, Joasia:), nenette, Scintilla, A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - tez podczytuje Kwietniowki, bo sama jestem z kwietnia :) Myśle, ze kilku naszych Szkrabów bedzie chciało byc juz na Boże Ciało do domu, wiec wyjdą w maju z brzuszków :):)

Alorrene13, Joasia:), nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kwietniowa :) z 13 kwietnia. Właśnie kolejną 18-tkę zaplanowałam na 17 kwietnia. Okrągłą w tym roku więc domyślacie się którą ;) Z 30 osób zaprosiłam, ale myślę że z połowa przyjdzie. Wódka jeszcze weselna stoi w garażu, będzie się działo... :)

nenette lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe jak u nas będzie, bo faktycznie termin na 12 ale lekarz przebąkuje ze cc zrobimy po skończonym 37/38 tygodniu a to jeszcze maj. Nie myśle o tym narazie, nie mogę sie tylko doczekać bezpiecznego 36 :)

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos czuje ze urodze dwa tygodnie przed terminem, nie wiem czy beda czekac czy sie samo zacznie, czy umowie sie na cc bo roznie zalecaja...poczekamy, zobaczymy, ja urodziny mam 2 czerwca wiec bede miala wspanialy prezent urodzinowy a moze i prezent na dzien mamy.

Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    U nas dziś o 17.15 usg III trymestru i boję się jak nie wiem co. Od wczoraj mam takiego stresa przed tym badaniem, że miejsca sobie nie mogę znaleźć. Już praktycznie całe mieszkanie posprzątałam, a do badania jeszcze kilka godzin. Chyba zwariuję. Rano byłam na badaniach krwi i moczu. Podejrzewam, że wyniki nie będą lepsze niż ostatnio, ale mam nadzieję, że chociaż nie będą dużo gorsze. A jak wracaliśmy z laboratorium to czarny kocur perfidnie nam drogę przebiegł. Przesądna nie jestem, ale ...
    Trzymajcie za nas mocno kciuki!

Alorrene13, nenette, Z., Joasia:), Scintilla, gosi_a, karolinka85, A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Szukam opinii na temat krwi pępowinowej. Trochę już poczytałam na ten temat i mam mętlik. Z jednej strony zachwalane, z drugiej że to ściema...

Chętnie poczytam Wasze zdanie. Może macie jakieś ciekawe artykuły do poczytania?
    Wiem, że są już na tym forum mamy. Korzystałyście z tego?

Z góry dzięki za informacje :)

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też kwietniowa, z 12 kwietnia :)

Inesicia czarny kot to na szczęście! Moi rodzice mają taką czarnulkę kotkę i ciągle przelatuje nam drogę ;) będzie dobrze wszystko, zobaczysz. Kciuki zaciśnięte :)

Sista lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystałam i nie będę korzystać za drogi interes

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wypowiem co do krwi pepowinowej bo nie korzystalam z tej mozliwosci i nie bede korzystac.

Ja tez zawsze uwazalam ze czarny kot przynosi szczescie a nie pecha.

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - No ja mam bardzo okrągłe urodziny ;););) Do tego w Święta, wiec zażyczyłam sobie ostatnią podróż we dwoje. 1 kwietnia jedziemy do Budapesztu, a 4 kwietnia (czyli w moje urodziny) przemieszczamy sie do Wiednia na kolejne 3 dni. Jedziemy ze Śląska, wiec ufam, ze Olga dobrze zniesie podróż :) Planowałam mała imprezę dla znajomych, ale dla 20 osób musiałabym to zrobić w knajpie, no a teraz to po prostu pieniędzy szkoda ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście też nie mam żadnych informacji na ten temat, bo krew pępowinowa to dla mnie zbyt droga sprawa.
    @Sista: widziałaś, że Ci odplamiacz poleciłam?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny - jedno jest pewne - cena zaporowa... I tu się właśnie zastanawiam czy to nie granie na ludzkich emocjach...

rfxggox1mufeahiq.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso - dzięki, widziałam :) Teraz poszukam tego odplamiacza, bo kilka rzeczy sie zebrało i szkoda wyrzucić :)

Co do krwi pepowinowej, my nie skorzystamy. Moj M. pracuje w "krwi" i jakoś sceptyczni jesteśmy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sista :) dzięki ;) opinia kogoś kto "robi w branży" jest cenna :)

rfxggox1mufeahiq.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj na SR był poruszony temat krwi pępowinowej i nawet położna prowadząca zajęcia była do tego tematu nastawiona sceptycznie. W sumie zastanawialiśmy się nad tym, ale póki co ostatecznie z tego zrezygnowaliśmy.

Suna lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ