Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
agawera wrote:po wczorajszej wizycie u gina i dostała kilka leków na infekcję no i spuchły mi wargi ,za tą przyjemność zapłaciłam 130zł
urinal
hemofer
furaginum teva
pimafucin
pimafucin krem
ktoś coś brał z listy
Hmm..moze Cie uczulil ten krem pimafucin..?nie stosowalas go nigdy? -
karolinka85 wrote:Ja wlasnie koncze brac pimafucin globulki 6szt.ale jakos chyba niezbyt dzialaja tym razem
Hmm..moze Cie uczulil ten krem pimafucin..?nie stosowalas go nigdy?
ty dostałaś 6 a ja tylko 3 hmmm
krem dał mi taki mówił żę clotrimazolu lepiej nie używać nie jest zalecany w ciąży , pimafucin krem używam pierwszy raz -
Cześć Kochane :* witam się i ja:)
Lilianko-mocno trzymam kciuki i wierzę, że jednak ktoś tam na górze sprawi, że wszystko się ułoży. Mocnoo Cię ściskam.
Ja dzisiaj mam dzień do dupyna czczo 93, więc odpuszczam chleb na noc, a wracam do wersji kabanosowej, z tym, że do kolacji dodam kromke pieczywa bo odjęłam (nie mogłam zmieścić ) i może od tego też te ketony. U mnie mam wrażenie, że z cukrami coraz ciężej... ale pofolgowałam trochę- wczoraj zeżarłam żurek z kiełbasą i makaronem i cukr 102- mówie 'KURCZE rewelacja, nic tylko żurek z kiełbachą jeść', coś mnie podkusiło i zmierzyłam po kolejnej godzinie, a tu 106
i teraz mam. Od jutra znowu - RYGOR
przetrzymać to jakoś trzeba. Ogólnie muszę na kolejnej wizycie wypytać się tej mojej cukrowej jak ten mechanizm przebiega u zdrowych, chorych na cukrzyce i chore na cukrzyce ciążową.<mysli> A i znalazłam stare badanie glukozy na czczo - 88. Toć ja teraz mam ładniejsze czasem xD więc może taki mój urok z tym cukieraskiem rano. <hmm>
Scintilla - ogór pierwsza klasa, ja mogłabym je jeść cały czasteraz kroję je w finezyjne wzory, żeby talerz wyglądał piękniej.
do tego cebulka i ciut oliwy <mniam>
Z. mój w tym samym ważył 1906g i teraz zastanawiam się, czy może moja cukrzyca go nie powiększa?w 30 tyg. pomiary wyszły na 31w5d. Głowa starsza o tydzień, brzuch o dwa, a noga o 3 ( może będzie cyrkowcem? takie długie nogi będzie miał, że szczudła mu nie będą potrzebne ?)
Ginekolog stwierdził, że dorodny chłop. No ale żeby to życie nie było takie proste to zaczęłam się udręczać kwestią w stylu: Może on rośnie za szybko? Mi to dogodzić bałam się, że na diecie nic nie urośnie, a teraz odwrotnie. Zanim urodzę to osiwieje z 5 razy.
trzymam kciukasy za wizyty, badania, szyjki i brzuszki. I błagam - niech będzie już MAJWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:41
Scintilla, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam!! Podczytuje was regularnie ale jakoś ciężko się wbić w rozmowę.
Zyrcia u mnie możesz dopisać że będzie synekjeszcze bez imienia bo narazie trwają negocjacje w tym kierunku gdyż dopiero wczoraj dowiedzieliśmy się że to chłopczyk bo wcześniej bardzo skutecznie się chował
Mały nasz waży już 2200 i jest aż trzy tygodnie do przoduprawdo podobnie będzie duży chłopczyk ale starszy synek też był duży bo 4050 miał
maglic, Scintilla, nenette, Rozalia, Z., Sista, Inesicia, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Cześć Piękne!
Lilianko - nie wiem co Ci napisać bo żadne słowa Cię teraz nie pociesząwiedz więc tylko że uważam że jesteś wspaniałą Mamą która góry dla swojej dziewczynki przeniesie!
Słusznie tu koleżanki piszą - trzeba uderzać do różnych lekarzy, szpitali - wszystkie wiemy że co lekarz to inna diagnoza i inne leczenie. Wierzę że będzie dobrze! Wirtualnie Was ściskam!
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, dobrze wiem jaki to mix strachu i radości
-
Część dziewczynki! Ja tylko tak na momencik dziś dać znać że żyję, bo ogólnie długi dzień za mną i muszę się położyć.
Byłam dziś na swojej pierwszej jeździe autem, ale powiem że jednak się wstrzymam z dalszym kontynuowaniem kursu. Brzuch mi nie przeszkadza, instruktor super, ale poziom stresu mam taki że szok. Wiem że się przyzwyczaję i nauczę z czasem, ale jednak nie podeszłabym w maju do egzaminu, także zostawiam to na później a kasa nie przepada.
Rano odwiedziłam kontrolnie mojego gina, posłuchałam serduszka i wszystko okZ resztą już wtorkowe badanie mnie uspokoiło, więc dziś to taka formalność tylko.
Weszłam na wagę i myślałam że będzie strasznie dużo, a tu się okazało że przybrałam przez miesiąc 0,7 kg a położna powiedziała, że wyglądam jakbym zeszczuplałaGeneralnie od początku mam 7,7 kg na plusie.
Teraz trochę mniej jestem zła na tą dietę
Maglic u mnie też pomiary są do przodu i żadnen lekarz nie mówił że cokolwiek jest za dużo. Myślę że nie ma co się doszukiwać nieprawidłowości
W tych pomiarach chyba coś źle wpisałaś 102, a potem 106? Wychodziłoby że to prawie żadna różnica...
W ogóle dziś pytałam mojego gina o te ketony i on powiedział, że one wychodzą nawet kobietom bez cukrzycy i uważa, że ich pomiar jest bezsensowny, także już sama nie wiem...
U mnie cukry nadal rano rozchwiane, muszę zadzwonić na Karową i zapytać co dalej.
Jeśli były/będą jakieś wizyty to trzymam kciuki za dobre wieści! Niestety dziś nie nadrobię co pisałyście, bo odpadam i muszę się zdrzemnąć
Scintilla, nenette, Z., A1984, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilianko brakuje słów jakie mogą chociaż odrobine Cie pocieszyc...ja tez uwazam ze najlepiej zasiegnac porady roznych lekarzy bede w myslach modlila sie za Was...
Ja znalazlam w starych zabawkach Zuzi pozytywke z karuzeli jaka miala nad lozeczkiem wlaczylam i polozylam na brzuchu i brzuch mi faluje hehe takze wiem ze maly slyszy i byc moze jak mu puszcze po porodzie to bedzie pamietal ten dzwiek. Juz bym chciala go zobaczyc.[/url]
-
maglic wrote:Z. mój w tym samym ważył 1906g i teraz zastanawiam się, czy może moja cukrzyca go nie powiększa?
w 30 tyg. pomiary wyszły na 31w5d. Głowa starsza o tydzień, brzuch o dwa, a noga o 3 ( może będzie cyrkowcem? takie długie nogi będzie miał, że szczudła mu nie będą potrzebne ?)
Ginekolog stwierdził, że dorodny chłop. No ale żeby to życie nie było takie proste to zaczęłam się udręczać kwestią w stylu: Może on rośnie za szybko? Mi to dogodzić bałam się, że na diecie nic nie urośnie, a teraz odwrotnie. Zanim urodzę to osiwieje z 5 razy.
U mnie też te pomiary różne, głowa większa, nóżki krótsze (ubolewam ale ja swoimi też chwalić się nie mogę, a i mąż nie ma ich do nieba więc nie ma po kim być długonogi) ale w sumie napisali mi na wypisie, że dziecko odpowiada 30t2d. Czyli dwa dni do przodu. Wydaje mi się, że też nie ma co się tak kurczowo tych pomiarów trzymać bo tak jak pisałam wcześniej, wystarczy, że lekarzowi obsunie się ręka, dziecko się inaczej ułoży, poruszy i już jakieś obsunięcia
No i na tym etapie dzieci są rożne bo i my przecież też się różnimy
Jedne wysokie, jedne niskie, jedne szczupłe, drugie tęższe i tak o
A i dzieci przecież rodzą się 2300-4800 więc te różnice też będą się pogłębiać bo każda w brzuszku ma swoje indywiduum
Lilianko, myślę, że warto jednak próbować skorzystać z tych konsultacji co dziewczyny proponują z polecenia. Wierzę, że znajdą się ludzie, którzy zechcą Wam pomóc. Trzymam kciuki abyście dali radę!
maglic lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Agawera bo pimafucin jest w 3szt i 6szt..
a clotrimazol krem tylko w 1trymestrze nie mozna
bardziej globulek clotrimazol nie mozna..
To moze odstaw ten krem..a zuzyj tylko globulki.. -
Czesc... Siedze w autobusie i padam. Ostatni dzien w pracy, pelno papierow, a na domiar 3h ze studentami po angielsku...
Padam z sil.
Lilianko nie napisze nic, bo slowa nic nie dadzaja wciaz bije sie okropnie z myslamiq, ze malenstwo po tak bezproblemowej ciazy bedzie chore lub zachoruje w przyszlosci... Moze irracjonalne ale zadna z nas z tymi ksiazkowymi ciazami nie wie, co jej los zgotuje za mala chwile... Twoja i twojej corci karta jeszcze sie odwroci, mam taka nadzieje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:47
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Głowa mi pęka dziś....
Byłam u gina dostałam l4 do 27.04 następna wizyta 28.04 nie nadawanie nawet stwierdziła, że nie ma potrzeby badać szyjki bo jeszcze.jakieś bakterie się przyczepiają, więc trochę zła jestem usg mam na 17.04....więc luzuje, jak coś.mnie zaboli to pojadę na ip.
Mała poprzecznie leży i wali mi w boki straszny ból
pozdrawiam was serdecznie.wieczorem.nadrobię.wpisyScintilla, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Lilianko dziewczyny mają racjE. Nieraz jest tak ze ciaza jest prawidlowa a dzidzius rodzi sie chory A w innym przypadku byly problemy a w rezultacie wszystko konczylo sie lepiej niz mamy sie spodziewalY. U mojego malenstwa przeziernosc byla nieprawidlowa i do porodu czekam i mysle co to bedzie. Trzymam za was kciuki
-
Jesteśmy już po usg i wszystko w porządku;) Malutka o dziwo starsza niż termin z OM. Wyszło 31w4d i waga 1869g. Wiem, że może być +/- 300g, ale i tak jestem w szoku. Lekarz stwierdził, że ma długie nóżki (po tatusiu zapewne;)). Szyjka też w porządku-ok. 4 cm;) I Zosieńka w końcu pokazała nam swoją buźkę. Nasze ukochane Maleństwo. Ależ mi ulżyło.
Scintilla, Z., Suzanna22, karolinka85, gosi_a, Joasia:), nenette, maglic lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Agawera bo pimafucin jest w 3szt i 6szt..
a clotrimazol krem tylko w 1trymestrze nie mozna
bardziej globulek clotrimazol nie mozna..
To moze odstaw ten krem..a zuzyj tylko globulki..
wiesz ja uzyje tego co przepisał mi lekarz bo mam bardzo brzydka wydzieline az wypływacos mnie zatakowało
-
Liliannko - nie wiem co napisać
Jest mi strasznie smutno, ze to Cię spotkało
Wiem jedno, ze walczyć trzeba do końca, bo tego potrzebuje Twoja Córcia !!! Idź do każdego lekarza, którego Ci polecą, bo 10-ciu moze mowić, ze sytuacja jest dramatyczna, a 11-ty dać cień nadziei i tej nadziei należy sie trzymać.
Pamietam jak kolezanka urodziła synka z nóżka o polowe krótsza. Przez trzy lata jeździła po lekarzach i każdy mowil "amputacja i proteza", a ona sie uparła i walczyła. Synek ma 9 lat i jest po wielu operacjach przedłużenia nóżki, wiele miesięcy spędził w szpitalu i sanatorium. Ale teraz jest juz dobrze, a jego ulubiony sport to piłka nożna. Wierzę, ze w Twoim przypadku wszystko dobrze sie zakończy !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:59
Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:wiesz ja uzyje tego co przepisał mi lekarz bo mam bardzo brzydka wydzieline az wypływa
cos mnie zatakowało