WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    po wczorajszej wizycie u gina i dostała kilka leków na infekcję no i spuchły mi wargi ,za tą przyjemność zapłaciłam 130zł:(

urinal
    hemofer
    furaginum teva
    pimafucin
    pimafucin krem

ktoś coś brał z listy
    Ja wlasnie koncze brac pimafucin globulki 6szt.ale jakos chyba niezbyt dzialaja tym razem :(
    Hmm..moze Cie uczulil ten krem pimafucin..?nie stosowalas go nigdy?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Ja wlasnie koncze brac pimafucin globulki 6szt.ale jakos chyba niezbyt dzialaja tym razem :(
    Hmm..moze Cie uczulil ten krem pimafucin..?nie stosowalas go nigdy?

ty dostałaś 6 a ja tylko 3 hmmm
    krem dał mi taki mówił żę clotrimazolu lepiej nie używać nie jest zalecany w ciąży , pimafucin krem używam pierwszy raz

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :* witam się i ja:)

Lilianko-mocno trzymam kciuki i wierzę, że jednak ktoś tam na górze sprawi, że wszystko się ułoży. Mocnoo Cię ściskam.

Ja dzisiaj mam dzień do dupy :/ na czczo 93, więc odpuszczam chleb na noc, a wracam do wersji kabanosowej, z tym, że do kolacji dodam kromke pieczywa bo odjęłam (nie mogłam zmieścić ) i może od tego też te ketony. U mnie mam wrażenie, że z cukrami coraz ciężej... ale pofolgowałam trochę- wczoraj zeżarłam żurek z kiełbasą i makaronem i cukr 102- mówie 'KURCZE rewelacja, nic tylko żurek z kiełbachą jeść', coś mnie podkusiło i zmierzyłam po kolejnej godzinie, a tu 106 :O i teraz mam. Od jutra znowu - RYGOR :D przetrzymać to jakoś trzeba. Ogólnie muszę na kolejnej wizycie wypytać się tej mojej cukrowej jak ten mechanizm przebiega u zdrowych, chorych na cukrzyce i chore na cukrzyce ciążową.<mysli> A i znalazłam stare badanie glukozy na czczo - 88. Toć ja teraz mam ładniejsze czasem xD więc może taki mój urok z tym cukieraskiem rano. <hmm>
    Scintilla - ogór pierwsza klasa, ja mogłabym je jeść cały czas :D teraz kroję je w finezyjne wzory, żeby talerz wyglądał piękniej. :D do tego cebulka i ciut oliwy <mniam> :)

Z. mój w tym samym ważył 1906g i teraz zastanawiam się, czy może moja cukrzyca go nie powiększa? :O :/ w 30 tyg. pomiary wyszły na 31w5d. Głowa starsza o tydzień, brzuch o dwa, a noga o 3 ( może będzie cyrkowcem? takie długie nogi będzie miał, że szczudła mu nie będą potrzebne ?) :O Ginekolog stwierdził, że dorodny chłop. No ale żeby to życie nie było takie proste to zaczęłam się udręczać kwestią w stylu: Może on rośnie za szybko? Mi to dogodzić bałam się, że na diecie nic nie urośnie, a teraz odwrotnie. Zanim urodzę to osiwieje z 5 razy. :D

trzymam kciukasy za wizyty, badania, szyjki i brzuszki. I błagam - niech będzie już MAJ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:41

Scintilla, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!! Podczytuje was regularnie ale jakoś ciężko się wbić w rozmowę.

Zyrcia u mnie możesz dopisać że będzie synek :) jeszcze bez imienia bo narazie trwają negocjacje w tym kierunku gdyż dopiero wczoraj dowiedzieliśmy się że to chłopczyk bo wcześniej bardzo skutecznie się chował :)

Mały nasz waży już 2200 i jest aż trzy tygodnie do przodu :O prawdo podobnie będzie duży chłopczyk ale starszy synek też był duży bo 4050 miał :)

maglic, Scintilla, nenette, Rozalia, Z., Sista, Inesicia, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietka - to mnie pocieszyłaś. :) Mój też taki kolos, że aż się boję jak ja Go urodzę :O

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Lilianko - nie wiem co Ci napisać bo żadne słowa Cię teraz nie pocieszą :( wiedz więc tylko że uważam że jesteś wspaniałą Mamą która góry dla swojej dziewczynki przeniesie!
    Słusznie tu koleżanki piszą - trzeba uderzać do różnych lekarzy, szpitali - wszystkie wiemy że co lekarz to inna diagnoza i inne leczenie. Wierzę że będzie dobrze! Wirtualnie Was ściskam!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, dobrze wiem jaki to mix strachu i radości :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki! Ja tylko tak na momencik dziś dać znać że żyję, bo ogólnie długi dzień za mną i muszę się położyć.

Byłam dziś na swojej pierwszej jeździe autem, ale powiem że jednak się wstrzymam z dalszym kontynuowaniem kursu. Brzuch mi nie przeszkadza, instruktor super, ale poziom stresu mam taki że szok. Wiem że się przyzwyczaję i nauczę z czasem, ale jednak nie podeszłabym w maju do egzaminu, także zostawiam to na później a kasa nie przepada.

Rano odwiedziłam kontrolnie mojego gina, posłuchałam serduszka i wszystko ok :) Z resztą już wtorkowe badanie mnie uspokoiło, więc dziś to taka formalność tylko.
    Weszłam na wagę i myślałam że będzie strasznie dużo, a tu się okazało że przybrałam przez miesiąc 0,7 kg a położna powiedziała, że wyglądam jakbym zeszczuplała :) :D :D Generalnie od początku mam 7,7 kg na plusie.
    Teraz trochę mniej jestem zła na tą dietę ;)

Maglic u mnie też pomiary są do przodu i żadnen lekarz nie mówił że cokolwiek jest za dużo. Myślę że nie ma co się doszukiwać nieprawidłowości :)
    W tych pomiarach chyba coś źle wpisałaś 102, a potem 106? Wychodziłoby że to prawie żadna różnica...
    W ogóle dziś pytałam mojego gina o te ketony i on powiedział, że one wychodzą nawet kobietom bez cukrzycy i uważa, że ich pomiar jest bezsensowny, także już sama nie wiem...
    U mnie cukry nadal rano rozchwiane, muszę zadzwonić na Karową i zapytać co dalej.

Jeśli były/będą jakieś wizyty to trzymam kciuki za dobre wieści! Niestety dziś nie nadrobię co pisałyście, bo odpadam i muszę się zdrzemnąć :)

Scintilla, nenette, Z., A1984, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko jesteś bardzo dzielna i wirtualnie Cię wspieram! Może faktycznie dobrze byłoby skontaktować się z lekarzem, o którym pisała Scintilla, może pomoże coś ruszyć w tym szpitalu. Ściskam Cię mocno!

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko brakuje słów jakie mogą chociaż odrobine Cie pocieszyc...ja tez uwazam ze najlepiej zasiegnac porady roznych lekarzy bede w myslach modlila sie za Was...

Ja znalazlam w starych zabawkach Zuzi pozytywke z karuzeli jaka miala nad lozeczkiem wlaczylam i polozylam na brzuchu i brzuch mi faluje hehe takze wiem ze maly slyszy i byc moze jak mu puszcze po porodzie to bedzie pamietal ten dzwiek. Juz bym chciala go zobaczyc.

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Z. mój w tym samym ważył 1906g i teraz zastanawiam się, czy może moja cukrzyca go nie powiększa? :O :/ w 30 tyg. pomiary wyszły na 31w5d. Głowa starsza o tydzień, brzuch o dwa, a noga o 3 ( może będzie cyrkowcem? takie długie nogi będzie miał, że szczudła mu nie będą potrzebne ?) :O Ginekolog stwierdził, że dorodny chłop. No ale żeby to życie nie było takie proste to zaczęłam się udręczać kwestią w stylu: Może on rośnie za szybko? Mi to dogodzić bałam się, że na diecie nic nie urośnie, a teraz odwrotnie. Zanim urodzę to osiwieje z 5 razy. :D

U mnie też te pomiary różne, głowa większa, nóżki krótsze (ubolewam ale ja swoimi też chwalić się nie mogę, a i mąż nie ma ich do nieba więc nie ma po kim być długonogi :D) ale w sumie napisali mi na wypisie, że dziecko odpowiada 30t2d. Czyli dwa dni do przodu. Wydaje mi się, że też nie ma co się tak kurczowo tych pomiarów trzymać bo tak jak pisałam wcześniej, wystarczy, że lekarzowi obsunie się ręka, dziecko się inaczej ułoży, poruszy i już jakieś obsunięcia :) No i na tym etapie dzieci są rożne bo i my przecież też się różnimy :) Jedne wysokie, jedne niskie, jedne szczupłe, drugie tęższe i tak o :) A i dzieci przecież rodzą się 2300-4800 więc te różnice też będą się pogłębiać bo każda w brzuszku ma swoje indywiduum :D

Lilianko, myślę, że warto jednak próbować skorzystać z tych konsultacji co dziewczyny proponują z polecenia. Wierzę, że znajdą się ludzie, którzy zechcą Wam pomóc. Trzymam kciuki abyście dali radę!

maglic lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj z cukrem też nie najlepiej. I pewnie dlatego dziecinka w brzuchu ciągle się rusza. Koniec ze słodkim, wracam do rygoru cukrzycowego.

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera bo pimafucin jest w 3szt i 6szt.. ;) a clotrimazol krem tylko w 1trymestrze nie mozna ;) bardziej globulek clotrimazol nie mozna..
    To moze odstaw ten krem..a zuzyj tylko globulki..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc... Siedze w autobusie i padam. Ostatni dzien w pracy, pelno papierow, a na domiar 3h ze studentami po angielsku...
    Padam z sil.

Lilianko nie napisze nic, bo slowa nic nie dadza :( ja wciaz bije sie okropnie z myslamiq, ze malenstwo po tak bezproblemowej ciazy bedzie chore lub zachoruje w przyszlosci... Moze irracjonalne ale zadna z nas z tymi ksiazkowymi ciazami nie wie, co jej los zgotuje za mala chwile... Twoja i twojej corci karta jeszcze sie odwroci, mam taka nadzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:47

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie każda z nas w jakimś stopniu myśli i martwi się, u mnie wg badań dziecko zdrowe, za to ja nie do końca daję radę. I ciągle boję się, że przeze mnie urodzi się za wcześnie, a to dopiero 27tc i jeszcze nie czas.

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Głowa mi pęka dziś....
    Byłam u gina dostałam l4 do 27.04 następna wizyta 28.04 nie nadawanie nawet stwierdziła, że nie ma potrzeby badać szyjki bo jeszcze.jakieś bakterie się przyczepiają, więc trochę zła jestem usg mam na 17.04....więc luzuje, jak coś.mnie zaboli to pojadę na ip.
    Mała poprzecznie leży i wali mi w boki straszny ból
    pozdrawiam was serdecznie.wieczorem.nadrobię.wpisy :-)

Scintilla, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko dziewczyny mają racjE. Nieraz jest tak ze ciaza jest prawidlowa a dzidzius rodzi sie chory A w innym przypadku byly problemy a w rezultacie wszystko konczylo sie lepiej niz mamy sie spodziewalY. U mojego malenstwa przeziernosc byla nieprawidlowa i do porodu czekam i mysle co to bedzie. Trzymam za was kciuki

zem3tv733psyztuk.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po usg i wszystko w porządku;) Malutka o dziwo starsza niż termin z OM. Wyszło 31w4d i waga 1869g. Wiem, że może być +/- 300g, ale i tak jestem w szoku. Lekarz stwierdził, że ma długie nóżki (po tatusiu zapewne;)). Szyjka też w porządku-ok. 4 cm;) I Zosieńka w końcu pokazała nam swoją buźkę. Nasze ukochane Maleństwo. Ależ mi ulżyło.

Scintilla, Z., Suzanna22, karolinka85, gosi_a, Joasia:), nenette, maglic lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Agawera bo pimafucin jest w 3szt i 6szt.. ;) a clotrimazol krem tylko w 1trymestrze nie mozna ;) bardziej globulek clotrimazol nie mozna..
    To moze odstaw ten krem..a zuzyj tylko globulki..

wiesz ja uzyje tego co przepisał mi lekarz bo mam bardzo brzydka wydzieline az wypływa :( cos mnie zatakowało

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliannko - nie wiem co napisać :( Jest mi strasznie smutno, ze to Cię spotkało :( Wiem jedno, ze walczyć trzeba do końca, bo tego potrzebuje Twoja Córcia !!! Idź do każdego lekarza, którego Ci polecą, bo 10-ciu moze mowić, ze sytuacja jest dramatyczna, a 11-ty dać cień nadziei i tej nadziei należy sie trzymać.
    Pamietam jak kolezanka urodziła synka z nóżka o polowe krótsza. Przez trzy lata jeździła po lekarzach i każdy mowil "amputacja i proteza", a ona sie uparła i walczyła. Synek ma 9 lat i jest po wielu operacjach przedłużenia nóżki, wiele miesięcy spędził w szpitalu i sanatorium. Ale teraz jest juz dobrze, a jego ulubiony sport to piłka nożna. Wierzę, ze w Twoim przypadku wszystko dobrze sie zakończy !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:59

Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    wiesz ja uzyje tego co przepisał mi lekarz bo mam bardzo brzydka wydzieline az wypływa :( cos mnie zatakowało
    Mi chodzilo o to zebys odstawila krem pimafucin a zuzyla tylko same globulki bo jak wargi ci spuchly to mozesz byc na ktorys skladnik uczulona.. Kremem i tak smarujesz po zewnetrznej stronie..a infekcja jest w srodku ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ